Jump to content

Дара из Јасеновца

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 11. 2. 2021. at 7:47, cloudking рече

jao pa tebi nisu rekli da ovo nije dokumentarni nego igrani film... eto gde je zabuna

Expand  

Радња филма је утемељена на сведочанствима преживелих логораша, барем тако каже Малагурски 

DIREKTNO.RS

Odlučio sam da o temi dvostrukih aršina Holivuda i filmskih kritičara uticajnih...

А твој сарказам је на овој теми сувишан.

Подели на овим сајтовима

On 11. 2. 2021. at 19:11, Просечан србенда рече

Радња филма је утемељена на сведочанствима преживелих логораша, барем тако каже Малагурски 

Expand  

I Titanik isto, pa je kao film, ipak samo ljubavna prica...

On 11. 2. 2021. at 19:11, Просечан србенда рече

А твој сарказам је на овој теми сувишан.

Expand  

Moj sarkazam je suvisan na SVAKOJ temi... molim bez diskriminacija...

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2021. at 7:29, cloudking рече

Titanik isto, pa je kao film, ipak samo ljubavna prica...

Expand  

Јесте прича али људи могу да добију барем приближну слику шта се уопште дешавало

On 12. 2. 2021. at 7:29, cloudking рече

molim bez diskriminacija...

Expand  

Није то никаква дискриминација, него критика начина писања

Подели на овим сајтовима

Sam Oskar prestao je da bude merodavan što se nagrada tiče zadnjih godina, politika je ozbiljno umešala prste. Pritom ne kažem to samo zbog Dare iz Jasenovca, nego generalno.

Nerealno je očekivati da film tog tipa uđe u trku ili dobije nagradu, obzirom da je svima poznat način na koji Holivud tretira Srbe. Jedva je i postao naš kandidat jer je i u Srbiji imao protivnike pa što vas onda čude negativne kritike iz Amerike...

Nisam odgledala film još, kada budem javljam utiske :D

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2021. at 9:12, Просечан србенда рече

Јесте прича али људи могу да добију барем приближно слику шта се дешавало

Expand  

Ako je to jedini razlog sto je film napravljen, onda je kritika filma da se radi o propagandi, zapravo ispravna...

Holivudski filmovi se ne prave da se isteruje istina nego da se zarade pare putem umetnosti. 

On 12. 2. 2021. at 9:12, Просечан србенда рече

Није то никаква дискриминација, него критика начина писања

Expand  

Da... primetio sam da tvoju sortu sarkazam i satira dosta iritiraju. Moja pretpostavka je da je to zbog toga sto imate poteskoce da ih skapirate pa se onda ljutite na sebe na mene na ceo svet...

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2021. at 9:39, J_a_n_a рече

Sam Oskar prestao je da bude merodavan što se nagrada tiče zadnjih godina, politika je ozbiljno umešala prste. Pritom ne kažem to samo zbog Dare iz Jasenovca, nego generalno.

Nerealno je očekivati da film tog tipa uđe u trku ili dobije nagradu, obzirom da je svima poznat način na koji Holivud tretira Srbe. Jedva je i postao naš kandidat jer je i u Srbiji imao protivnike pa što vas onda čude negativne kritike iz Amerike...

Expand  

A mozda je jednsotavno los film?

Ili smo u fazonu "KAKO MOZEDA BUDE LOS FILM O NASIM ZRTVAMA! SVAKO KOTO POMISLI JE AUTOSOVINISTA I DRUGOSRBIJANAC!"

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 10. 2. 2021. at 17:55, obi-wan рече

Хвала Богу да је дошло до отрежњења. Сви смо солидарни макар сад, у подршци једном филмском прилазу истини о страдању и светим жртвама. Гласа се се на форумима и листама,

Expand  

Мислим да ово није баш тако бајно. Нажалост. Имамо и "релалиста" који мурдују, оних који кажу "смара ме мржња", оних који желе да погледају прво филм па да онда дају своје високо стручно мишљење јер су стручни за све, оних који су национално глупи да не схватају да ми сад можемо да водимо рат на интернету за истину и мрзи их да кликну и гласају за филм...

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2021. at 10:12, Вилер Текс рече

Видим да ти је стало до истине. Кад си ишао у Јасеновац или Јадовно или Пребиловце?

Expand  

Ne, ne, ne izvinjavam se... moja greska... zapravo je emotivno reagovanje na nesto o cemu nemam pojma vrhunac sprske verzije beskrajne mudrosti. Izvinjavam se sto se predjasnjih postom otrgnuh od te vaskolike tradicije.

Ovo je poslednji put da mi se desava da zelim da imam informacije pre nego sto donesem neki sud... valjda nisam nikoga uvredio ovim bezobzirnim i bezobraznim antisrpskim ponasanjem?

Dok se kajem sam u celiji mozete i vi nesto da uradite za sebe... ponavljajte "film nije isto sto i stvarnost" "film nije isto sto i stvarnost" kao i " ako neko kaze da je film o jasenovcu samo film, ne znaci da negira zlocine"...

ajde, uz trud i rad sve je moguce...

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2021. at 10:15, J_a_n_a рече

Nisam pogledala film još, jesi li ti?

Expand  

Valjda je do sada postalo ocigledno da nisam... posto sam to napisao jedno 5-6 puta :D 

Ali to nije nikakav izgovor... moja duznost kao srbina je da na slepo promovisem bilo sta sto adresira moju tradicionalnu neophodnost da svoj identitet gradim na mucenistvu...

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2021. at 10:02, cloudking рече

Ako je to jedini razlog sto je film napravljen, onda je kritika filma da se radi o propagandi, zapravo ispravna...

Expand  

Не знам шта значи реч "пропаганда". Слушао сам говор главног глумца за мушку улогу и каже да филм има поруку љубави, преноси је Дара својом борбом у логору

o je to jedini razlog sto je film napravljen, onda je kritika filma da se radi o propagandi, zapravo ispravna...

Expand  

Ово није холивудски филм.

a... primetio sam da tvoju sortu sarkazam i satira dosta iritiraju. Moja pretpostavka je da je to zbog toga sto imate poteskoce da ih skapirate pa se onda ljutite na sebe na mene na ceo svet...

Expand  

А ја видим да си са лажи како те наводно дискриминишем прешао на следећи ниво глупости, не потрудивши се да схватиш зашто сам ти оно рекао

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2021. at 10:31, Просечан србенда рече

А ја видим да си са лажи како те наводно дискриминишем прешао на следећи ниво глупости, не потрудивши се да схватиш зашто сам ти оно рекао

Expand  

Priznajem da sam odavno napustio taj ideal da cu ikada biti u mogucnosti da razumem ono sto pricaju naciJonalisiti i slicni unistitelji srpskog identieta...

Zato sam digo ruke od tog jalovog zanata i sad samo podjebavam... a sta cu drugo? Da pricam s vama vodjen logikom i razumom? Ha... dobra fora. Volim kad sam sebe nasmejem :D 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2021. at 10:28, cloudking рече

Ne, ne, ne izvinjavam se... moja greska... zapravo je emotivno reagovanje na nesto o cemu nemam pojma vrhunac sprske verzije beskrajne mudrosti. Izvinjavam se sto se predjasnjih postom otrgnuh od te vaskolike tradicije.

Ovo je poslednji put da mi se desava da zelim da imam informacije pre nego sto donesem neki sud... valjda nisam nikoga uvredio ovim bezobzirnim i bezobraznim antisrpskim ponasanjem?

Dok se kajem sam u celiji mozete i vi nesto da uradite za sebe... ponavljajte "film nije isto sto i stvarnost" "film nije isto sto i stvarnost" kao i " ako neko kaze da je film o jasenovcu samo film, ne znaci da negira zlocine"...

ajde, uz trud i rad sve je moguce...

Expand  

Да си уложио труда у то да одеш једеном у Јасеновац, колико улажеш овде да би обесмислио културу сећања на Јасеновачке Мученике коју овај филм изграђује својим паметовањима, имао би све информације. Неко кога ово (геноцид над Србима) стварнозанима већ има довољно информација и јасно му је да је овај филм ствар за добробит читавог народа. Али ти си наравно стручњак за све, па и филм а нараавно и за гађење према свом народу, које покриваш своји „ рационализмом и мудрошћу"

Свему што пишеш радује се Павелић.

Подели на овим сајтовима

On 12. 2. 2021. at 10:29, cloudking рече

Valjda je do sada postalo ocigledno da nisam... posto sam to napisao jedno 5-6 puta :D

Expand  

:D promaklo mi je.

On 12. 2. 2021. at 10:29, cloudking рече

Ali to nije nikakav izgovor... moja duznost kao srbina je da na slepo promovisem bilo sta sto adresira moju tradicionalnu neophodnost da svoj identitet gradim na mucenistvu...

Expand  

Ovako samo na slepo omalovažavaš. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...