Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

On 12. 11. 2021. at 8:25, Н И Н Е рече

Не знам што је толики проблем примити вакцину и носити маску ако ће то спасити макар један живот? Изгубићемо људскост бавећи се статистикама и теоријама завере.

Expand  

Као што видиш, није никакав. Мени је проблем много других ствари почев од ограничавања слобода до понашању према НЕвакцинисанима као према губавцима. А то се сад ради нпр у Аустрији. Па боље их ставити као волонтере у болнице са зараженима (који немају антитела а неће да се вакцинишу, битно!) и за месец дана имаћемо их све са антителима. Било би занимљиво видети који је то број...

А остала одељења отворити да нормално раде. Јок, тад би кукали да би систем "пукао". Па нека пукне, ионако не ваља. А не би, поприлично сам сигуран. Бројке не могу много изнад тренутних, и у то сам поприлично сигуран...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

@Јанко U Srbiji je zadnjih 20 godina umiralo ~ 102000 ljudi godišnje ( par stotina gore-dole ), ili ~ 8500 mesečno.

Broj umrlih u 2020. iznosi 114954  ( "višak" umrlih - 12954 )

Broj umrlih do oktobra 2021. iznosi 93713 ( "višak" umrlih - 17213 )

Moja procena br. umrlih u oktobru 2021. ( na osnovu crkvenih knijga umrlih ) ~ 15000 - 17000 ( "višak" umrlih ne manji od 6500 )

Višak umrlih od početka epidemije do kraja oktobra 2021. iznosi ~ 36667,  a do kraja godine sigurno prelazi 40000 ( možda čak i blizu 50000 ljudi ) 

https://publikacije.stat.gov.rs/G2021/Pdf/G20211286.pdf

https://publikacije.stat.gov.rs/G2021/Pdf/G20211017.pdf

44j91c89mok61.jpg

Подели на овим сајтовима

On 12. 11. 2021. at 8:38, Јанко рече

Као што видиш, није никакав. Мени је проблем много других ствари почев од ограничавања слобода до понашању према НЕвакцинисанима као према губавцима. А то се сад ради нпр у Аустрији. Па боље их ставити као волонтере у болнице са зараженима (који немају антитела а неће да се вакцинишу, битно!) и за месец дана имаћемо их све са антителима. Било би занимљиво видети који је то број...

А остала одељења отворити да нормално раде. Јок, тад би кукали да би систем "пукао". Па нека пукне, ионако не ваља. А не би, поприлично сам сигуран. Бројке не могу много изнад тренутних, и у то сам поприлично сигуран...

Expand  

Ти би их ставио са зараженима? Па то је још горе. Ти не схваташ колико је ова болест опасна, остају трајне последице на организам. 

Треба мотивисати људе да се вакцинишу и носе маске а не жалити што не могу у ресторан или на славље у време епидемије. Губавци смо ми што поштујемо препоруке, тако се осећам кад сам  једини са маском.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

On 12. 11. 2021. at 8:47, fsa рече

@Јанко U Srbiji je zadnjih 20 godina umiralo ~ 102000 ljudi godišnje ( par stotina gore-dole ), ili ~ 8500 mesečno.

Broj umrlih u 2020. iznosi 114954  ( "višak" umrlih - 12954 )

Broj umrlih do oktobra 2021. iznosi 93713 ( "višak" umrlih - 17213 )

Moja procena br. umrlih u oktobru 2021. ( na osnovu crkvenih knijga umrlih ) ~ 15000 - 17000 ( "višak" umrlih ne manji od 6500 )

Višak umrlih od početka epidemije do kraja oktobra 2021. iznosi ~ 36667,  a do kraja godine sigurno prelazi 40000 ( možda čak i blizu 50000 ljudi ) 

https://publikacije.stat.gov.rs/G2021/Pdf/G20211286.pdf

https://publikacije.stat.gov.rs/G2021/Pdf/G20211017.pdf

44j91c89mok61.jpg

Expand  

Дакле, више умрлих 40-50 000 а од короне 10500+50*60=~13500.

Разлика ова два броја су...?

Шта то говори?

Подели на овим сајтовима

On 12. 11. 2021. at 10:47, Н И Н Е рече

Ти би их ставио са зараженима? Па то је још горе. Ти не схваташ колико је ова болест опасна, остају трајне последице на организам. 

Треба мотивисати људе да се вакцинишу и носе маске а не жалити што не могу у ресторан или на славље у време епидемије. Губавци смо ми што поштујемо препоруке, тако се осећам кад сам  једини са маском.

Expand  

Неее...

Да се сами пријаве јер:

1. Не верују да постоји корона

2. Не сматрају да им је потребна вакцина јер нису угрожени.

3. Јер треба волонтера да замене уморне.

4. Јер су човекољубиви и брину за отроване

5. Итд исл...

П.С. Прележао, жена била у болници 11 дана, имам умрлих међу пријатељима, колегама и породицом. Мислим да параноишеш преко мере. Пусти људе да имају слободу избора. Неко не верује да постоји Бог, неко не верује да постоји корона, неко не верује да се може разболети ако се причешћује. А неко верује да он има право на еутаназију - ал' другом не да право да сам прегура корону па како му Бог да. Пустите их, што пре то брже готова пандемија. 😉

Подели на овим сајтовима

On 12. 11. 2021. at 11:02, Јанко рече

Шта то говори?

Expand  

On 12. 11. 2021. at 10:47, Н И Н Е рече

Ти не схваташ колико је ова болест опасна, остају трајне последице на организам. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 12. 11. 2021. at 11:09, Н И Н Е рече

Expand  

Да ти цртам: ОГРОМНА већина људи око мене је прележала без вакцине и трајних последица. Остави параноју а-ла курир.

Ако си опрезан вакциниши се и носи маску како сам раније и навео, ако ниси - твоја ствар, треба пустити људе што пре да се сретну са вирусом из више разлога - да не чекају горе мутације, пре ћемо доћи до 85% са антителима. А систем - нека се напрегне, једном јако па да видимо како... Овако више људи умире од других болести, разумеш ли ти ове цифре?!?

Подели на овим сајтовима

On 12. 11. 2021. at 11:02, Јанко рече

Дакле, више умрлих 40-50 000 а од короне 10500+50*60=~13500.

Разлика ова два броја су...?

Шта то говори?

Expand  

Ja mislim da je br. umrlih od kovida bar 3 puta veći od zvaničnog, tj. trenutno više od 30000 ljudi... čak i sam Kon je priznao nešto slično tome.

Inače, slažem se sa tobom da nam zdravstveni sistem ne funkcioniše dobro i da ne treba za sve kriviti epidemiju.

BIRN saznaje da su tokom prošle godine postojale uredno popunjene potvrde o smrti u kojima se kovid kao uzrok navodi u preko deset hiljada slučajeva, dok je zvanično saopštavan daleko manji broj - oko tri hiljade.

Epidemiolog Predrag Kon, član Kriznog štaba, kazao je da objektivno na svakih deset minuta imamo „smrtni slučaj povezan sa epidemijom“, dok zvanični podaci pokazuju da je na svakih 27 minuta od kovida 19 umre jedna osoba.

– Vrlo verovatno da u Srbiji trenutno na svakih 10 minuta umire jedna osoba, to je dva i po puta više od registrovanog broja. 

https://birn.rs/broj-umrlih-od-korone-tri-puta-veci/

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/visak-smrtnosti-cesto-i-pet-puta-veci-od-broja-umrlih-od-korone/

Подели на овим сајтовима

On 12. 11. 2021. at 8:12, Јанко рече

@fsa, @Avocado

Заиста, ако избацимо небулозне цифре око грипа, за задње 2 године број умрлих од короне код нас:

IMG_20211112_085531.thumb.jpg.538e6e3512a26614e1e19e4d38a38015.jpg

Ако кажемо да је половина умрла прошле године, то је 5000 по званичним статистикама.

Нека је дупло већи број умрлих права мера (сад бисте и ви постали теоретичари завере ако ово усвојите, сви знамо да се бројке штелују зарад политике али би дупло било заиста претеривање), то је 10000. Увећани број смртних случајева у односу на претходни период је 30000.

Да ли кољемо бика за шницлу?

Ламентирамо над 5000 у овој години (ако прихватимо званичан број) а 25000 (5 пута више умрлих од ОСТАЛИХ БОЛЕСТИ!!!) ником ништа.

Expand  

Pa nije "nikom ništa"... i okolnost da je od svega ostalog (ne samo bolesti) umrlo samo 5 puta više nego od korone govori o tome da je korona problem... a ne da nije...

Meni toliki broj ljudi nije "šnicla", niti mislim da je bik zaklan...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 12. 11. 2021. at 11:14, Јанко рече

Да ти цртам: ОГРОМНА већина људи око мене је прележала без вакцине и трајних последица. Остави параноју а-ла курир.

Ако си опрезан вакциниши се и носи маску како сам раније и навео, ако ниси - твоја ствар, треба пустити људе што пре да се сретну са вирусом из више разлога - да не чекају горе мутације, пре ћемо доћи до 85% са антителима. А систем - нека се напрегне, једном јако па да видимо како... Овако више људи умире од других болести, разумеш ли ти ове цифре?!?

Expand  

Значи ти подржаваш ово што ради власт, прокужавање целе популације? Како не схваташ да је умирање од других болести повезано са ковидом? Можеш прележати ковид па умрети за 6 месеци од инфаркта, шлога или ко зна чега. Ковид те нападне тамо где си најтањи.

Мутације настају тако што већи број људи закачи вирус, што мање заражених мања шанса за мутацију. 

Подели на овим сајтовима

On 12. 11. 2021. at 14:19, Н И Н Е рече

Значи ти подржаваш ово што ради власт, прокужавање целе популације? Како не схваташ да је умирање од других болести повезано са ковидом? Можеш прележати ковид па умрети за 6 месеци од инфаркта, шлога или ко зна чега. Ковид те нападне тамо где си најтањи.

Мутације настају тако што већи број људи закачи вирус, што мање заражених мања шанса за мутацију. 

Expand  

Не подржавам ово цинцулирање (попут Слоба Милошевића) крени-стани. Био сам одмах на почетку за месец најстрожег карантина, откривање кластера и крај приче. Касније смо имали модификацију која је и убијање привреде и убијање људи. Сад сам за варијанту Тексас - пусти све у нормалу, ко се вакцинисао и штити се мерама тај и ако закачи биће благи симптоми. Ко неће његова глава, његова ствар. Доста више овог "дерања на живо".

Подели на овим сајтовима

Uzrok smrti #Srbija od 2010 - 2020. godine. Bolesti sistema krvotoka i tumori su dva najveća uzroka smrti. U 2020. oba uzroka imaju male % promene u odnosu na 10-godišnji prosek. COVID-19 zauzeo 3. mesto. Bolesti sistema za disanje umaju rast od 33% u odnosu na 10-god prosek.

E7TGRRSXoAgUYQ3?format=png&name=900x900

https://twitter.com/shone_bate/status/1419987249979170816

DATA.STAT.GOV.RS

WWW.NOVOSTI.RS

U Srbiji su prošle godine rođene 61.692 bebe, a umrlo je 116.850 ljudi, pokazuje najnoviji izveštaj o vitalnoj statistici Republičkog zavoda za statistiku. Najviše ljudi umrlo je od bolesti sistema...

Zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku su da je prošle godine od kovida umrlo 10356 ljudi.

31.12.2020. na sajtu Ministarstva zdravlja objavljena je informacija da je do tada preminulo 3211 osoba ( više od 2 /3 su sakrili )

Подели на овим сајтовима

On 12. 11. 2021. at 14:57, fsa рече

Zvanični podaci Republičkog zavoda za statistiku su da je prošle godine od kovida umrlo 10356 ljudi.

Expand  

Званичан податак на ковид-19 страници Батута је да је од ПОЧЕТКА короне (март 2020) до ДАНАС  умрло 10722.

Одакле теби тај податак о 10355 за 2020?!?

Немојте лажне информације овде потурати.

Подели на овим сајтовима

On 12. 11. 2021. at 16:53, Јанко рече

Званичан податак на ковид-19 страници Батута је да је од ПОЧЕТКА короне (март 2020) до ДАНАС  умрло 10722.

Одакле теби тај податак о 10355 за 2020?!?

Немојте лажне информације овде потурати.

Expand  

Пре неко време је баш @fsa ставио текст где су људи који се баве статистиком израчунали да је вероватноћа да је званичан број умрлих у септембру од ковида тачан негде око 1: 1.000.000.000.000. Мрзи ме сад да тражим, можда он може да ти да линк.

Што просто значи да лажу. Е сад, да ли увећавају или умањују? Немају никакав мотив да увећавају јер од тога ништа немају. Економија је у катастрофалној ситуацији, инфлација галопира...никоме, понајмање власти, не одговарају било каква затварања или рестрикције. Што би значило да умањују.

Колико, то нико нема појма, али Уједињени против ковида су изнели процену да је стварна цифра негде око 100 умрлих дневно. У време најјачег удара овог задњег таласа, из кога полако али сигурно излазимо (на жалост многих медија код нас ;) ). Што би значило да је од почетка таласа (крај августа) до данас умрло неких 6000 људи. Само у задњих пар месеци. 

Наравно, нико не може да зна да ли су и ове цифре уопште приближно тачне (ја лично овде никоме ништа више не верујем). Али познајући екипу на власти и чињеницу да опет муљају, делује ми нажалост да овде има истине...

Подели на овим сајтовима

On 12. 11. 2021. at 17:08, GeniusAtWork рече

Пре неко време је баш @fsa ставио текст где су људи који се баве статистиком израчунали да је вероватноћа да је званичан број умрлих у септембру од ковида тачан негде око 1: 1.000.000.000.000. Мрзи ме сад да тражим, можда он може да ти да линк.

Што просто значи да лажу. Е сад, да ли увећавају или умањују? Немају никакав мотив да увећавају јер од тога ништа немају. Економија је у катастрофалној ситуацији, инфлација галопира...никоме, понајмање власти, не одговарају било каква затварања или рестрикције. Што би значило да умањују.

Колико, то нико нема појма, али Уједињени против ковида су изнели процену да је стварна цифра негде око 100 умрлих дневно. У време најјачег удара овог задњег таласа, из кога полако али сигурно излазимо (на жалост многих медија код нас ;) ). Што би значило да је од почетка таласа (крај августа) до данас умрло неких 6000 људи. Само у задњих пар месеци. 

Наравно, нико не може да зна да ли су и ове цифре уопште приближно тачне (ја лично овде никоме ништа више не верујем). Али познајући екипу на власти и чињеницу да опет муљају, делује ми нажалост да овде има истине...

Expand  

Види, ни то ми није проблем, АЛИ и даље виси цифра од 40-50000 смрти више него уобичајено прошле године, по речима @fsa. Све и да утростручимо цифру, то неће успети да број ПРОШЛОГОДИШЊИХ умрлих од ковида доведе до 15000 (више је умрло ове године). Разлика од минимум 25-35000 умрлих је застрашујућа, а томе НИЈЕ крива корона већ систем који је обесправио остале болеснике. И то траје И САДА. Колегиница већ 1,5 год (!!!!) иде на штакама, неће да јој оперишу пропао кук. Друг ми затворио аутомеханичарску радњу, не може да оперише колено већ 4 месеца, сад је неспособан за рад. Моја жена већ више од 1,5 годину не може на контролу код свог лекара у БГ у вези лупуса. А озбиљне контроле и прилагођавање терапије треба да буде на 6 месеци. Крећу јој други проблеми као последица овог...

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...