Jump to content

Избори 2020 (21. Јун)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Bilbija рече

Naravno, i radnici FIATA rade, primaju platu i sa njom kupuju moje proizvode tako da ni ja ne crknem ...to je poenta poreske politike, da svi rade i da zive a ne da se pojedini obogate i cuvaju bogatstvo .. to je i uloga novca, poreza, makroekonomije da se para vrti, da privreda ne stagnira, da se proizvodi i kupuje a ne da se slazu pare u slamarici..

Znaci stednja je losa jer privreda stagnira? zanimljivo... a ima li stednja pozitivne efekte na privredu? 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

Znaci stednja je losa jer privreda stagnira? zanimljivo... a ima li stednja pozitivne efekte na privredu? 

Stednja? Cija stednja? Trebas biti precizniji. Stednja gradjana ili stednja drzave koja ima monopol da stampa novac, povlaci ga iz upotrebe, vraca u upotrebu itd... Sta je "stednja" a sta "potrosnja" drzave? Trebas biti u stanju da razlikujes tvoj odnos prema novcu kao individue koja ima ogranicenu kolicinu novca i drzave koja stampa novac..

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bilbija рече

Stednja? Cija stednja? Trebas biti precizniji. Stednja gradjana ili stednja drzave koja ima monopol da stampa novac, povlaci ga iz upotrebe, vraca u upotrebu itd... Sta je "stednja" a sta "potrosnja" drzave? Trebas biti u stanju da razlikujes tvoj odnos prema novcu kao individue koja ima ogranicenu kolicinu novca i drzave koja stampa novac..

Pa stednja gradjana normalno. Je l si ti svestan da drzava kada nastampa novac ubija stednju? Ili treba da ti lupim neki grafik da ti to objasnim...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, haveaniceday рече

@Bilbija nego kada se vracas u ovaj raj od zemlje? daj da otvorimo neku firmu, ja postao programer al kod tebe bih radio volonterski....

Zasto bih se vracao kada je ovde bolje. Placam i realno i apsolutno veci porez i tako obezbedjujem sebi i porodici bolje skole, bolju zdravstvenu zastitu, bolje puteve, policiju, vojsku a jednoga dana i kvalitetnij zivot u penziji. I sve to zahvaljujuci porezima i tome slicno ...

Подели на овим сајтовима

A gde stoji novac koji gradjani stede?

Kakve veze ima gde stoji.... inflacija ga ubija, bilo da je u slamarici ili u banci.
I u oba slucaja kreiraju odredjenu sumu novca pogodnu za ulaganje, investiranje, kreaciju novih resursa.

Za razliku od drzavne potrosnje koja funkcionise tako sto uzmu od mene i tebe i daju radnicima fiata koji ne mogu da zarade dovoljno novca za svoje palte, jer im se vozila raspadaju.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bilbija рече

Zasto bih se vracao kada je ovde bolje. Placam i realno i apsolutno veci porez i tako obezbedjujem sebi i porodici bolje skole, bolju zdravstvenu zastitu, bolje puteve, policiju, vojsku a jednoga dana i kvalitetnij zivot u penziji. 

Jeste bolje i ne treba da se vracas al ne placas znacajno veci porez.
ako racunamo prosecni prihod
Evo da saberemo brojke, uracunamo sve, samo na tvoju platu.
Placas 22 % pdv.
Placas oko 20 % sciono i penziono.
i placas oko 10 % porez na rad.

sto su slicne brojke kao u Srbiji.
20 % pdv

19 % sociono i penziono

10 % porez na rad

Mislim da su ti troskovi oko registracije auta i goriva manji tamo.

Ispravi me ako sam u nekoj brojci pogresio...ako se ne varam malo se razlikuje od lokacije do lokacije, ali tu je negde..

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Kakve veze ima gde stoji.... inflacija ga ubija, bilo da je u slamarici ili u banci.
I u oba slucaja kreiraju odredjenu sumu novca pogodnu za ulaganje, investiranje, kreaciju novih resursa.

Za razliku od drzavne potrosnje koja funkcionise tako sto uzmu od mene i tebe i daju radnicima fiata koji ne mogu da zarade dovoljno novca za svoje palte, jer im se vozila raspadaju.

Ima veze gde stoji... da bi razumeo sta je to "stednja" moras razumeti gde stoji "stednja" gradjana i sta se desava sa njom... Da bi shvatio koliko je relativan pojam "stednja" moras znati sta se desava sa tim novcem pa bi onda mozda shvatio da je ta "stednja" u stvari "potrosnja"... ono sto ti stedis neko drugi trosi i u isto vreme imas i stednju i potrosnju istog novca... to je vec "kvantna ekonomija". .. :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Jeste bolje i ne treba da se vracas al ne placas znacajno veci porez.
ako racunamo prosecni prihod
Evo da saberemo brojke, uracunamo sve, samo na tvoju platu.
Placas 22 % pdv.
Placas oko 20 % sciono i penziono.
i placas oko 10 % porez na rad.

sto su slicne brojke kao u Srbiji.
20 % pdv

19 % sociono i penziono

10 % porez na rad

Mislim da su ti troskovi oko registracije auta i goriva manji tamo.

Ispravi me ako sam u nekoj brojci pogresio...

:)) :))

Znas da je benzin bio 2 evra u Italiji prosle godine i nigde ni jedne demonstracije n ije bilo?

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Bilbija рече

A koliki je BDP? Ostao isti? Izvoz? Uvoz? Broj automobila? Kupovna moc? 

Jok, sve to je gore nego 1989. kada se i te stvari "revalorizuju"... i to gore u odnosu na samo Srbiju, a ne na celu SFRJ sa kojom poredimo dug...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ima veze gde stoji... da bi razumeo sta je to "stednja" moras razumeti gde stoji "stednja" gradjana i sta se desava sa njom... Da bi shvatio koliko je relativan pojam "stednja" moras znati sta se desava sa tim novcem pa bi onda mozda shvatio da je ta "stednja" u stvari "potrosnja"... ono sto ti stedis neko drugi trosi i u isto vreme imas i stednju i potrosnju istog novca... to je vec "kvantna ekonomija". .. :)) 

Pa evo ovako. Ja to gledam - stednju imas, stedis je i onda je posle nekog vremena ulozis u nesto. Mozes sam da kupis kucu, kola, pokrenes posao ili da je pozajmis nekom da uradi isto.
Jedina razlika izmedju stednje u banci i stednje ovako, jeste sto banka pozajmljuje tvoj novac drugima umesto tebe dok ga ne podignes i time ti ostvaruje zaradu kroz kamatu.

Ima li jos nesto o stednji sto bi dodao?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bilbija рече

:)) :))

Znas da je benzin bio 2 evra u Italiji prosle godine i nigde ni jedne demonstracije n ije bilo?

Valjda zato sto ti 2 evra nije puno za benzin kada imas 1500 eura u dzepu, al ti je puno kada ti je plata 500 eura.

Dobro posto ti je samo benzin bitan, znaci ovo ostalo je tacno, italijan i srbin placaju iste poreske stope? Pa kada ce da stignemo italijane?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...