Jump to content

Размишљамо ли о сопственој смрти? Како је замишљамо?

Препоручена порука

Па Оци кажу да треба према свакоме дану да се односимо као да нам је последњи...

А сад, треба имати живот такав за такве мисли.

Према људима, треба бити једноствано...једноставан  319.gif Искрен. И имати смирено мишљење о себи, а о другима добре помисли. Вештачке методе у нашем покољењу слабо "пале"  joooj

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

Цитат

Па Оци кажу да треба према свакоме дану да се односимо као да нам је последњи...

А сад, треба имати живот такав за такве мисли.

Према људима, треба бити једноствано...једноставан  319.gif Искрен. И имати смирено мишљење о себи, а о другима добре помисли. Вештачке методе у нашем покољењу слабо "пале"  joooj

Nije vestacka metoda ako si svestan da mozda neces imati vremena da isrpavis neke stvari... Jer mi uvek mislimo da cemo imati dovoljno vremena za sve.

Подели на овим сајтовима

Кажем, треба живот да постане такав да то све буде природно код нас...

Јер како год окренеш, увек ће нешто зафалити за спасење...али верујем да смирење то покрива.

"Хришћанин увек треба да се радује. Радост је сведочанство његове вере. Радујте се, чеда моја, радујте се и онда кад паднете у велика и тешка искушења..." (Старац Никон Оптински)

Подели на овим сајтовима

Цитат

Кажем, треба живот да постане такав да то све буде природно код нас...

Јер како год окренеш, увек ће нешто зафалити за спасење...али верујем да смирење то покрива.

0212_rolleyes ne_shvata 70A.gif

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  Цитат

ja sam mega maloveran pa se shodno tome plasim. Dakle, nespreman.

Kad smo kod ovoga, najnejasnija stvar na svetu mi je uvek bila kada neki ateista ladno doceka smrt spokojno, kao nema frke (a ima takvih primera, kao i obrnutih, naravno).

slava3                  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Цитат

Не знамо да ли нам се ближи час смрти, али да то знате да ли бисте се плашили или радовали?

Другачије речено- ДА ЛИ СТЕ СПРЕМНИ? slava3 0110_hahaha 0110_hahaha pravopop

А да ли је заиста могуће човеку да буде 100% спреман у сваком тренутку живота?

А да ли бих, знаћу тад, унапред не могу да знам шббкбб.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Не знамо да ли нам се ближи час смрти, али да то знате да ли бисте се плашили или радовали?

Другачије речено- ДА ЛИ СТЕ СПРЕМНИ? nasznak takeoff :cheesy: amin-nas

А да ли је заиста могуће човеку да буде 100% спреман у сваком тренутку живота?

А да ли бих, знаћу тад, унапред не могу да знам шббкбб.

Сестро, ово му дође слично као оно: Да ли си достојан? , само мало другачије. pravopop

Бог ти не даје све што хоћеш, али ти увек да оно шта ти треба!

Подели на овим сајтовима

Veći deo vremena se ne bojim. A i kad se bojim, bojim se zbog vezanosti za ovaj svet, zbog želje da ne izgubim neke stvari (potpuno smešne i nebitne u velikom planu). No, onda se opet setim da mi je jedino bitno da imam Hrista, i onda mi je bukvalno sve ostalo do mora ravno.

Ne plašim se nasilne smrti, koliko se plašim bolne smrti.

Подели на овим сајтовима

Свако се плаши смрти...која је позадина страха од смрти,каква је манифестација тог страха и која је доза истог присутна...то је посебна тема.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Другачије речено- ДА ЛИ СТЕ СПРЕМНИ? :drugarstvo: 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

СТРАШНИ СУД БОЖИЈИ

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/DuhovnoUzdizanje/KaVisotamaObozenjaKarelin/KaVisotamaObozenjaKarelin17.htm

:229229229:

Створитељ, који је Вечни Живот, у коме живимо, ради спасења рода људског, оваплотио се и постао видљив за анђеле и људе.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...