Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 58 минута, haveaniceday рече

A moram da te pitam, sada u retrospektivi, da li bi promenio to misljenje da znas ono sto je danas vise-manje ocigledno da tih mesec dana lokdauna ne bi promenilo skoro, apsolutno nista, osim sto bi MALO usporilo sirenje korone u Srbiji?

Нетачно. Види Вухан и хватање кластера. Причали смо тада, сећаш се, и рекли да то овде неће дозволити због ДЕМОКРАТСКИХ принципа и слободе грађанина бла, бла... А касније су нас управо НАСУПРОТ ТОМЕ затварали, и то врло неефикасно за проналажење кластера и спречавање ширења...

Дакле, нити сам променио мишљење нити су они урадили другачије од оног што сам мислио да ће урадити.

Као што и сада сматрам да смо при крају заражавања јер су се разболели скоро сви досад незаражени. Колико их знаш таквих (да нису лежали одкороне), а колико оних који су прележали бар једном?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, haveaniceday рече

Aha, to je moguce. Imamo dosta mrtvih od "kovida" koji nisu bolovali od kovida, nego od impakta kovida na zdrastveni sistem. To svakako.

То се на западу у рату хумано каже "колатерална штета". Нису морали да страдају ал' јбг, нисмо смислили ништа паметније а овако нам пасовало...

Не може ме нико уверити да се не-ковид сектор није могао много боље организовати. Првих 6 месеци од појаве короне у свету и да прогутам, није се имало релевантних података, искустава... Од јуна 2020. до данас - чиста брука и срамота...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, dragisa рече

K`o da neko njih uopste pita bilo sta. Bedni i bestidni mulj.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Јанко рече

Нетачно. Види Вухан и хватање кластера. Причали смо тада, сећаш се, и рекли да то овде неће дозволити због ДЕМОКРАТСКИХ принципа и слободе грађанина бла, бла... А касније су нас управо НАСУПРОТ ТОМЕ затварали, и то врло неефикасно за проналажење кластера и спречавање ширења...

Дакле, нити сам променио мишљење нити су они урадили другачије од оног што сам мислио да ће урадити.

Као што и сада сматрам да смо при крају заражавања јер су се разболели скоро сви досад незаражени. Колико их знаш таквих (да нису лежали одкороне), а колико оних који су прележали бар једном?

Ја и даље не веруејм да су бројеви из кине прави. 

Али ок, разумем твоју логику. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, haveaniceday рече

Ја и даље не веруејм да су бројеви из кине прави. 

Ma to je pa skoro izvesno (da nisu pravi). Kina iznosi neistinite podatke i

za relativno skorašnje poplave u nekim svojim provincijama i broj ljudi koji

je poginuo u njima, pritom umanjujući broj za više reda veličina.

Oni ne smeju da u očima drugih (najviše zapada) izgledaju loše ("to lose a face")

Momci iz youtube kanala "ADV China" redovno govore o tome.

Indikativna je i sama infekcija u Wuhanu, koja umesto da se po starom

dobrom  kineskom i komunističkom programu drži strogo inkognito,

javlja celom svetu. Pandemija utvrdjena na osnovu 27 netipičnih pneumonija.

Pneumonija kojih u Kini (sa smrtnim ishodom) na godišnjem nivou ima najmanje

700.000,  na dnevnom nivou oko 2.000 smrti od pneumonije,  prema procenama.

E sad sve su one istražene (etiološki),  ostalo ovih 27... Kod ovih ostalih, skoro

milion, sistematski si pretraživao uzrok, radio PCR svaki put i kulture bakterija, 

i on se uvek nalazio u bazi već poznatih patogena. Da, da...

U SAD je smrt od pneumonije od svih uzroka od 6-8% godišnje, koja

pritom ima znatno bolje uslove za život, higijenske navike i bolji zdravstveni sistem.

Preporučujem svima da pročitate vrlo informativan članak,

i vrlo informativan video čoveka koji je data scientist, radio za Apple i NASA.

Pozdrav svima :)

WWW.NCBI.NLM.NIH.GOV

About 200 million cases of viral community-acquired pneumonia occur every year—100 million in children and 100 million in adults. Molecular diagnostic tests have greatly increased our...

WWW.BITCHUTE.COM

A forty-five minute video on the proper historical death numbers to compare the current total of claimed COVID-19 deaths with -- arguing that the 188,000 deaths from pneumonia and influenza...

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, haveaniceday рече

Šta misliš, koliko antivakcera će uopšte pogledati klip ili istraživanje o kojem govori klip?

Koliko njih će ga prosto odbaciti sa bilo kojim kvazi-izgovorom i nastaviti da veruje da vakcine izazivaju brojne zdravstvene probleme?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Šta misliš, koliko antivakcera će uopšte pogledati klip ili istraživanje o kojem govori klip?

Koliko njih će ga prosto odbaciti sa bilo kojim kvazi-izgovorom i nastaviti da veruje da vakcine izazivaju brojne zdravstvene probleme?

правих антиваксера, вероватно 0. 
Ових што се ломе због тренутне ситуације, или имају неки отпор због комплетног неповерења према властима или их иритирају глупави аргументи које нам сервирају па терају инат .. њих ће вероватно доста више,   али сигурно неће ни они сви....

Например, моја другарица која се вакцинисала са две дозе АЗ сада хоће бустер фајзером али се уплашила због миокардититиса итд... ја јој дао податке да су све то млади мушкарци и да нема жена, држала је анксиозност и сумња још мало, и решила да се ревакц. 

Али ја сам поделио податке, то је била моја дужност... ако ме се сете за дан безбедности сете се.... ако не, ником ништа... 

Подели на овим сајтовима

Vrlo interesantni novi uvidi, u predavanju čuvenog Džona Joanidisa, američkog naučnika

grčkog porekla, koji je jedan od najstrožih kritičara savremene nauke (problema ponovljivosti

naučnih istraživanja), reprezentativnosti istraživanja (veličina studije i veličine otkrivenih efekata

i njihova klinička značajnost (biomedicina i medicina)).  Jedan od perjanica "medicine zasnovane

na dokazima" (Evidence-based medicine).

Jedan je od ljudi koji je razotkrio Teranos kompaniju (CEO Elizabeta Holms), nekada sa

vrednošću od 9 milijardi dolara, danas vlasnica na sudu, preti joj apsana).

Istraživanje  i predavanje na temu Covid-19 i infection fatality rate istog, na bazu seroprevalence

u opštoj populaciji, vredi pogledati,  jedan globalni pogled, sa reperkusijama preduzetih

mera, pitanja vakcina, zatvaranja...

https://www.youtube.com/watch?v=B_ehqHQOBO0

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...