Jump to content

Шта ЈА тренутно слушам...

Оцени ову тему

Oglo

Препоручена порука

Иначе, једна занимљивост гледе овог спота...

Спот је настао у децембру месецу 1992. године, када је у центру "Сава" одржана прослава 80 година од оснивања српске авијације...

Беше то "опробани" рецепт... Ред приче-ред песме, тј. између музичких сонгова, "ишла" је позоришна представа, у којој је показано школовање наших првих шест пилота у Паризу 1912. године, те њихов повратак у земљу и учешће у Балканским ратовима. Глумаца је било доста, ја се нажалост сећам само Горана Султановића и покојног Миленка Заблаћанског...

Е сад, у паузама представе, биле су песме, мало оних хорова и сл., пошто је ту био Симфонијски оркестар РТБ-а тадашњег, а види се и на снимку у појединим кадровима и равнатељ Војкан Борисављевић... Али било је и неколико сонгова које су одсвирала и отпевала ова 4 момка...

Занимљиво је да су тада у том тренутку, сва четворица били активне старешине тадашње војске... Ова двојица у плавим комбинезонима бејаху активни подофицири ПВО јединица наше војске (Зека и Саша), док ова двојица у висинским оделима (Брацо и Баћа), беху активни пилоти, један на МиГ-29, други на хеликоптеру Ми-8...

Данас, двојицу од њих, Брацу и Зеку, можете често видети у познатој београдској кафанаи "Чачански конак", где као војни пензионери свирајући, допуњују кућни буџет... Баћа проводи мирне пензионерске дане у Ниш(у), док је онај црни, највиши, Александар Саша Пилиповић, данас члан драме Књажевско-српског Театра у Крагујевцу, а често га се може видети и у домаћим серијама...

:good2:

Подели на овим сајтовима

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...