Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 53 минута, Kafanski amater рече

На првом месту Ана Глигић је завршила у болници након ревакцинације кинеском вакцином, а знам више њих који су добили корону након ревакцинације и једног човека пензионера који је био две недеље у болници, ...

Ja licno znam za nekih pedesetak ljidi koji su umrli jer nisu vakcinisani. 

Moje brojke jace...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Kafanski amater рече

На првом месту Ана Глигић је завршила у болници након ревакцинације кинеском вакцином, а знам више њих који су добили корону након ревакцинације и једног човека пензионера који је био две недеље у болници, ...

Niko normalan ne negira postojanje takvih slučajeva. Fora je u tome da su vakcinisani manje skloni zaražavanju, i što je najbitnije ZNATNO REĐE od nevakcinisanih završavaju u bolnici, na respiratoru i sa smrtnim ishodom. 

Подели на овим сајтовима

NOVA.RS

"Možda ćemo morati da primimo i četvrtu dozu vakcine, u februaru", kaže za Nova.rs direktorka bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević.

12:smeha:

Možda, ali stvarno, možda ćemo morati da primimo i 44 doze ukoliko dođemo do soja Ursa Major.

пре 4 часа, GeniusAtWork рече

И због тога је идеја о колективном имунитету пропала.

Eto vidiš da struka ne odustaje od kolektivnog imuniteta. Rano si odustao, glavu gore!

Подели на овим сајтовима

Eto kada nisu primili treću dozu na vreme!

WWW.DANAS.RS

Direktorka Doma zdravlja u Prokuplju Verica Bojčić izjavila je danas da je dvoje lekara specijalista koji su radili u ambulanti u Žitnom Potoku preminulo od kovida-19.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Tumaralo. рече

Možda, ali stvarno, možda ćemo morati da primimo i 44 doze ukoliko dođemo do soja Ursa Major.

ja ne razumem vise ovo cirkuziranje. Primace se vakcina svake godine za koronu isto ko za grip. Bolje ti je da se navikavas umesto sto mrsis mooda...

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Рапсоди рече

Хаха...ја ти  наводим реалне приче из соп.окружења, а ти ми машеш статистиком. 

"realne price iz sopstvenog okruzenj" ne sluze nicemu i nemaju ikakvu svrhu osim da se ima tema za uz jutarnju kaficu.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, cloudking рече

Ja licno znam za nekih pedesetak ljidi koji su umrli jer nisu vakcinisani. 

Moje brojke jace...

Такође познајем људе који су умрли невакцинисани. Не бројим.

Пре сат времена, fsa рече

Niko normalan ne negira postojanje takvih slučajeva. Fora je u tome da su vakcinisani manje skloni zaražavanju, i što je najbitnije ZNATNO REĐE od nevakcinisanih završavaju u bolnici, na respiratoru i sa smrtnim ishodom. 

Супруга и ја смо прележали корону са блажим обликом тако да смо мирни неко време. Поставио сам клип са Аустријанцем где човек лепо каже да им је речено да су у потпуности заштићени након друге вакцине. Поента приче је да нико ништа не може да ти гарантује. Корона делује на сваког појединца другачије (нпр. ја сам изгубио чуло мириса а супруга није) па тако и вакцина, па како се коме заломи.

• Свиђа ми се 1

... и сав живот свој Христу Богу предајмо

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Рапсоди рече

Да ли је солидна заштита и лакша клиничка слика ... добити корону после ревакцине са упалом плућа (конкр.случај, моја тетка)и завршити у болници .Други случај...  завршити на кисеонику после ревакцине (отац од супруговог другара)...мени  то не делује као  лакша клиничка слика...како смо почели  доћи ћемо до тага да ће се на крају испоставити да  вакцине ето   само гарантују  лаку смрт  ако до тога дође. 

Koliko godina imaju tetka i drugarov otac?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Tumaralo. рече
NOVA.RS

"Možda ćemo morati da primimo i četvrtu dozu vakcine, u februaru", kaže za Nova.rs direktorka bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević.
Dr Aleksandar Ivković, specijalista radiologije iz Niša:

Reagovao sam, možda nisam trebao. Već puno puta se u medijima iznose neke nebuloze koje stvaraju zabune i unose nepoverenje. Mislim da koleginica neoprezno govori a da novinari čuju ono što mogu da shvate:
"Molim koleginicu da ne iznosi paušalne ocene. Prvo, to što je primila Sputnjik V uopšte ne znači da mora ponovo da primi istu, čak se postavlja pitanje logičnosti primanja jedne od dve različite komponente.
Drugo, o virusu se zna praktično sve, neka prestane da zbunjuje narod.
Sezonske vakcine klasičnog tipa (Sinofarm, Sinovac, vakcine protiv gripa) pružaju zaštitu oko 6 meseci. Novo vakcinisanje nije ni buster a nije ni treća doza, već novi ciklus vakcinacije.
Vektorske i mRNA vakcine pored sezonskog (IgG antitela) pružaju i ćelijski imunitet koji može trajati jako dugo. Kako je nov virus koji još nije prokužio populaciju, potpuno je očikivano, znalo se i pre pojave prvih vakcina, da će vakcinacija morati da se obavlja svake godine i to nisu treće, četvrte i n-te doze već redovni ciklusi vakcinacije. Do kada? Dok se dovoljan broj ljudi ne vakciniše, ali svuda. Krajevi sa niskim stepenom procepljenosti obavezno donose nove sojeve. Da li će neki od njih biti opasniji od delta plus koji se ubrzano širi, ne možemo da nagađamo, već da pratimo i trudimo se da se to ne dogodi.
Što se tiče logike prozarazaša, oni bukvalno rade za farmako mafiju. Najveći proizvođač suplemenata (vit.D i zink) je Pfizer. Na jednoj kutiji imaju veću zaradu nego na jednoj vakcini. Suplementi se uvek najviše isplate. Slično je i sa lažnim i neefikasnim lekovima, proizvođači su Sanofi i Merck (opet među najvećim proizvođačima vakcina, ne protiv kovida, tu su zabrljali)."

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Bilo je dosta prigovora da ne postoje dokazi da maske efikasno štite od COVID19. Sada je upravo publikovana velika studija (kluster RCT - najviši stepen dokaza kod primarnih studija) koja pokazuje da čak i obične hirurške maske visoko signifikantno štite od COVID19. Studija je ogromna: 178,288 u interventnoj grupi i 163,838 u kontrolnoj grupi.

https://www.facebook.com/Vlajkony/posts/10158393361728036

Подели на овим сајтовима

Ni jedan od ovih ljudi sa fotografije danas nije ziv. Pametnome dosta...

FB_IMG_1630616512792.jpg

Подели на овим сајтовима

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...