Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Kad sam bio ugrožen,mislio sam samo na nju,hrabreći se njenim prisustvom. Kad mi je bilo teško,pominjao sam njeno ime,kao u molitvi,nalazeći olakšanje. Kad osjetim radost,trčim da je podijelim s njom,zahvalan joj,kao da mi je ona daruje..."

Meša Selimović

Подели на овим сајтовима

1394177_538479256245748_542793045_n.png

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Prijateljstvo je kao sunce koja obasjava čovjeka. Oni koji iz života uklanjaju prijateljstvo, uklanjaju iz svemira sunce. Takvu definiciju prijateljstva dao je ...poznati rimski filozof Marko Tulije Ciceron. Bez prijateljstva život je uistinu siromašan, tmuran i bez radosti. Pravi prijatelj se pozna u nevolji. Vjerni prijatelj nam može biti najbolji terapeut kad smo osamljeni i bolesni. Prijatelj nije samo neki savjetnik koji me procjenjuje kritički dok nešto govorim. Njemu mogu reći sve i ne moram samoga sebe cenzurirati. Pred njim mogu pokazati svoju slabost, smijem odložiti oružje i pokazati rane. Prijatelj ne mora biti uvijek pored mene. Sama spoznaja da postoji njegovo ili njeno prijateljstvo mi pomaže nositi mnogo razočaranja, mnogu bolest. Nemojmo misliti da ćemo imati pravoga prijatelja ako mi prvi nismo spremni biti nekome prijatelji. Ne budimo nekome ”prijatelj” samo iz interesa, da bi stekli određeni položaj u društvu ili onoga što možemo dobiti zauzvrat. Pokažimo interes za druge, darujmo ljubav i vrijeme, budimo prijatelji drugima i u boli i radosti. Prijateljstvo je dar kojim se darujemo bližnjemu. - Anselm Grun

Подели на овим сајтовима

Kukali smo za šansama: dajte nam šanse, stvorite nam uslove, pružite nam mogućnosti, pa ćete videti šta znamo i možemo.
I najbolje smo izgledali tada, dok nismo imali mogućnosti.
Bolji uslovi su nas samo kompromitovali.
Neke važne stvari ne zavise samo od uslova, nego i od nas samih.

D. Radovic

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Life+is+beautiful.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Mozda je potrebno vratiti se na sam početak. Čuti prvobitnu riječ ljubav,

doživiti je ponovo, istinski. Shvatiti je kao glavnog pokretača svijeta.

Da nam ljubav bude put i da se više nikada ne izgubimo!

Eseji – Put do sebe (M.Selimović)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

29bd5ef81372860d35c72e9d281f3ef6.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

1484722_682839195121123_858112520_n.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Бој се навика више него непријатеља. Онај ко у себи храни навику личи на човека који даје храну огњу. Навика која једном тражи нешто и не буде услишена идући пут постаје слабија. Ако јој пак једном испуниш вољу,други пут ће те напасти са много већом силом.

Свети Исак Сирин

Подели на овим сајтовима

14+-+1.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...