JESSY Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 И кад јеђаше у кући, гле, многи цариници и грјешници дођоше и јеђаху са Исусоми са ученицима његовим.И видјевши то фарисеји рекоше ученицима његовим: Зашто са цариницимаи грјешницима учитељ ваш једе и пије?А Исус чувши рече им: Не требају здрави љекара него болесни.Матеј 8:10-12 Човек Жоја, Kaludjerovic Sreten and Снежана је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pahulja Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 А не само доласком његовим, него и утјехом којом се он утјеши због вас, казујући нам вашу чежњу, ваше јадиковање, ваше ревновање за мене. тако да се још више обрадовах. Јер ако вас и ожалостих посланицом, не кајем се, ако се и кајах; јер видим да она посланица, ако и за мало, ожалости вас. Сада се радујем, не што се ожалостисте, него што се ожалостисте на покајање; јер се ожалостисте по Богу, да ни у чему не будете оштећени од нас. Јер жалост која је по Богу доноси покајање за спасење, за које се не каје; а жалост овога свијета доноси смрт. Јер гле, баш то што се ви по Богу ожалостисте, какву брижљивост створи у вама. па правдање, па незадовољство, па страх, па жељу, па ревност, па кажњавање! У свему показасте себе чистим у овој ствари. Ако вам. дакле, и писах, то не због онога који је скривио, нити због онога коме је криво учињено, него да се покаже старање ваше међу вама које имате за нас пред Богом. 2.КОР. 7 Kaludjerovic Sreten, Човек Жоја and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Potom ću se vratiti, i sazidaću dom Davidov, koji je pao, i njegove razvaline popraviću, i podignuću ga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pahulja Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 И анђелу Цркве у Лаодикији напиши: Тако говори Амин, Свједок вјерни и истинити, Зачетник творвине Божије: Знам дјела твоја, да ниси ни студен ни врућ. О, да си студен или врућ! Тако, пошто си млак, и ниси ни студен ни врућ, избљуваћу те из уста својих. Јер говориш: Богат сам, и обогатио сам се, и ништа ми не треба; а не знаш да си несрећан, и јадан, и сиромашан, и слијеп, и наг. Савјетујем ти да купиш од мене злата огњем жеженога, да се обогатиш; и бијеле хаљине, да се обучеш, те да се не покаже срамота голотиње твоје; и масти да помажеш очи своје, да видиш. Ја оне које љубим карам и поправљам; зато ревнуј, и покај се. Ево стојим на вратима и куцам; ако ко чује глас мој и отвори врата, ући ћу к њему и вечераћу с њим, и он са мном. Ономе који побиједи даћу да сједи са мном на пријестолу моме, као и ја што побиједих и сједох са Оцем мојим на пријестолу његовом. Ко има ухо нека чује шта Дух говори Црквама. Откривење 3. (светог Јована Богослова ) Potom ću se vratiti, i sazidaću dom Davidov, koji je pao, i njegove razvaline popraviću, i podignuću ga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 Čitanje za Vaskršnju Liturgiju: "U početku beše Reč..." Mudrosti Solomonove Knjiga Postanja Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 24, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2015 Свето јеванђелије по Марку глава 5 35. Још он говораше, а дођоше од старјешине зборничкога говорећи: Кћи твоја умрије: шта већ трудиш учитеља? 36. А Исус одмах чувши ријеч што рекоше рече старјешини: Не бој се, само вјеруј. 37. И не даде за собом ићи никоме осим Петра и Јакова и Јована брата Јаковљева, 38. И дође у кућу старјешине зборничкога, и видје вреву и плач и јаук велики. 39. И ушавши рече им: шта сте узаврели те плачете? Дјевојка није умрла, него спава. 40. И подсмијеваху му се. А он истјеравши све узе оца дјевојчина и матер који бијаху с њим и уђе гдје лежаше дјевојка. 41. И узевши дјевојку за руку рече јој: Талита куми, које значи: Дјевојко, теби говорим, устани. 42. И одмах уста дјевојка, и хођаше; а бјеше од дванаест година. И зачудише се чудом великијем. Grizzly Adams and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 25, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2015 Ево једна песмица коју много волим о мом омиљеном делу Св. Писма - Марко 10:46-52... Залуд сунце сија изнад Јерихона,И блиста се широм чудна васиона,Залуд Јордан хитри, залуд Мртво море,Залуд шарно цвеће и камене горе,Залуд зелен палме и жуте банани,Залуд лабудови и врани гаврани,Залуд старе куле стародневни зиди,Кад Вартимеј слепи то ништа не види.Кад целога века то гледао није,Кад му очи служе тек да сузе лије.Дан и ноћ су њему једна иста тамаДан је ништа друго до већа галама.Његово је место крај прашљива пута,Ту с прашином слепац горке сузе гута.Једног дана слепи украј друма седи,Он не види сунце, а сунце га гледи.„Прехран'те ме", виче, „људи, још за мало,До смрти је јоште мало преостало".У том Исус Господ прохођаше туда,Народ око њега хрљаше од свуда.Кад разабра слепац да то Исус ходи,Затрепта му душа, нада му се роди.Па завика громко, на далеко чу се:Смилуј се на мене, о моћни Исусе!Претише му људи да не виче такоА он опет викну јаче него јако:О, зар ћеш презрети слепца без очију?Ти што не презиреш црва из прашине,Смилуј се на мене, о Давидов Сине!Свемилосни Господ чу запевку ову,Стаде и нареди, да Му га призову.Рекоше му људи: Не бој се устани!Он те зове, приђи, слепче окајани!Плаче слепац, јеца од силна потреса,Слути: сад ће да се подигне завеса.Дрхти целим телом и уснама сињим...Исус кротко рече: Шта да ти учиним?Таквог слатког гласа слеп не чу у веку,Кроз шупљине сухе само сузе теку.Вартимеј се прибра, да се не забуни:Да прогледам, рече, о благи Равуни!Проговори Исус: Нек буде, прогледај!Вера ти поможе, Богу хвалу одај!И завеса црна с очију му паде,И прогледа слепац, и зачуђен стаде.И прво што виде тај Вартимеј слепи,То бејаше Исус, Божански, Прелепи!За Исусом пође, да куда би друге?За чудним Лекаром, да Га прати свугде.Блажен Вартимеје, благо твоме веку,Јер ти прво виде Бога у Човеку!Гле, и моје очи ништа ми не вреде,Ако пре свачега Господа не гледе.О Исусе моћни, Теби алилуја!Теби алилуја! Теби алилуја! Увек се распекмезим... Иван Ивковић, Човек Жоја, JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Фебруар 25, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2015 Који и рекоше: Људи Галилејци! Шта стојите и гледате на небо? Овај Исус који се од вас узе на небо тако ће доћи као што видесте да иде на небо. (Дела 1:11) Говори Онај који сведочи ово: Да, доћи ћу скоро! Амин. Да, дођи, Господе Исусе. (Откр. 22:20) Данче* and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 25, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2015 "Ја сам светлост свету; ко иде за мном неће ходити у тами, него ће имати светлост живота." Јн.8,12 Човек Жоја, Снежана, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 26, 2015 Пријави Подели Написано Март 26, 2015 Ako ostаnete u moj učenju, ondа ste zаistа moji učenici, i sаznаćete istinu, i istinа će vаs osloboditi. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 28, 2015 Пријави Подели Написано Март 28, 2015 А кад узлажаху путем у Јерусалим, Исус иђаше испред њих, а они се чуђаху, и за њим иђаху са страхом.И узевши опет Дванаесторицу, поче им казивати шта ће му се догодити:Ево идемо горе у Јерусалим, и Син Човечији биће предан првосвештеницима и књижевницима, и осудиће га на смрт, и предаће га незнабошцима;И наругаће му се, и шибаће га, и пљуваће га, и убиће га, и трећи дан васкрснуће.И дођоше пред њега Јаков и Јован, синови Зеведејеви, говорећи: Учитељу, хоћемо да нам учиниш што ћемо то молити.А он им рече: Шта хоћете да вам учиним?А они му рекоше: Дај нам да седнемо један с десне стране теби а други са леве, у слави твојој.А Исус им рече: Не знате шта иштете; можете ли пити чашу коју ја пијем, и крстити се крштењем којим се ја крстим?А они му рекоше: Можемо. А Исус им рече: Чашу, дакле, коју ја пијем испићете; и крштењем којим се ја крстим крстићете се;Али да седнете с десне стране мени и с леве није моје да дам, него ће се дати којима је припремљено.И чувши то десеторица почеше се срдити на Јакова и Јована.А Исус дозвавши их рече им: Знате да они који се сматрају владарима народа господаре њима, и великаши њихови владају над њима.Али међу вама да не буде тако; него који хоће да буде међу вама велики, нека вам служи;И који хоће међу вама да буде први, нека буде свима слуга.Јер Син Човјечији није дошао да му служе него да служи, и да даде живот свој у откуп за многе. (Свето Јеванђеље по Марку 10,32-45) Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 29, 2015 Пријави Подели Написано Март 29, 2015 Но ја вам истину говорим: боље је за вас да ја одем, јер ако ја не одем, Утешитељ неће доћи к вама; ако ли одем, послаћу га к вама. (Јн. 16:7) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 25, 2015 Пријави Подели Написано Април 25, 2015 Стражите, дакле, јер не знате у који ће час доћи Господ ваш- будите спремни, јер у који час не мислите доћи ће Син Човечији- Ако ли тај рђави слуга рече у срцу своме: Неће мој господар још задуго доћи- Доћи ће господар тога слуге у дан када се не нада и у час када не мисли и расећи ће га напола и даће му удео са лицемерима. Онде ће бити плач и шкргут зуба. (Мт. 24, 42-51) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 Иштите , даће вам се ; тражите , и наћи ћете ; куцајте и отвориће вам се . Јер сваки који иште , прима; који тражи , налази ; и који куца , отвориће му се . Или који је међу вама човек од кога ако син његов заиште хлеба , камен да му да ? Или ако рибе заиште , да му да змију ? Када дакле , ви зли будући , умете даре добре давати деци својој , колико ће више Отац ваш небески дати добра онима који му ишту ? Јеванђеље по Матеју Зач. 20 7, 8 , 9 , 10 , 11 . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 Јеванђеље по Луци 10. 38. А кад иђаху путем и он уђе у једно село, а жена нека, по име- ну Марта, прими га у своју кућу. 39. И у ње бјеше сестра, по име- ну Марија, која и сједе код ногу Исусових и слушаше бесједу ње- гову. 40. А Марта се бјеше забунила како ће га дочекати, и прикучивши се рече: Господе! зар ти не мариш што ме сестра моја остави саму да служим? реци јој дакле да ми поможе. 41. А Исус одговарајући рече јој: Марта! Марта! бринеш се и тру- диш за много, 42. А само је једно потребно. Али је Марија добри дијел изабрала, који се неће узети од ње. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 13, 2015 Пријави Подели Написано Мај 13, 2015 Sveto jevandjelje po Mateju7 (Zac. 24) 24. Svaki dakle, koji slusa ove rijeci moje i izvrsuje ih, uporedicu ga sa covjekom mudrim koji sazida kucu svoju na kamenu;25. I udari dazd, i dodjose vode, i dunuse vjetrovi, i navalise na kucu onu, i ne pade; jer bjese utemeljena na kamenu. Kaludjerovic Sreten and Снежана је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука