Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Молио се господ за то да сви будемо једно . А ми се стално подвајамо и у свом породичном кругу се подвајамо . То није добро , опет то човек хоће да се изврши његова воља .

Отац Тадеј.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

"Sreća nije stvar sretne zvezde ili materijalnog imetka. To je

mentalni stav. On izvire iz poštovanja onoga što imamo umesto da patimo

zbog onoga što nemamo. To je tako prosto – a istovremeno tako teško

ljudskom razumu da pojmi."

Sreca je stanje duha. Nije srecan onaj koji mnogo ima, nego onaj kome malo treba! Duhovno bogat covjek, je srecan covjek. Necije duhovno bogatsvo se ogleda u jednostavnosti. Najuzvisenija osjecanja na ovom svijetu su ujedno i najednostavnija, najiskrenija, najcistija... Ljubav treba da nam je vodilja, ona nam je od Boga data i kao takva je jedina vrijedna na ovom svijetu.Ko ima ljubavi on je srecan, jer je ljubav jedina stvar koja onom ko je nesebicno dijeli vraca se ali mnogo veca, neuporedljivo ljepsa. Zato, da bi bili srecni, dijelite ljubav!!!

Подели на овим сајтовима

18.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ako želimo da odredimo stepen krivice kojom je opterećen i sam naš život, pogledajmo i patnju koja je s njim povezana. Svaka velika bol, bila telesna ili duševna,govori nam šta zaslužujemo: jer ona nas ne bi mogla zadesiti da je nismo zaslužili.

A. Šopenhauer

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ek0e6P1.jpg

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

10818310_888274997910874_848084861498877

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Дете? – Гле, парче неба на земљи, гле, парче небеске истине, парче небеске правде, парче небеске бестрасности.

-Св. Јустин Ћелијски

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

wpid-315824_258006614242043_152560524786

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Blago onima koji u ovo vreme imaju hladnu glavu i toplo srce, jer ih je puno sa usijanim glavama a srcem hladnim, ledenim kao stena.

Sv. Vladika Nikolaj Velimirovic

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Незадовољство је као звер, немоћно кад се роди, страшно кад ојача.
Меша Селимовић

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...