Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 44 минута, fsa рече

Idu na to da nateraju kolebljive da se vakcinišu i da tako sačuvaju živote i ekonomiju... i kao što vidimo na primeru Francuske, Rusije i dr. država to im polazi za rukom. Biće tako i kod nas uskoro... :dobro:

Lažna je samo briga antivakcinaša i paranoidnih apokaliptičara za dobrobit drugih ljudi.... a i za sopstvenu. 

Како је мучно и тужно кад је неко толико задрто убеђен у своју непогрешивост и свезнање. Па још уз то јел и све што ради ради за добробит других па последично јел де и за своју а они што не раде попут њега е они су лићимури који никако не раде за добробит икога па чак ни себе јер ето он зна за сваког понаособ шта му је најбоље чинити. Надобудни човече, ако си се вакцинисао то је лепо и похвално, ако ниси исто никакав проблем, овде људи исказују незадовољство насилним наметањем нечега као обавезног свима а противно закону и по тоталитарном принципу. На све то твоје заједљиво подбадање и ишчекивање наметања насилног онога што си ти урадио и што мислиш да је ваљано другима је већ озбиљан недостатак љубави. Смири се мало.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, fsa рече

Zamena teza. Ti lekari su plaćeni da nas leče u skladu s dostignućima moderne medicine, a ne kako im se ćefne. Imaju oni pravo da veruju i misle šta god žele, ali ne i da ugrožavaju tuđe živote. Niko ne ugrožava njihovo pravo na rad, već oni sami negirajući medicinska saznanja ugrožavaju pacijente i zato im nije mesto u državnim ( a ni privatnim ) medicinskim ustanovama. Ni tebi a još manje njima nikakav Bog nije dao pravo da ugrožavate tuđe živote.

Jeste, to je jedno savim logicno pitanje, ali opet i ne deluje bas tako kao neka jednostavna stvar koja se svodi na ili,...ili,....   recimo takodje moze se postaviti i jedno drugo pitanje zasto se toliko lekara u mnogim drzavama nije vakcinisalo, koji je razlog tome, mozda neki medicinski i strucan jer su lekari u struci i znaju vise o medicini i vakcinama od nas obicnih ljudi, nesto razumsko, neki verski razlog, mozda pozivanje na slobodu izbora i proklamovane slobode izbora da se vakcinisemo ili ne, nesto iracionalno i neke ljudske zivotne reakcije, :stidljiv: ili nesto trece. 

Evo kako razmislja jedan bracni par iz Nemacke :

https://stanjestvari.com/2021/07/16/nemacka-zasto-opet-mnogi-nece-da-se-vakcinisu/

Meni deluje da tako slicno razmisljaju mnogi od onih koji ne zele da se vakcinisu. I takodje mi deluje sve ovo i kao pitanje ustavom i zakononima opste zagarantove slobode coveka i na osnovu toga i zvanicno proklamovano da su vakcine stvar slobode izbora, i dalje pitanje gde je granica opsteg prava na slobodu izbora coveka i prava na slobodan izbor vakcinisanja, gde i kada moze da se ukine ta sloboda izbora i kako i kojim pravnim aktom. Nisam 100% siguran ali mislim da ako je vec u celom svetu javno proklamovan slobodan izbor vakcine onda sleduje da trenutno ne postoji odredjeni ustavni i pravni akt koji se moze doneti za opstu obaveznu vakcinaciju, ali da li se onda moze pravno legalizovati da se odredjene struke moraju obavezno vakcinisati, to ne znam kako stoje stvari.

Znaci, opravdana je bojazan od virusa i borba koja se vodi na razne nacine i kroz vakcine, ali je takodje opravdan i strah od toga da li je moguce suspendovati bas sva prava i slobode coveka koje imamo u danasnjoj civilizaciji i da li cemo ako izgubimo ta mnoga prava na slobodu, da li cemo posle korone nastaviti da zivimo u takvom novom poredku i da li ce taj poredak i dalje jacati i moguce postati totalitaran u celom svetu. 

Licno mislim da uopste nije neopravdan taj strah i deluje mi da smo kao civilizacija na prekretnici u svakom pogledu i kuda cemo da krenemo, i ekonomski i politicki, i moralno i verski.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, fsa рече

Zamena teza. Ti lekari su plaćeni da nas leče u skladu s dostignućima moderne medicine, a ne kako im se ćefne.

kada smo kod ćefa uporedi izjavu tvog totalitarnog pobratima:

пре 2 часа, fsa рече

u bolnicama leže bolesni i slabi koji od nas očekuju pomoć, a ne da ih naše neodgovorno osoblje zarazi i da umru zbog toga - zaključuje ovaj stručnjak.

sa izjavom iz WHO, "We have number of reposts ... they not finding secondary transmission. Very rare.... Much of that not published in literature" 01:14 :

dakle ko ovde izmišlja i govori gluposti 

i sa kojim ciljem

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, sampaganini92 рече

Како је мучно и тужно кад је неко толико задрто убеђен у своју непогрешивост и свезнање. Па још уз то јел и све што ради ради за добробит других па последично јел де и за своју а они што не раде попут њега е они су лићимури који никако не раде за добробит икога па чак ни себе јер ето он зна за сваког понаособ шта му је најбоље чинити. Надобудни човече, ако си се вакцинисао то је лепо и похвално, ако ниси исто никакав проблем, овде људи исказују незадовољство насилним наметањем нечега као обавезног свима а противно закону и по тоталитарном принципу. На све то твоје заједљиво подбадање и ишчекивање наметања насилног онога што си ти урадио и што мислиш да је ваљано другима је већ озбиљан недостатак љубави. Смири се мало.

Stav naučne zajednice je da su vakcine jedini način da se pobedi ova pošast... a čije stavove ti ovde zastupaš? Vreme da se stane na put bezobrazluku pametnjakovića koji su se "školovali" po društvenim mrežama.

Ako se nisi vakcinisao tvoja stvar, ali ne želim da me likovi poput tebe leče i na to imam potpuno pravo. Nek' pređu u travare, bioenergetičare, šamane - šta god.... u zdravstvu im nije mesto. Nek' se odluče.... ne može da se sedi na dve stolice.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, fsa рече

Stav naučne zajednice je da su vakcine jedini način da se pobedi ova pošast... a čije stavove ti ovde zastupaš? Vreme da se stane na put bezobrazluku pametnjakovića koji su se "školovali" po društvenim mrežama.

Ako se nisi vakcinisao tvoja stvar, ali ne želim da me likovi poput tebe leče i na to imam potpuno pravo. Nek' pređu u travare, bioenergetičare, šamane - šta god.... u zdravstvu im nije mesto. Nek' se odluče.... ne može da se sedi na dve stolice.

Став научне заједнице није хомоген као што можеш приметити. То што ти бираш да људе из научне заједнице који не деле твоје виђење истине гураш под шамане је проблем, нажалост не само твој него масован.

Ликови попут мене тешко да ће да те лече јер ја нисам лекар а ликови који деле неки мој став о вакцинама ће засигурно да те лече и даље као што већ и јесу јер надајмо се твоја галама и галама сличних теби неће успети да их изгура из професије за коју су се школовали и којом се баве. Ти би то најрадије огњем и мачем колико видим, али хвала Богу па за разлику од многих држава и даље одолевамо тим методама.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, sampaganini92 рече

а ликови који деле неки мој став о вакцинама ће засигурно да те лече и даље као што већ и јесу

PS: do juče su istim tim doktorima i sestrama (koji stvarno daju sve od sebe) aplaudirali i nazivali ih herojima... a sad bi da ih šutnu k'o šugave

(sad se setih narativa praznika Cveti i palminih grančica)

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, sampaganini92 рече

Став научне заједнице није хомоген као што можеш приметити. То што ти бираш да људе из научне заједнице који не деле твоје виђење истине гураш под шамане је проблем, нажалост не само твој него масован.

Ликови попут мене тешко да ће да те лече јер ја нисам лекар а ликови који деле неки мој став о вакцинама ће засигурно да те лече и даље као што већ и јесу јер надајмо се твоја галама и галама сличних теби неће успети да их изгура из професије за коју су се школовали и којом се баве. Ти би то најрадије огњем и мачем колико видим, али хвала Богу па за разлику од многих држава и даље одолевамо тим методама.

Stav naučne zajednice po pitanju vakcinacije je jasan i nedvosmislen, a i rezultati s terena potvrđuju da vakcine rade baš ono što se od njih očekuje - spašavaju živote. Problem je u tome što ti očigledno ne razumeš značenje pojma "naučna zajednica", niti umeš da razlikuješ naučno potvrđena medicinska saznanja/dostignuća od "verujte mi na reč" lupetanja pojedinih lekara i teoretičara zavere. Kada npr. čuješ Nestorovića kako tvrdi da na potomstvo utiču geni svih muškaraca s kojima je žena imala seksualne odnose ili kada mlati o epidemiji i o vakcinama, onda to nije relevantno mišljenje lekara-pulmologa, već lupetanje bez ikakvog uporišta u nauci. To što on i njemu slični zloupotrebljavaju diplome koje imaju i što uspevaju da lakovernima prodaju muda za bubrege nikako ih ne čini legitimnim predstavnicima naučne zajednice - sem u očima onih koji o nauci i medicini pojma nemaju i kojima je lako manipulisati. Zdravstveni radnici koji ne veruju u medicinska dostignuća a žele da nastave da rade u medicinskim ustanovama su poput popova koji ne veruju u Boga ali bi da nastave da se bave svojim zanatom - jer to donosi materijalnu korist. Lepo je rekao Šekler - u travare pa nek' tamo leče one koji u za tu vrstu lečenja zainteresovani

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, dragisa рече

kada smo kod ćefa uporedi izjavu tvog totalitarnog pobratima:

sa izjavom iz WHO, "We have number of reposts ... they not finding secondary transmission. Very rare.... Much of that not published in literature" 01:14 :

dakle ko ovde izmišlja i govori gluposti 

i sa kojim ciljem

Šta ti ovde nije jasno? Jesi li obratio pažnju od kada datira ovaj snimak? Do potpunijih saznanja o virusu ne dolazi se preko noći, već je to proces koji će trajati godinama. U snimku se iznose saznanja koja je WHO imala u tom trenutku, a kasnije se ispostavilo da nešto od toga nije bilo tačno. Gde i zašto ti u tome vidiš nečiju lošu nameru?

пре 1 сат, dragisa рече

@fsa o kakvoj drugoj stolici ti pričaš

dakle (2:10):

"It still apears to be rare that an asimptomatic individual actualy transmit onward"

i nekome će sad oduzeti posao i još ga izblatiti kao neukog zaverologa

šta je sa vama?

Već sam objasnio. Sada se zna da asimptomatski slučajevi ipak prenose virus u određenom procentu, i nije bezbedno po pacijente da takvi ljudi borave u njihovoj blizini.

Пре сат времена, dragisa рече

PS: do juče su istim tim doktorima i sestrama (koji stvarno daju sve od sebe) aplaudirali i nazivali ih herojima... a sad bi da ih šutnu k'o šugave

(sad se setih narativa praznika Cveti i palminih grančica)

Ja Nestoroviću i njemu sličnima nikada nisam aplaudirao

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, sampaganini92 рече

Telefonirao sam na četri mesta sa mojim prijateljima:

1. UKC Ljubljana: Klinika za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo

2. Zdravstveni dom Ljubljana - Center

3. UKC - Očesna klinika

4. Univerzitetni klinični center Ljubljana

5. Onkološki inštitut Ljubljana (dr. Erik Škof i hirurg dr. Marko Novak))

Šta će biti ubuduće niko ne zna, za sada je situacija sledeće - zdravstvenim radnicima se preporučuje vakcinisanje - jednom rečju smisleno je.  I ništa više! 

A što se tiče šeklera tiče mogu samo da napišem da me podseća na onog kertesa, a šta se mislim o kertesu i sm bolje da vam ne pisem, (o avokadu i fsa takođe :smeh1: :))12:smeha:)

Ne nasedaj na provokacije!

Цитат

• Свиђа ми се 1

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bernard рече

Telefonirao sam na pet mesta sa mojim prijateljima:

1. UKC Ljubljana: Klinika za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo

2. Zdravstveni dom Ljubljana - Center

3. UKC - Očesna klinika

4. Univerzitetni klinični center Ljubljana

5. Onkološki inštitut Ljubljana (dr. Erik Škof i hirurg dr. Marko Novak))

Šta će biti ubuduće niko ne zna, za sada je situacija sledeće - zdravstvenim radnicima se preporučuje vakcinisanje - jednom rečju smisleno je.  I ništa više! 

A što se tiče šeklera tiče mogu samo da napišem da me podseća na onog kertesa, a šta se mislim o kertesu i sm bolje da vam ne pisem, (o avokadu i fsa takođe :smeh1: :))12:smeha:)

Ne nasedaj na provokacije!

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

Tanja Jovanović, profesorka na Medicinskom fakultetu, virusolog i članica Kriznog štaba, u emisiji N1 Studio Live, govoreći o značaju vakcinacije, navela je podatak da "99 i preko 99 odsto ljudi koji su trenutno hospitalizovani su osobe koje nisu primile vakcinu"

https://nova.rs/vesti/drustvo/dr-jovanovic-u-bolnicama-99-posto-nevakcinisanih/

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Tumaralo. рече

Baš mnogo frustrirane dece... podsećaju me na mog sina, on ume tako da besni kad neko ne uradi nešto baš onako kako je on hteo... samo, on je baš mali...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Avocado рече

Pa da... i to i dalje stoji - vakcinisani imaju daleko manje šanse da prenesu virus i mnogo bolje šanse da se izbore sa bolešću.

пре 5 часа, Avocado рече

Pa da ali pošto postoje ljudi koji ne smeju da budu vakcinisani jer su već previše slabi ili imaju autoimune bolesti, onda lekar koji je pametnica kao ti pa se nije vakcinisao ugrožava zdravlje svojih pacijenata... što prema medicini iz vremena još od antičke Grčke nije moralno i samo nekom krajnje nemoralnom bi moglo da padne na pamet da brani "pravo" lekara da ugrožava zdravlje svojih pacijenata jer pacijenti nisu vakcinisani... uostalom, ugrožava zdravlje i vakcinisanih pacijenata jer to što oni imaju daleko manje šanse da umru ili imaju težu kliničku ne znači da žele da ih lekar zarazi bolešću...

Zašto onda dozvoljavaju (za sad) da medicinski radnici alternativno rade prc test o svom trošku?

Zašto ne nateraju sve pacijente koji se leče u bolnicama da se vakcinišu (jer se i oni mogu međusobno zaražavati)? Ovo dolazi u budućnosti jer će ukinuti pravo na zdravstvenu zaštitu nevakcinisanima protiv coNvid virusa..

Zašto do sada nije bilo obavezno da se svi med radnici vakcinišu svake godine protiv sezonskog gripa? I taj grip je do sada ubijao stare i teško bolesne pacijente samo tako.

Pored toga,  Giša je postavio čak i saopštenje one WHO komesarke koja govori o slaboj prenosivosti kod "asimptomatskih kovidaša".

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...