Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 33 минута, Ayla рече

Očigledno nisam ispratila sve, pa ne razumijem ovo, oporave se a virus je još uvijek tu.

Толико има различитих података, и различитих резултата са свих страна. Ово је податак који је изнео вођа тима у кинеској провинцији Хубеи, али су изнели и неки канађани - и након опоравка, и пошто више немају симптоме, код појединих пацијената су откривени трагови вируса приликом тестирања, и они могу да буду и даље инфективни. У тексту пише да су рађени тестови, а сада не могу да нађем извор, али се сећам да су нека кинеска истраживања показала да орални и перианални брис могу да покажу различите резултате, и да вирус може да има различите инфективне путање. На не знам тачно коликом узорку пацијената (око стотинак ако се добро сећам), и када орални брис није показивао вирус, пронађен је у перианалном брису и узорцима крви, а само 50% пацијената је и даље имало позитиван налаз оралног бриса, иако им је лабораторијски потврђен вирус. У тој истој студији су навели и да пацијент може да буде инфективан и након негативног резултата оралног бриса.

Не знам, тотална пазјанија, опет морам да употребим ту реч.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, АлександраВ рече

истраживања

Ево га, једва га нађох

Results

In the first investigation, we aimed to test whether viral positive can be found in anal swab and blood as well as oral swabs. We conducted a molecular investigation to patients in Wuhan pulmonary hospital, who were detected as oral swabs positive for 2019-nCoV upon admission. We collected blood, oral swabs and anal swabs for 2019-nCoV qPCR test using previously established method [5].

We found 15 patients who still carry virus following days of medical treatments. Of these patients, 8 were oral swabs positive (53.3%), 4 were anal swabs positive (26.7%), 6 blood positives (40%) and 3 serum positives (20%). Two patients were positive by both oral swab and anal swab, yet none of the blood positive was also swabs positive. Not surprisingly, all serum positives were also whole serum positive (Table 1). In summary, viral nucleotide can be found in anal swab or blood even if it cannot be detected in oral swabs. It should be noted that although swabs may be negative, the patient might still be viremic.

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/22221751.2020.1729071

WWW.TANDFONLINE.COM

Подели на овим сајтовима

Koronavirus: Otkazani mečevi u Italiji

Brojne fudbalske utakmice u nižim ligama Italije odložene su zbog straha od širenja opasnog koronavirusa.

Koronavirus

David Banks/Getty Images

Koronavirus

Između ostalih odložene su utakmice Serije B između Kremonezea i Askolija, kao i duel Serije C između Pjaćence i Sambenedetezea.

Najviše mečeva odloženo je u Seriji D, kao i brojne amaterske i omladinske lige u regijama Lombardija i Veneto. 

Žena iz severnog regiona Lombardije druga je osoba u Italiji koja je umrla od koronavirusa u protekla 24 sata. 

BBC izveštava da su u nekoliko gradova u regiji Lombardija zatvorene škole i brojne ustanove, a stanovništvu je je savetovano da se drže dalje od urgentnih centara. 

Novi virus, koji je nastao prošle godine u provinciji Hubei u Kini, izaziva respiratornu bolest zvanu Covid-19. Kina je prijavila 75.567 slučajeva virusa, uključujući 2.239 smrtnih.

Takođe, Svetska zdravstvena organizacija potvrdila je da je više od 1.200 slučajeva virusa zabeleženo u 26 zemalja izvan Kine i da je registrovano najmanje osam smrtnih slučajeva.

http://sportklub.rs/Fudbal/Serie-A/a324625-Koronavirus-Otkazani-mecevi-u-Italiji.html

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ayla рече

Što kažu, daleko bilo, ali 3-4 mjeseca izolacije... ja bih odmorila od svega :stadaradim:

Људи, идем мало да се прошетам, одједном ме ухватила нервоза у ногама од свих ових карантина и свабса и свега тога :scratch_head:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, АлександраВ рече

Људи, идем мало да се прошетам, одједном ме ухватила нервоза у ногама од свих ових карантина и свабса и свега тога :scratch_head:

Hajde s anđelima, i bez bliskog kontakta... pušti vraga, nego maši prolaznicima, kao ja. :0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ayla рече

i bez bliskog kontakta

Све сам овако скакутала :smeh1:

пре 4 часа, Mikorist рече

Ajde. :uraaaaaa:

Какав леп дан, сунчан, паркић препун деце и људи и декица и бакица, сви уживају, а ја их замишљам са маскама :/ (превише короне последњих дана, признајем). Замишљам како би било све те зграде ту по блоковима запечатити као у Кини.

85191838_213767570019018_8603514840503287808_n.jpg.16a19a401251118caf5d17c0f5b1ac0b.jpg

Ипак, када сам отишла у Лили да купим понешто што ми недостаје (фебрицет, бруфен итд), као да се припремим за неку кобајаги евентуалну бољку (пошто сам све потрошила, имала сам упалу плућа прошлог месеца и продужено неко теже стање са дисањем, и сви били у кући болесни), купим тих пар ситница и гледам оне лекове и средства за дезинфекцију и подизање имунитета и малко ми се све смучило (а и кошта брате мили). И купим фарбу за косу :))) Ако ћемо у фајт, макар да изгледам пристојно :smeh2:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Mikorist рече
NYPOST.COM

At an emergency meeting in Beijing held last Friday, Chinese leader Xi Jinping spoke about the need to contain the...

And then there is this little-known fact: Some Chinese researchers are in the habit of selling their laboratory animals to street vendors after they have finished experimenting on them. :unbelieveble::0222_shocked:

човече.....

• Зачуђен 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, АлександраВ рече

Све сам овако скакутала :smeh1:

Сад нешто контам... Могу да се клоним људи опуштено, и да се правим да је то јер се плашим вируса а не зато што сам матори баксуз. Нико не мож да ми замери што оћу да будем здрав ил ако сам мало хипохондор.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, RYLAH рече

Сад нешто контам...

Размишљам како би било фино да пустим бркове испод маске и да се не млатим са тим више :smeh1: Пронађеш нешто добро у свакој невољи :)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...