Jump to content

Избори 2020 (21. Јун)

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 minute ago, Dragi said:

Da, oni žele najbolje Srbiji :) 

(ko razume ironiju, razumeće je)

Žele najbolje sebi tj. svojim državama... a iz nekog razloga im bojkot baš ne odgovara... jer (da se ne previdi), ovo nisu casual izjave... ambasadori se obično ne stavljaju na stranu (ili protiv) neke političke opcije na tuđim izborima bez prilično jakog razloga...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

33 minutes ago, Dragi said:

Treba izaći! Beli listić (glasati nevažno) je poruka da se ne slažete ni sa jednom političkom opcijom, ali da držite do svog demokratskog prava, da učestvujete u državna posla i da narod jeste suveren države. Ko ne izlazi, prepušta svoje pravo drugima!! A pobednik će da tvrdi da niste izašli jer se slažete sa njegovom politkiom pa niste videli potrebu da glasate zasebno. Sa belim listićem ovo ne može da kaže.

Guzu gore, i na izbore!

Ako, pak, hoćete da glasate važeći a ne znate za koga, onda glasajte za opciju koja vam deluje za manje zlo. Ovako ja glasam :coolio:

Žao mi je, ali ako niste za Vučića a ne idete na izbore i ne glasate, onda ste glasali za njega! Ovo je svuda tako - ko ne glasa, glasa za pobednika. Samo onda nemojte da se žalite na Vučića, jer vi ste glasali za njega iako indirektno, ali vi ste glasali za njega, faktički.

Dakle, guzu gore, i na izbore :) 

Ovde nisam bio fer jer me mrzelo da komentarišem detaljnije... dakle nije "niđe veze".... sve to ima smisla ali samo kada imamo izbornu borbu u kojoj jedna stranka ima 45%, druga 30%, treća 15% glasova izašlih birača... tu apstiniranje zapravo pomaže onoj prvoj stranci da potencijalno dobije većinu, pa ispada (samo po efektima na broj poslanika) kao da si (u najvećoj meri, ne skroz) glasao za pobednika kad ne izađeš... ali u situaciji u kojoj se cenzus spušta da bi bilo ko osim režima uopšte prešao cenzus, takva priča je potpuno besmislena... takođe, beli listić ima potpuno isti efekat na to koliko će pobednik dobiti više poslanika u odnosu na procenat glasova...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Pa gospodine ateisto, ti onda nemoj na izbore. Ja da pitam patriju ili popa da'l da idem na izbore, oni će da kažu: Da, idi i glasaj, to je tvoja društvena i nacionalna obaveza! I sad koga treba da sluša Pravoslavac, ateistu koji ne može da prihvati demokratiju i njezina pravila ako njegova politička opcija ne pobeđuje (kad je takva i ne sme da pobedi!), ili patrijarha koji će da kaže: Glasaj, pri tome dobro razmisli za koga glasaš, uporedi sve prednosti i slabosti, i ako ne znaš za koga da glasaš onda ostavi beli listić!?

Bojkot je uvek reakcija slabijeg koji ne ume da se izbori. Takav se povuče, zatvori, sakrije, i to onda naziva bojkotom.

Više od 50 % će ionako da glasa za Vučića. Njegova pobeda je sigurna. I ima dosta naroda koji ga podržava iako ga svi psuju. Eno, za Žinjca npr. govore da je Vučićev bot :smeh1: Sa obzirom da vi pozivom na bojkot dodajete njegovoj pobedi - ja ako sam protiv Vučića, ja ću da pokažem stav što ću da glasam protiv njega a ne što ću da bežim i da se sakrijem! Jer bojkot jeste predaja. Tako se svuda tumači, i Srbija nije izuzetak.

Dakle, pravoslavni Srbi, guzu gore i na izbore, ne što kažem ja nego što kaže patrijarh. I ako nemate za koga da glasate, onda ostavite beli listić, ovo opet kažem ja. Jer beli listić je protest. Bojkot nije protest. Jer odakle će neko da znade kada je bojkot i zašto neko ne izlazi na izbore? Imaju se hiljadu razloga zašto neko ne glasa, da automatski bojkotuje i protestuje je zabluda, i manipulacija - vidi Ameri podržavaju glasanje, kao ono Grci koji mi donose poklon ili ne veruj konju ("ne verujte konju, Trojanci, jer ja ne verujem Grcima ni kad donose poklone") - normalno da će Emerik da vas poziva da glasate na izborima, jer ne može da kaže da je demokratija ako sebe i sve predajete, ali cilj mu sigurno nije jedna jaka srpska demokratija koja će npr. da kaže Ne odvajanju Kosova i Metohije. I bojkot sigurno ne sprečava odvajanje KosMeta, jer bojkot je jedino da se ljutim što gubim.

Jedini pravi protest, ili ako hoćemo jedini pravi bojkot jeste da glasamo nevažeći!

Ali i ovo samo ako nemate za koga da glasate. Ako imate za koga da glasate, i to je okej :)

ah, uvek Crkva mora da se bori za demokratiju

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Dragi said:

Pa gospodine ateisto, ti onda nemoj na izbore.

Pa neću... nisam budala da učestvujem u takvoj farsi... mada ne znam kakve to ima veze sa ateizmom.

Ja da pitam patriju ili popa da'l da idem na izbore, oni će da kažu: Da, idi i glasaj, to je tvoja društvena i nacionalna obaveza!

Glasanje u skoro svim zemljama, pa i u Srbiji, nije nikakava obaveza, već pravo.... tako da bi taj hipotetički sveštenik iz tvoje priče dvostruko pogrešio... prvo što te savetuje u stvarima koje uopšte nisu duhovne niti pastirske, te zloupotrebljava svoj duhovni autoritet za potpuno svetovne i necrkvene ciljeve koji sa tvojim spasenjem nemaju nikakve veze, a drugo što lupeta gluposti...

I sad koga treba da sluša Pravoslavac, ateistu koji ne može da prihvati demokratiju i njezina pravila ako njegova politička opcija ne pobeđuje (kad je takva i ne sme da pobedi!), ili patrijarha koji će da kaže: Glasaj, pri tome dobro razmisli za koga glasaš, uporedi sve prednosti i slabosti, i ako ne znaš za koga da glasaš onda ostavi beli listić!?

Treba da sluša sebe... a ne znam odakle ti ideja da ja ne mogu da prihvatim demokratiju i njena pravila ako moja politička opcija ne pobeđuje... jel si bio pijan dok si čitao moje poruke? To ne bi trebalo da radi Pravoslavac sa velikim P... a još gore ako namerno laže...

Trenutno i nemam "moju političku opciju"... a sasvim jasno sam objasnio razloge za bojkot - zato što su uslovi toliko nefer da izbori predstavljaju farsu... ako nemaš neki argument protiv toga, nemoj ni da praviš nekog straw-mena od mojih stavova... glupo je... blamiraš se...

Bojkot je uvek reakcija slabijeg koji ne ume da se izbori. Takav se povuče, zatvori, sakrije, i to onda naziva bojkotom.

Uh, otkrio si toplu vodu... nije valjda da slabiji biraju bojkot kao metod borbe? Ja sam baš mislio da silnici i tirani bojkotuju izbore dok mi nisi otvorio oči.

Ne radi se o nikakvom povlačenju, već o jasnoj borbi protiv nefer uslova, o odbijanju da se učestvuje u farsi koja se maskira kao demokratija... kako ni najveći mentoli ne bi mogli da se pretvaraju kao da je sve u redu i da kao živimo u demokratiji u kojoj izbori nešto znače... doduše, možda potcenjujem to koliko neko može da bude mentol ili da se pravi...

Više od 50 % će ionako da glasa za Vučića. Njegova pobeda je sigurna. I ima dosta naroda koji ga podržava iako ga svi psuju.

Naravno... budući da im se svakodnevno ispira mozak i uz već tradicionalan odnos Srba prema vlastima, to nije previše čudno.

Sa obzirom da vi pozivom na bojkot dodajete njegovoj pobedi - ja ako sam protiv Vučića, ja ću da pokažem stav što ću da glasam protiv njega a ne što ću da bežim i da se sakrijem! Jer bojkot jeste predaja. Tako se svuda tumači, i Srbija nije izuzetak. Dakle, pravoslavni Srbi, guzu gore i na izbore, ne što kažem ja nego što kaže patrijarh.

Da, ja dodajem njegovoj pobedi,  ti oduzimaš ali iz nekog razloga protiv bojkota su Vučić, njegovi tabloidi, njegovi zapadni "mentori" i patrijarh koji mu je dao orden... jel možeš da mi objasniš tu misteriju? Ako se bojkotom "dodaje" njegovoj pobedi, što su i on i svi njegovi saveznici protiv bojkota?

I ako nemate za koga da glasate, onda ostavite beli listić, ovo opet kažem ja. Jer beli listić je protest. Bojkot nije protest. Jer odakle će neko da znade kada je bojkot i zašto neko ne izlazi na izbore?

Beli listići takođe imaju smisla kao metod borbe protiv nedemokratskog režima ali samo kada opozicija organizuje kampanju za bele listiće.... u situaciji kada opozicija organizuje bojkot, pozivanje na bele listiće je samo borba protiv bojkota... ništa drugo...

Ideja da bojkot nije protest je smešna i ne zaslužuje komentar...

Imaju se hiljadu razloga zašto neko ne glasa, da automatski bojkotuje i protestuje je zabluda, i manipulacija - vidi Ameri podržavaju glasanje, kao ono Grci koji mi donose poklon ili ne veruj konju ("ne verujte konju, Trojanci, jer ja ne verujem Grcima ni kad donose poklone") - normalno da će Emerik da vas poziva da glasate na izborima, jer ne može da kaže da je demokratija ako sebe i sve predajete, ali cilj mu sigurno nije jedna jaka srpska demokratija koja će npr. da kaže Ne odvajanju Kosova i Metohije.

A to li je... Vučić i svi njegovi saveznici nas pozivaju da izađemo na izbore zato što ne žele da izađemo na izbore... kako je lako uklopiti činjenice sa pogrešnim hipotezama kada imaš dovoljno mašte...

Подели на овим сајтовима

Budućnost demokratije u Srbiji i šire će najviše zavisti od razvoja nezavisnih i slobodnih medija koji nisu kontrolovani i ovladani  političkim strankama na vlasti. 

Подели на овим сајтовима

@Milan Nikolic

Ono kad intervju izgleda kao propagandni program i kad neko misli da je to normalno i da intervju tako treba da izgleda...

Čega se pametan stidi...

Подели на овим сајтовима

@Avocado 

Мени је тако одвратно како говориш када погледам емисију на N1.

Али сасвим је нормално да телевизије имају своју уређивачку политику. Ипак, сећам се 2010. и тих година како је изгледала РТС. То је било буквално да повраћаш од Ђиласове и Тадићеве пропаганде.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

5 hours ago, Dragi said:

Više od 50 % će ionako da glasa za Vučića. Njegova pobeda je sigurna. I ima dosta naroda koji ga podržava iako ga svi psuju.

Подржава га можда у најбољем случају 20-25% бирачког тела.

А могуће да ће за њега да гласа више од 50% - али изашлих. Што и није много тешко пошто ће вероватно да излазност буде 30-40% ако не и мања.

Подели на овим сајтовима

7 hours ago, Avocado said:

Jedini legalan nači su izbori.

To je više svar politike nego prava... nelegitimnom vlašću se smatra ona koja nema podršku u narodu, koja ne vlada na osnovu volje građana, već na osnovu nečeg drugog - sile, prevare, itd....

Nema na čemu.

Moje mišljenje je da ne treba izaći... to je recimo kao da treba da igraš partiju šaha protiv nekog ali tako što ti imaš samo pešake i kralja a on sve figure... dakle, šanse da pobediš su zanemarljive jer meč nije fer... meni je logičnije odbiti da učestvuješ u tom cirkusu, nego probati jer ako ne probaš, ne možeš ni da pobediš...

Šanse da ga smenimo na ovim izborima ne postoje... s obzirom na to mislim da je bolje ogoliti tiraniju nego igrati se izbora...

Ok, razumela sam. Dakle, ako ne izadjemo na izbore, oni koji pobede (SNS) bice legalna vlast koju legalno mozemo smeniti samo na sledecim izborima. Alternativa je revolucija sto je jos vece zlo jer nikom normalnom ne bi odgovaralo dodatno nasilje.

Hajde da razmotrimo sada legitimitet. Ako se nekim cudom vecina oppzicije dogovori za bojkot i npr. oko 60% gradjana ne izadje na izbore, vlast otprilike nece biti legitimna ali ce i dalje legalno vladati. Sta mislis da bi u toj konkretnoj situaciji neko ko je protiv Vucica a bojkotovao je izbore mogao uraditi? Da protestvuje? Ono sto ja ne razumem je kako bi neizlaskom poboljsali situaciju? Kako bi se tacno izborili za bolje izborne uslove ako su izbori jedino legalno sredstvo da se poveca uticaj alternative a mi to stedstvo bojkotujemo?

Подели на овим сајтовима

Који је постотак пензионера у Србији у односу на остале старосне изборне групе ?  90 посто пензионера ће гласати за њега . Нажалост . 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Avocado рече

da je bolje ogoliti tiraniju nego igrati se izbora...

На који начин да оголимо тиранију, појасни ? Револуција или...или ? 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Рапсоди said:

Који је постотак пензионера у Србији у односу на остале старосне изборне групе ?  90 посто пензионера ће гласати за њега . Нажалост . 

To ne moze da se menja. Svako ima slobodu da bira koga hoce. Ako im je ok, neka ga biraju.

Ono sto je uzasno frustrirajuce i iritantno jeste da ce Srbijom vladati stranka protiv koje je vecina naroda. Razumem i losi izborni uslovi i losa opozicija i sto cuda ALI zar je moguce da ne postoji trenutno alternativa Vicicu iako znamo da bi mozda jedino Seselj ili Ivica Dacic mogao biti gori od njega? Eto, tu jednacinu ja ne mogu da resim!

Pa ili smo mi poludeli, maxohisti, nihilisti ili ljudi jednostavno masovno lazu? Ne razumem stvarno!

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Рапсоди рече

На који начин да оголимо тиранију,

Оголите своје грехове.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...