Jump to content

Предавања, беседе и разговори оца Димитрија Плећевића

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

blizu kog grada je manastir Bogovadja...nisam tamo nikad bila...moze li pomoc prijatelja.... hvala

''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''.

Подели на овим сајтовима

meni se ucinilo da je blize Sapcu...a ima li jos neki manastir sa imenom Bogovadja...  :cheesy:

''Имај времена за РАД - то је цена УСПЕХА ... Имај времена за РАЗМИШЉАЊЕ - то је извор МОЋИ ... Имај времена за ИГРУ - то је тајна МЛАДОСТИ ... Имај времена за ЧИТАЊЕ - то је основа МУДРОСТИ ... Имај времена за ПРИЈАТЕЉСТВА - то је пут СРЕЋЕ ... Имај времена за САЊАРЕЊЕ - то је пут ка ЗВЕЗДАМА ... Имај времена да ВОЛИШ и да те ВОЛЕ - то је привилегија богова ... Имај времена да гледаш ОКО СЕБЕ - сувише је кратак дан за себичност ... Имај времена за СМЕХ - то је МУЗИКА ДУШЕ ...''.

Подели на овим сајтовима

hvala

Подели на овим сајтовима

И ја се питам у ком ће манастиру хихихихи..., неко то већ зна!

У ком манастиру је био искушеник, тамо ће ваљда и бити монах?

Čovek ne mora biti iskušenik da bi se zamonašio.

A i ne mora ostati u manastiru u kom je bio iskušenik - sve kako vladika kaže.

Подели на овим сајтовима

Знам за то, али сад се у задње време говори како нам монаштво не ваља а један од разлога је рано монашење и након мање од 3 године искушеничко стажа. Бар сам чуо да је тако било на КиМ. Опет, неко ко је рукоположио Димитрија је сигурно знао шта ради, па могу само рећи Аксиос!

Подели на овим сајтовима

Знам за то, али сад се у задње време говори како нам монаштво не ваља а један од разлога је рано монашење и након мање од 3 године искушеничко стажа. Бар сам чуо да је тако било на КиМ. Опет, неко ко је рукоположио Димитрија је сигурно знао шта ради, па могу само рећи Аксиос!

Димитрије је би ипођакон у девству ,тако да је он свој искушенички стаж прошао !
Подели на овим сајтовима

Iskušeništvo ne mora nužno da bude boravak u manastiru.

Zapravo, ništa nije nužno, sve je različito od osobe do osobe.

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да ни владика Игнатије није има ни искушенички ни мионашки стаж,у смислу места ,исправите ме ако грешим!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

rasprava koju vodite nije od znacaja vazno je da se usmeravamo ka vecnom Carstvu Bozijem

честитам од срца брате Димитрије и сетинас се у твојим молитвама  greengrin

Радост Христова је у овоме:

да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш,

макако тешка била искушења.

Подели на овим сајтовима

rasprava koju vodite nije od znacaja vazno je da se usmeravamo ka vecnom Carstvu Bozijem

честитам од срца брате Димитрије и сетинас се у твојим молитвама  0205_whistling

0102_laugh :)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...