Jump to content

IXTUS

Члан
  • Број садржаја

    106
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

    Never

Everything posted by IXTUS

  1. IXTUS

    Зилоти

    Onda crkvu sude i Serafim Rouz i Sv. Averkije. Nikog ne imenovah nikog ne osudih niti sam ikad javno nekog osudio i imenovao. Da vidim los put kojim idemo vidim, i sta sad ja tu mogu. Jednostavno iz onoga sto sam citao u svetom pismu i Sv. Ocima vidim da idemo losim putem mi kao crkva Hristova.
  2. IXTUS

    Зилоти

    Ja pozivam na opreznost samo, kao sto pozivase autori djela koje navedoh. Od uvjek je bilo losih ljudi u crkvi hristovoj, na vaznim mjestima, tako toga ima i danas, a kome je sve lijepo i cisto, sveto, one je u nekoj zabludi, i pusta kuca da mu se podkopava. To je na Gospodu,a ja cu morat proci mitarstva pa po zasluzi, ti me cekaj gore.
  3. IXTUS

    Зилоти

    Neka mila to ce moj duhovni otac da mi kaze, a tebi hvala.
  4. IXTUS

    Зилоти

    Bolje brate Aleksandre prost neko kao ti teolog. Serafim Rouz -Ovo je moj dom- Sveti Averkije Dzordanviski-Sveta Revnost-.Izlazu istinsko stanje crkve danas. Pa citaj. Vas Aleksandre izgleda na fakultetu uce demagogiji. Koliko ono Sv. Jovan Kronstatski veli da ce de u zadnje dane svestenika spasit brate? Imaj na umu tu brojku prije konacne odluke sta ces i kuda ces kad zavrsis fakultet.
  5. IXTUS

    Зилоти

    Daj mi Boze da budem u vjeri jos prostiji od babe Jelice. Necu sa tobom debatu covjece uzalud pisem, a vi brisete.
  6. IXTUS

    Зилоти

    Aleksandre, zaista sa tobom nemam a ma bas o cemu da razgovaram vise. Pokusao sam u par navrata, ti pozivas svoje nove ucitelj, ja imam svoje. Sad da ti ih nabrajam nemam smisla, ako li ja sto drukcije zborim nego sto oni zborise Gospod neka me osudi. Ili moji ili tvoji ucitelji su u krivu, ove moje je crkva proglasila svetim. Takodje, ti oces da kazes da ja govorim da je neko lud i slicno, tamo vamo sve nagadjas, ja to zaista ne mislim, ni za tebe ni za nikoga. Takodje podcjenjujes ljude dok komuniciras sa njima cim ti se suprostave, to govori dosta o tebi kao licnosti... zaista mi je zao.. Moja vjera je pravoslavna, i pravoslavlje nije vjeroispovjest, vec vjera sveta: Ispovjedam se, pricescujem se, pohodim manastire, molim se, kajem se. Ponovo hulis brate, zao mi je ziasta sto to cinis.
  7. IXTUS

    Зилоти

    Neko mora da podigne glas protiv vase ludosti. Plata neka mi bude od Gospoda. A Gospod zna svaciju!
  8. IXTUS

    Зилоти

    Aleksandre, Aleksandre........ samo vi navodite an svoju vodenicu. Od Gospoda vam milost! Zahtjevam da se i Aleksandrovi postovi obrisu gdje uzima moj citat kad moga posta nema! Hvala administraciji i moderatorima!
  9. Ako bi vam reko brat da li bi ste shvatili, nebi, i dalje bi ostali na istom. Stvari se od naroda kriju kao zmija noge. Ali sve sto je tajno postace javno Veli Gospod nad vojskama!
  10. " А ти кад се молиш, уђи у клет своју, и затворивши врата своја, помоли се Оцу свом који је у тајности; и Отац твој који види тајно, платиће теби јавно." Матеј 6,6. Такође и овај стих за Исусову молитву: "Молите се Богу без престанка. На свачему захваљујте; јер је ово воља Божија у Христу Исусу од вас." Солуњанима 5, 18.
  11. Brat Kovac je odlicno odgovorio na nedoumicu sestre Bilje. Usna molitva svakom je razrijesena, to se vidi iz knjige Kazivanje Jednog Bogotrazitelja. Umni kasnije srdacni nivo molitve su visi stepeni iste, do kojih se stize velikim trudom i podvigom. Na vecim stepenima iste mnogi svetogorski monasi su imali problema, da je steknu, vise su puta odustajali, ona se sama povlacila i slicno, ziasta treba dosta truda da se stekne, prije svega Bozija milost da se izlije na nas, kao i duhovnik koji ce dati savjete, takve duhovnike danas u svjetu ne mozemo naci. Oprosti sestro ali ovo mi je malo zaparalo usi da li ti ovdje govoris o srdacnoj molitvi kako si je stekla ili sta? Ako je tako docu kod tebe da mi das par savjeta, stvarno mislim.Svako DObro!
  12. Bog ti brate pomogo sto si obratio paznju na tako korisno delanje kao sto je Isusova molitva. Istina je da se ona danas gasi, ali nikad, nikad ne trebamo barem na prvom usnom nivou da je zaboravimo. Svako dobro od Gospoda ti zelim!
  13. Medo dosta gluprianje ja sam komentarisao bratove stihove rijecima a brata Milana rijeci su bili Kanije sam ti objasnio sta znaci primora, i citirao mjesta gdje se o istoj stvari prica: "Carstvo nebesko na silu se uzima i podviznici ga zadobijaju"Matej 11, 12.Da zavrsim moje pisanje na ovu temu. Svako vam dobro!
  14. Dakle Apostol savjetuje onome ko moze da se uzdrzava od strasti, da se ne zeni.Ali zapovjeda ozenjenima ne Apostol nego Gospod: "A ozenjenima zapovjedem, ne ja nego Gospod da se zena od muza ne razdvaja. A ako se pak razdvoji da se vise ne udaje ili da s epomiri sa svojim muzom i muz da ne pusta zenu."Korincanima 7, 8-11 A sta mi jadni znamo koji smo prije braka okusili svaku necistotu, i naslismo se ovdje da postavlkjamo zakone. Bolje bi bilo da se iskrenog srca kajemo i razmisljamo o djelima necistim svojim, ne bi li nam Gospod, razvedenim, ozenjenim, samcima, oprostio sagresenja nasa. Svako dobro od Gospoda
  15. E bogami onda sa nama nesto nije uredu, vecina nas je krsteno, onda netreba ni da se krstimo. Ako se dakle zena razvede, ili joj muz umre a ona udje u vjeru ili poslije toga ili prije, zna se kako crkva treba da je savjetuje. Kako? Kao sto Sveti vladika Nikolaj savjetuje udovicu u Misionarskim Pismima: Da se zamonasi, nikako da se ne udaje ponovo! Isto vazi i za muskarca. Dakle mi smo ovdje hriscani i traba da svjedocimo istinu.
  16. IXTUS

    Mojima

    Vidim brate Nebojsa kod tebe velika iskusenja, kako kazes molis se Bogu a i mi cemo da se molimo za tebe svako po svojim snagama. Ne znam da ti dam savjet u vzi doktora vjerujem da ce Gospod to da upravi. Ako mozemo sa foruma kako da ti pomognemo i finansiski ja sam za, a milim da ima jos ljudi. Najbolje da to neko od svestenika organizjuje i da se da ziro racun, vama bi koliko toliko znacilo. Svako dobro od Gospoda tebi i tvojim zelim!
  17. "A ozenjenima zapovjedem, ne ja nego Gospod da se zena od muza ne razdvaja. A ako se pak razdvoji da se vise ne udaje ili da se pomiri sa svojim muzom i muz da ne pusta zenu."Korincanima 7, 8-11
  18. Nista ja ne pretjerah Medo. Kako kaze Gospod kroz apostola svoga : "A nezenjenim i udovicama velim dobro im je ostati kao i ja sto sam.Ako li se ne uzdrze neka se zene i udaju, jer je bolje zeniti se nego li uspaljivati se."Korincanima 7, 8-11 Ako li se ne uzdrze (primoraju sebe) nije li to isto. Dalje u poslanici se veli: "A ozenjenima zapovjedem, ne ja nego Gospod da se zena od muza ne razdvaja. A ako se pak razdvoji da se vise ne udaje ili da se pomiri sa svojim muzom i muz da ne pusta zenu."Korincanima 7, 8-11 Tako ja tebi brate savjetujem da bolje upoznas pismo prije nego sto nekoga osudis jer Gospoda zapovjeda kako kaze Apostol! Svako dobro od Gospoda.
  19. Il kakva je to ljubave zene prema muzu i muzu prema zeni ako se oni razvedu, pa nadju nove ljubavi, nije li to blud, nije li to suprotno Bogu koji priziva u svemu pa i u braku na savrsenu ljubav. Svako Dobro
  20. Ovo sto je brat napisao je Hristova istina i svako sebe ko je iole Hriscanin treba da primorava na tu istinu jer Gospod nas je sve pozvao da budemo sveti i da se pokajemo za djela svoja. Zato Gospod nama govori savrsenu volju svoju kroz ove stihove jer nas hoce svete.
  21. Pa onda ucini to da ne pogines brate, znas kako treba a tako ne cinis. I ovim ti sablazni druge a ne brat Milan koji citira Pismo. Daj i ti malo prakticno.
  22. KOmentar na situ Blica: Zato sto je dusi covjecijoj potraban susret sa zivim Hristoma a ne sa Antihristom kroz madonu. To prvoslavna dusa nesvjesno i osjeca.Svako dobro...
×
×
  • Креирај ново...