Jump to content

Ослобађање од проблема наркоманије

Препоручена порука

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Грех је све што те удаљава од Бога.

Тако да је питање мотива како је рекао геније Дајнабластер. :)

Е сад не знам теби откуд то да је марџа грех. Наркоманија свакако одаљава од Бога али са друге стране некима је то искуство преко ког су се Богу и приближили.

И на крају... сви смо грешни.

Ма дај, стварно као да причам са људима који нису провирили у цркву. Стварно убијате вољу за писањем овде, ко што каже она тема :). Нек се јави неки вероучитељ, који ради са основцима, па нек објасни зашто је марихуана грех, и не само грех, него зашто је не треба пробати, ни користити.

Грех је промашај, грешка. Ако узмемо и твоју дефиницију греха, да те она удаљава од Бога, марихуана исто то ради. Ако не верујеш, надувај се па читај молитвеник, или узми пред литургију па се надувај и онда иди на литургију, па ћеш видети дал си се приближио, или удаљио од Бога. Узимање марихуане штети психофизичком здрављу: "Najozbiljnije posledice upotrebe marihuane su: gubitak volje i inicijative, oštećenje pluća, atrofija mozga, hromozomska oštećenja, poremećaji menstrualnog ciklusa i nivoa testosterona."

И шта сад то значи сви смо грешни? Зато треба да се опијамо до бесвести, пушимо траву и цигарете...

Ваљда је циљ да се трудимо да не грешимо, да се боримо са својим слабостима, и својом слабом природом. А никако да је оправдавамо...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Исте, још горе, последице има алкохол па код нас не само да није "грех", него се после литургије лепо наздрави са чашицом...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Исте, још горе, последице има алкохол па код нас не само да није "грех", него се после литургије лепо наздрави са чашицом...

Алкохол се користи у литургији, немој ми причати да је то исто. Лекари препоручују чашицу за здравље, као и пиво. Алкохол никако није исто.

Једино ако причаш о опијању, е сад ако се после литургије опијају као свиње, онда би могли и да се надувају

Подели на овим сајтовима

Алкохол се користи у литургији, немој ми причати да је то исто. Лекари препоручују чашицу за здравље, као и пиво. Алкохол никако није исто.

само је питање у количини и временском интервалу између два узимања.

Подели на овим сајтовима

Ма дај, стварно као да причам са људима који нису провирили у цркву. Стварно убијате вољу за писањем овде, ко што каже она тема :). Нек се јави неки вероучитељ, који ради са основцима, па нек објасни зашто је марихуана грех, и не само грех, него зашто је не треба пробати, ни користити.

Ја бих волео ти то да објасниш.

Грех је промашај, грешка. Ако узмемо и твоју дефиницију греха, да те она удаљава од Бога, марихуана исто то ради. Ако не верујеш, надувај се па читај молитвеник, или узми пред литургију па се надувај и онда иди на литургију, па ћеш видети дал си се приближио, или удаљио од Бога. Узимање марихуане штети психофизичком здрављу: "Najozbiljnije posledice upotrebe marihuane su: gubitak volje i inicijative, oštećenje pluća, atrofija mozga, hromozomska oštećenja, poremećaji menstrualnog ciklusa i nivoa testosterona."

Кажем зависи од мотива. Како ти рече звонко исто ради и алкохол.

И шта сад то значи сви смо грешни? Зато треба да се опијамо до бесвести, пушимо траву и цигарете...

Таман посла. Али још мање значи да треба да бежимо од свега зато што га неко прозива да је грех.

Ваљда је циљ да се трудимо да не грешимо, да се боримо са својим слабостима, и својом слабом природом. А никако да је оправдавамо...

Само се ти бори. Пре бих рекао да је циљ у самоприхватању своје грешне природе опраштању(самом себи и другима) и покајању па исправљању грешке. :)

Како каже једна модерна пословица - Мораш бити млад и луд да би био мудар и стар.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Сад поредити једну чашицу ракије и један џоинт? Чему то претеривање кад сви знамо да то не може да се пореди. Само да би неко доказао своју поенту?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пушење опијума

Ето чист пример који може врло лако да ти укаже на мотив.

Уколико си у великим физичким боловима.... и узмеш опијум да би те мање болело.... грех?

Подели на овим сајтовима

Сад поредити једну чашицу ракије и један џоинт? Чему то претеривање кад сви знамо да то не може да се пореди. Само да би неко доказао своју поенту?

Јок бре. Него је Ђоле запео грех па грех..... па шта и да јесте грех? Не сме да се проба?

Ја сам момку још у старту рекао да треба код психолога. :) То је ваљда јасно.

Ал такође сам му и реко да није страшно ако понекад дуне. Једно је активно злоупотревљавање марихуане, друго је дунуо сам једном са неким другарима мало смо се смејали лупали глупости и било нам лепо. :)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Једино ако причаш о опијању, е сад ако се после литургије опијају као свиње, онда би могли и да се надувају

Ако ниси знао лекари препоручују и марихуану за здравље чак помаже код неких веома тешких болести. Важи исто - умерено може да буде и корисно, а претеривање је штетно као и у свему другом.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ако ниси знао лекари препоручују и марихуану за здравље чак помаже код неких веома тешких болести.

Смањује ризик од дијабетеса например. :)

Подели на овим сајтовима

Јел по вама онда и пушење опијума исто није грех, као и коришћење кокаина?

У ствари, одговор зависи од тога ко је од вас то користио, и ко није.

Ко користи кокаин, и опијум, за њега вероватно то није грех. Ал то је прича из личне перцепције, далеко од истине.

Подели на овим сајтовима

Ако ниси знао лекари препоручују и марихуану за здравље чак помаже код неких веома тешких болести. Важи исто - умерено може да буде и корисно, а претеривање је штетно као и у свему другом.

И шта кажу лекари, јел треба на празан стомак да попушимо један џоинт, сваки дан, ил препоручују свако вече пред спавање?

Подели на овим сајтовима

у један џоинт стане око 15 чашица ракије, то је отприлике однос концентрата опијата.

у томе је разлика, оба су опијати и имају и своју сврху кад се сведу на своје компоненте и разлика је у легалности и социјалности, па и прихваћености одређеног опијата у зависности од поднебља.

у индији је алкохол далеко већи порок него ганџа јер претежно живе азијати који се растурају од алкохола јер не могу да га поднесу због генетске предиспозиције лошег варења алкохолних деривата.

све има своје, а ниједно није оправдање нити релативизација.

ја о томе причам, а не о оправдању греха.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...