Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 6 часа, Paradoksologija рече

Mi smo na porodičnom roštilju pre par meseci pokušali da zalepimo novčić na nadlakticu, i nikome nije uspelo, iako nas je bilo šestoro vakcinisanih. Možda jer je u pitanju kineska roba, a možda i jer se redovno kupamo...

u svakom slučaju, kupali se ili ne, lepo je ovo čuti, dakle za sada:

0:6

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, haveaniceday рече

Да заверолози не причају о томе просто се не би ни чуло колико је то опасна и луда идеја ”вакцниашки пасош” .. а није неистина да многе политичке силе не гурају ту идеју.

Preskočio si deo u kojem objašnjavaš zašto je to opasna i luda ideja...

Поставља се питање шта је битније, дебунковање групе заверолога који јесу лудаци али немају никакву моћ или нападање лудака који .. пази сада.. хоће да ти уведу пасош да ли си вакцинисан или не  и то имају велику политичку и социјални моћ.. за болест од које је смртност мања од 0.1 %.... и то у време када пуштају прего граница лево и десно.

A taj "pasoš" je papir na kojem piše da sam vakcinisan i koji služi da me puste preko granice bez da radim PCR test... zaista ne razumem šta je tu ludo i opasno...

Је л ти разумеш колико су то опасне ствари?

Ne.

Човече имамо затворене медицинске картоне због права приватности, не сме свако да гледа од чега си боловао и колико... ови сада хоће да види да ли си вакцинисан, онако на увид свим бирократама и службама. Ја се искрено надам да ти схваташ колико је то опасан корак.... z

Ne shvatam. Zaista ne vidim nikakvu opasnost od toga da carinik vidi papir na kojem piše da sam vakcinisan niti mogućnost da taj podatak zloupotrebi. Svi podaci koje imam na običnom pasošu su mnogo podložniji zloupotrebi.

Medicinski kartoni su zatvoreni jer u njima nekim ljudima pišu stvari koje se mogu zloupotrebiti ali zaista mi ne pada na pamet šta bi bilo ko mogao da uradi loše sa informacijom da si vakcinisan...

Мисли, шта је теби приоритет ту?

Da pređem granicu pokazivanjem papira na kojem piše da sam vakcinisan. Šta je tebi prioritet tu?

Стварно ми нисте јасни, ни ви ни ваш фокус...

U toj situaciji je najbolje da pitaš... ljudi su obično spremni da ti razjasne stvari koje ti nisu jasne.

Исто је са ерозијом права, многе ствари које су заверолози погађали су испале тачне, например ланац педофилије и  Џефри Епстин.

Koji zaverolozi i kada su to gađali i pogodili?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, dragisa рече

u svakom slučaju, kupali se ili ne, lepo je ovo čuti, dakle za sada:

0:6

Dodaj od mene 2 komada ako se nismo razumeli...

Takođe, probaj sam kad se oznojiš i malo samo osušiš da zalepiš nešto na neki gladak deo tela...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

EDITION.CNN.COM

As countries around the Asia-Pacific region tighten restrictions once again to curb potential breakouts of the Delta coronavirus variant, Singapore has laid out a new vision for life to return to normal.

Сингапур планира да престане да тестира и броји случајеве короне јер сматра да треба да третира корону као вирус грипа.

Pa da... već sam pričao Tumaralu da će to isto biti i kod nas... kad prime vakcinu svi koji žele da je prime ide promena priče...

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Avocado рече
пре 6 часа, Tumaralo. рече

Znači veruješ da jeste inside job?

Ne, zašto bih to verovao?

Prošao si leming test.

Dobijaš sertifikat uber leminga (iako ti je zid već prepun istovrsnih odlikovanja).

Inače, evo ti vest od danas od ovlašćenog saopštavača (onog koji tebi popunjava svest i animira psihičke module):

RS.N1INFO.COM

Vlasnici lisabonskih restorana, u problemima zbog izostanka mnogobrojnih turista koji inače leti posećuju portugalsku prestolnicu, nezadovoljni su novom merom, uvedenom u subotu, koja propisuje...

Sada će da kaže "pa šta? ovo je samo Portugalija.. i to samo u nekim restoranima, i to samo preko leta.. "

Istina je da je to budućnost svuda na svetu i nećeš moći da uđeš u Maxi bez "zelenog" pasoša.

Samo neće sve sutra, nego postepeno.. metod kuvanja žabe.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Avocado рече

Dodaj od mene 2 komada ako se nismo razumeli...

Takođe, probaj sam kad se oznojiš i malo samo osušiš da zalepiš nešto na neki gladak deo tela...

Ево и код нас 2 комада, не иде па не иде.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Tumaralo. рече

Prošao si leming test.

Dobijaš sertifikat uber leminga (iako ti je zid već prepun istovrsnih odlikovanja).

Cool... nego propustio si da napišeš zašto bi trebalo da verujem u to?

Inače, evo ti vest od danas od ovlašćenog saopštavača (onog koji tebi popunjava svest i animira psihičke module):

confused1

RS.N1INFO.COM

Vlasnici lisabonskih restorana, u problemima zbog izostanka mnogobrojnih turista koji inače leti posećuju portugalsku prestolnicu, nezadovoljni su novom merom, uvedenom u subotu, koja propisuje...

Sada će da kaže "pa šta? ovo je samo Portugalija.. i to samo u nekim restoranima, i to samo preko leta.. "

Istina je da je to budućnost svuda na svetu i nećeš moći da uđeš u Maxi bez "zelenog" pasoša.

Prvi pasus je istina, a drugi samo tvoja prognoza... a kao što smo već utvrdili, tvoje sposobnosti prognoziranja su tu negde sa sposobnostima Milana Tarota...

Samo neće sve sutra, nego

... malo sutra.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Avocado рече

Ne shvatam. Zaista ne vidim nikakvu opasnost od toga da carinik vidi papir na kojem piše da sam vakcinisan niti mogućnost da taj podatak zloupotrebi. Svi podaci koje imam na običnom pasošu su mnogo podložniji zloupotrebi.

Medicinski kartoni su zatvoreni jer u njima nekim ljudima pišu stvari koje se mogu zloupotrebiti ali zaista mi ne pada na pamet šta bi bilo ko mogao da uradi loše sa informacijom da si vakcinisan...

Зато сам ти навео пример са сајтом ибеја. Ако овако наставе, а наствиће, јавно мњење ће се навикавати на слободно дељење медицинских података све више и више. Почне се од вакцине па се иде даље... 

Погледај истороијски само, например порезе. Кренуло се од 1, 2 % и око тога су се дизале револуције а сада шибају по 50 % без икаквих проблема.

Узми например порез на цигарете. Ја када сам пушио пре 10 година пакла цигарета је коштала сто динара. Десет динара по десет динара, дошла је на 300. Да су одмах подигли за 200 динара цену не би им прошло. Али 10 по 10.. кроз године...

Не знам како можеш да не видиш да дељење медицинских података било које врсте, отвара могућност за дељење медицинских података који се заиста могу злоупотребити. Велики је политички проблме што постоји гомила ликова као ти ”овај податак је океј”.. па онда доће други податак који можда није океј, али јавно мњење је то прихватило и не занима их да се цимају..

Просто увек некако сужено и уско гледаш... 

А на старну, ја и ти не видимо тренутно никакву штету од тога да ли може бирократа да види да ли си вакцинисан или не... међутим... какве везе има да ли ја и ти видимо штету? То треба да буде апсолутно приватан податак. 

То је у суштини разлика између мене и тебе у овом случају. Ја имам стандард да је приватан податак приватан и никада не треба бити јаван. А ти гледаш да ли ти тренутно видиш неку штету од дељења тог податка... ова твоја изјава је у мојим очима први корак у ономе ”ако немате шта да кријете немате разлога да се бојите шпијунирања..”

чисто да напоменем, не мислим да ће до тога доћи као последица неког плана, већ као последица тежње државе и бирократа да има што већу контролу над нашим животима.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, haveaniceday рече

Зато сам ти навео пример са сајтом ибеја. Ако овако наставе, а наствиће, јавно мњење ће се навикавати на слободно дељење медицинских података све више и више. Почне се од вакцине па се иде даље... 

Koristiš pogrešnu terminologiju što inače nije neki naročit problem osim kada te (kao sad) pogrešna terminologija gura ka pogrešnim idejama.

U ovoj oblasti, pod "deljenjem podataka" ili otkrivanjem se podrazumeva kada neko drugi tvoje podatke koje već ima, podeli sa nekim trećim ili sa javnošću... a ne kada ti nekom daš svoje podatke svojom voljom.

Deljenje medicinskih podataka načelno nije dozvoljeno (iako i tu postoje izuzeci), a to da ti nekom saopštiš bilo koji podatak o sebi nikada nije bilo zabranjeno, niti će ikada biti zabranjeno...

Iz tog baga i nerazlikovanja ta dva pojma proističe tvoje nerazumevanje situacije... 

Не знам како можеш да не видиш да дељење медицинских података било које врсте, отвара могућност за дељење медицинских података који се заиста могу злоупотребити. Велики је политички проблме што постоји гомила ликова као ти ”овај податак је океј”.. па онда доће други податак који можда није океј, али јавно мњење је то прихватило и не занима их да се цимају..

Samo postojanje podataka o ličnosti otvara mogućnost za deljenje podataka o ličnosti.

Razlika između nas dvojice nije što ne vidim mogućnost, nego što umem da razlikujem puku mogućnost da se nešto desi od realne opasnosti da se nešto desi.... što dalje pravi razliku u praktičnim rešenjima za otklanjanje mogućnosti ili opasnosti...

Просто увек некако сужено и уско гледаш... 

Preciznost je posledica toga što znam više o od tebe o stvarima o kojima pričamo. Da diskutujemo o programiranju, siguran sam da bi ti imao suženiji i uži tj. precizniji pogled na konkretno pitanje.

А на старну, ја и ти не видимо тренутно никакву штету од тога да ли може бирократа да види да ли си вакцинисан или не... међутим... какве везе има да ли ја и ти видимо штету? То треба да буде апсолутно приватан податак. 

Pa i jeste "privatan podatak" tj. da ti "suženo i usko" objasnim - to je podatak o ličnosti i to poseban (naročito osetljiv) podatak o ličnosti. Zato se tak podatak obrađuje isključivo na zakonom propisan način i taj podatak nije objavljen javno niti će ikada biti osim u depersonalizovanoj formi kao deo ukupnog broja vakcinisanih tj. sabraće ga kada broje sve vakcinisane ali neće reći pojedinačno ko je vakcinisan.

Ono što si možda hteo da kažeš je da niko ne sme ni da zahteva od tebe da mu daš takav podatak kao uslov za nešto... ali to je prosto sumanuta i nebulozna ideja... ti rutinski daješ drugima svoje podatke o ličnosti (najčešće ime i prezime i adresu) kao uslov za nešto, a u slučaju vozačke dozvole ili npr. prijema u advokatsku komoru daješ i medicinske podatke tj. uverenje o zdravstvenoj sposobnosti. Kako je to moguće kad svi takvi podaci treba da budu "apsolutno privatni"? Pa tako što zakonodavac nije mali Perica, pa da smisli tako neku parolu i onda je primenjuje bez obzira na bilo šta, već je pravni sistem praktična alatka za rešavanje praktičnih, a ne filozofskih (ili vilozovskih) pitanja... bilo bi krajnje nepraktično i sa ozbiljno lošim posledicama da neko mora da ti da vozačku dozvolu iako ne zna da li si dovoljno zdrav da voziš i zato ti i traži podatak o tome... One države koje ti traže PCR test ili dokaz o vakcinaciji smatraju da je nepraktično i loše da te puste da uđeš kod njih bez toga... isticanje nekakave vilozovske parole poput "takav podatak mora da bude apsolutno privatan" ne pravi nikakvu razliku...

Inače, kad si osnivao preduzetničku radnju, država te naterala da javno (na sajtu APR-a) objaviš dva podatka o ličnosti koja su potpuno nepotrebna (JMBG i datum rođenja) za tu svrhu, ali to si prihvatio i to ti je normalno... ali ti je nenormalno da graničnom službeniku druge države nejavno pokažeš papir koji potvrđuje da si vakcinisan protiv virusa koji je izazvao pandemiju...

То је у суштини разлика између мене и тебе у овом случају. Ја имам стандард да је приватан податак приватан и никада не треба бити јаван. А ти гледаш да ли ти тренутно видиш неку штету од дељења тог податка... ова твоја изјава је у мојим очима први корак у ономе ”ако немате шта да кријете немате разлога да се бојите шпијунирања..”

Suštinska razlika između mene i tebe nije to što navodiš, već to što ja znam o čemu pričam, pa znam i razliku između deljenja podataka o trećem licu i davanja svojih podataka nekom, kao i to šta su podaci o ličnosti, pod kojim uslovima se daju, obrađuju, dele i sve ostalo. Nije to problem jer nisam ni ja iz radoznalosti čitao taj zakon i pisao analizu, pa je bez veze očekivati to od tebe, problem je što po milioniti put ulaziš u raspravu sa mnom o pitanjima o kojima nemaš blage veze, a koja su u domenu moje profesije... i nikad ti ne padne na pamet da je možda uzrok neslaganja to što ja znam nešto što ti ne znaš, nego sam smišljaš neke blesave šatro moje razloge i šatro moje motive...

Подели на овим сајтовима

Ukupan broj umrlih od COVID virusa u Australiji od početka pLandemije: 911 (devetstojedanaest).

Preko 25 miliona stanovnika a umrlo je od kovida (tj ubačeno u statistiku) njih 911 tokom 18 meseci.

Da li će leminzi ukapirati da lokdaun nema veze sa suzbijanjem virusa nego je cilj uništenje ekonomske nezavisnosti ljudi i podizanje digitalnog logora?

Kako će vlasti da proveravaju da li si se našao sa više od 1 osobe na zatvorskom poligonu (čitav kontinent se pretvara u zatvor)?

Kako će da provere da li si otišao više od 10km od svoje ćelije?

Facial recognition gulag kamere.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...