Jump to content

Недавна експлозија у Бејруту

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ево и овај детаљ у Цркви за време венчања... ако пажљиво  погледате снимак.... прво се види реакција на ваздушни талас подрхтавање тла и целе Цркве... и онда потом иде експлозија која руши пред собом у таласу....

Подели на овим сајтовима

Jos jedno cudo u jednoj od pravoslavnih crkava u Bejrutu; to je crkva sv. Djordja poznata pre svega za negu starih ljudi. Otac Antoni je sluzio paraklis zbog velikogospojinsog posta, pa se iznenadjeno pomerio bas pre eksplozije...

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Dominika рече

Jos jedno cudo u jednoj od pravoslavnih crkava u Bejrutu; to je crkva sv. Djordja poznata pre svega za negu starih ljudi. Otac Antoni je sluzio paraklis zbog velikogospojinsog posta, pa se iznenadjeno pomerio bas pre eksplozije...

A što čudo? Crkva je blizu luke, normalno se počeo udaljavati čuvši vjerovatno detonaciju i sijevanje koje slijedilo.. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Justin Waters рече

A što čudo?

.....ако се пажљиво пажљиво пажљиво .....погледа снимак са камере види се да је човек остао на месту тј. да се није померио вероватно/сигурно би га врата ударила у пределу кучме или потиљка..... веома могуће/скоро сигурно да би остао непокретан или ко зна да ли би остао жив кад се узме у обзир да су сва врата на Црквама од пуног храстовог дрвета или метала...

колика мора бити јачина таласа да избије та врата као папирни лист....која су причвршћена за бетонски зид....

још нешто нејасно аааа?

:scratch_head:

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, uomo del Ve.Te. рече

још нешто нејасно аааа?

Sve je jasno sa snimka, nije se pomerio iz čista mira, imao je pre toga znake da nešto uredu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Justin Waters рече

Sve je jasno sa snimka, nije se pomerio iz čista mira, imao je pre toga znake da nešto uredu.

Да, тако је....

Нема потребе да се упуштамо у расправе и елаборисање на тему дефиниције, шта је то чудо а шта није...

По мени апсолутно је небитно шта пишемо овде... једно је битно: хвала Богу да је човек жив и здрав... и надам се да нико од других који су били присутни у Цркви није повређен или није теже повређен...

Подели на овим сајтовима

БЕЈРУТ: Чудо у Православној цркви након експлозије. Православни свештеник: ''Потребно нам је да се људи моле за нас, не само у Бејруту. Молим вас, молите се за нас''.

ГРЧКА Православна црква Светог Димитрија у Бејруту удаљена је мање од једног километра од места на ком је одјекнула експлозија. Свештеник је након потреса отишао да провери штету и доживео право чудо - све је било порушено осим светог олтара.

Свештеник Јуил Насиф напустио је цркву са децом 12 минута пре експлозије. Кренули су кући када се све затресло.

- Оставио сам децу код куће и вратио се да проверим шта се десило и колика је штета у цркви. Када сам стигао, био сам шокиран - рекао је свештеник Насиф.

Црква је била уништена, али свети олтарски простор, заштићен иконостасом, био је готово нетакнут - укључујући и кандило које је остало упаљено током експлозије.

- Када сам ушао у олтар, био сам шокиран - био је нетакнут. Библија, кандило - све је остало на истом месту, реликвије светаца, чак ни стакло није поломљено - описао је свештеник.

Према речима свештеника Насифа, у време кризе људи трагају за знаковима, за светлом у тами, а он осећа да је ово био знак.

- Осетио сам да је то порукао од Бога, који нам говори да ће бити поред нас. Потребно нам је да се људи моле за нас, не само у Бејруту. Молим вас, молите се за нас - закључио је свештеник.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, uomo del Ve.Te. рече

.....ако се пажљиво пажљиво пажљиво .....погледа снимак са камере види се

да једна особа у плавој одећи (и можда још неко ко клечи поред ње) стоје на средини храма а затим и врата и остали лом лете у њиховом смеру и односе и гурају све клупе пред собом...

више се бринем за њих него за свештеника

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Плаво Небо рече

Православни свештеник: ''Потребно нам је да се људи моле за нас, не само у Бејруту. Молим вас, молите се за нас''.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, nikola a рече

да једна особа у плавој одећи (и можда још неко ко клечи поред ње) стоје на средини храма а затим и врата и остали лом лете у њиховом смеру и односе и гурају све клупе пред собом...

више се бринем за њих него за свештеника

Video poslao je meni moj momak jos zivi u gradicu kod Bejruta pa je rekao da je cudo - razumem, da niko nije poginuo cak i nije bio ozbiljno povredjen u ovoj crkvi...

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Dominika рече

Video poslao je meni moj momak jos zivi u gradicu kod Bejruta pa je rekao da je cudo - razumem, da niko nije poginuo cak i nije bio ozbiljno povredjen u ovoj crkvi...

Да, изгледа да једна половина великих врата одлази поред свештеника а друга половина између особе у плавом и особе у задњем реду. Ако нико није повређен онда је стварно чудо, хвала Богу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...