Jump to content

Избори 2020 (21. Јун)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Bilbija рече

Kao i vek si lose informisan ... porezi su pozitina stvar i svuda postoje. Sluze da se zajednica razvija ravnomerno i pravedno, da svi skupa zive pristojno, rade i da ekonomija ide napred...

Pa daj onda da popnemo poreze na 90 %. Zaradis 10 dinara drzva ti uzme 9.. posto su pozitivna stvar i svuda postoje.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Cek, ne razumem sada, je l si i ti presao iz radikala u sns, posto pro evropejac itd? Mislim zar ti nisi za nacionalizam kao Obradovic?

Obeadovic je primitivac i nema nikakve veze sa nacionalizmom. Vucic je nacionalista, bio nekada a i sada je. Nije pro EU vec pro Srbija i uzima od onih od kojih moze za Srbiju sto vise.

Подели на овим сајтовима

Obeadovic je primitivac i nema nikakve veze sa nacionalizmom. Vucic je nacionalista, bio nekada a i sada je. Nije pro EU vec pro Srbija i uzima od onih od kojih moze za Srbiju sto vise.

Aha... ok. Znaci moja politicka opcija je nacionalizam gde se od onih od kojih moze uzima za Srbiju sto vise?
Dobro da znam. :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

Pa daj onda da popnemo poreze na 90 %. Zaradis 10 dinara drzva ti uzme 9.. posto su pozitivna stvar i svuda postoje.

Porezi sluze za uravnotezenje privrede a ne za pljacku, tu je tvoje nerazumevanje... Porez ti je kao ulaznica u bioskop. Da je nema propao bi bioskop bez para a da je preskupa takodje bi propao bioskop .. treba biti optimalan da bi svi bili zadovoljni ..

Подели на овим сајтовима

Porezi sluze za uravnotezenje privrede a ne za pljacku, tu je tvoje nerazumevanje... Porez ti je kao ulaznica u bioskop. Da je nema propao bi bioskop bez para a da je preskupa takodje bi propao bioskop .. treba biti optimalan da bi svi bili zadovoljni ..

Ne znam sta je tu problem i ja to mislim. Samo sto ne verujem da je oko 50 % poreza "optimalan" porez. Koliko ti mislis da je optimalan porez?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, haveaniceday рече

Ne znam sta je tu problem i ja to mislim. Samo sto ne verujem da je oko 50 % poreza "optimalan" porez. Koliko ti mislis da je optimalan porez?

Pa pogledaj najpristojnije drzave na planeti... Skandinaviju pa ce ti biti jasnije sta je optimalna drzava i porez ... ili Nemacku, Holandiju ...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bilbija рече

Pa pogledaj najpristojnije drzave na planeti... Skandinaviju pa ce ti biti jasnije sta je optimalna drzava i porez ...

Znaci na platu od ispod 1000 eura, 0 % poreza? Odlicno, slazemo se.

A je l da pogledam te zemlje i sto se tice nacionalizma?

Подели на овим сајтовима

Znaci ovako ako sam te dobro razumeo @Bilbija

image.thumb.png.a1596785b82ac94a3ff94ca1d0957f44.pngDa smanjimo porez na 0 do X prihoda, da povecamo porez na korporacije za 5 %, da povecamo pdv na 25 %  i da popnemo bogatima porez na prihod na maksimalnih 50 %?

Pa dobro nije ti los predlog, bolji od ove trenutne politike gde sirotinja placa 10 % poreza na rad, 19 % sociono i penziono i 20 % pdv...

pa ti se bukvalno sve slazes sa Radulovicem covece...

Подели на овим сајтовима

a reci mi jos jednu stvar @Bilbija skoro su svedjani krenuli da smanjuju porez jer posle godina istrazivanja videli su da smanjivanje poreza donosi povecanje u poresku prihodu... jel i to da uzmemo u obzir?

TAXFOUNDATION.ORG

Sweden has been much in the news recently following the comments by Rep. Alexandria Ocasio-Cortez that her proposal...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, haveaniceday рече

a reci mi jos jednu stvar @Bilbija skoro su svedjani krenuli da smanjuju porez jer posle godina istrazivanja videli su da smanjivanje poreza donosi povecanje u poresku prihodu... jel i to da uzmemo u obzir?

TAXFOUNDATION.ORG

Sweden has been much in the news recently following the comments by Rep. Alexandria Ocasio-Cortez that her proposal...

Naravno, porez i poreska stopa nisu 11. bozja zapovest vec su podlozni izmenama a sve u cilju onoga sto sam naveo ranije... stavaranja makroekonomskih uslova u kojima c e svi pripadnici zajednice moci da rade i da zive od svog rada..

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bilbija рече

Naravno, porez i poreska stopa nisu 11. bozja zapovest vec su podlozni izmenama a sve u cilju onoga sto sam naveo ranije... stavaranja makroekonomskih uslova u kojima c e svi pripadnici zajednice moci da rade i da zive od svog rada..

znaci, da smanjimo poresku stopu u srbiji na jedno 20 % posto ocigledno sa ovim poreskim stopama ne mogu da zive od svog rada... pa bre zeljko uznapredovao si dosta, svidja mi se to, ipak stari pas moze da se nauci novim trikovima... evo i ja razvio malo zdravog evrospekticizma, sad sam vise ravnodusan prema clanstvu u eu.

Nego ja tebe pitam koja je idealan poreska stopa? Optimalna za najveci prihod i najbolji rad?

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, haveaniceday рече

Znaci ovako ako sam te dobro razumeo @Bilbija

image.thumb.png.a1596785b82ac94a3ff94ca1d0957f44.pngDa smanjimo porez na 0 do X prihoda, da povecamo porez na korporacije za 5 %, da povecamo pdv na 25 %  i da popnemo bogatima porez na prihod na maksimalnih 50 %?

Pa dobro nije ti los predlog, bolji od ove trenutne politike gde sirotinja placa 10 % poreza na rad, 19 % sociono i penziono i 20 % pdv...

pa ti se bukvalno sve slazes sa Radulovicem covece...

Nemas ti ovde penzioni, socijalno itd ... I mani me vise tih tvojih dijagrama sa kojima pokusavas da objasnis ekonomiju, nesto sto je toliko kompleksno da se izucava na univerzitetima, pisu knjige o tome vekovima a tek ce se izucavati ... A Mladjoni pukne tablicu i da odgovor na sva pitanja koja muce svetske umove .. :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

znaci, da smanjimo poresku stopu u srbiji na jedno 20 % posto ocigledno sa ovim poreskim stopama ne mogu da zive od svog rada... pa bre zeljko uznapredovao si dosta, svidja mi se to, ipak stari pas moze da se nauci novim trikovima... evo i ja razvio malo zdravog evrospekticizma, sad sam vise ravnodusan prema clanstvu u eu.

Nego ja tebe pitam koja je idealan poreska stopa? Optimalna za najveci prihod i najbolji rad?

Trenutna stopa u Srbiji je odlicna, prihodi drzavni rastu, strane investicije su velike, smanjuje se nezaposlenost, rastu plate i penzije, drzava je u stanju da se uspesno izbori i sa problemima poput ove epidemije ...znaci optimalno je za sada i nista ne treba mnenjati...pa videti sledece godine kako stoje stvari i narednih godina pa prema potrebi smanjivati ili povecavati poreze... jer porezi se mogu i povecavato Mladjoni ako se oseti potreba za tim. To je zadatak Vlade i Parlamenta ...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bilbija рече

.. I mani me vise tih tvojih dijagrama sa kojima pokusavas da objasnis ekonomiju, nesto sto je toliko kompleksno da se izucava na univerzitetima, pisu knjige o tome vekovima a tek ce se izucavati ... A Mladjoni pukne tablicu i da odgovor na sva pitanja koja muce svetske umove .. :)) 

To je vec vise manje odgovoreno, optimalni porez je negde izmedju 20-40 %  nego je problem sto imamo raznorazne ideologe. politicke interese, monopoliste, sindiakte i ostale...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

To je vec vise manje odgovoreno, optimalni porez je negde izmedju 20-40 %  nego je problem sto imamo raznorazne ideologe. politicke interese, monopoliste, sindiakte i ostale...

Mladjoni izmedju 20 i 40 je ogromna razlika ... a uz put ti brojevi 20 i 40 su bili na onoj kamenoj ploci upisani koju je dobio Mojsije ili vam je svevisnji na neki drugi nacin javio ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...