Jump to content

Savremena iskusenja i mladi

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja takva mesta nikada nisam volela, niti sam bila sklona takvom vrstom izlazaka ikada...jedan jedini put u srednjoj školi brat mi je rekao kako možeš reći da ti se ne sviđa, ako nisi ni otišla da vidiš, tada sam otišla s njim, stala na ulaz, videla tu svu odvratnost i Sodomu i Gomoru, okrenila se i otišla kući i to je bilo to...takva mesta nikada mi nisu bila privlačna niti zabavna...

Подели на овим сајтовима

Diskoteke su kao i svaka moderna tekovina vremena. Ako se covjek fokusira samo na ono lose sto se moze desiti u diskoteci, pa onda zakljuci da su diskoteke totalno losa stvar, onda je to isto kao kad bi se fokusirali na automobilske nesrece i broj ljudskih zrtva koje odnose pa onda da zakljucimo da kola nista ne valjaju. 

Od toga da li ce neko moralno posrnuti jer ide u diskotetku, zavisi ne od same diskoteke vec od same licnosti pojedinca. Onaj ko je sklon da posrne u drogu, opijanje, zenerluk i curetluk taj ce upasti u lose drustvo i na drugi nacin. 

Rekao bi da su diskoteke samo mjesto zabave, i upoznavanja i pomalo i odrstanja i sticanja iskustva prilikom komunikacije sa ljudima. Dakle diskotetka nije nesto na cemu treba visiti, posvecivati svoj mladi zivot, ali nije ni nesto sto se treba zaobici kao djavo sto zaobilazi krst. Svako treba da odabere koliko cesto i kada ce odlaziti, i treba pri tome da ima na umu da pretjereivanje u bilco cemu ne vodi nicemu, a to gdje ce dobiti lekcije o nepretjerivanju svakako treba da dolazi iz kuce, od kucnog odgoja. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Да ли је по вама у реду што млади излазе у дискотеке, опијају се, долазе у разна искушења, остају до зоре и сл? 

Код нас у Цркви људи имају врло оштар став по питању ове теме... 

Холивуд је крив за све...

Подели на овим сајтовима

Vidi se da ima dosta predrasuda o diskotekama, kao što ima predrasuda o mnogim stvarima u životu. Pritom neko prosečnu diskoteku obavezno zamišlja kao razvratno mesto puno pijanica, polu golih devojaka (ovo i nije daleko od istine ako ćemo realno :) ), kojekakvih narkomana i ostalog loseg ljudskog taloga.

Istina je valjda negde između, i ima je dosta u ovome što je Džastin V. rekao, posebno ovaj prvi deo:

Diskoteke su kao i svaka moderna tekovina vremena. Ako se covjek fokusira samo na ono lose sto se moze desiti u diskoteci, pa onda zakljuci da su diskoteke totalno losa stvar, onda je to isto kao kad bi se fokusirali na automobilske nesrece i broj ljudskih zrtva koje odnose pa onda da zakljucimo da kola nista ne valjaju. 

Od toga da li ce neko moralno posrnuti jer ide u diskotetku, zavisi ne od same diskoteke vec od same licnosti pojedinca. Onaj ko je sklon da posrne u drogu, opijanje, zenerluk i curetluk taj ce upasti u lose drustvo i na drugi nacin. 

Подели на овим сајтовима

O Bogo... vidim ja vi opleli po klubovima i diskotekama. Sto je rekla Amina, nisu sad sve diskoteke striptiz barovi gde se svi drogiraju i idu polugoli...

Vrlo rano sam krenuo da izlazim, a onda isto tako i poceo da radim u klubovima, diskotekama. Video sam svasta, ali opet, to su bile prigradske i seoske diskotetke pa tako ne bih bas rekao da je to bilo nesto mnogo strasno... medjutim, taj osecaj nemanja granica je mene mnogo mucio. Mladi su sebe terali da se opijaju samo da bi ispali ok u drustvu, devojke su se oblacile provokativno samo da bi se dopale, mnogi su poceli da puse (jer to tako treba) i pijani ostajali do jutra... a nikome nije bilo do toga. Video sam koliko grozno ume da bude kad se napijes i ne znas za sebe i onda odlucio da ja to ne zelim za sebe. 

Ja povremeno volim da izadjem u neki klub, pozelim da osetim tu atmosferu dobre muzike (licno volim elektroniku za disko) gde ce svi da djuskaju i da se prosto provedu onoliko koliko im odgovara. Znam kad je dosta i onda odem kuci. 

Da li ima svacega danas? Pa naravno, bilo je isto tako i pre 20 godina, da se ne varamo, mada tada nisu postojali ''selfiji'' :D 

Da li ima razvrata - naravno da ima. Da li ga je bilo ranije - apsolutno. 

Da li ima i normalnih - naravno da ima. Da li postoje granice - apsolutno. 

Mi ih sami postavljamo, dakle mladi, postavite svoje i nemate cega da se bojite. Bolje je da upoznate ovaj svet i donesete odluku, inace ce te uvek biti zaintrigirani sta se tamo desava. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Ja povremeno volim da izadjem u neki klub, pozelim da osetim tu atmosferu dobre muzike (licno volim elektroniku za disko) gde ce svi da djuskaju i da se prosto provedu onoliko koliko im odgovara. Znam kad je dosta i onda odem kuci. 

Na ovim prostorima je jako tesko naci klub u kome se redovnije moze ici na dobru svirku. Zbog toga sto nam je kulturna scena totalno devastirana, vecina tih klubova i diskoteka cine splavovi i rupetine svedene na pustanje kica i sunda. 

Ako je grad iole slabiji po populaciji nego Beograd tu je onda prava pustos, a o tome da postoje klubovi u kojima se pusta jazz, bluz, electro, pop rock to je samo pusta mastarija. Ima ih nije da nema, ali nedovoljno i nisu postojani, rade samo neko vrijeme dok ne koncept ne propadne. 

Zato mislim da ta prica o "strasnim diskotekama" vjerovatno je prisutna samo na brdovitom balkanu i slicnim brdovitim mjestima. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ја сам непоправљиво заробљен у времену из првог клипа. Као што видите, не ради се о мањем или већем блуду и разврату, него о стилу, о души. Један од знакова последњих времена је то што кафане више неће моћи да се разликују од дискотека и осталих клубова.

Подели на овим сајтовима

Primetio sam da AYLA vredja samo LEPE dewojke
jel....? a kako si to primetio...? pazljivo sam sve procitala....i nisam stekla takav utisak....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Primetio sam da AYLA vredja samo LEPE dewojke

Moлим вас да не посежете за оваквим тешким изјавама, хвала  :) 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Primetio sam da kažnjavaš samo zgodne muškarce. :)

Evo malo musike da se veselimo:

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Да ли је по вама у реду што млади излазе у дискотеке, опијају се, долазе у разна искушења, остају до зоре и сл? 

Код нас у Цркви људи имају врло оштар став по питању ове теме...

Zato vam crkve i zvrje prazne. Niko normalan ne voli totalitarizam.

Ja sam nekada mnogo voleo da pijem kokakolu, i nisam slusao nikoga ko mi je popovao da je stetna. Kada sam uznapredovao kao sportista, sam sam je bacio.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...