Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Ljubav je divlja snaga. Kad pokusavamo da je ukrotimo, ona nas unistava. Kad pokusavamo da je zatocimo, ona nas zarobljava. Kad pokušavamo da je razumemo, ostajemo izgubljeni i zbunjeni." 

Paulo Koeljo

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Наш живот и наше постојање је понекад више у рукама некога другога, него у нашим сопственим рукама...

Његош негде каже на једном мјесту, да нема тога ко се не боји чега, да ничега а до свога лада...

Подели на овим сајтовима

"Немојте да увек чините ја теби, ти мени. Ја сам нешто, како ви кажете, Вама учинио и ви сада хоћете мени да вратите. Када Вама неко учини нешто, Ви учините неком другом, он некоме трећем и тако се прави круг добрих дела.

Иначе то - ја теби, ти мени - је одраз племенске свести и основ корупције. Зато ја кажем да је за племенске народе, у које убрајам и Србе, корупција нешто природно. Ипак, не треба заборавити да смо ми позвани да будемо хришћани, а то значи да се издижемо изнад своје природе."

Јеротић

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Настојим волети живот више од његовог смисла.

Достојевски

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Ми можемо рећи, ми јако волими Бога, међутим наша дела нас изобличују.

Када испитамо себе дубоко можемо јако добро да видимо не само да не волимо Бога,

него да немамо довољно ни вере, а исто тако да не волимо и ближњега.

То стално понирање у дубину своје личности нам показује као у огледалу где се налазимо,

и зато је важно покајање.

Покајање на грчком језику се назива ''метанија-метаноја'', дакле, ''промена ума'' дакле, где стално се трудимо да

другачијим начином размишљања гледамо на свет око себе, на ближње око себе,дакле уколико неко живи једним начином живота и онда нагло схвати

да је то  погрешно, и потпуно промени свој став о свему и то потврди другачијим делима и потпуно другачије почне да се понаша, то је покајање.

...

архимандрит Сава Јањић,

део из предавања 19.априла 2016., Подвиг и литургија у Великом Посту.

Подели на овим сајтовима

941115_463135883776588_1227784230_n.jpg?

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Од стотину сећања која помно чувате у себи можда је само једно златна истина. Све остало су само добро смишљене варке које вас вештом руком воде кроз живот.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Uzmi osmeh i daruj ga onome ko ga nikad nije imao. Uzmi zrak sunca i učini da odleti tamo gde vlada noć.Otkrij izvor i okupaj onoga ko živi u blatu. Uzmi suzu i položi je na lice onoga koji nikad nije plakao. Uzmi hrabrost i stavi je u dušu onoga ko se ne sme boriti. Otkrij život i pripovedaj o njemu onome ko ga ne može shvatiti. Uzmi nadu i živi u njenom svetlu. Uzmi dobrotu i daruj je onome ko ne zna darivati. Otkrij ljubav i pokaži je čitavom svetu…
Gandi

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Како је лако погрешити у процени људи. Они нам покажу мали део себе, а ми помислимо да је и остали део њих исти.

Лаурен Оливер

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...