Гости Guest JelenaLela Написано Децембар 10, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 10, 2012 Marta, Marta, brineš se i uznemiravaš za mnogo a samo je jedno potrebno. (Lk 10.41) bgpj, Јанко, RYLAH and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 "Ако једете, ако ли пијете, ако ли што друго чините, све на славу Божију чините" (1. Кор 10, 31). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 29 А он шћадијаше да се оправда, па рече Исусу: а ко је ближњи мој? 30 А Исус одговарајући рече: један човјек силажаше из Јерусалима у Јерихон, па га ухватише хајдуци, који га свукоше и изранише, па отидоше, оставивши га пола мртва. 31 А изненада силажаше онијем путем некакав свештеник, и видјевши га прође. 32 А тако и Левит кад је био на ономе мјесту, приступи, и видјевши га прође. 33 А Самарјанин некакав пролазећи дође над њега, и видјевши га сажали му се; 34 И приступивши зави му ране и зали уљем и вином; и посадивши га на своје кљусе доведе у гостионицу, и устаде око њега. 35 И сјутрадан полазећи извади два гроша те даде крчмару, и рече му: гледај га, и што више потрошиш ја ћу ти платити кад се вратим. 36 Шта мислиш дакле, који је од оне тројице био ближњи ономе што су га били ухватили хајдуци? 37 А он рече: онај који се смиловао на њега. А Исус му рече: иди, и ти чини тако. Лидија Миленковић, Grizzly Adams, Млађони and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2012 Мени је омиљен онај део где каже да ћемо у вечности да зезамо атеисте и да ће морати да нам плаћају пиво... Млађони, RYLAH, Дејан and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 19, 2012 Мени је омиљен онај део где каже да ћемо у вечности да зезамо атеисте и да ће морати да нам плаћају пиво... Nećem da spamujem temu sa zezanjem, pa sam ti odgovorio na svom statusu... :P А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Ја сам пастир добри. Пастир добри живот свој полаже за овце. Рече јој Исус: Не рекох ли ти да ако верујеш, видећеш славу Божију? Исус јој рече: Ја сам васкрсење и живот: који верује у мене ако и умре, живеће. bgpj је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јануар 2, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2013 13 Слушајте сад ви који говорите: данас или сутра поћи ћемо у овај или онај град, и сједећемо ондје једну годину, и трговаћемо и добијаћемо. 14 Ви који не знате шта ће бити сутра. Јер шта је ваш живот? Он је пара, која се замало покаже, а потом нестане. 15 Мјесто да говорите: ако Господ хтједбуде, и живи будемо учинићемо ово или оно. 16 А сад се хвалите својим поносом. Свака је хвала таква зла. Јаков, глава 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Неки се пут чини човјеку прав, а крај му је пут к смрти (Приче Сол. 14, 12) ivona је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubić Nenad Šone Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 U početku beše logos (reč), i logos beše u Boga,i logos beše Bog.On beše u početku u Boga. Sve kroz njega postade,i bez njega ništa ne postade što je postalo.U njemu beše život i život beše svetlost ljudima.I svetlost svetli u tami i tama je ne obuze.Bi čovek poslan od Boga po imenu Jovan. Ovaj dođe za svedočanstvo,da svedoči o svetlosti da svi veruju kroz njega.On ne beše svetlost nego da svedoči o svetlosti.Beše svetlost istinita koja obasjava svakoga čoveka koji dolazi na svet.-----U svetu beše i svet kroz njega posta i svet ga ne pozna.Svojima dođe i svoji ga ne primiše.-----A oni koji ga primiše dade vlast da budu čeda Božja,onima koji veruju u ime njegovo,koji se ne rodiše od krvi,ni od želje telesne,ni od želje muževljeve,nego od Boga.I Logos postade telo i nastani se među nama i videsmo slavu njegovu, slavu kao jedinorodnoga od Oca pun blagodati i istine.Jovan svedoči o njemu i viče govoreći: ovo je onaj za koga rekoh: koji za mnom dolazi ispred mene je jer pre mene beše.I od punoće njegove mi svi primismo,i blagodat na blagodat.Jer se zakon dade preko Mojsija,a blagodat i istina postade kroz Isusa Hrista.Boga niko nije video nikad: Jedinorodni sin koji je u naručju Oca,on ga objavi. Небојша Јовановић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Фебруар 17, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2013 „Двоједушан човјек непостојан је у свима путевима својим.“ (Јак. 1, 8) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 „Запитај животиње и поучиће те, и птице небеске и казаће ти; или питај земљу и она ће ти рећи, и рибе морске и објасниће ти. Ко од свих ових не зна, да је рука Господња све створила, да је у руци Његовој душа свега што је живо, и дух свакога човека?“ (Јов 12, 7-10)„Небеса казују славу Божију, и о делима руку Његових објављује свод небески. Дан дану довикује хвалу, и ноћ ноћи јавља мудрост. То није говор, то нису речи, чији се глас не би чуо. Њихов звук разноси се по свој земљи, и до краја васионе речи њихове.“ (Пс 19, 1-4) „Безумни су сви људи који нису познали Бога, који нису могли да преко видљивих добара виде Онога који јесте, нити да посматрањем дела препознају Творца. Него су гледали ватру, ветар, вихор, круг звезда, плаховиту воду, небеска светила, као богове који управљају светом. Ако су били очарани њиховом лепотом, па су твари схватили као богове, нека знају колико је Господар лепши од њих; јер Родоначелник красоте створи их. Ако су се дивили њиховој сили и дејствима, нека из тога закључе колико је моћнији Онај који их створи. Јер величина и лепота творевина по аналогији открива Онога који је њихов Творац.“ (Премудрости 13, 1-5) „Јер што је на Њему невидљиво, од постања свијета умом се на створењима јасно види, његова вјечна сила и божанство, да немају изговора.“ (Рим. 1, 20) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 15, 2013 Пријави Подели Написано Април 15, 2013 Zato vam kažem: ne brinite se za život svoj, šta ćete jesti, ili šta ćete piti; ni za telo svoje, u šta ćete se obući. Nije li život pretežniji od hrane, i telo od odela? 26 Pogledajte na ptice nebeske kako ne seju, niti žnju, ni sabiraju u žitnice; pa Otac vaš nebeski hrani ih. Niste li vi mnogo pretežniji od njih? 27 A ko od vas brinući se može primaknuti rastu svom lakat jedan? 28 I za odelo što se brinete? Pogledajte na ljiljane u polju kako rastu; ne trude se niti predu. 29 Ali ja vam kažem da ni Solomun u svoj svojoj slavi ne obuče se kao jedan od njih. 30 A kad travu u polju, koja danas jeste, a sutra se u peć baca, Bog tako odeva, a kamoli vas, maloverni? 31 Ne brinite se dakle govoreći: Šta ćemo jesti, ili, šta ćemo piti, ili, čim ćemo se odenuti? 32 Jer sve ovo neznabošci ištu; a zna i Otac vaš nebeski da vama treba sve ovo. 33 Nego ištite najpre carstvo Božje, i pravdu Njegovu, i ovo će vam se sve dodati. 34 Ne brinite se dakle za sutra; jer sutra brinuće se za se. Dosta je svakom danu zla svog. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Април 15, 2013 Пријави Подели Написано Април 15, 2013 Додала бих и псалме, али овај посебно! http://wwwyu.com/biblija/19psa051.htm SHADOWS OF THE LIGHT је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 15, 2013 Пријави Подели Написано Април 15, 2013 Тада Исуса одведе Дух у пустињу да га ђаво куша. И постивши дана четрдесет и ноћи четрдесет, напосљетку огладње. И приступи к њему кушач и рече: Ако си Син Божији, реци да камење ово постану хљебови. А он одговори и рече: Писано је: Не живи човјек о самом хљебу, но о свакој ријечи која излази из уста Божијих. Тада га ђаво одведе у Свети град и постави га на крило храма, Па му рече: Ако си Син Божији, скочи доље, јер је писано: Анђелима својим заповиједиће за тебе, и узеће те на руке, да како не запнеш за камен ногом својом. А Исус му рече: И ово је написано: Немој кушати Господа Бога својега. Опет га узе ђаво и одведе на гору врло високу, и показа му сва царства овога свијета и славу њихову, И рече му: Све ово даћу теби ако паднеш и поклониш ми се. Тада му Исус рече: Иди од мене, Сатано, јер је написано: Господу Богу своме клањај се и њему јединоме служи! Тада га ђаво остави, и гле, анђели приступише и служаху му. Number15648 је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 1. И дозвавши својих дванаест ученика даде им власт над духовима нечистим да их изгоне, и да исцељују од сваке болести и сваке немоћи. Мар. 3:13, Мар. 6:7, Лука 9:1 2. А дванаест апостола имена су ова: први Симон, који се зове Петар, и Андрија брат његов; Јаков Зеведејев, и Јован брат његов; Мат. 4:18, Мар. 1:16, Јован 1:42 3. Филип и Вартоломије; Тома, и Матеј цариник; Јаков Алфејев, и Левије прозвани Тадија; 4. Симон Кананит, и Јуда Искариотски, који Га и предаде. Јован 13:26, Дела 1:13 5. Ових дванаест посла Исус и заповеди им говорећи: На пут незнабожаца не идите, и у град самарјански не улазите. 2 Цар. 17:24, Језек. 3:5, Јован 4:9, Јован 4:20 6. Него идите к изгубљеним овцама дома Израиљевог. Иса. 53:6, Јер. 50:6, Јер. 50:17, Мат. 15:24, Дела 3:25, Дела 13:46, Рим. 11:1, 1 Пет. 2:25 7. А ходећи проповедајте и казујте да се приближило царство небеско. Мар. 6:12, Лука 9:2, Лука 10:1 8. Болесне исцељујте, губаве чистите, мртве дижите, ђаволе изгоните; за бадава сте добили, за бадава и дајите. 2 Цар. 5:16, Дела 20:35, 1 Пет. 4:10 9. Не носите злата ни сребра ни бронзе у појасима својим, Лука 22:35 10. Ни торбе на пут, ни две хаљине ни обуће ни штапа; јер је посленик достојан свог јела. Лука 10:7, 1 Тим. 5:18 11. А кад у који град или село уђете, испитајте ко је у њему достојан, и онде останите док не изиђете. Мар. 6:10, Лука 10:7 12. А улазећи у кућу назовите јој: Мир кући овој. 13. И ако буде кућа достојна, доћи ће мир ваш на њу; а ако ли не буде достојна, мир ће се ваш к вама вратити. 14. А ако вас ко не прими нити послуша речи ваше, излазећи из куће или из града оног, отресите прах с ногу својих. Дела 13:51, Дела 18:6 15. Заиста вам кажем: лакше ће бити земљи содомској и гоморској у дан страшног суда него ли граду оном. Мар. 7:27, Лука 10:12 16. Ето, ја вас шаљем као овце међу вукове: будите дакле мудри као змије и безазлени као голубови. Јер. 40:16, Дела 23:17, Рим. 16:18, Ефес. 5:15 17. А чувајте се од људи; јер ће вас они предати судовима, и по зборницама својим биће вас. Дела 5:40 18. И пред властеље и цареве водиће вас мене ради за сведочанство њима и незнабошцима. Дела 12:1, Дела 24:12 19. А кад вас предаду, не брините се како ћете или шта ћете говорити; јер ће вам се у онај час дати шта ћете казати. 2 Мој. 4:12, Јер. 1:7, Лука 12:11 20. Јер ви нећете говорити, него Дух Оца вашег говориће из вас. 2 Сам. 23:2, Дела 4:8, Дела 6:10 21. А предаће брат брата на смрт и отац сина; и устаће деца на родитеље и побиће их. Мих. 7:6 22. И сви ће мрзети на вас имена мог ради; али који претрпи до краја благо њему. Дан. 12:12, Гал. 6:9 23. А кад вас потерају у једном граду, бежите у други. Јер вам кажем заиста: нећете обићи градова Израиљевих док дође Син човечији. Јер. 37:12, Мат. 16:28, Јован 7:1, Дела 2:1, Дела 14:6, Дела 17:10, Дела 17:14 24. Нема ученика над учитељем својим ни слуге над господаром својим. 25. Доста је ученику да буде као учитељ његов и слузи као господар његов. Кад су домаћина назвали Веелзевулом, а камо ли домаће његове? 26. Не бојте их се дакле; јер нема ништа сакривено што се неће открити, ни тајно што се неће дознати. Мар. 4:22, Лука 8:17, Лука 12:2 27. Шта вам говорим у тами, казујте на видику; и шта вам се шапће на уши, проповедајте с кровова. 28. И не бојте се оних који убијају тело, а душу не могу убити; него се бојте Оног који може и душу и тело погубити у паклу. Иса. 8:12, Лука 12:4 29. Не продају ли се два врапца за један динар? Па ни један од њих не може пасти на земљу без оца вашег. 30. А вама је и коса на глави сва избројана. Дела 27:34 31. Не бојте се, дакле; ви сте бољи од много врабаца. 32. А који год призна мене пред људима, признаћу и ја њега пред Оцем својим који је на небесима. 1 Сам. 2:30, Псал. 119:46, Мат. 25:34, Рим. 10:9, 1 Тим. 6:12, Откр. 2:13, Откр. 3:5 33. А ко се одрекне мене пред људима, одрећи ћу се и ја њега пред Оцем својим који је на небесима. Мат. 26:70, Мар. 8:38, Лука 9:26, 2 Тим. 2:12 34. Не мислите да сам ја дошао да донесем мир на земљу; нисам дошао да донесем мир него мач. Лука 12:51, Откр. 6:4 35. Јер сам дошао да раставим човека од оца његовог и кћер од матере њене и снаху од свекрве њене: Мих. 7:6, Мат. 24:10, Мар. 13:12 36. И непријатељи човеку постаће домашњи његови. 37. Који љуби оца или матер већма него мене, није мене достојан; и који љуби сина или кћер већма него мене, није мене достојан. Мар. 1:20 38. И који не узме крст свој и не пође за мном, није мене достојан. 39. Који чува душу своју, изгубиће је; а који изгуби душу своју мене ради, наћи ће је. Мат. 16:25, Лука 17:33, Јован 12:25, Откр. 2:10 40. Који вас прима, мене прима; а који мене прима, прима Оног који ме је послао. Дела 21:17 41. Који прима пророка у име пророчко, плату пророчку примиће; а који прима праведника у име праведничко, плату праведничку примиће. 1 Цар. 17:10, 2 Цар. 4:8, 2 Цар. 4:10, Јер. 38:11 42. И ако ко напоји једног од ових малих само чашом студене воде у име ученичко, заиста вам кажем, неће му плата пропасти. Мат. 18:5, Мат. 25:40, Јевр. 6:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука