Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

1 hour ago, Juanito said:

То су остаци вируса. PCR тест може да да позитиван резултат много дуже него што је вирус активан и заразан. Кад би се PCR рутински радио за друге инфекције, вероватно бисмо нон стоп били позитивни на свашта нешто. 

Ali kaže da je izgubila čulo mirisa i ukusa i da to stanje traje već 90 dana  :unbelieveble:

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, fsa рече

Naučnici tvrde: Mere izolacije zbog koronavirusa spasile više od tri miliona života u svetu

https://www.nedeljnik.rs/naucnici-tvrde-mere-izolacije-zbog-koronavirusa-spasile-vise-od-tri-miliona-zivota-u-svetu/

Било би стварно одлично да ”научници” престану полако да објављују сензационалистичке, ненаучне и полунаучне радове о корони док се не оладе главе, иначе ћемо доћи до тога да им апсолутно нико више неће веровати. Изазваће катастрофу свеопштих размера ако овако наставе. Ово је превршило сваку меру доброг укуса.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, fsa рече

Ali kaže da je izgubila čulo mirisa i ukusa i da to stanje traje već 90 dana  :unbelieveble:

Прво, вест имаш на отприлике једном сајту на нету, ”Хронике Сан Франциска” ваљда. Друго, све и да јесте  један случај где је вирус толико упоран, па шта сад? Мислиш да не можеш да нађеш сличне случајеве других вируса?

Не контам, шта је теби овде циљ? Да покажеш како је вирус толико опасан да сад треба да се затворимо док не умремо од затворености? Стварно не контам, а покушавам. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, fsa рече

@Juanito 

Ne... Članak o ovom slučaju jedino mi je zanimljiv jer sugeriše da o ovom virusu ni sami lekari još uvek ne znaju dovoljno. 

Ово је респираторни вирус, и мимо клиничке слике, највероватније се понаша слично ко и сви остали респираторни вируси. Само је сад око њега све вест. Стварно мислиш да сваке године немаш ко зна колико људи широм света код којих неки симптом грипа не остане месецима?

Подели на овим сајтовима

То је проблем са медицином данас. Понашају се као да не постоји наука, и делују ко нека врачарско гатарска и дескриптивна област из 18. века, пре савремене биологије. Вирус је вирус. Сваки има неке специфичности и нарочито свака епидемија има неке специфичности, ал не може вирус сад да има крила и да лети или нешто слично. Ако знаш о свим коронама, знаш аутоматски доста и о овој. Ако знаш о респираторним вирусима генерално, знаш и о овом. Знаш цео геном, до последњег нуклеотида, а вамо гледаш у тоз од кафе и вичеш: ”не знамо ништа!!!!”

Подели на овим сајтовима

Donekle razumem tvoju reakciju. Naučnici i lekari iznose toliko protivurečne tvrdnje o virusu i o načinima borbe s pandemijom, pa je ponekad teško snaći se u svemu tome. Ja definitivno nisam stručan da procenjujem valjanost naučnih radova iz ove oblasti. Vesti koje mi se učine zanimljivim prenesem ovde, poneki komentar pomogne mi da stvari sagledam iz nekog drugog ugla i da nešto naučim ili bolje razumem... i to je to. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

8 hours ago, Justin Waters said:

Da upotrebim logiku...gledam šta amerikanci ne rade svoji građanima, i to me navodi da .....neće to raditi ni drugima u svijetu....Ček, ček, jako se ustručavaju da izvedu vojsku na sopstvene ulice..ali zato izvesti vojsku na drugu zemlju..no frks. 

. Daj da ti pomognem kako se to radi
- SAD ne radi to svojim gradjanima imas najvisi nivo slobode govora pa SAD moze neko da zaustavi, sto se polako ali sigurno i desava.

- Da nema SAD, imao bi dominantnu kinu ili SSSR (koja isto to radi sto i SAD) samo sto bi kini Noam Chomski bio streljan a ne bi mogao da prica po youtube kako je njegova zemlja najveci terorista na svetu.

De 'nemoj vise da upotrebljujes logiku majke ti, ne ide ti.

Подели на овим сајтовима

9 hours ago, Justin Waters said:

Ne, nego ti tvrdiš da su Vijetnam i Tajvan dobro prošli zbog klime, visoke temperature i vlažnosti...a ja te onda pitam zašto isto to nije slučaj sa Indijom, Bangladešom, Singapurom, trenutno Meksikom, Sjevernim Brazilom itd...ako je samo do klime..Ali biće da nije do klime nego i do drugih aspekata.

Nigde nisam ni rekao da nije uopste "do drugih aspekata". Taiwan je najbolje prosao jer nije verovao kinezima nista i odmah je zatvorio granice prema kini, ne veruje komunistickom sljamu, upozoravao je WHO.

Uh kako je slobodna i nezavisna ta Amerika...i to jedina država koja bi imala problem sa svojom javnošću zbog zatvaranja granice jedne države koju manje više većina njenih građana i ne doživljava pozitivno.

Koliko si ti zadrigo u amerikofobiju, u isto vreme branis kinu i napadas trampa dok volis Taiwan. A kina terorise tajvan vec godinama. :D

Tramp je radio sve onako kako misli da je ispravno, i bolio ga handrak za javnošću, ali ne predstavljaj kompletnu sliku kao da se jadničak malo mučio zbog reakcije javnosti, pa su im ispali Kinezi krivi za greške i propuste. 

I ne znam stvarno sto toliko mrzis trampa, on se bori upravo protiv onih aspekata amerike koje najvise mrzis. Povukao je trupe iz sirije, hoce da povuce trupe iz svih zemalja gde amerika ratuje, napada nato, hoce da povuce sve trupe sa kosova.

Po svoj logici ti bi trebalo da volis trampa. lik je vec 4 godine na vlasti, nije poceo ni jedan rat i smanjio je americko prisustvo u svetu.

Je l ga mrzis sto napada kinu a iz nekog perverznog razloga volis kinu? Ili ga mrzis sto je amerikanac?  Ako je tako onda jos gore pitanje, zasto volis komunisticko diktatorsku zemlju koja maltretira sav komsilu i koja vrsi teror nad sosptvenim gradjanima koji moze da se meri samo terorom koji vrse neke tvrde serijatske zemlje.

Подели на овим сајтовима

7 hours ago, fsa said:

Donekle razumem tvoju reakciju. Naučnici i lekari iznose toliko protivurečne tvrdnje o virusu i o načinima borbe s pandemijom, pa je ponekad teško snaći se u svemu tome. Ja definitivno nisam stručan da procenjujem valjanost naučnih radova iz ove oblasti. Vesti koje mi se učine zanimljivim prenesem ovde, poneki komentar pomogne mi da stvari sagledam iz nekog drugog ugla i da nešto naučim ili bolje razumem... i to je to. 

Zivo me zanima, sto svi mislite da niste strucni da procenjujete naucne radove gde se koristi prostat statistika, ali svi mislite da ste strucni da procenjujete svetsku politiku, trampa, kinu, motive iza akcija, ko je terorista a ko nije?

pa ovi naucni radovi o covidu koriste toliko bazicnu statistiku da je smesno da pricate da "niste strucni da procenjujete".....globalna politika, motivacija i moralnost odredjenih akcija je mnogo kompleksnija od toga.

Подели на овим сајтовима

8 hours ago, Juanito said:

Било би стварно одлично да ”научници” престану полако да објављују сензационалистичке, ненаучне и полунаучне радове о корони док се не оладе главе, иначе ћемо доћи до тога да им апсолутно нико више неће веровати. Изазваће катастрофу свеопштих размера ако овако наставе. Ово је превршило сваку меру доброг укуса.

kako je rekao jedan epidemiolog (kog je youtube obrisao sve njegove intervjue i klipove o koroni) " i dont work for the governmenet so i can do real science

Подели на овим сајтовима

Оно што мене највише плаши је што власти широм света могу лако да искористе ову ситуацију да би перманентно ограничавали права људи и нормалан живот. Да направе од света неку орвеловско-хакслијевску дистопију где ће све да се надзире и живот ће се одвијати "на дистанци" у име општег здравља и безбедности.

Јер онда имаш 100% контролу над људима, а већина властодржаца тешко могу да одоле томе.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, GeniusAtWork рече

Оно што мене највише плаши је што власти широм света могу лако да искористе ову ситуацију да би перманентно ограничавали права људи и нормалан живот. Да направе од света неку орвеловско-хакслијевску дистопију где ће све да се надзире и живот ће се одвијати "на дистанци" у име општег здравља и безбедности.

Јер онда имаш 100% контролу над људима, а већина властодржаца тешко могу да одоле томе.

Sve to svakako dolazi a tehnologijom...a kroz tehnologiju će ljudi mnogo lakše prihvatiti da budu kontrolisani i predaju svoj život u ruke korporacija koje su ili u dosluhu sa vlastima ili su čak iznad njih, nego nekim dekretom države kao reakcija na neku krizu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Juanito рече

Биолози се одавно тако глупирају.

Па ти веруј у еволуцију још. ?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Натан рече

Биолози се одавно тако глупирају.

Па ти веруј у еволуцију још. ?

Биологија на једној страни (заједно са физиком,  хемијом и сродним изведеним дисциплинама) и имедицина на другој су небо и земљапо природи и методологији. Ал одавно сам решио да не држим више приватне часове за џабе по форумима, тако да ћеш морати сам да учиш. Најбоље за природне наике је да кренеш од било ког уиверзитетског уџбеника за курс 101. То наравно важи ако те стварно интересује наука, а не одбрана неке твоје идеје у ком случају већ све знаш, нема шта да учиш. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...