Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Човек је пун порока, страсти и мана и није му тешко да их препозна у другоме, јер разумети другог човека значи бити он сам."

Јеротић

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Trazi Boga mislju na nebesima, ljubavlju u srcu, poboznoscu u hramu, svuda ga trazi djelima, koja ces radi Njega preduzimati i  dovrsavati. - Filaret m Moskovski

Trazi svuda Onoga koji je svuda. Ostavivsi se svega, Njega Jedinoga trazi - i neizostavno ces naci. - Sv. Tihon Zadonski

Подели на овим сајтовима

Златно правило у животу гласи :
Никада не полази од себе када тумачиш поступке других.  :)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Ако верујемо у Њега, нећемо патити. Не мора се увек проћи кроз патњу да би се дошло до Бога. Неки су се кроз патњу облагородили, неки постајали још гори.

Патња није нужна, она чак може бити зло по себи.

Др. Владета Јеротић

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Не лутајмо мислима и не гледајмо шта други раде, него гледајмо шта ми радимо, шта од нас произлази, да ли тешимо или осуђујемо, да ли праштамо или волимо. Отац Тадеj

Подели на овим сајтовима

"Dugo nisam razumeo zašto treba da budemo skrušeni, kad nam je Gospod jedanput oprostio grehe. Kasnije sam shvatio da se bez skrušenosti čovek ne može održati u smirenju, jer su demoni gordi i hoće da nas nauče gordosti.  Gospod nas uči krotosti, smirenju i ljubavi, i kroz njih duša stiče spokojstvo"

"Sada je 04h noći. Sjedim u svojoj keliji kao da sam u dvoru, u miru i ljubavi, i pišem. Ali, kada naiđe veća blagodat, ne mogu da pišem."

sv.Siluan Atonski

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Креирај ново...