Jump to content

Избори 2020 (21. Јун)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Дејан рече

Kako se ljudi vrlo brzo prešaltaju na sistem i mentalitet drugih država i naroda pa zaborave odakle su došli.

Klasična gasterbajterska pitanja, a kako to kod vas ovo ovako , ono onaako.

Vratite se  u Srbiju pa onda olako davajte rešenja kako je samo to dovoljno.

To  "samo" ovde vekovima ne može da zaživi. I Švajcarci jesu umetnici , 60 posto svih ulaganja su im ulaganja u ljude. Bez kvalitetnog čoveka nema ništa i to pod uslovom da procentualno dominiraju i grade srednji stalež.

Mi jesmo dosta doprineli svetu ali nismo sebi, a razlog je što imamo istaknute pojedince i nikakvu stabilnost u prosečnim stanovnicima.  To je najbolje objasnio Mišel Platini nako prvenstva u fudbalu kada je reprezentacija Jugoslavije , sa najvećim imenima koje smo ikada imali zabeležila nikakav rezultat. Čovek je rekao, pojedinačno imate najveće igrače i stručnjake u svetu, nemate rezultat, vama je potreban psihijatar.

Mi smo narod koji pati od patološke individualnosti, nemamo osećaj zajedništva, zato nemamo stabilnost.

Sestro, kada si profesionalan u Srbiji i dobro radiš posao onda svako hoće da ti skine glavu, nismo mi Švajcarci, Norvežani, Kanadjani pa da takve ljude afirmišemo.Mi takve pojedince imamo, onda oni odu preko grane gde im je SAMO dovoljno da su vredni i profesionalni i ne pada im na pamet ovde da se vrate da bi bili obezglavljeni.

Nisi ispratio prethodnu prepisku. To se odnosilo bas u prilog teze da ako je sistem normalan ne moras da budes ni nadprosecan ni genijalan da bi ziveo normalno. Sasvim je dovoljno da si vredan i  prosecan.

U Srbiji je vec jako dugo na snazi negativna selekcija sto je upravo suprotno normalnom i zdravom sistemu. Oko toga se sporimo svo vreme. Ja smatram da nije problem nas mentalitet ili sta vec nego los sistem. Tako da se slazem s tobom vezano za opis kako stvari kod nas funkcionisu.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Дејан рече

Mi smo narod koji pati od patološke individualnosti, nemamo osećaj zajedništva, zato nemamo stabilnost.

Au brate, mi imamo patolosko odsustvo individualnosti.... da mi imamo individualnost i da svako gleda posteno svoja posla, ne bi mi imali ni ovu politicku situaciju koju imamo niti ikakve druge probleme. Kod nas se svako drugi vise brine o svemu drugom umesto o sebi samom...

Pricas o zemlji koja je imala 50 godina komunizma (najistaknutije kolektivisticke ideologije), da pati od "patoloske individualnostI".. pa nama su bukvalno sve politicke partije kolektivisticki orjentisane.

Цитат

I Švajcarci jesu umetnici , 60 posto svih ulaganja su im ulaganja u ljude. Bez kvalitetnog čoveka nema ništa i to pod uslovom da procentualno dominiraju i grade srednji stalež.

Brate svajcarci imaju 100 % privatnu zdrastvenu negu... svajcarska drzava ne ulaze ni u zdravlje ljudi nego to ostavlja samim ljudima jer je njihovo zdravlje prvenstveno njihov problem. Svajcarci imaju toliko individualnosti da tretiraju pojedinacne kantone i gradove sa ekstremnom autonomijom.

Ako to nije individualnost ne znam sta je. Dok Srbija sve centralizuje, sve grupise, sve za sve, sve je svacije itd..

Mi zapravo imamo "individualnost" al onu nezrelu, deciju... gde je Srbija(drzava)i Srpsko drustvo mama i tata, a svaka individua nezrelo dete koje mora da bude mazeno i pazeno od strane drzave i drustva.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Bilbija рече

Za nemce i u devastaciji su produktivniji od ostalih ... 6 milona mrtvih nemac a 30 miliona Rusa ... i jos 30 sa strane ... 10 za jednnog nemca...produktivni kao u Mercedecu ...

a sto su amerikanci produktivniji nego nemci? :) 15 000 dolara vise po glavi stanovnika..

image.png.9c7ddb2db8d7bed4be3ce27968b7795f.png

Ili sto u americi programeri zaradjuju skoro duplo vise nego programeri u nemackama? :)

image.png.e3ece2896b154a7ec9af873cadb02fc9.png

image.png.500f53987dfa24b1d24006429daf94c3.png

a nekretnina u americi nije puno skuplja nego u nemackama
usa: Average monthly gross rent in the US was $1082 in 2017.

germany:
image.png.c31f5df58545d1cdac286d67e22fcc90.png

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Bilbija рече

Pa Seselj je pristojan, sta mu fali? Obradovic nije, Trifunovic nije, Djilas nije ... Onaj vaterpolista je izgleda pristojan

A ostali su se resili pristojnosti, poput DS-a koji se resio Micunovica koji je pristojna osoba ...

Uozbilji se...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, florenntina рече

Pa nece biti bas tako. Zivela sam i tamo malo igrom slucaja i nisam srela nijednog Svajcarca koji se oseca ili izjasnjava kao Nemac (bila sam u nemackom kantonu). Oni su drzava za sebe sa sopstvenim identitetom i tradicijom. To su pokazali i dokazali i tokom svetskih ratova. To sto imaju tri kantona sa tri jezika nista ne menja. Imaju toliko stotina godina slobode i prosperiteta i sta? Kuku-klok?

Da ne bude zabune, ja izuzetno cenim njihovu mudrost i prosperitet samo pokusavam da dokazem da genijalnost i izumiteljstvo nije nuzan uslov za normalan zivot iako je svakako sjajno i fascinantno.

To je kao da kazes da Kosmet ima svoj identitet, nema veze sto albannci govore albanski a Srbi srpski ...jedino sto u svajcarskoj ne ratuju...

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, florenntina рече

Nisi ispratio prethodnu prepisku. To se odnosilo bas u prilog teze da ako je sistem normalan ne moras da budes ni nadprosecan ni genijalan da bi ziveo normalno. Sasvim je dovoljno da si vredan i  prosecan.

U Srbiji je vec jako dugo na snazi negativna selekcija sto je upravo suprotno normalnom i zdravom sistemu. Oko toga se sporimo svo vreme. Ja smatram da nije problem nas mentalitet ili sta vec nego los sistem. Tako da se slazem s tobom vezano za opis kako stvari kod nas funkcionisu.

Mentalitet gradi sistem i to je problem. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, haveaniceday рече

Au brate, mi imamo patolosko odsustvo individualnosti.... da mi imamo individualnost i da svako gleda posteno svoja posla, ne bi mi imali ni ovu politicku situaciju koju imamo niti ikakve druge probleme. Kod nas se svako drugi vise brine o svemu drugom umesto o sebi samom...

Pricas o zemlji koja je imala 50 godina komunizma (najistaknutije kolektivisticke ideologije), da pati od "patoloske individualnostI".. pa nama su bukvalno sve politicke partije kolektivisticki orjentisane.

Brate svajcarci imaju 100 % privatnu zdrastvenu negu... svajcarska drzava ne ulaze ni u zdravlje ljudi nego to ostavlja samim ljudima jer je njihovo zdravlje prvenstveno njihov problem. Svajcarci imaju toliko individualnosti da tretiraju pojedinacne kantone i gradove sa ekstremnom autonomijom.

Ako to nije individualnost ne znam sta je. Dok Srbija sve centralizuje, sve grupise, sve za sve, sve je svacije itd..

Mi zapravo imamo "individualnost" al onu nezrelu, deciju... gde je Srbija(drzava)i Srpsko drustvo mama i tata, a svaka individua nezrelo dete koje mora da bude mazeno i pazeno od strane drzave i drustva.

Bolje prouči šta patološki individualizam znači

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Дејан рече

Mentalitet gradi sistem i to je problem. 

& @Bilbija

Vi znaci smatrate da su Srbi glupi, primitivni, patoloski individualisti i da ne zasluzuju nista bolje od Vucica. Zato treba da cute i trpe jos 30-40 godina dok ne nauce da stanu u red kada cekaju kod lekara? Naravno, automatski sledi i da nema smisla nista pokusavati promeniti jer... “sudba kleta”...Jesam li dobro razumela?

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, haveaniceday рече

Bas tako! Da dodam jos da, koliko se secam tokom boravka u Svajcarskoj, ni drzavljanstvo ne mozes dobiti kao doseljenik dok to ne odobri lokalna zajednica-bukvalno ljudi koji zive u tvom komsiluku. Stepen decentralizacije je neverovatan. Ima ta individualnost i svoju drugu stranu ali sto se tice ekonomije definitivno je odlicno resenje.

Подели на овим сајтовима

@haveaniceday

Nista Mladjoni, nego da zapalimo ti i ja lepo u Ameriku, obogatimo se i osnujemo investicioni fond i krenemo redom da kupujemo sela po Srbiji, od juga i istoka Srbije ka centru.  Moze celo selo da se kupi za nekoliko hiljda evrica. Kolonizujemo sami sebe ?. Posto su vecinom prazna, mozemo da biramo i stanovnike. Svakom selu damo da upravlja samo sobom. Ove ljude su komunisti toliko zbuni i sludili da im stvarno treba pomoc sa strane ?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, florenntina рече

@haveaniceday

Nista Mladjoni, nego da zapalimo ti i ja lepo u Ameriku, obogatimo se i osnujemo investicioni fond i krenemo redom da kupujemo sela po Srbiji, od juga i istoka Srbije ka centru.  Moze celo selo da se kupi za nekoliko hiljda evrica. Kolonizujemo sami sebe ?. Posto su vecinom prazna, mozemo da biramo i stanovnike. Svakom selu damo da upravlja samo sobom. Ove ljude su komunisti toliko zbuni i sludili da im stvarno treba pomoc sa strane ?

Libertarijanska Srbija. :)

Ja cu verovatno i da odem u ameriku, radi se na tome aktivno.

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, florenntina рече

& @Bilbija

Vi znaci smatrate da su Srbi glupi, primitivni, patoloski individualisti i da ne zasluzuju nista bolje od Vucica. Zato treba da cute i trpe jos 30-40 godina dok ne nauce da stanu u red kada cekaju kod lekara? Naravno, automatski sledi i da nema smisla nista pokusavati promeniti jer... “sudba kleta”...Jesam li dobro razumela?

Nisi, Srbi nisu glupi, primitivni onako, zavisi od sreredine, imaju potencijal veliki ali pogrešno usmeren i to nema veze sa Vučićem.

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, florenntina рече

& @Bilbija

Ja se i slazem sa njima u ovom prvom delu, dobrim delom Srbi i jesu nazalost takvi. Ali mislim da su sistem i kultura u nekoj simbiozi, uticu jedno na drugo, kao dva tela sa svojom gravitacijom - ako mrdnes malo jedno, mozes ih mrdnuti oba.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bilbija рече

To je kao da kazes da Kosmet ima svoj identitet, nema veze sto albannci govore albanski a Srbi srpski ...jedino sto u svajcarskoj ne ratuju...

A sto ne ratuju? :)

Ono, to je bitno da ljudi shvate, kako francuzi, nemci i italijani zive zajedno u jednoj drzavi, ne teze da se prikljuce maticnim drzavama i ne - ratuju.

Ja mislim da je glavni uzrok ona sloboda koju imaju u svici jedni od drugi. Svajcarski italijan ne moze mnogo da uradi stvari koje bi uticale na zivot svajcarskog svabe... Mislim izadju lepo glasu, na lokalu, imaju visoka lokalna prava..... nemaju centralizovanu vlast.

A ovde u Srbiju bukvalno beograd odredjuje kada ce, i gde, kanalizacija da se radi.....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...