Предраг М Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 пре 1 минут, Ćiriličar рече @Предраг М Па свађали смо се између се'! Сећаш се сцне, слика на твитеру народ лепо држи дистануцу, напољу се причешује и професор ПБФа панично пише: ОПАСНО! И онда хајка! Даље, у овом хаосу се дају интервјуи и прича о "слободи" унутар Цркве и меркају одлуке Патријрха (ова пут као Епискоа у својој митрополији)...па да не радамо. Док је хајка око кашичице била у јеку, то други удар - забрана присуства самог богослужењима...и тд. чуј свађали се, невероватно. ? довољно ми је само што уђем на неке теме овде на форуму па да намиришем "крв". дигла се прашина око кашичице, па онда око богослужења, па око одласка у цркву и ко зна чега још све не. на свакој теми две зараћене стране, да баш зараћене јер то није дијалог аргументован и конструктиван који води ка неком договору или разумевању већ дијалог са наметањем свог мишљења као јединог исправног уз обавезне увреде. изузеци постоје наравно. чуди ме да сам Христос није отворио налог овде и поделио нам ћушке с обзиром какви смо... Maslacak_, Ćiriličar and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maslacak_ Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 пре 8 минута, Предраг М рече чуј свађали се, невероватно. ? довољно ми је само што уђем на неке теме овде на форуму па да намиришем "крв". дигла се прашина око кашичице, па онда око богослужења, па око одласка у цркву и ко зна чега још све не. на свакој теми две зараћене стране, да баш зараћене јер то није дијалог аргументован и конструктиван који води ка неком договору или разумевању већ дијалог са наметањем свог мишљења као јединог исправног уз обавезне увреде. изузеци постоје наравно. чуди ме да сам Христос није отворио налог овде и поделио нам ћушке с обзиром какви смо... Istina, i to ne samo na forumu nego generalno...zar ne bi trebalo da su svi hriscani u nevolji slozniji? okej razlicita misljenja, al razumjevanje i postovanje? Предраг М је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Април 15, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Април 15, 2020 @Предраг М То што кажеш...и ја сам нажалост био део тога, али сам ја поборник на нивоу власти легализам, ма шта мислили о њој, а на нивоу Цркве благослов оних који одлучују! То сам понео из куће, а и у јако демократској земљи са видео да се закон поштује до граница да се страда све док се закон не промени...дакле - ред! Овај пут сам се залаго за спровођење, беспоговорно одлука Синода, а мирр(јан)ски - одлука власти. Имам мојамишљења али сам их подрдио легализму и благослову. Када сам видео да власт не услишава молбу Синода, онда сам "постао" гарашански непослушан и залажем се да народ, ко ГОД може оде на Службу....јер иако Синод није позвао на то, тиме би доео до сукоба и са влашћу и немира у народу, сматрам да је врх СПЦ за то да ко може оде... То је то... Предраг М је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Април 15, 2020 Аутор Пријави Подели Написано Април 15, 2020 пре 7 минута, Ćiriličar рече То што кажеш...и ја сам нажалост био део тога Нисам био део неких група...са братом Обијем сам имао жешћу полемику...и мало сам критиковао оца Ненада, кога, морам поновити, изузетно поштујем, мада не неке његове изјаве и то...али сматрам га човеком дубоко црквеним и ћртвујућег за Цркву....упркос што не делим неке љегове ставове и јавне иступе, сматрам да он нема мрве лицемерја...мана има сигурно ко и сви....али потујем га и једноставно је тако...и то много, сматрам га човеком који има доста љубави, не само да говори о њој него је има и пројављује... Отац Ненад, на стану поменуте критике (а ко каже да нису погрешне, нисмо папе) зрачи неком добротом и љубаљу...то је мој лични доживљај човека којег ника нисма видео...и то редак доживљај...а критике су више...шта занам...можда као што ја не форуу и многи треба да оћутимо много, а не радимо то...можда да и он неке ствари не коментарише, него их изнесе негде у унутарцрквеном дијалогу, апелу, писму или којечим... И та полемика и та критика драгог оца Ненада је у равни коју сам рекао: легализам поводм власти ма шта мислили, и послушање и благослов на нивоу Цркве ма пта мислили....мишљења виших црквених људи, клирика и теолога што више одстранити из медијског лудила (ми овде не спадамо у теј ранг), и пребацити на унутарцрквени дијалог ван медија...саборност...на сипосуме, конференције, саборе, седнице, семинаре...сатанке затворене проширене...има хиљаду начина. Јер то је као да се породица свађа па муж и жена по таблоидима износе прљав веш или неке сугестије иза редова и сл...тога се морамо ослободити хитно и за стално! Сада већ цуре снимци, снимају се намерно кад се владике препиру и сл....то је погубоно за Цркву... Неки "најдозвољенији" ниво је, теолошка полемика јавна путем тесктова...мада и то у духу братске љубави... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предраг М Написано Април 15, 2020 Пријави Подели Написано Април 15, 2020 @Ćiriličar Брате ниси само ти, СВИ смо, када кажем да се свађамо овде на форуму првенствено полазим од себе и својих коментара. ? Није баш требало тако да наступам нарочито у посту ал ајде сада бар знам на чему да порадим убудуће. ? што се тиче одласка на литургију за Васкрс, подржавам скроз да се иде, не желим никога да убеђујем да ли треба или не, свако нека мери својом мером и нека поступа по својој савести и нахођењу. Што се мене тиче патријарх је благословио да се иде рекавши "редовно и активно да присуствујемо литурђији". Свако нека тумачи посланицу како жели, ја сам је схватио тако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука