Jump to content

Размишљамо ли о сопственој смрти? Како је замишљамо?

Препоручена порука

• Гости
Guest свештеник Иван Цветковић
  Lena рече:

Volela bih da umrem u miru; da ne umrem iznenada, vec da znam da je moje proslo i da cu se uskoro ugasiti -  i onda se lepo pozdravim za najdrazima sklopim ruke i oci i posle po zasluzi... :smiley:

I da, volela bih tiho da napustim ovaj svet...

??, ????? , ????? ??, ??? ?? ???????... ?? ?? ?? ???? ????????
Подели на овим сајтовима

????? рече:

??? ??? , ?????? ?? ... :o

Buuuuuu 0503_music njamnjam https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='0409_feel' /> smil41cb5615a0b72.gif 1502_baby

0203_cool

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Neznam kako da je zamislim jer tesko da moj um moze da zamisli i delic onoga sto nam je Gospod spremio jedino na Liturgiji mogu da osetim i vidim predukus i blazenstvo Visnjega Carstva !Da citiram Zlatka Sudca "Niko ko je video Lice Bozije nije se vratio",neznamo kakva je dok je neiskusimo al smo i dalje zivi !!! A smrti se nadam nadam isto kao i novom suncanom danu i da ce BOG da me to secanje ne napusti u sve dane ovoga zivota ! Isto ko sto sutra mogu da napravim neki dobar posao tako mogu i da se preselim na malo vecu nadzemaljsku visinu ! Potsecanje na smrt nam pomaze da se neizgubimo u ovom svetu !

Подели на овим сајтовима

Ја, поштено, и нисам о томе нешто посебно размишљао, баш тачно на који начин. Али се некако много плашим неке насилне, тешке смрти..нпр саобраћајка тешка и то. Уф, од тога ми баш фрка.

Али последњих годину дана размишљам о томе шта ћу иза себе оставити. Јесте помало чудно, али шта остаје иза тебе? Не знам...нисам паметан....

Подели на овим сајтовима

Брза, моментална смрт. Без мучења, болести и сл. Кукавички, ал' шта ћеш  0104_cheesy

Али где је опасност, расте и спасоносно.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Nema šta da zamišljam svoju smrt kad znam kakva će biti  da da  Il kanap il voz ili pištolj, mada za ovo zadnje nemam para  sta da radim

Gospod nece dati to brate nikako, i i ti to ne zelis siguran sam.

Moja smrt ce biti po zasluzi i Bozijoj promisli, ako se budem umirao u mukama znacu da me je Bog pomilovao i dao muke da ocistim grijehe svoje, a ako umrem iznenada vjerujem da cu biti sa Gospodom. Da li sam spreman da umrem, mislim da nisam. Vjerujem Gospodanja milost ce me pozvati u pravi cas.

Svako dobro u Gospodu

Подели на овим сајтовима

IXTUS рече:

Uh, ova tema nije bas za odjeljak razbribriga  :smiley:

Grešiš sine ovo baš i jeste za razbibrigu jer smrt i treba da bude takva kao nešto što nas mnogo i ne dota?inje jer znamo da je smrt samo prelazak u neki ljepši svet (valjda)  pivo 

Цитат

Gospod nece dati to brate nikako, i i ti to ne zelis siguran sam.

Ne odlu?uje Gospod nego moja ruka koja povla?i obara?.

Подели на овим сајтовима

Smrt je oruzje kojim se spasavamo, stalno sjecanje na smrt i trulaz nasu jaca vjeru nasu u Vaskrsenje.

Ne odlučuje Gospod nego moja ruka koja povlači obarač.
Onta ustajes Brate na Gospoda koji te stvori, i kazes tvorcu svome; Vidis tvorce nisam zelio ovakvog da me stvoris, ovakve muke da me biju. Ali tvorevina moze reci tvorcu svome sto si me ovako stvorio.

Nego ti brate pomoli se Tvorcu svome zavapi, i pokazece ti zivot, a odagnat smrt. Odakle si ti brate, posalji privatnu poruku, ako osjecas da ti treba pomoc, pa da se spojis sa nekim scestenikom. Mozda i sa ocem Ivanom da popricas preko skypa, vidim on to praktikuje.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...