Jump to content

Ослобађање од проблема наркоманије

Препоручена порука

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Опростите људи што нисам у овој причи од почетка, ал би хтео да напоменем неколико ствари. Слажем се са Медом да је наркоманија страст као и свака друга. Истина је да смо сви зависници он неке ствари која нас напада можда до краја живота- сви смо апстиненти. Али да-Бог Господ лечи све и може све, али не заборавимо слободу воље која је само у нашој власти, тј. једино шта је у нашој власти! Ту се ни Господ не меша!

Био сам волонтер у Човекољубљу око 3,5 године на пројекту психосоцијалне подршке наркоманима и људима оболелим од сиде и знам ко су наркомани. Лично сам познавао Ивана, знате га сви вероватно са тв-а.

То је велики проблем, нарочито због тога што (ајд да говорим о хероину, а могу да дођу у обзир и све болести зависти, а тако и свака страст), је то ''болест'' СЛАБЕ ВОЉЕ која је, опет бих поменуо, ЈЕДИНО У ЉУДСКОЈ ВЛАСТИ. Наркоману треба много, често тек кад догура до краја, да само пожели да се излечи (читај:''да почне да апстинира'').  Тамо сам запамтио једну веома велику ствар, а данас је примењујем на све  , а то је: да нема излечења, тј. СПАСЕЊА без З А Ј Е Д Н И Ц Е!!!

Сваком је човеку то потребно, јер нечастиви дела баш само тако, да разједини сједињено стадо Христово! Дрога је управо његово велико оружје осаме! Зашто је људи уосталом и узимају, него да побегну из овог света у неки ''СВОЈ''-СВЕТ ЕГОИЗМА. Када тај болесни свет почне да ждере све што има,а нарочито његову душу, човек вапи, али се и плаши да се поново врати у тај свет одакле је побегао, где су у ствари једино његови најмилији и где је једино његов Најмилији!

Не знам како бих саветовао саветовао неке којима су најближи овако заглибили осим, да се МОЛЕ, МОЛЕ, МОЛЕ, И ДА ЧВРСТО ВЕРУЈУ!!! Нарочито да се труде да бригу о њима преузме неко стручан, а данас је мало таквих места. И још нешто, не дајте да оду у погрешну кућу где нема blessyou  , мислим на данас увелико позната '' лечилишта'' која привремено ''лече''.

ЛЕЧИ НАС САМО ПРАВИ ЛЕК И ПРАВИ ЛЕКАР!!!

Бог ти не даје све што хоћеш, али ти увек да оно шта ти треба!

Подели на овим сајтовима

На која ''лечилишта'' мислите о.Горане?

Нешто о зависностима .. ја сам рецимо била никотински зависник 18 година а онда сам престала са тим и сад имам утисак да храна влада мноме, а не ја њом.

Дакле, нова зависност је ту.

Подели на овим сајтовима

Мислим на новонастале клинике за лечење болести зависти.

А што се тиче твог проблема, доворно је за сада да имаш свест о греху или ако је већ дошло до страсти и наравно да се трудиш.

Један велики духовник данашњице је једном приликом рекао да је довољно за почетак да тај грех, који год био, ти не желиш, тј. желиш да га се отарасиш и да радиш докле је у твојој моћи, а где не можеш наставиће Бог! Мислио је да никако не прихватиш грех као нешто нормално, тј. нешто шта сви имају јер: ''Ништа нечисто неће ућу у Царство Небеско!

Подели на овим сајтовима

На све у Србији! Као што сам рекао, ништа што нема Циљ у себи не може да лечи, може само да залечи. Верујте само Православно орјентисаним лечилиштима. Православље једино у себи има опитно искуство са живим Христом. Напомињем ово јер код нас на Авали, ја мислим да још увек раде, постоји једна протестантска кућа! Па може бити гора болест!!!

Подели на овим сајтовима

Ја сам препоручила лечилиште Црна Река, оно је помогло мом брату.

Али знајући да је оно осуђено од стране многих, мислила сам да сте на њих мислили па сам вас и питала.

Које друго православно, осим Ковиља, знате?

Подели на овим сајтовима

Желео сам да напишем о овој теми нешто уопште, али нажалост нисам већ пар год. у тим водама. Пробаћу да сазнам нешто и одмах јављам.

Подели на овим сајтовима

Нешто о зависностима .. ја сам рецимо била никотински зависник 18 година а онда сам престала са тим и сад имам утисак да храна влада мноме, а не ја њом.

машо, није добро ни да се стара зависност замени новом, а у страсти пушења се то обично дешава неком другом оралном фиксацијом ...

слатко обично бива најчешћи избор пошто цигарете убијају апетит и квржице на језику се спаљују димом а кад то престане, обично је први атак слатко због лучења серотонина у мозгу, хормона задовољства.

чоколада и слични засићени слаткиши су најлогичнији избор.

обично је то само фаза, али теби се укомбиновало са трудноћом, па ти за сад не смета.

проблем ће бити после, кад почне мозак да ти апстинира такав задовољавајући надражај, па ако буде ускраћен - донеће ти џангризавост, нервозу, киселину. већ имаш искушења довољно ...

пази се тога јер мислим да ти то баш не треба, већ радости у принови и породици  algabacaju

на крају крајева поента нашег спасења је да све лоше окренемо на добро, па тако једну лошу зависност треба да заменимо не другом, већ да је окренемо на добро усмеравајући такву енергију на нешто позитивно  0110_hahaha

сви смо ми некако болесни, па треба да се окрећемо ликовима са икона да буду наши заступници пред Господом за помоћ, јер ништа не можемо сами у својој слабости.

мени је доста чудна ситуација кад сам заменио дрогу и никотин љубављу, милошћу и радошћу  0110_hahaha

решења доста зависе од личности и афинитета или талената, а мени је доста помогла љубав и милост оних око мене  algabacaju

оно што сам тражио добио сам за свој дан крштења  algabacaju

зато су ми моје свете мученице Вера, Љубав, Нада и мати им Софија једне од најмилијих  Hristos vaskrse

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

како се жена изобличи за кратко време коришћењем наркотика ...

кад овако утиче на физику, како ли тек утиче на душу ...

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

машо, није добро ни да се стара зависност замени новом, а у страсти пушења се то обично дешава неком другом оралном фиксацијом ...
Уватили смо значи непријатеља, сад само да га ликвидирамо osamucen)
Подели на овим сајтовима

Уватили смо значи непријатеља, сад само да га ликвидирамо osamucen)
па не би ја ништа на пречац и на силу, све што треба да се уради је да се усмери сва та енергија у неком позитивном смеру ...

ако се ликвидира, остаје празан простор који зјапи да се попуни, а стари ђаво је увек бољи него нови и непознат.

Подели на овим сајтовима

Нешто мора и одмах да се пресече, али истина је то што кажеш да остаје празан простор.

Мени рече мој парох да човек може да буде сит и од Светих Тајни, других храна, не само од ове о којој сам причала.

А једна нутрициониста каже да особе које су гојазне, праве ''штит'' око себе на тај начин, нпр жене се плаше блискости са мушкарцима.

Мада, хомеопата ми је рекла да нисам буца, не бих преживела све што ми се догодило до сада, као, није то уопште лоше што сам таква.

Мада то је посао за психића .. који ми није помогао :cmizdrenje:

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

Захвалност онима који су ми помогли да се ослободим наркоманије

Ја сам се лечио у Цикотама при духовно рехабилитационом центру "Црна река" који је водио о. Бранислав Перановић. Мени је духовни отац био о. Горан Арсић и захваљујући њему ја сам се залечио. И не само то- он ми је дао уверење шта је то Црква. Њима посвећујем и овај клип који је поставио мој пријатељ о. Иван ЖРУ:

319.gif

Стојте непрестано на духовној стражи, јер не знате када ће вас Господ позвати к себи. У своме земаљском животу будите спремни свакога минута да му положите рачун. Чувајте се да вас враг не улови у своју мрежу и не обмане, приморавши вас да паднете у искушење. Свакодневно испитујте вашу савјест, провјеравајте чистоту ваших намјера и ваших мисли.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...