Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

О чему ли вас двојица причате  joooj

Једино што су Руси урадили је то да су објавили да имају вакцину без одрађене треће фазе тестирања, која је главна фаза и где се врши испитивање на узорку од неколико десетина хиљада људи. И гледа да ли и колико вакцина уопште помаже и да ли има нуспојава.

Таквих вакцина као што је руска у свету сигурно има већ на десетине. Али нико неће да објави и региструје вакцину док се не заврше све фазе тестирања...које немају никакве везе са бирократијом. 

Подели на овим сајтовима

On 12.8.2020. at 12:46, cloudking рече

Izostanak odgovora na vrlo konkretno pitanje i okretanje na nejaki sarkazam i zafrkanciju razumem kao bezanje od odgovora i poprilicnu svest  o tome- da sam u pravu. :D
Ziv mi bio Obi!

Zmuranje na ocigledne stvari je daleko gore od toga. A na zmuranje, inace, i nema nikakvog odgovora, jer je - zmuranje. Kad vidis jednog olinjalog olosa, koji ima dugacku tradiciju muljanja u svemu i svacemu, kako muca kao predskolac i gubi se u konkretnim pitanjima, to znaci da su pitanja sasvim jasna, utemeljena na providnim cinjenicama i da su kao takva tacno pogodila cilj. A kad na to ti dodjes i pitas "sta ti ovde nije jasno", tu vec nema sta da se odgovara, jer je to partizansko ponasanje, i ne zasluzuje ni minut potrosenog vremena.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, GeniusAtWork рече

О чему ли вас двојица причате  joooj

Једино што су Руси урадили је то да су објавили да имају вакцину без одрађене треће фазе тестирања, која је главна фаза и где се врши испитивање на узорку од неколико десетина хиљада људи. И гледа да ли и колико вакцина уопште помаже и да ли има нуспојава.

Таквих вакцина као што је руска у свету сигурно има већ на десетине. Али нико неће да објави и региструје вакцину док се не заврше све фазе тестирања...које немају никакве везе са бирократијом. 

:))

Nema, nema jer da ima Ameri bi sed prvi rastrubili o "epohalnom otkricu"! ... Ja jos cekam da saznam o kakvom "epohalnom otkricu" na marsu se radi vec 4-5 godina... Ti klosari nisu kardi da je naprave....pa sada "sumnjaju" u Rusku. Placace je oni suvim zlatom... :)) 

Rusi su napravili vakcinu koja stvara imunitet dva meseca nakon pocetka rada na vakciji, testirali je i sada krece masovna proizvodnja. kapacitet im je nekih 5 miliona doza mesecno, znaci za godinu dana ce vakcinisati kompletnu populaciju. A i ne moraju celu, dovoljno je 30-40% za zaustavljanje sirenja Covida..

A posle krece prodaja Wasingtonskim retardima ... :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, obi-wan рече

Zmuranje na ocigledne stvari je daleko gore od toga.

El postoji neki simpozijum vas zaverologa gde se dogovarate oko toga sta je  "ocigledno" a sta nije" :D 99% zaveroloskih argumenata se svodi na "ocigledno je svakome ko zeli da vidi!!!!!" :) i onda ti ne treba ni argumenti niti dokazi jer "sve je jasno i sve se vidi a dokazi i argumenti su za zaludne ljude, kome to jos treba" (zaverolozima svakako ne :) )

Kad vidis jednog olinjalog olosa, koji ima dugacku tradiciju muljanja u svemu i svacemu, kako muca kao predskolac i gubi se u konkretnim pitanjima, to znaci da su pitanja sasvim jasna, utemeljena na providnim cinjenicama i da su kao takva tacno pogodila cilj.

Ne znam... mene vise zanima sadrzaj odgovora nego dal je neko udahnuo, stucnuo ili prdnuo dok odgovara na pitanje... al to je ta razlika izmedju "sve je jasno" i konkretnih dokaza i argumenata. Zato postavljam pitanje jos jednom "Sta ti je tacno zasmetalo u ovom klipu"? Jel aludiras na to da je tvoj odgovor "smetalo mi je to sto bil zamuckuje dok odgovara"? Posto takav odgovor je u potpunosti adekvatan prosecnom zaveroloskom profilu...

A kad na to ti dodjes i pitas "sta ti ovde nije jasno", tu vec nema sta da se odgovara, jer je to partizansko ponasanje, i ne zasluzuje ni minut potrosenog vremena.

Naravno... jer u svetu prosecnog zaverologa sve sto mora da se objasnjava je izgubljena bitka... pobedjujemo dokle god argumente drzimo u limbu ili zemlji prethodno definisanog misljenja, tako da, kad su stvari "svima jasne i ocigledne" nema sta tu da se objasnjava... a samo trazenje odgovora je "partizanski" :D

Svi ste bre pravljeni po, apsolutno identicnom kalupu... Vidis jednog zaverologa video si svakog pojedinacnog zaverologa na planeti zemlji :D. I nemoj da me pitas otkud mi to... jer se jasno vidi :D 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Zmuranje na ocigledne stvari je daleko gore od toga. A na zmuranje, inace, i nema nikakvog odgovora, jer je - zmuranje. Kad vidis jednog olinjalog olosa, koji ima dugacku tradiciju muljanja u svemu i svacemu, kako muca kao predskolac i gubi se u konkretnim pitanjima, to znaci da su pitanja sasvim jasna, utemeljena na providnim cinjenicama i da su kao takva tacno pogodila cilj. A kad na to ti dodjes i pitas "sta ti ovde nije jasno", tu vec nema sta da se odgovara, jer je to partizansko ponasanje, i ne zasluzuje ni minut potrosenog vremena.

Evo... mozes da mi objasnis na primer sta ti mislis da su motivi iza Bilovog mesanja u celu pricu sa vakcinama? Jel dodatna zarada, jel zelja da ubija (posto je najaktuelnija vasa terija za sada nesto sto sam skoro saznao a zove se "zlatna milijarda" po kojoj je Bil zaplanirao da pobije 6 milijardi ljudi kako bi ostala jedna miijarda probranih da nalsedi zemlju... pa reko' da pitam dal je mozda to u pitanju), jel nesto trece?
Kriminolozi kazu kad nadjes motiv naso si pocinioca. Ja samo ne razumem zaveroloski mozak u tom nalazenju motiva bila gejtsa... pa dakle koji su motivi? Zasto on to radi? (mada je pitanje i "sta radi" al aj to za neki drugi broj)

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, cloudking рече

Evo... mozes da mi objasnis na primer sta ti mislis da su motivi iza Bilovog mesanja u celu pricu sa vakcinama? Jel dodatna zarada, jel zelja da ubija (posto je najaktuelnija vasa terija za sada nesto sto sam skoro saznao a zove se "zlatna milijarda" po kojoj je Bil zaplanirao da pobije 6 milijardi ljudi kako bi ostala jedna miijarda probranih da nalsedi zemlju... pa reko' da pitam dal je mozda to u pitanju), jel nesto trece?
Kriminolozi kazu kad nadjes motiv naso si pocinioca. Ja samo ne razumem zaveroloski mozak u tom nalazenju motiva bila gejtsa... pa dakle koji su motivi? Zasto on to radi? (mada je pitanje i "sta radi" al aj to za neki drugi broj)

Nema tu nikakvog zaveroloskog mozga. Ti si krenuo kao Dokins - od pocetno dobre ideje da odbaci budalastine, otis`u u drugu krajnost, potpuno istovetnu onoj kojoj se suprostavio, samo kontra polarisanu.

Bili je jedan razlupani egoista i monopolista, njemu realno puca pertla za narod, a to se narocito vidi koliko se time busa non-stop. Dve decenije je prodavao jedan lose zapakovani poluproizvod, i samo i iskljucivo zahvaljujuci monopolistickom polozaju koji je imao je i prodavao taj poluproizvod svima, `de god je stigao.

Lik koji nema veze sa medicinom prica non-stop o npr. vakcinama - tu-tu, bi-bip??... I ti satro kao ne vidis problem u tome? To je isto - potpuno isto - kao kad bi krenuo da branis Miroljuba za njegove "prirodnjacke studije", samo sto je Gejc neuporedivo opasniji, jer je neuporedivo bogatiji (= uticajniji, to je muljaga danasnjeg sveta), i samim tim ima mogucnost da napravi neuporedivo vecu stetu.

Nemam pojma koje jos razloge moze da ima, ali da mu je doope zinulo za jos kapitala - u to nema nikakve sumnje. Njegova "filantropija" moze da kosta mnoge drzave milijarde evrica i dolara, ali to zamantana masa prosto ne vidi, ili - kao u tvom slucaju - ne zeli da vidi.

A to da mozda saucestvuje u necem jos sirem i groznijem ne znam, ali me ne bi iznenadilo ni najmanje.

Obaska, sve je postalo samo mnogo banalnije kad je krenuo da hvali Kinu kao ozbiljnu drzavu, zato sto prati svoje gradjane.
Kome se tad nije upalila lampica, tesko da ce ikad.

I sad, taj lik je u jednom obicnom intervjuu, u kome se iznose vec javni podaci da je cca 80% ili koliko vec testiranih imalo vrlo ozbiljne nuspojave. I sta on tu radi? Krece da muca i zaobilazi pitanje, bez ikakvog pardona, i da se razlupava provalama koje vise ni srednjoskolac ne bi kupio.

Ja sam moje dete kad je bilo vreme vakcinisao redom, kako je i trebalo, i naravno da sa tim nemam nikakav problem. Isto tako sam i ja vakcinisan, naravno, i prakticno svi ljudi koje znam. Potrebu da se ljudi vakcinisu od nekih bolesti moze da porice samo totalna bubuleja.

Ali ovo sto sad ovi mamlazi pokusavaju da proture naravno da mi ne pada na pamet ni da razmatram, kamoli da uzmem.

...

Hint: da te poCetim, 2009. godina, velika afera na Evropskom nivou, ondasnje vakcine isto imale ili neke uzasne nusefekte, ili uopste nisu bile vakcine (kao npr. kod nas), nego infuzioni rastvor ili tako nesto. Ovdasnji drKonj, koji je i onda galamio kao magarac o tome, nije za to odgovarao ni dana, iako su neki od njegovih tadasnjih saradnika regularno osudjeni za zloupotrebu polozaja.

...

Razume se, uopste ne ocekujem da ces sad ti da izvadis glavu iz diznilenda i da malo otvoris oci.
Ali imao sam neki minut pauze, pa reko` - ajd` i da napisem nesto.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, obi-wan рече

Nemam pojma koje jos razloge moze da ima, ali da mu je doope zinulo za jos kapitala - u to nema nikakve sumnje. Njegova "filantropija" moze da kosta mnoge drzave milijarde evrica i dolara, ali to zamantana masa prosto ne vidi, ili - kao u tvom slucaju - ne zeli da vidi.

Ja ne kontam što bar ti ne povežeš kockice oko čitave te priče oko Gejtsa? Nepotrebno ti je ono pominjanje widnows...nikakve veze nema sa njegovim angažmanom oko vakcina. Također ono oko Kineza, nije hvalio Kinu za nadziranje građana uopšte, nego je hvalio kineski pristup borbi protiv pandemije, i poredio ga sa američkim gdje je iskazao svoje viđenje da se u SAD nije dobro postupilo.. Volio ne volio kineski model, gejtsov stav kao takav ne govori ni čemu u prilog tih zavjera koje se umotavaju oko njegovog lika. 

E sad na osnovu čega zaključkuješ da mu je zinulo dupe za kapitalom? Gejts je težak 100 milijardi dolara, koji iz godine u godinu raste i pored prijašnjih silaznih putanja plus fondacija Bil i Melinda Gejts operiše sa dodantih 48 milijardi...za njega mogu da mislim sve samo ne da je željan kapitala!! Ako za trenutak pomislim da je željan da uveća kapital...najgluplji način da to uradi je preko vakcina. U svijetu trenutno ima preko 100 vakcina za koronu na kojima se paralelno radi..Gejts je samo jedan od igrača koji se uključio u trku, on nije nikakav kolovođa koji drži uzde od Rusije i Kine do SAD i Evrope, pa jednom kada vakcina bude gotova on će podijeliti najveći profit. Može biti da se uopšte neće primjenjivati vakcina koja bude razvijena njegovim ulaganjem...Plus razvijanje vakcine je vrlo nesigurno jer je nepoznato kakav kranji ishod će biti najpre sa samom bolešću, i onda sa samom vakcinom da li će djelovati. Nikakve paralele tu ne mogu da se povlaće sa Srbijom i 2009. 

Sasvim je kogičnije da čovjek koji je stekao toliki lični kapital, i koji može svojim imenom i zalaganjem da nagomila tog kapitala koliko hoće ima neki skriveni tajni plan koji nemam nikakve veze sa profitom...Međutim problem je što sve tlapnje koje su se vrtile oko toga, bez valjanog su dokaza. 

Gejts je skroz nevažan lik u vezi ove priče oko korone, i ne znam što mu se pokalnja bilo kakva pažnja. Uhvatio se filantropskog posla, i jedino što mu se može suditi je da li ga raditi ispravno ili ne. Nikakvi windowsi, ni to što nije epidemolog ni njegovi stavovi o Kineskom pristupu borde nemaju veze s tim. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Greota je Obi da dozvolis da tolko potpadnes pod ove zaveroloske budalastine koje su generalno dizajnirane da targetiraju glupe ljude... razocaran sam da si uopste i prisao tome da verujes  u te gluposti koje vas lazu... al ok.

пре 3 часа, obi-wan рече

Bili je jedan razlupani egoista i monopolista, njemu realno puca pertla za narod, a to se narocito vidi koliko se time busa non-stop.

Spekulacija koja se bavi procenom kvaliteta njegove licnosti sto je irelevantno za bilo sto sto se tice njegovog rada. Takodje, za mene je ova spekulacija potpuno netacna, jer ga ja nikad nisam video "da se busa" ali sam video nekoliko njegovih projekata koji su nenormalno podigli kvalitet zivota nekim ljudima na nekim delovima nase planete... ti verovatno o tome nista ne znas jer zaveroloski jućub klipovi imaju tu falinku da vam "slucajno" ne pricaju te stvari... ali na primer mozes da guglas sta je to "life straw".

пре 3 часа, obi-wan рече

Lik koji nema veze sa medicinom prica non-stop o npr. vakcinama - tu-tu, bi-bip??... I ti satro kao ne vidis problem u tome?

Nek prica sta oce sta me briga... ono sto je vazno jeste da za razliku od miroljuba ne truje ljude sarlatanstvom nego naukom kojom se bave naucnici a ne on sam. On stoji iza nauke ( i zato sam na njegovoj strani) i ne pokusava da izmislja toplu vodu i rupu na saksiju kao vasi zaverolozi po jućubu...

пре 3 часа, obi-wan рече

samo sto je Gejc neuporedivo opasniji, jer je neuporedivo bogatiji (= uticajniji, to je muljaga danasnjeg sveta), i samim tim ima mogucnost da napravi neuporedivo vecu stetu.

Haha, pa daj da ga bacimo u apsu zato sto "ima mogucnost" u stvari svakoga ko ima mogucnost da uradi nesto zlo treba baciti u apsanu odma... tebe na primer... ti svakodnevno imas mogucnost da ubijes po nekoliko ljudi i to glat.

пре 4 часа, obi-wan рече

Nemam pojma koje jos razloge moze da ima, ali da mu je doope zinulo za jos kapitala - u to nema nikakve sumnje.

NIkakve sumnje nema? Znaci dotle doslo da cak ni sumnje nema da Gejts samo zeli jos para :D Valjda mu malo bilo onih 200 dolara u sekundi koje je zaradjivao kao sef Ms-a pa je cak podneo ostavku na to mesto kako bi nasao veci i bolji izvor zarade :D
Cekaj... ti, ono, najozbiljnije mislis da bi gejts kroz ove vakcine zaradio ne znam kakve pare koje do tada nije imao? :D Situacija je ozbiljnija nego sto sam mislio... pod hitno da se izlogujes sa jućuba :)

пре 4 часа, obi-wan рече

Njegova "filantropija" moze da kosta mnoge drzave milijarde evrica i dolara, ali to zamantana masa prosto ne vidi, ili - kao u tvom slucaju - ne zeli da vidi.

Na koji nacin moze da kosta drzave tih para?
A naravno da zamantana masa nema tu privilegiju da stvari vidi kristalno jasno oanko kako ih vide zaverolozi koji su sve provalili (SVE!) i to mnogo bolje od svih naucnika, lekara, doktora ili biznismena... moja komsika Stanika prva... ta zena sta sve zna i kakvu sve informativu ima o Gejstu... CIA moze da zavidi samo :D

пре 3 часа, obi-wan рече

Nemam pojma koje jos razloge moze da ima

Kako to mislis "jos"? Ni do sada nisi izneo ni jedan jedini..

пре 3 часа, obi-wan рече

Obaska, sve je postalo samo mnogo banalnije kad je krenuo da hvali Kinu kao ozbiljnu drzavu, zato sto prati svoje gradjane.
Kome se tad nije upalila lampica, tesko da ce ikad.

Za ovo nisam cuo. Jel mogu da zamolim za link ili bilo kakav izvor pa cu potrazim sam.

пре 3 часа, obi-wan рече

I sad, taj lik je u jednom obicnom intervjuu, u kome se iznose vec javni podaci da je cca 80% ili koliko vec testiranih imalo vrlo ozbiljne nuspojave.

Sta mislis o ovoj ideji... da odes na net i da proveris da li je tacno da je 80% imalo "ozbiljne nuspojave"... upozorenje! Ako zaista to uradis, mnogo ce te bude sramota posle jer ce ideja da su i tebe nasankali jućub gurui da postne sramotno evidentna :D
Ne dozvoljavajte da vas lazu bre, aman... sta je s vama ljudi? Lazu vas kako stignu i vi- nista. Verujete si ko ovcice...

пре 3 часа, obi-wan рече

Krece da muca i zaobilazi pitanje, bez ikakvog pardona, i da se razlupava provalama koje vise ni srednjoskolac ne bi kupio.

Kanda nisi bas lepo ispratio video... ili si uocio ono sto si zeleo da vidis ko i svaki zaverolog.

пре 3 часа, obi-wan рече

Ali ovo sto sad ovi mamlazi pokusavaju da proture naravno da mi ne pada na pamet ni da razmatram, kamoli da uzmem.

Koji mamlazi? Jel pricamo o Gejtsu ili o jos nekome? Jaooo ti sigurno mislis na ovu rusku putinovu vakcinu sto objavljena da je gotova  a nije prosla trecu klinicku fazu? Ako je to, tu te razumem, to putinovo sranje ne bih ni ja stavio u sebe... tu te podrzavam 100%

пре 3 часа, obi-wan рече

Hint: da te poCetim, 2009. godina, velika afera na Evropskom nivou, ondasnje vakcine isto imale ili neke uzasne nusefekte, ili uopste nisu bile vakcine (kao npr. kod nas), nego infuzioni rastvor ili tako nesto.

Nije tacno. Bile su vakcine. Opet si dozvolio da te lazu... 
Problem koji je tada nastao nema veze s kvalitetom vakcina nego s njihovom kolicinom, pa je posle ispalo mnogo strasno sto smo morali da ih unistavamo a realno da sam ja tad bio vlast i ja bih narucio vise nego sto mi treba jer bolje da ima vise nego da zafali... al ko je tad znao da ce epidemija tako brzo da se zavrsi... u svakom slucaju opet dozvoljavas da te manjak informisanosti cini lakom metom za dezurne lazovcine koje svakodnevno traze novo topovsko meso za svoje izmisljotine.

пре 4 часа, obi-wan рече

Razume se, uopste ne ocekujem da ces sad ti da izvadis glavu iz diznilenda i da malo otvoris oci.

Da, da, da... samo treba da "otvorim oci" i da vidim stvari koje se "jasno vide" ko zeli da vidi ;)

PoJenta je, Obi, da moras da ukljucis malo i nezavisnog istrazivanja kad ti se serviraju ovakve budalastine poput ovih za Gejtsa. Pa kad neko napise "Vakcine imaju 80% ozbiljnih nuspojava" sta te kosta da otkucas u pretrazivac i proveris el to tacno il nije... sto da dozvoljavas da te mantaju raznorazni internet sabani?

Moj najveci savet tebi je da se manes "ociglednih stvari" i stvari koje se "jasno vide" i da se drzis ti cinjenica i nauke ;) jer i mom ujaku alkoholicaru je bilo itekako jasno da Papa nosi cipele od decije koze a cisto da znas da je i Gejts umesan u tu industriju... eto... obucar post'o co'ek :D:D:D ( i naravno svako ko nije  video tu "ociglednost" je budala... ili namerno radi za Gejtsa :) )

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

@Justin Waters 

Brate, us`o sam da odgovorim oblacnom, jer je pitao i trazio da kazem. Inace, nemam uopste ni grama namere da se sa bilo kim razgovaram na ovu temu. Sta god kome volja slobodan je da misli, ja sam svoje izneo, a vreme ce - neminovno, kao i uvek - da pokaze svoje.

A ti isto razmisljaj u ovom smeru: sta ko pita tog lika bilo sta oko npr. vakcina, kad on nema nikakve veze sa medicinom? Bi li ti gledao blagonaklono ili nezainteresovano da se npr. Miroljub ovako trti kao Bili, i mlatara kojesta o onom o cemu blage veze nema i ne moze da ima?

A sto se tice Kine - pa to i jeste stvar, hvalio ih je zbog ukupnog modela, koji obavezno podrazumeva pracenje gradjanja.

Nema potrebe da ovde branis Kineze, jer su pokazali koliko ih je komunizam u nekim stvarima temeljno ocerupao. Crno na belo.

I realno, bas me boli kragna i za Gejca, i za Kineze, i za Ruse, i za sve ostale u ovoj corbi.
Glede toga, o svima njima imam manje-vise isto misljenje.

Подели на овим сајтовима

@cloudking 

Teraj ti samo svojim putem i uzivaj.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

@cloudking 

Teraj ti samo svojim putem i uzivaj.

Cisto radi "zapisnika" da kazem da na kraju ipak nisi odgovorio ni na jedno pitanje niti dao ijedan konkretan razlog za motive Bila Gejtsa da nam uvaljuje lose vakcine...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Cisto radi "zapisnika" da kazem da na kraju ipak nisi odgovorio ni na jedno pitanje niti dao ijedan konkretan razlog za motive Bila Gejtsa da nam uvaljuje lose vakcine...

Jaka stvar sto nisam bas tebi odgovorio. Sta sam imao da kazem rekao sam, pa ko ima oci neka cita.

Za sve drugo me apsolutno bas briga.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Sta god kome volja slobodan je da misli, ja sam svoje izneo, a vreme ce - neminovno, kao i uvek - da pokaze svoje.

Najizgovaranija recenica od strane zaverologa po fejsu :D

"Vremenom ce se pokazati..." a realno kad prodje vreme niko se vise nece ni secati ovih budalastina a vi cete vec imati spremne neke nove sa istim receptom i tada "vreme ce pokazati..."

A vreme uporno iznova  i iznova pokazuje da su SVE price teoreticara zavera UVEK suplje ko tikva.... jel se secas kad ste pre sto sto i kusur godina pricali da ce se umre ako se ljudi voze vozom? :D Ima po novine... i tad ste pricali vreme ce pokazati... i cvrc :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...