Jump to content

Протести у Београду, јул 2020

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, haveaniceday рече

Glavni razlog je ekonomija. Nece ni francuzi ni Italijani da prihvataju engleski, pa opet njihovi mladi govore engleski i uce - jer im je koristan. Isto vazi i za norvezane, svedjane i ostale nordijce.

Nikakve veze za podanistvom nema, i batali vise tu pricu.

Bajo moj nisi ti bio u francuskoj, francuz NECE da prica engleski ...Ali nema to veze, prihvata<mo mi i francusku kulturu i italijansku ali taj proces nikada ne idfe u suprotnom smeru, da oni prihvatajui nasu ..

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bilbija рече

Bajo moj nisi ti bio u francuskoj, francuz NECE da prica engleski ...Ali nema to veze, prihvata<mo mi i francusku kulturu i italijansku ali taj proces nikada ne idfe u suprotnom smeru, da oni prihvatajui nasu ..

Znam, rekli su mi to, da Francuzi (policajci) i stariji ljudi nece da pricaju engleski. Al da vidis kako parlaju mladi francuzi sa kojima igram igrice ili mladi svedjani ili mladi finci?

Engleski jezik okupira svet iz cisto ekonomskih pragmaticnih razloga.

inace moj najbolji ortak radi na naucnom isntitutu u nemackoj. TAmo apsolutno svi govore engleski. On je vec 4 god t amo, jedva da naglaba nemacki.

Подели на овим сајтовима

I mrsko mi je da trabunjam vise o nekoj "dominaciji engleza jer vole engleski"

dovoljno je pogledati :

GITHUB.COM

GitHub is where people build software. More than 50 million people use GitHub to discover, fork, and contribute to over 100...

I svakom ce biti jasno sto je engleski jezik modernog sveta.

Programski jezici koriste engleski u svojim sintaksama naveliko. Ne koriste ni kineski, ni ruski, ni nemacki - vec engleski. Jer su nastali na engleskim govornim podrucjima a ne sto je Ben iz Batha ponosan na engleski.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

I mrsko mi je da trabunjam vise o nekoj "dominaciji engleza jer vole engleski"

Sve to je posledica upravo toga i taj proces nije zavrsen, on i dalje traje. I dalje pojedini narodi cuvaju i sire svoju kjulturu poput engleza dok drugi poput Srba prihvataju tu dominaciju i dalje je ucvrscuju svojim podanistvom... Ne mozes ti tu nista promeniti, ti to prihvatas bez pogovora i jos si ubedjen da vrlo pametan zbog toga .... 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bilbija рече

prihvataju tu dominaciju i dalje je ucvrscuju svojim podanistvom...

Pa ti onda budi dominator pa kada odes u austriju pricaj Srpski sa konobarom, daj nam svetao i pozitivan primer kako dominiras nad italijanskom kulturuom pricajuci Srpski i noseci opanke po milanu, kad vec meni solis pamet, mozda se i ugledam.

Подели на овим сајтовима

@haveaniceday  Ширење доминације сопственог народа се ради тако што побегнеш из земље и онда по форумима пишеш да твоји сународници кући не умеју да чекају у реду и не перу руке. И на сва уста подржаваш оног ко уништава твоју земљу до темеља

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, GeniusAtWork рече

@haveaniceday  Ширење доминације сопственог народа се ради тако што побегнеш из земље и онда по форумима пишеш да твоји сународници кући не умеју да чекају у реду и не перу руке. И на сва уста подржаваш оног ко уништава твоју земљу до темеља

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) 

Pa trudim se stvarno da ne budem bezobrazan sa njime iako je on bezobrazan sa mnogima. Al on nama ovde soli pamet o englezima a njegovi unuci nece ni da znaju da su bili Srbi. On bre ako sebe smatra za podanika zbog toga, ako.

Mislim prica tu nama da smo podanici i ne znam ni ja sta, forsira neke teorije bez puno smisla.... cuj englezi ponosni na engleski i zato je amerika bogata. A amerika bukvalno vodila rat za nezavisnost od engleza. Nego pametne ljude bas briga za te stvari naprimer  "kojim jezikom govore"... to samo indijanci na balkanu govore srpski, crnogorski, balknaski i hrvatski.

Ceo svet je pao pod dominaciju amerike i americke kulture ne zato sto su amerikanci ponosni na svoju kulturu vec zato sto imaju jaku ekonomiju i ta jaka ekonomija proizvodi kvalitetne proizvode i usluge vec dugi niz godina.

Подели на овим сајтовима

Uřaaaaaaaaaassssss!!!! Evo ga sad ovaj virus supe od šišmiša iz Sofije i Beograda preskočio nama na Moravu do Ostrave!

Šta sam vam ja rekao, spram toga su oni virusi bijesne krave, ptičje i svinjske gripe mačji kašalj! 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, haveaniceday рече

Pa ti onda budi dominator pa kada odes u austriju pricaj Srpski sa konobarom, daj nam svetao i pozitivan primer kako dominiras nad italijanskom kulturuom pricajuci Srpski i noseci opanke po milanu, kad vec meni solis pamet, mozda se i ugledam.

I ja gubim vreme ... Nisi ti u stannju da ukapiras ovo o cemu piusem dok je to svakom englezu jasmo od momenta kada se probudi a narocito bi im bilo jasno da tebe sretnu i vide tvoju snishodlivost prema njihovoj kulturi, obicajima, jeziku, muzici  ...

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Bilbija рече

Пази, прво кроз енглески није реч о нечем што је ексклузивно за Енглезе (или САД, небитно), то је постало средство глобалне комуникације помоћу којег ћеш комуницирати са Холанђанином, Швеђанином, Литванцем, Пољаком, Турчином, Арапином, Кинезом, Индонежанином.

Француз може себи да дозволи луксуз да одбија да комуницира на енглеском. Или Италијан - у питању су огромне нације које представљају Европу у малом. Њему не треба да види Ирца да би видео егзотику кад у оквиру своје нације има покрајину коју никад није видео у животу, чије људе не разуме и чији су му обичаји страни. Са друге стране, има континуитет уметности и књижевности од ренесансе, да је људски век премали само за националне писце. И опет, као такви, буду доживљени као "сељаци" ако не знају стране језике и нису упућени у глобалне културолошке референце.

Подели на овим сајтовима

И још нешто, баш кад се споменуло да ли ће неки Енглез да научи српски и заигра моравац: смео бих да се опкладим да има више Енглеза, конкретно енглеских интелектуалаца, који знају српски и занимају се за моравац, него што има српских интелектуалаца који знају албански језик и занимају се за... неки њихов регионални плес, коме ни име не знамо. Ми смо мала, али арогантна нација чији људи су често склони да презиру велике и успешне нације и њихове језике и обичаје третирају као "варварске" и нешто што "прља" наш језик и културу, а са друге стране посматрају друге нације наше величине и значаја као безвредне (Литванци, Чеси, Албанци итд.).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...