Jump to content

самоубиство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Молим вас за савет

пре 20-так дана супругов братанац је извршио самоубиство, сви се тешко опорављамо од тог шока.

Сахрана је обављена без свештеника, али нас интересује да ли и под којим условима може свештеник да изађе на гроб самоубице да обави опело и парастос.

Постоји ли икаква нада за спасење његове душе.

Гордана

Подели на овим сајтовима

@Поуке.орг инфо

Можете ли упутити неког свештеника са потребним информацијама по овом питању?

Мислим да је могуће извршити опело и парастос некоме ко се убио, али не знам све детаље.

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

pročitala sam negde, ali ne znam gde, da je jedan sveštenik izjavio da nikad ne bi odbio da obavi opelo samoubici kada bi ga pozvali...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

jer, stvarno, ako se ubicama služi, zašto ne bi moglo i samoubicama...

• Свиђа ми се 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

evo jedna naša stara tema...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, JESSY рече

jer, stvarno, ako se ubicama služi, zašto ne bi moglo i samoubicama...

У доба раног хришћанства постојале су групе верника који су хтели да буду прослављани као мученици, па су на разне начине прибегавали самоубиству. Томе је морало стати на пут.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Goca73 рече

Молим вас за савет

пре 20-так дана супругов братанац је извршио самоубиство, сви се тешко опорављамо од тог шока.

Сахрана је обављена без свештеника, али нас интересује да ли и под којим условима може свештеник да изађе на гроб самоубице да обави опело и парастос.

Гордана

Potrebno je da nadlezni episkop istrazi slucaj, da bi se videlo ima li ma i najmanje osnove za opelo.

Takodje, pretpostavljam da je umesno da se ovim povodom porodica obrati episkopu i pisanom molbom, ili na neki slican nacin.

Svojevremeno, pre nekih 20-tak godina na KiM, bila je situacija da su u jednom periodu (ne znam da li godina ili manje) imali 13 samoubistava, pri cemu je, ako se dobro secam, 7 njih dobilo naknadno opelo. Svaki slucaj je podrobno i pojedinacno ispitan.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Goca73 рече

Молим вас за савет

Гордана

Ако нема спасења за самоубице, онда не можемо проповедати Бога који је љубав. Тако рече садашњи патријарх.

Узрока самоубиства има много. 

Свештеник обично дође на 40 дана, годишњицу, треба отићи у храм и причати са њим.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...