Jump to content

Напади црквених расколника на Епископе и свештенике СПЦ

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Одговори 135
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Погледајте ови мамлази шта пишу за Владику Игнатија.

http://borbazaveru.info/content/view/3509/1/

... "на западу ништа ново" ја сам иначе те људе што су "источно од раја" почео игнористати тотално и уопште ме не дотичу њихова пискарања и глупост, држим се оне Христове "свако ће своју плату добити"... нек лају кад се Бога не боје а образа немају...

0102_laugh

Подели на овим сајтовима

• Гости

А ко је писац текста? Чиме се он бави? Која дела су иза њега? Мени његово име ништа не говори. Ово што је он написао је његов став, кукумавчански као и код свих лажи-бранитеља и ништа друго. Озбиљно бављење теологијом се не своди на нападе ad homminem. Иначе сајт БорбазаВе(че)ру боље и не заслужује до овакве текстове.
Подели на овим сајтовима

... "на западу ништа ново" ја сам иначе те људе што су "источно од раја" почео игнористати тотално и уопште ме не дотичу њихова пискарања и глупост, држим се оне Христове "свако ће своју плату добити"... нек лају кад се Бога не боје а образа немају...

bangin

0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Текстови на "борби за вечеру" имају једну особину: аутори напишу мало али надасве глупо. Невероватно какав дар да се у мало речи смести велика количина глупости (изузев Владе Димитријевића - код њега је дужина текста сразмерна глупости коју прокламује).

Подели на овим сајтовима

Није исправно рећи Борба за вечеру, већ Чорба за веру.

Жалосно је какве узвишене ставове еп.Игњатија такви секташи унижавају. Али треба да се покаже да је све што говоре артемијевци потпуно неправославно и црквоборно.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости

Човек који је написао текст на овом расколничком сајту написао га је са јасном намером а то је да што више људи одврати од своје Цркве, од својих Епископа и свештеника. Он није изнео ни један богословски став већ само нападе ad homminem. Зар се треба бавити сваком глупошћу која излази по расколничким сајтовима? Када се критикује нечији богословски рад онда треба јасно аргументовати где су проблеми и показати како је исправно. Данас сви критикују али нико не зна како треба да се ради. То показује незрелост а у овом случају и зле намере.

Да је критикант теологије Владике Игнатија чуо само једно предавање о западној теологији поштованог Владике не би овако писао. Јасно се види да нема везе са богословљем. Ми који се помало бавимо теологијом знамо да је управо Владика Игнатије највећи критичар западне теологије. Да би се у то уверили, ево пар аудио предавања:

https://www.pouke.org/audio.php?cid=154&id=4078&do=view

https://www.pouke.org/audio.php?cid=154&id=4080&do=view

Сами себи ускачу у стомак ови ревнитељи вере али не по разуму. Сами себе укопавају.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Да додам и ово: Види се да се писац текста удубио у "критику" о. Стаматиса. Баш ме занима да ли је икада нешто прочитао од о. Стаматиса. Но, није то битно, важно је пљување по свима који нису по шаблону оних који "бране веру" (и то од свештеника и Владика) асмисао је одбрана "јединог исправног, једне истине владике Артемија".

Можда многи нису знали али Артемије је живео код истог о. Стаматиса док је студирао у Грчкој. Тада му, по свему судећи, није сметало "новотарство" о. Стаматиса.

Ово је смешна и јадна критика и неозбиљна за разговор. Веолео бих да се јавни писац текста па да мало поразговарамо. Овако онај текст могу да прихвате само они који су дубоко загазили у прелест.

Подели на овим сајтовима

Патријарх јерусалимски Хрисант исказао је православну позицију наспрам папских јеретика:

„Ако, дакле, западна црква прихвати исправљање и одбаци њене новотарије и све што није имала када је била сагласна Источној цркви, тада ће се, наравно, и према епископу Рима односити, као што је природно, на читавој земљи као према првом у поретку патријараха и помињаће се јавно од највећих помесних цркава и од свих архијереја читаве васељене као први у возгласима, и биће враћен у диптихе, као што је било некада пре раскола. Наравно, и његове привилегије и право првенства и части ће обновити уједињење Цркава и вратиће му их са великом радошћу и благодарнишћу“.

До тада, сваки разговор и говор православних о папином „првенству“ јесте издаја Православља!

, piscu teksta navodjenje reci patrijarha Hrisanta ne ide u prilog zato sto su protivne njegovom bezuslovnom negiranju prvenstva medju episkopima, koje on naziva plodom nekakvog novog bogoslovlja u recima
sада се врши „надоградња“ новотарског богословља; придодаје се кључна реч – „први“. Дакле, у свест и у подсвест своје (и туђе) пастве (и судената на Богословском факултету у Београду) има дубоко да урежеш реч „први
. Dakle, prvo negira prvenstvo uopse, pa onda navodi reci patr.Hrisanta, koji govori o tome da je prvenstvo Rimskog episkopa prirodno, i naziva ih ''pravoslavnom pozicijom''. Protivrecno, zar ne?

Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen

Подели на овим сајтовима

Добро опажање. А то већ веома дуго раде Артемијеви секташи. Већ одавно било је јасно да су они пошли путем потпуног скретања од православља. Само што је Црква била снисходљива и надала се преумљењу њиховом, а када се то није показало онда ништа друго не преостаје него да се канстатује њихова отпадничка делатност.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Не може нико да биде "први" кад је Артемије први и последњи и једини. Он је папа над свим папама, "епископ" васељене чија "епархија" обухвата весцелу куглу земаљску па и весцела космичка пространства.

Подели на овим сајтовима

Не може нико да биде "први" кад је Артемије први и последњи и једини. Он је папа над свим папама, "епископ" васељене чија "епархија" обухвата весцелу куглу земаљску па и весцела космичка пространства.

:drugarstvo: strasno! 4chsmu1

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

Патријарх јерусалимски Хрисант исказао је православну позицију наспрам папских јеретика:

„Ако, дакле, западна црква прихвати исправљање и одбаци њене новотарије и све што није имала када је била сагласна Источној цркви, тада ће се, наравно, и према епископу Рима односити, као што је природно, на читавој земљи као према првом у поретку патријараха и помињаће се јавно од највећих помесних цркава и од свих архијереја читаве васељене као први у возгласима, и биће враћен у диптихе, као што је било некада пре раскола. Наравно, и његове привилегије и право првенства и части ће обновити уједињење Цркава и вратиће му их са великом радошћу и благодарнишћу“.

До тада, сваки разговор и говор православних о папином „првенству“ јесте издаја Православља!

, piscu teksta navodjenje reci patrijarha Hrisanta ne ide u prilog zato sto su protivne njegovom bezuslovnom negiranju prvenstva medju episkopima, koje on naziva plodom nekakvog novog bogoslovlja u recima
sада се врши „надоградња“ новотарског богословља; придодаје се кључна реч – „први“. Дакле, у свест и у подсвест своје (и туђе) пастве (и судената на Богословском факултету у Београду) има дубоко да урежеш реч „први
. Dakle, prvo negira prvenstvo uopse, pa onda navodi reci patr.Hrisanta, koji govori o tome da je prvenstvo Rimskog episkopa prirodno, i naziva ih ''pravoslavnom pozicijom''. Protivrecno, zar ne?

Сваки покушај да се у овом тексту пронађе нека логика и смисао је бесмислен. Када неко на основу тога што је владика Игњатије поменуо термин првенство истрипује да је то део психолошке припреме за некакво унијаћење, ту само психијатар помаже...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Читајући тему нисам могао а да се, као и nedeljko, не запитам колико Mudrov има година... 7896634

Redovno idem na liturgije od svoje 5godine, a u poslednjih 18 godina sam mozda propusio 30tak nedeljnih sluzbi.

...

To je tacno, Dejane, da, ma ko da su bili moji najblizi, to ne garantuje da sam ispravan, pa makar i da nisam propustio tih 30. nedeljnih sluzbi za 18 -19 godina, koliko sam aktivno u Crkvi.

Na vase oce Ivane ''ko se sve ne ponosi da je imao svestenike u porodici'' reci cu vam da mi je u pocetku otopljavanja kasnih 80tih i ranih 90tih godina to prijalo, jer smo se osecali kao pobednici  i oni koji su sve izdrzali, ali u poslednje vreme to skrivam i ne hvalim se sa tim, jer to dobija drugaciji prizvuk, i ispadosmo(zahvaljujuci mnogim prevrtacima i biznismenima u Crkvi) lopovi koji su kucu i sve sto imamo, stekli na tudjoj muci.

Ne pljujem ni po jednom episkopu, tako sam vaspitan, samo ukazujem na cinjenice, od kojih neki beze i prave se Tose.

Ovde se mnogo ruznih stvari govorilo o episkopima, dok su jos bili episkopi, da su zaposednuti, da se skrenuli, mentalno oboleli, itd.

Pokusavam da najdem odgovore, i pronadjem put u ovome ludilu, i mnoge nelogicnosti mi toliko bodu oci da ne mogu tek tako da prihvatim sve sto mi serviraju pod plastom Crkve.

Када смо већ код нелогичности...

Колико си имао година, касних осамдесетих....?

Mudrov иде у Цркву од 5-те год. последњих 19 год. = 24 године

значи рођен је 1987.

Na svim medijima rezimskim nije bilo emisija koje bi se sem poslanice koja se citala uvec Bozica, govorilo o veri.

Ali se na svaki politicki dogadjaj, 9. mart 1991.godine, vidovdanski sabor 1992.godine, hpsenje Vuka 3.juna 1993.godine, uvodjenje sankcija na Drini 1994. godine, pad Krajine i demonstracije povodom toga 1995. godine, zvizdanje i setnje 1996. i 1997. godine, Preobrazenjski miting i miting opozicije 15.4.1999. godine, odgovaralo saopstenjem vladike Irienja ili Mitropolita Jovana u pres centru Tanjuga u zavisnosti od situacije.

Kada je Milosevic bio pred padom, vrlo brzo su stizala saopstenja Mitropolita iz Trsta koji se odjednom stvori u Tanjugovom pres centru i vladike Irineja koji nije propustao ni jedna 29 novembar, i slican praznik ''drzave i partije'' kongres SPS-a itd.

Saopstenja su bila u skladu sa situacijom od''pozivana mir snagama bezumlja i haosa koji zvizde i ne postuju zivog svetitelja Patrijarha Pavla'', do davanja pune podrske ''mirotvorackoj politici'' u vreme predavanja Krajine kada ''mir nije imao alternativu''

Ako sam nesto slagao ovde,a ti se brzo konsultuj sa glavnim urednicima , pa me odmah banuj i sve zivo izbrisi.

први догађај који описује (1991) запамтио је са 4 године а последњи, митинг опоизиције (1999) са 12!

7896634

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...