Jump to content

Протести у Београду, јул 2020

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Bilbija рече

:)) pa dobro, neci ni baba sere nemaju vise...

Имају. Многи ће отићи одавде у Немачку да би били чистачи јер је то једини начин да зарад неку бољу пензију, пошто у Србији не можеш да се надаш некој људској. Па сад реци да нема додатних разлога за протесте.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Имају. Многи ће отићи одавде у Немачку да би били чистачи јер је то једини начин да зарад неку бољу пензију, пошто у Србији не можеш да се надаш некој људској. Па сад реци да нема додатних разлога за протесте.

:)) zamenili su svabe baba sere  ( a to je bila delatnost kosovskih albanaca u 80 % slucajeva pre 10-15 godina) sa automatima, ubacis evric i dobijes priznanicu, kao u njujorskom metrou ...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bilbija рече

:)) zamenili su svabe baba sere  ( a to je bila delatnost kosovskih albanaca u 80 % slucajeva pre 10-15 godina) sa automatima, ubacis evric i dobijes priznanicu, kao u njujorskom metrou ...

Није смешно што овде као професор добијеш на крају мању пензију него баба сера из Офенбаха.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Није смешно што овде као професор добијеш на крају мању пензију него баба сера из Офенбаха.

Smesno je porediti plate u Srbiji sa nemackim jer su i troskovi razliciti. Ja na primer placam stan sa grejanjem, strujom itd 1250 € mesecno ... samo stan da imamo gde da spavamo ...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bilbija рече

Smesno je porediti plate u Srbiji sa nemackim jer su i troskovi razliciti. Ja na primer placam stan sa grejanjem, strujom itd 1250 € mesecno ... samo stan da imamo gde da spavamo ...

Ја говорим о пропасти и урушавању система. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Ја говорим о пропасти и урушавању система. 

Nije to nista novo, gastarbajterti su iz Srbije i bivse Juge odlazili jos od 1955 godine pa na dalje u zapadnu Evropu... Ni onda sistem nije valjao niti pruzao dovoljno. To je trajna kategorija za Balkan. To je jedna od stvari na koju mislim kada kazem da mi nista ne mozemo dobiti sa nekom promenom "sistema". Jer i ta floskula "promena sistema" nije nista drugo do promena garniture koja vlada Srbijom. Nikakav sistem ne zele Srbi da menjaju, zele samo vise para i bolji stamndard a zive u iluziji da ce sa promenom "sistema" i njima svanuti ... Nece. Svanuce im kada budu poceli (sada ces se smejati ) da cekaju u redu kao japanci. ..

kada i ako to Srbi budu naucili imace i promenu "sistema"...

Подели на овим сајтовима

@Вилер Текс Чекај брате, објашњаваш се са човеком који не живи у Србији и не види шта се овде дешава. Не знам како је тамо где је он, а и не занима ме. Идемо да слушамо музику! :coolio:

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Bilbija рече

Pa i nije bas smesno proedjenje. Opet kada sve to uzmes u obzir nemcu ostane mnogo vise para za trosenje a cene proizvoda\goriva su iste.
Npr, velika je razlika da li u Srbiji zaradis 400 eura pa 200 platis stan, komnalije, grejanje ili u Nemackoj 2000 evra pa platis 1000 evra stan komunalije itd.

Jer je sve ostalo posle toga vise-manje isto. Tipa sta znam, kilo mesa slicno kosta u nemackoj i u Srbiji ako uporedimo kvalitet sa kvalitetom. Kompjuter isto kosta nemacka ili srbija (mozda cak i jeftinije tamo). Polovni automobili su jeftiniji tamo.. itd.

Jednostavno ekonomski si mnogo bolje van Srbije i ako uracnamo cenu nekretnina, koja je svakako veca u zemljama ka kojima imas vise migracija.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, БанеЛ рече

@Вилер Текс Чекај брате, објашњаваш се са човеком који не живи у Србији и не види шта се овде дешава. Не знам како је тамо где је он, а и не занима ме. Идемо да слушамо музику! :coolio:

Ma baron zajebava narod vecito.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

Pa i nije bas smesno proedjenje. Opet kada sve to uzmes u obzir nemcu ostane mnogo vise para za trosenje a cene proizvoda\goriva su iste.
Npr, velika je razlika da li u Srbiji zaradis 400 eura pa 200 platis stan, komnalije, grejanje ili u Nemackoj 2000 evra pa platis 1000 evra stan komunalije itd.

Jer je sve ostalo posle toga vise-manje isto. Tipa sta znam, kilo mesa slicno kosta u nemackoj i u Srbiji ako uporedimo kvalitet sa kvalitetom. Kompjuter isto kosta nemacka ili srbija (mozda cak i jeftinije tamo). Polovni automobili su jeftiniji tamo.. itd.

Jednostavno ekonomski si mnogo bolje van Srbije i ako uracnamo cenu nekretnina, koja je svakako veca u zemljama ka kojima imas vise migracija.

Sigurno je da je veci standard, dobar deo stvari je skuplji ali i dobar deo nije, hrana je recimo generalno jeftinija u nemckoj ( u italiji nije ). Ali ima tu dosta stvari i troskova koje nemas u Srbiji. Parking recimo. 360 € godisnje je parking mesto u Vipitenu, smece 200-250 € godisnje. Voda je skupa ko djavo i stedi se... evo nekoliko primera..

Pazi troskovi odrzavanja zgrade u kojoj zivim , osvetljenje, sisanje trave i ciscenje stepenista kosta oko 1000 €  godisnje. Nama stize polovinom godine racun za toplu i hladnu vodu i ovo odrzavanje zgrade i grejanja i to je nekih 2500-3000 €. to je 200-250€ mesecno

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bilbija рече

Sigurno je da je veci standard, dobar deo stvari je skuplji ali i dobar deo nije, hrana je recimo generalno jeftinija u nemckoj ( u italiji nije ). Ali ima tu dosta stvari i troskova koje nemas u Srbiji. Parking recimo. 360 € godisnje je parking mesto u Vipitenu, smece 200-250 € godisnje. Voda je skupa ko djavo i stedi se... evo nekoliko primera..

Jeste, a i zavisi koja hrana i gde u italiji. Siguran sam da na jugu italije imamo jeftinije pomarandze nego na severu. Onda ti u italiji najmis stan ja u Srbiji imam stan i kucu vec izgradjene, moje. Itd... 

Al da nam treba bolji standard - treba nam.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

Jeste, a i zavisi koja hrana i gde u italiji. Siguran sam da na jugu italije imamo jeftinije pomarandze nego na severu. Onda ti u italiji najmis stan ja u Srbiji imam stan i kucu vec izgradjene, moje. Itd... 

Al da nam treba bolji standard - treba nam.

Znas sta, italijani prodaju polupraznu ambalazu koja je na oko jako lepa ... nemci prodaju neugledne konzerve ali pune hrane ... :)) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...