Jump to content

Дара из Јасеновца

Оцени ову тему

Препоручена порука

@J_a_n_a Не вреди. Човек јасно написао да атеиста. Ја бих рекао и антитеиста. Зато му није јасан идентите који се гради на Светим Мученицима Јаденовачким и Косовским. 

И никад човек који стоји насупрот Христу не може бити Србин макар он викао да јесте. Зато што је Србин Христов.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Вилер Текс рече

колико улажеш овде да би обесмислио културу сећања на Јасеновачке Мученике

Stvarno je sramota da lazes.

Неко кога ово (геноцид над Србима) стварнозанима већ има довољно информација и јасно му је да је овај филм ствар за добробит читавог народа

O cemu se radi u filmu?

Али ти си наравно стручњак за гађење према свом народу

Ne lupaj gluposti, to sto ti nisi u stanju da razumes vise od primitvnog naciJonalzima ne znaci da su svi ostali budale... u stvari za tebe znaci, ali je realnost daleko ispred bilo cega sto bi mogo da ukapiras ovako na brzinu...

пре 13 минута, Вилер Текс рече

Свему што пишеш радује се Павелић.

Ne mrzi li te da ovoliko lupas gluposti?

пре 14 минута, Вилер Текс рече

Али ти си наравно стручњак за све, па и филм

Pa, samo sam studirao tu vrstu umetnosti, ali ostavljam prostora da si upuceniji od mene. Koji si ti bese ono faks zavrsio koji te osposobljava da imas kvalitetno kinemtografsko misljenje?

Da podsetim, moje misljenje o filmu jos nisi mogao da cujes. Za razliku od tebe ja ipak volim da pogledam film pre nego sto dam misljenje o njemu... samo sto sam ja mislio da je to razumno ponasanje za svakog coveka... pogresio sam.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Stvarno je sramota da lazes.

O cemu se radi u filmu?

Ne lupaj gluposti, to sto ti nisi u stanju da razumes vise od primitvnog naciJonalzima ne znaci da su svi ostali budale... u stvari za tebe znaci, ali je realnost daleko ispred bilo cega sto bi mogo da ukapiras ovako na brzinu...

Ne mrzi li te da ovoliko lupas gluposti?

Pa, samo sam studirao tu vrstu umetnosti, ali ostavljam prostora da si upuceniji od mene. Koji si ti bese ono faks zavrsio koji te osposobljava da imas kvalitetno kinemtografsko misljenje?

Da podsetim, moje misljenje o filmu jos nisi mogao da cujes. Za razliku od tebe ja ipak volim da pogledam film pre nego sto dam misljenje o njemu... samo sto sam ja mislio da je to razumno ponasanje za svakog coveka... pogresio sam.

Не лажем ја ништа, него ти не знаш ништа од своје памети.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Da podsetim, moje misljenje o filmu jos nisi mogao da cujes. Za razliku od tebe ja ipak volim da pogledam film pre nego sto dam misljenje o njemu

О овоме причам. Ти момак не капираш ширу слику и гледаш на све технички. 

Подели на овим сајтовима

@cloudking Јел се бавиш филмом активно? Ок можда јеси технички стручан, али ти се представљаш као стручњак за све.

Поента је да док ти стручно оцениш филм усташе причају своју пропаганду не би ли сакрили Јаденовац а овај филм гаоткрива.

А то не разумеш јер си антитеиста и либерал по идеологији.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Вилер Текс рече

Не вреди. Човек јасно написао да атеиста. Ја бих рекао и антитеиста. Зато му није јасан идентите који се гради на Светим Мученицима Јаденовачким и Косовским. 

E da, bas sam se pitao zasto se moj odnos prema filmu o jasenovcu jos uvek nije doveo u vezi sa religijom? Ali evo! Ispravismo i tu nepravdu! :)) 

Bas zato sto vam osecaj inferiornosti i genetske isfrustriranost ne dozvoljava da vidite prave vrednosti srpske istorije  i tradicije i doprinosa koji je dala globalno vec ste sposobni samo da se koncentrisete na mucenistvo, obesmisljavate citavu zaostavstinu ovog naroda. U svom neintelektualnom magnovenju niste ni svesni koliku stetu cinite misleci da ste jedini rodoljubi na polaeti u svakom trenutocekujuci medalju za svoju pozrtvovanost i rad na sosptvenom patriotizmu... jadno je to i bedno ali i prilicno neobjasnjivo. To ili skaprias ili- ne skapiras...

Cuti pa nam ustase nisu '45 bacile atomku na kragujevac i prokuplje... ne mogu ni da zamislim sta biste danas sve pricali... a vidi japance. Grade svoju kulturu na necemu sasvim drugom i- citava planeta ih postuje dok se srpske  patriJote  i naciJonalsiti i dan dans pitaju sto ih svi mrze... jadni, nista ne kapiraju, nit su pa u mogucnosti.

U ovom trenutku mislim da ne postoji gora stvar po naciju, drzavu i narod nego da neko bude naciJonalista.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

О овоме причам. Ти момак не капираш ширу слику и гледаш на све технички. 

A sira slika je

"neko je napravio film o stradanju srba u jasenovcu?!!!! To je sve sto zelim da znam- NAJBOLJI FILM IKADAAAAAAA!! HOLIVUD NEMA POJMA! PLAKY"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вилер Текс рече

Ок можда јеси технички стручан, али ти се представљаш као стручњак за све.

Ja samo delujem kao strucnjak za sve jer moje mediokritetsko znanje iz raznih oblasti je za deset kopalja inzad bilo cega sto jedan naciJonalista moze da nauci i sazna tokom citavog svog zivota... zato tako delujem. Nisam. Naprotiv...

To ti je kao kad porazgovaras sa drugarima svog sedmogodisnjeg deteta pa oni budu fascinirani "kolko ti sve znas"... Nije, nemas pojma, nego oni pa tek veze nemaju...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Поента је да док ти стручно оцениш филм усташе причају своју пропаганду не би ли сакрили Јаденовац а овај филм гаоткрива.

aha... znaci njihov film je propaganda :)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

А то не разумеш јер си антитеиста и либерал по идеологији.

Pusti... crnje  od crnog gavrana... majka mi kuka svaki dan a otac se odreko preko novina...

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, cloudking рече

E da, bas sam se pitao zasto se moj odnos prema filmu o jasenovcu jos uvek nije doveo u vezi sa religijom? Ali evo! Ispravismo i tu nepravdu! :)) 

Bas zato sto vam osecaj inferiornosti i genetske isfrustriranost ne dozvoljava da vidite prave vrednosti srpske istorije  i tradicije i doprinosa koji je dala globalno vec ste sposobni samo da se koncentrisete na mucenistvo, obesmisljavate citavu zaostavstinu ovog naroda. U svom neintelektualnom magnovenju niste ni svesni koliku stetu cinite misleci da ste jedini rodoljubi na polaeti u svakom trenutocekujuci medalju za svoju pozrtvovanost i rad na sosptvenom patriotizmu... jadno je to i bedno ali i prilicno neobjasnjivo. To ili skaprias ili- ne skapiras...

Cuti pa nam ustase nisu '45 bacile atomku na kragujevac i prokuplje... ne mogu ni da zamislim sta biste danas sve pricali... a vidi japance. Grade svoju kulturu na necemu sasvim drugom i- citava planeta ih postuje dok se srpske  patriJote  i naciJonalsiti i dan dans pitaju sto ih svi mrze... jadni, nista ne kapiraju, nit su pa u mogucnosti.

U ovom trenutku mislim da ne postoji gora stvar po naciju, drzavu i narod nego da neko bude naciJonalista.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Не концентришемо се ми на мучеништво како га ти замишљаш. А мучеништво је у ствари сведочење Христа. Ми смо као народ заборавили на то и сад се подсећамо овим филмом на конкретне Мученике тј Сведоке. И оно (мучеништво)је део нашег живота,идентитет, прошлости и будућности. И нема ту инфериорности и комплекса. 

Ако говорими о историји и култури српској, има ту много тога на шта се концетришемо. Ако поменемо Св.Саву твојк скачу, ако поменемо Св.Симеона твоји скачу, ако поменемо Лазара и остале мученике Христове твоји скачу, ако поменомо Његоша твоји скачу. Увек теби и твојиманешто смета. Нећемо заборавити ни Теслу ни Јасеновац. Ал чим једно поменемо ви све изврћете. наопако јер имате комплекс ниже вредноси драги моји аутошовинисти. 

Ти си антитеиста и зато ти Срби нису јасни.

Пс: Јапанци снимају филмове о Хирошими и Нагасакију и још како гаје културу дрћања. Имали су среће па им нису владали твоји идеолошки очеви комунисти.

WWW.TEACH311.ORG

Sekigawa, Hideo. 1953. Hiroshima. Feature Film. Hiroshima begins with a...

Е мој аутошовинисто самолажљиви.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, cloudking рече

Ja samo delujem kao strucnjak za sve jer moje mediokritetsko znanje iz raznih oblasti je za deset kopalja inzad bilo cega sto jedan naciJonalista moze da nauci i sazna tokom citavog svog zivota... zato tako delujem. Nisam. Naprotiv...

To ti je kao kad porazgovaras sa drugarima svog sedmogodisnjeg deteta pa oni budu fascinirani "kolko ti sve znas"... Nije, nemas pojma, nego oni pa tek veze nemaju...

Ти си обичан кловн.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Вилер Текс рече

Пс: Јапанци снимају филмове о Хирошими и Нагасакију и још како гаје културу дрћања. Имали су среће па им нису владали твоји идеолошки очеви комунисти.

Ne snimaju. Stavise u Japanu neces moci da nadjes NI JEDNOG ajpanca koji ce ti reci "mrzim ameriku zato sto je unistila kompletna dva grada" niti ces naci japanca koji ide nokolo i "trazi pravdu za mrtve" ili "osvetu za mucenike". Kad pitas japance zasto ne mrze amerikance oni kzu mrzimo rat a ne ameriku... budale... 

Е мој аутошовинисто самолажљиви.

I kao takav cu biti veci hriscanin nego sto si u stanju i da percipiras... pusti da ti malo odstoji ovo sto sam napisao..

Ако говорими о историји и култури српској, има ту много тога на шта се концетришемо. Ако поменемо Св.Саву твојк скачу, ако поменемо Св.Симеона твоји скачу, ако поменемо Лазара и остале мученике Христове твоји скачу, ако поменомо Његоша твоји скачу. Увек теби и твојиманешто смета. Нећемо заборавити ни Теслу ни Јасеновац. Ал чим једно поменемо ви све изврћете. наопако јер имате комплекс ниже вредноси драги моји аутошовинисти. 

Ma jasta... ovo je tipican vucicevsko/trampovski narativ... postoje teme koje se "ne diraju" a to "ne diraju" znaci da svako moze da prica sta oce da lupa gluposti i da izmislja u nedogled.

Kao na primer kad je jedna tvoja naciJonalsiticko/naci/ patriJotsko/ velikosprska stranica na fejsu objavila fotku jasenovackih krvnika nakon klanja. Pogledaj... imaj postovanja prema zrtvama i pogedaj ovu monstruzonu fotku krvnika
image.png

Jesi pogledao? Kako se osecas? Jel si besan? Jel si ljut? Jel te nervira bespomocnost sto ovakvi ljudi koji cine takva zlodela mogu ovako da se smeju nakon sto su poklali ko zna koliko srspke decice? 

E pa mozes da budes miran... ovo su automehanicari neki. Majstori obicni umazani u ulju ali tako obradjeni da emotivno labilne osobe poput tebe mogu da progutaju takve gluposti i da grade svoj nacionalni osecaj na cisto emotvnim impulsima.

E sad, znas gde je caka? Da si ti objavio ovu fotku pre mene a da sam ja nakon toga dosao i napisao "ljudi, ovo nisu koljaci iz jasenovca, ovo su neki automehanicari" ti bi mi reko da sam autosovinista koji ne postuje zrtve... eto, toliki je tvoj domet u takvim ocenama tako da ne zmaeri sto tvoje prozivke da sam autosovinista za mene ne vrede vise od procvetalog nokta na isusovom noznom palcu... toliki sam ja zaista autosovinista a zapravo sam samo neko ko ima kriticki osvrt koji samozadovoljne budale u nacionalnom ego tripu nisu kadre da shvate ni za milion godina jer zive  u nekom svetu gde su oni sami zajedno sa svime sto ih okruzuje  u takvom savrsenstvu da je svaka kritika podrazumevan napad i momentalni atak...

Na, originalnu fotku... kad legnes da spavas tesi se da su ova dvojica mozda umrla nekom groznom smrcu  tako sto ih je sustigla kazna za to sto su cinili... msm sto su menjali pliavjuce zamajce i popravljali bregaste osovine...
image.png

пре 28 минута, Вилер Текс рече

Ти си обичан кловн.

Kad sam ja tvrdio drugacije?
Nevolje je kad klovnovi poput mene istriputju da su uhvatili boga za kohones i da su cuvari patriJotizma i srbskog identiteta a zapravo su kancer srpskog drustva koji ubija i ovu drzavu i ovaj narod.... ali ok i kukavice treba da imaju neku svoju ideologiju.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, cloudking рече

Ne snimaju. Stavise u Japanu neces moci da nadjes NI JEDNOG ajpanca koji ce ti reci "mrzim ameriku zato sto je unistila kompletna dva grada" niti ces naci japanca koji ide nokolo i "trazi pravdu za mrtve" ili "osvetu za mucenike". Kad pitas japance zasto ne mrze amerikance oni kzu mrzimo rat a ne ameriku... budale... 

I kao takav cu biti veci hriscanin nego sto si u stanju i da percipiras... pusti da ti malo odstoji ovo sto sam napisao..

Ma jasta... ovo je tipican vucicevsko/trampovski narativ... postoje teme koje se "ne diraju" a to "ne diraju" znaci da svako moze da prica sta oce da lupa gluposti i da izmislja u nedogled.

Kao na primer kad je jedna tvoja naciJonalsiticko/naci/ patriJotsko/ velikosprska stranica na fejsu objavila fotku jasenovackih krvnika nakon klanja. Pogledaj... imaj postovanja prema zrtvama i pogedaj ovu monstruzonu fotku krvnika
image.png

Jesi pogledao? Kako se osecas? Jel si besan? Jel si ljut? Jel te nervira bespomocnost sto ovakvi ljudi koji cine takva zlodela mogu ovako da se smeju nakon sto su poklali ko zna koliko srspke decice? 

E pa mozes da budes miran... ovo su automehanicari neki. Majstori obicni umazani u ulju ali tako obradjeni da emotivno labilne osobe poput tebe mogu da progutaju takve gluposti i da grade svoj nacionalni osecaj na cisto emotvnim impulsima.

E sad, znas gde je caka? Da si ti objavio ovu fotku pre mene a da sam ja nakon toga dosao i napisao "ljudi, ovo nisu koljaci iz jasenovca, ovo su neki automehanicari" ti bi mi reko da sam autosovinista koji ne postuje zrtve... eto, toliki je tvoj domet u takvim ocenama tako da ne zmaeri sto tvoje prozivke da sam autosovinista za mene ne vrede vise od procvetalog nokta na isusovom noznom palcu... toliki sam ja zaista autosovinista a zapravo sam samo neko ko ima kriticki osvrt koji samozadovoljne budale u nacionalnom ego tripu nisu kadre da shvate ni za milion godina jer zive  u nekom svetu gde su oni sami zajedno sa svime sto ih okruzuje  u takvom savrsenstvu da je svaka kritika podrazumevan napad i momentalni atak...

Na, originalnu fotku... kad legnes da spavas tesi se da su ova dvojica mozda umrla nekom groznom smrcu  tako sto ih je sustigla kazna za to sto su cinili... msm sto su menjali pliavjuce zamajce i popravljali bregaste osovine...
image.png

Kad sam ja tvrdio drugacije?
Nevolje je kad klovnovi poput mene istriputju da su uhvatili boga za kohones i da su cuvari patriJotizma i srbskog identiteta a zapravo su kancer srpskog drustva koji ubija i ovu drzavu i ovaj narod.... ali ok i kukavice treba da imaju neku svoju ideologiju.

Снимили су 1953 и имају комемирације сваке године.

M.IMDB.COM

Directed by Hideo Sekigawa. With Eiji Okada, Yumeji Tsukioka, Yoshi Katô, Takashi Kanda...

Ја не говорим нигде о мржњи нити било шта слично. Лажеш. Нико то не говори.То није мржња ако кажемо истину. Теби можда јесте јер си дете "братсва и јединства" које је било ругање братству и јединству.Е сад што ти пратиш образовце и сличне то је твој проблем, јер ти тако видиш Србе. Што доста говори о теби.

Говорим о томе да не разумеш да не смемо дозволити усташама да релативизују и негирају наше страдање. Говорим о томе да треба да,негујемо кулуру сећања.Ти такође релативизујеш и булазниш идеолошки.

Подели на овим сајтовима

Ја увек понављам да су из угла оног ко је на екстрему, сви они који нису око њега се налазе на супротном екстрему.

Овде се тако лако, за најобичније неслагање, попије оптужба за усташтво и зарађује прогон из српске нације. Испада да се српска нација састоји само делимично од Срба и да су Срби у њој мањина, а све остало да су непријатељи и усташе.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...