Jump to content

Da li je 5G mreža opasna?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 47 минута, Tumaralo. рече

Teorijski, vakuum je ništa. Što je izuzetno problematično filozofski jer ništa po definiciji ne može biti. Zato Dekart u moderno doba kao i Aristotel nije prihvatao koncept vakuuma dok Njutn jeste ali je dilemu rešio putem Deus ex machina (Bog dodeljuje telima "dejstvo na daljinu").

Ne. Vakuum nije ništa. Vakuum je po definiciji prostor u kome nema ili ima vrlo malo materije tako da je pritisak u njemu mnogo manji od atmosferskog. Perfektan vakuum nije moguće napraviti, niti postoji igdje u prirodi. U onim dijelovima svemira gdje je koncentracija materije najrijeđa imaš par čestica po kubnom metru. No ako bi uklonio svu materiju iz svemira, tj sve čestice opet ne bi postigao perhektan vakuum jer bi u njemu bilo nešto, od tamne materije i energije, gravitona itd...U kvantnoj mehanici, vakuum se definiše kao prostore sa najmanjom mogućom energijom. Nemaš u fizici nijednu definiciju koja barata sa pojomom "ništa", u fizici uvijek ima nešto.

пре 55 минута, Tumaralo. рече

Danas se ne veruje da vakuum postoji ali to u suštini nije vakuum ...a ne zovu ga etar zbog balasta nenaučnih interpretacija iz prošlosti. A realno jeste etar. Ako mogu talasi da se kreću kroz njega onda jeste etar.

Nema potrebe da se zove etar, jer ima svoj naziv izveden iz savremenih naučnih teorija, a to je prostor-vrijeme. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Tumaralo. рече

E sada, moje pitanje je, kako space-time nije u stvari etar?

Moras da imas cestice koje imaju mogucnost da sprovode elektricitet. Nisu sve cestice sposobne za to u istoj meri zato naprimer imas izolatore kao sto su plastika i ostali. 

ako te zanima elektronika i fizika struje :

WWW.IBIBLIO.ORG

A free textbook on the subject of DC electric circuits.

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Justin Waters рече

Ne. Vakuum nije ništa. Vakuum je po definiciji prostor u kome nema ili ima vrlo malo materije tako da je pritisak u njemu mnogo manji od atmosferskog. Perfektan vakuum nije moguće napraviti, niti postoji igdje u prirodi. U onim dijelovima svemira gdje je koncentracija materije najrijeđa imaš par čestica po kubnom metru. No ako bi uklonio svu materiju iz svemira, tj sve čestice opet ne bi postigao perhektan vakuum jer bi u njemu bilo nešto, od tamne materije i energije, gravitona itd...U kvantnoj mehanici, vakuum se definiše kao prostore sa najmanjom mogućom energijom. Nemaš u fizici nijednu definiciju koja barata sa pojomom "ništa", u fizici uvijek ima nešto.

Nema potrebe da se zove etar, jer ima svoj naziv izveden iz savremenih naučnih teorija, a to je prostor-vrijeme. 

Ah pa da... onaj hipotetiči vakuum u fizici, (void) je samo teorijska konstrukcija..

Kako radio talaci npr putuju kroz kosmička prostranstva?

Tako što kosmička prostranstva sadrže čestice isto kao i Zemljina atmosfera samo što je vakuum mnogo mnogooo manje gustine?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, sanja84 рече

Moji dragi filozofi imamo li kfirum 5g mreža da ili ne. Tako mislim dobar je taj internet ali zraci... Sta smo odlučili? 

, ja mislim da treba ..... :277278945_vozitepazljivo:  .... (ovaj svet i civilizacija mi deluju kao da sami sebi secemo granu na kojoj sedimo, dal svesno ili nesvesno, ko ce ga znati...)

Подели на овим сајтовима

Nista da izbacimo to g*vno iz srbije, a vratimo naše reke, jezera automobili će ići na vodu, a jel smo tako u mogućnosti, a a ko se izracio ozracio. I ne treba istoku 5g. Mi komuniciramo mislima i dail-upom.. Hahha ima i taj satelitski internet. I tu samo molitva pomaže! Aleluja. I amin

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, fsa рече

Ovo su sjajne stvari, kina ima dosta "public good technology" ... 

Ja se samo pitam sto Republika Srbija od Kine nije kupila te tehnologije vec je isla na "kamere sa prepoznavanjem lica".Umesto da trose nas novac na nesto sto ce svima da nam donese benefit oni su potrosili nas novac na tehnologiju za pracenje i spijuniranje gradjana. 

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
пре 55 минута, fsa рече

Haha iako mi se dosta svidjaju ove automatizacije smesno mi je koliko je ovaj video propagada, u smislu poslusaj muziku, pricaju na engleskom itd. :D 

Jasno se vidi da im je cilj da prikazu engleskom govornom podrucju "CHINA GREAT LOOK AT US" hahaha 

ali stvarno super stvar... medjutim nista preterano impresivno, to se radi svuda, samo sto nigde ne pripisuju drzavi. Ne kazu amerikanci "vidi kako Tesla automobili voze sami, svaka cast Americi" 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...