Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

On 5/17/2020 at 3:39 AM, Branka62 said:

Dobar tekst!

Moj omiljeni deo 

"Razmislite malo: je li baš sasvim slučajno to što je ime Dejan zapravo anagram broja ‘jedan’? I što se u naizgled nevinoj sintagmi ‘pjevačica E.T.-ja’ krije skraćenica ‘P.E.T.’? Jedan i pet daju šest: a koliko je ono slova u imenu Tony Cetinski? Tamo dakle šest, ovdje 12, ukupno 18. I sada još samo tih 18 ravnopravno podijelite na njih troje: koju ste to trocifrenu brojku upravo dobili? Slučajnost?"

Za neupućene :D, pomenute osobe su tri zvezde na hrvatskom zaverološkom nebu.

To to! Pisem 1, pamtim 3... ?

Pazi sto ih je Rambo opevao. Obozavam ga!

Подели на овим сајтовима

97116271_713267076150198_108224689003823

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Cijena šatora-bolnice na Alibabi 34 dolara po m2! 

Da je neko ukrao najmanje 4 miliona maraka govore i podaci sa sajta Alibaba gdje šator za vjenčanje, identičan onom u Zalužanima, iznosi od 34 do 38 dolara po metru kvadratnom, sa otvorima, prozorima i vratima, dok je vladin šator bez otvora plaćen skoro 1000 maraka po kvadratnom metru. Nakon ovakvog skandala premijer Višković i ministar zdravlja Šeranič moraju podnijeti ostavku 

Подели на овим сајтовима

I onda zlikovci iz Vašingtona optužuju Kinu da nije zatvorila granice na vrijeme da spriječi širenje virusa, a oni bez problema izvoze virus u druge zemlje i time daju vjetar u leđa potencijalno novim globalnim talasima zaraze. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Američke azijske pudlice J.Koreja, Tajvan i Hong Kong su bile mnogo hvaljene u svojoj borbi protiv pandemije, dok one zemlje koje su mnogo oskudnije u tehnologiji, novcu i drugim resursima dostupnim za brobru protiv pandemije bile su zapostavljene, Tajland recimo i između ostalog Vijetnam. 

image.png.a9b005dca7a969ec64285cab2adbd587.png

Vijetnam ima stanovnika kao sve tri pudlice kombinovano, no imaju najmanje slučajeva i 0 preminulih. Čak se i CNN dotakao ovoga, gdje vjerovatno ne bi da nije antitrampovski medij. 

https://edition.cnn.com/2020/05/29/asia/coronavirus-vietnam-intl-hnk/index.html

Ono što je indikativno je da Vijetnam nije zdravo za gotovo uzimao samo obavještenja koje je Kina dvala SZO za šta se na zapadu htvaju kao pijani plota, nego odmah preduzeli sopstvene mjere. 

Vijetnam je zapravo glavni pokazatelj da je zapad mogao da se izbori sa širenjem korone mnogo efektivnije da su htjeli. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Да сумирамо шведски модел:

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Главни шведски епидемиолог Андерс Тегнел, који стоји иза стратегије те земље да се не затвори због пандемије вируса корона, признао је да је требало увести више...

Ако неко има додатних информација...

Само се са текстом можда не бих сложио око овог дела: "Шведска има највећу стопу смртности по глави становника од вируса корона у свету". Гледајућу бар оне јавне статистике, већу стопу по глави становника имају Италија, Шпанија, Британија (које имају много више становника) и Белгија. Али да не улазим у то...

Нисам успео да испратим све што се овде писало мада се сећам да је било речи око економије и ко ће боље проћи на крају, мени и даље не лежи овај њихов приступ.

Интересантно је када сам (као неко ко није из струке), пре два месеца говорио свима око себе како ће ово бити погрешан начин борбе јер може да се нађе баланс између тоталне изолације и неопходног функционисања људи и државе, т.ј боље решење и мере од оних које су тренутно користили, углавном сам добијао бан. И то да не знамо ми да шведски модел није добар, да им је битнија економија,  како њихова струка зна боље или једноставно "ниси епидемиолог, др и слично".

Логиком искуства других земаља са терена (рил тајм инфо) имаш шта и научити ако је иоле користиш. Делује да живот појединца у неким системима није интересна свера, већ углавном економија. То је жртва морам признати, мада овде вероватно и није била паметна. Некада ме фасцинирају људи, образовани, способни и стручни. Радије ће ти запушити уста да ниси компетентан. Али на крају смо се договорили да ћемо сачекати два месеца да сумирамо шведски модел.

Подели на овим сајтовима

Македонија поново уводи полицијски час због наглог скока броја оболелих. У Скопљу и већим градовима од четвртка до понедељка на снази ће бити 24-часовна потпуна забрана кретања. У другим местима од 21 до 5 ујутру, викендом од 16 до 5 Линк

У Србији јуче скоро три пута више новозаражених него пре два дана: Линк

Подели на овим сајтовима

10 hours ago, GeniusAtWork said:

Македонија поново уводи полицијски час због наглог скока броја оболелих. У Скопљу и већим градовима од четвртка до понедељка на снази ће бити 24-часовна потпуна забрана кретања. У другим местима од 21 до 5 ујутру, викендом од 16 до 5 Линк

У Србији јуче скоро три пута више новозаражених него пре два дана: Линк

Ali oni nemaju izbore... i taj broj novozaraženih kod nas će da se naglo smanji... bar zvanično... samo gledaj...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@Avocado @GeniusAtWork

Мени ту ништа није јасно. Причао сам ових дана са неколико наших лекара које познајем, од којих су неки били на првој линији борбе и имају информације из прве руке. Они кажу да вирус више није клинички значајан. Да случајева има мање и, још важније, они који бивају позитивни су сада са далеко блажим симптомима него на почетку. 

Пре неки дан читам неког италијанског доктора који каже да вирус у Италији клинички више не постоји, што је практично исто што и ови наши тврде. 

И како сад знати да ови у Македонији не претерују? При том ништа не тврдим, психо свакако има мотив да скрива опасну ситуацију ако постоји, али целокупна светска ситуација је тренутно толико збуњујућа да то није нормално.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

GLedajte na svetliju stranu svega ovoga...

...

WWW.PINTEREST.COM

This Pin was discovered by DOMINIC KUDLA. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 5/30/2020 at 11:03 AM, Justin Waters said:

Američke azijske pudlice J.Koreja, Tajvan i Hong Kong su bile mnogo hvaljene u svojoj borbi protiv pandemije, dok one zemlje koje su mnogo oskudnije u tehnologiji, novcu i drugim resursima dostupnim za brobru protiv pandemije bile su zapostavljene, Tajland recimo i između ostalog Vijetnam. 

Taiwan, Tailand i ostale azijske zemlje imaju toliko mali broj smrtnih slucajeva iz dva prosta razloga.

1.Znaju kakva su djubrad kinezi (pricam o vlasti) i ne veruju im nista pa su u startu krenuli sa primenama dobrih mera.

2. Vremenski uslovi. Posto se korona prenosi kapljicama koje bleje u vazduhu, klime gde je vlaznost vazduha visoka - virusi tipa korona imaju znacajno nizu prenosnost za sta postoji gomila naucnih studija. Svaka moguca studija korone i vremenske prognoze je dosla do istog zakljucka: Niska vlaznost vazduha i temperature izmedju 0 i 15 stepeni celizujsa (prosecne) daju korelaciju sa uvecanim stepenom prenosa.

WWW.SCIENCEDIRECT.COM

This study aims to analyze the correlation between weather and covid-19 pandemic in Jakarta Indonesia. This study employed a...

Medjutim ti sve pokusavas da iskomentarises kroz tvoju ideologiju koju ja odavno zovem "ADS" (american deragment syndrome) gde se sve gleda kroz ameriku u negativnom kontekstu. Cinjenica je da prenosnost korone ima malo veze sa "resursima" kao i sa ovim glupim politikama lockdowna i ostalih gluposti koje nisu nesto efektivno doprinelem, jer drzave koje nisu imale lockdown nemaju mnogo vise problema od drzava koje jesu. Efekat je minimalan.

• Не свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 6/4/2020 at 6:16 PM, Juanito said:

@Avocado @GeniusAtWork

Мени ту ништа није јасно. Причао сам ових дана са неколико наших лекара које познајем, од којих су неки били на првој линији борбе и имају информације из прве руке. Они кажу да вирус више није клинички значајан. Да случајева има мање и, још важније, они који бивају позитивни су сада са далеко блажим симптомима него на почетку. 

Пре неки дан читам неког италијанског доктора који каже да вирус у Италији клинички више не постоји, што је практично исто што и ови наши тврде. 

И како сад знати да ови у Македонији не претерују? При том ништа не тврдим, психо свакако има мотив да скрива опасну ситуацију ако постоји, али целокупна светска ситуација је тренутно толико збуњујућа да то није нормално.

Posto je virus jako prenosan, a minimum 50 % obolelih izgleda ne dobija nikakve simptome i na sve korona se siri sveto od izgleda novemebra, jednsotavno virus koji je imao jace mutacije je zamro(pobio one koji su ga prenosili) ostale su samo slabije varijante, koje vecina prelezi ni ne primeti. Jednostavno izgradio se imunitet krda, Ro se sveo na oko 1, a kako stvari napreduju do jesenas imacemo i vakcinu.

Sve u svemu, shitshow koji je odlicno ilustrovao paranoju ljudi, spremnost da prodaju mnogo slobode za malo sigurnosti, ekonomska steta cije ce efekte tek da osetimo i odlicna lekcija o tome kakvi ljudi vladaju u Kini i WHO.

A posto trenutno radim za firmu iz singapura iz komunikacije sa sefovima sam skontao da se kompanije polako ali sigurno prebacaju iz kine u druge zemlje jeftine radne snage, sto znaci da ce komunisticka gamad koja maltretiraju pola azije i koja su pobila par miliona ljudi u svetu svojom neodgovornoscu i bezobrazlukom da plate posledice.

Mediji su mi najjaci kako se fokusiraju na dve figure. Trump i Boris Johnson. Ko da su oni licno izmislili koronu i isli redom lizali narod. Steta da se tako lepa tragedina je iskoristi u politicke svrhe, posto su na svim drugim poljima izgubili.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...