JESSY Написано Јул 5, 2020 Пријави Подели Написано Јул 5, 2020 ja to redovno radim....na različite načine obeležavam mesta u knjizi koja želim da zapamtim, koja mi nešto znače...(drugarica mi kaže da sam štreber...!) stavljam zvezdice, koristim markere u bojama... evo šta o tome kaže Ivo Andrić: “Није рђаво остављати траг за собом за време читања. Ови исписи имају двојаку корист: у њима је сачуван белег дела која сам прочитао, ту су још и описи и реченице над којим сам се мучио. При читању, човек мора водити белешке: читати без бележака, исто је што и читати на једно око… “ Jecić је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 5, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2020 šta na primer podvlačim...? evo, baš ovo što reče Ivo Andrić: Читајући добре писце, дешавају се пред нама чуда. Често на почетку неке реченице, кад видимо како се помаља једна мисао, ми застанемо задивљени и уплашени. И са неверицом се питамо: „Је ли могућно? Хоће ли се то што наслућујемо заиста десити? Је ли ово заиста она иста мисао коју смо и ми, наједном, наслутили при додиру наше свести са светом око нас, скривани део наше унутарње стварности? Зар има још неко да је ово овако видео и осетио?“ А кад, прочитавши до краја, видимо да је заиста тако, ми остајемо над том реченицом замишљени, захвални и срећни, јер нам је пао у део највећи дар који читање може да нам пружи: осетили смо да нисмо сами никад, ни у најтежим ни у најлепшим тренуцима, ни у својим најгорчим недоумицама, ни у најсме-лијим закључцима, него да смо повезани са другим људима многоструким и тајним везама које и; не слутимо, а које нам „наш“ писац открива. То је спасоносно. Jecić је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јул 5, 2020 Пријави Подели Написано Јул 5, 2020 ..... sve zivo sam podvuko ..... Jecić, haveaniceday and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јул 5, 2020 Пријави Подели Написано Јул 5, 2020 Грехота је да се поред савремене технологије жврља мастилом по књигама. Може нпр. да се услика телефоном и тако сачува. Господски. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jecić Написано Јул 5, 2020 Пријави Подели Написано Јул 5, 2020 Ја волим док читам да оловком правим забелешке у мој дневник. Много ми се свиђа тема Џеси. Истина. Agaton Vuzman and JESSY је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 5, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2020 пре 11 минута, Натан рече савремене технологије ona je uništila čar i doživljaj pravog čitanja.... Натан је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 5, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Јул 5, 2020 пре 13 минута, Натан рече Може нпр. да се услика телефоном и тако сачува. Господски. tipično muško razmišljanje.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Scepa Написано Јул 5, 2020 Пријави Подели Написано Јул 5, 2020 Podvlacenje zauvek JESSY је реаговао/ла на ово 1 Bastenska creva Stomatoloska ordinacija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јул 6, 2020 Пријави Подели Написано Јул 6, 2020 пре 6 часа, JESSY рече ona je uništila čar i doživljaj pravog čitanja.... Наравно да је књига незамењива кад је у питању читање, него, употребу телефона сам поменуо као замену за подвлачење. пре 6 часа, JESSY рече tipično muško razmišljanje.... Јесте, али могу и да разумем женску романтичну потребу за подвлачењем редова оловкама у боји и цртањем цветића и срцуленаца по књигама. ?❤️ ?? JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maslacak_ Написано Јул 6, 2020 Пријави Подели Написано Јул 6, 2020 Ne podvlacim, al prepisem u svesku za to Al mi je uvijek bilo zanimljivo da vidim sta drugi obiljeze il podvuku, a znate one poruke na knjigama iz biblioteke...okreni stranu 86tu JESSY and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 6, 2020 Пријави Подели Написано Јул 6, 2020 ja pravim uši Maslacak_ and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 2 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 6, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2020 Пре сат времена, sanja84 рече ja pravim uši sanja84 је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 6, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2020 пре 3 часа, Maslacak_ рече prepisem u svesku za to i ja sam to nekada radila...imam svesaka i papira na tone...ali ovo mi je sada mnogo delotvornije, praktičnije i lepše... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vesna Milovic Написано Јул 6, 2020 Пријави Подели Написано Јул 6, 2020 Sve knjige koje imam sam ispodvlačila JESSY and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 6, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Јул 6, 2020 Obeležavanje, tj. markiranje je moguće na više načina. Za knjige po kojima ne smeš da pišeš (pre svega pozajmljene knjige) važno je sledeće: podvlači olovkom, sasvim tanko, ili povuci crticu uz ivicu teksta. Druga mogućnost: kupi samolepljive (post-it) ceduljice i zalepi ih uz važna mesta u knjizi; na cedulju ucrtaj strelicu ili napiši neku belešku. Uz ivicu povuci liniju ili napravi krstić; uz posebno važne delove teksta povuci dvostruku liniju ili napiši uzvičnik, uz nešto što je nejasno napiši upitnik. Podvuci važne reči ili mesta, najbolje nekom bojom ili s više boja. Obeleži markerom važne reči ili mesta u tekstu. Ako nemaš marker za tekst, zaokruži olovkom ili flomasterom u boji. I ovde koristi različite boje! Beleške na margini Pravljenje beležaka na margini je takođe smisleno i pomaže. Zapiši, recimo, ključne reči u nekom odeljku u tekstu , ili zapiši svoj komentar ili pitanje u vezi sa sadržajem (npr.: „nejasno“, „super citat“). Kad želiš da vodiš računa o knjigama, možeš ovako postupiti: stavi u knjigu na mesto koje hoćeš da zapamtiš obeleživač, samolepljivu ili neku drugu cedulju i na nju napiši svoj komentar. Pravljenje beležaka je ionako uvek važno – i za pisanje sažetaka, i za skupljanje ideja, i za zapisivanje onoga što treba zapamtiti. Vesna Milovic је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука