Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 7 минута, Juanito рече

И на основу чега тачно ти сматраш да си у праву, а не они који изводе децу у шетњу, држећи при томе растојање од осталих? 

Вирус се не живи у ваздуху, не преноси се на растојању од 1.5 до 2 метра. Шетња је безбедна пракса, што се не би могло рећи на седење у кући од месец дана. Тек кад се ово заврши, следе године и године лечења разних психичких и физичких болести које су последица ужасних одлука политичара.

И ког лекара да слушам? Епидемиолога коме је циљ да искорени вирус макар сви помрли од других узрока или кардиолога који ми каже да апсолутно морам да шетам или пак психотерапеута-психијатра који каже исто? У ком приручнику моралности пише да је морално спашавати од вируса чак и по цену да више људи умре од последица тог спасавања?

И разумео бих када би такве изјаве давала уз опрез и ограду да је то твоје мишљење. И ако је проистекло из претераног страха, нема везе, људски је да се плашимо. Али не, ти то онако с висине, знаш како сви морају, знаш да Срби не раде како треба иако ниси у Србији и знаш да психо и болесна екипа око њега раде одлично и да баш то треба Србији. Значи браво!

Ovo moze da funkcionise samo pod uslovom ako zivim sama u gradu, ili bar kvartu,  pa mogu da ispostujem sve mere, jer ja cu drzati odstojanje ali deca u parku tokom igre tesko. Drugo ne mogu da setam cak ni po planini i sumi jer su kazne prilicno visoke pa ne bih da bacam pare, posto su i tamo patrole. A i ne bih da budem na lokalnim vestima kao stranac koji ne postuje propise. Pridrzavam se propisa kao i vecina sugradjana i ne znam zasto bih glumila budalu!? I ne znam zasto su Srbi koji setaju, bez preduzetih preventivnih mera, pametniji od ovih ovde ili austrijanaca, nemaca?! 

Trece, naravno da iznosim svoje misljenje ne pisem u ime xx osobe, vec svoje. Jos uvek nemam podstanara, Bogu hvala. Ja kada iznosim misljenje je "sa visine i znam kako svi moraju" a ti i ostali kada to isto radite je u redu i to ne podleze diskusiji?  Jel to privilegija da se iznosi svoj stav na forumu ili moramo svi isto da pisemo.

Cetvrto, ako lekari u Srbiji ne zasluzuju postovanje i uvazavanje zbog onog sto rade, onda nista .... najbolje da nas lece ovi strucnjaci sa YT i da se raspuste sve institucije u zemlji pa "kom opanci a kom obojci" neka svako nadje sebi meru da se zastiti. 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Jestira. рече

Baš na radiju Svetigora danas pričali o junacima Košara kad se uporedi stvarno ovo je ništa...

Kakve sad to veze ima jedno sa drugim? Nije ništa, uopšte nije ništa, ovo je planetarno ludilo.

Подели на овим сајтовима

2 minutes ago, Таша said:

Drugo ne mogu da setam cak ni po planini i sumi jer su kazne prilicno visoke pa ne bih da bacam pare, posto su i tamo patrole.

Kakvi kreteni... Pa koga ce zarazis u planini? Neku mecku?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Natasa. рече

Ovo i ja tvrdim gdegod mogu. Epidemiolozi zasijali, ok, neka, ali kad ste videli psihijatra, pedijatra, kardiologa, fizijatra...na tvu, da su izašli u javnost. Medicina je mnooogo šira oblast, nije sad vreme za doktorsku sujetu.

Ok mozda, ali rec je o virusu, doslo je njihovih 5 minuta. Ni na ovdasnjoj tv ne srecem nikoga osim virologa, infektologa, anesteziologa, reanimatora i civilne zastite. Nikome nije lako. Ali neke stvari se ne mogu prepustiti bas na savest ljudima. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Таша рече

Ok mozda, ali rec je o virusu, doslo je njihovih 5 minuta. Ni na ovdasnjoj tv ne srecem nikoga osim virologa, infektologa, anesteziologa, reanimatora i civilne zastite. Nikome nije lako. Ali neke stvari se ne mogu prepustiti bas na savest ljudima. 

Ma razumem, nije da ja sad zagovaram neku opuštenost, ali medicina je šira oblast i ovaj problem treba malo šire shvatati. Pustimo teoretičare zavere i yt stručnjake, mislim na stručnjake u oblasti psihijatrije, psihologije, kardiologije, fizijatrije, pedijatrije...ne može se na račun virusa zanemariti psiha, ceo koštano-mišićni sistem, srce, rast i razvoj dece...zatvoris celu planetu u kuću i kao nema veze proći će.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Kakvi kreteni... Pa koga ce zarazis u planini? Neku mecku?

I to su zabranili. Ali radi se o tome sto ce se uvek naci neko pametniji, pa krenuti sa ekipom, neko pomisliti da bi mogao da raspali rostilj, napravi zurku.... 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Natasa. рече

Ma razumem, nije da ja sad zagovaram neku opuštenost, ali medicina je šira oblast i ovaj problem treba malo šire shvatati. Pustimo teoretičare zavere i yt stručnjake, mislim na stručnjake u oblasti psihijatrije, psihologije, kardiologije, fizijatrije, pedijatrije...ne može se na račun virusa zanemariti psiha, ceo koštano-mišićni sistem, srce, rast i razvoj dece...zatvoris celu planetu u kuću i kao nema veze proći će.

Natasa bas na tom YT ja pogledam snimak nekog gostovanja na tv srpskih pedijatra, psihologa, kardiologa ... nije da bas nema toga, samo ako hoces nadje se. Ovde nije takva situacija. Naravno da nije dobro zanemariti ostale aspekte zdravlja ali ako ce mesec dana sedenja u kuci resiti problem, uzdrzacu se. Ne vidim izbor. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Таша рече

Natasa bas na tom YT ja pogledam snimak nekog gostovanja na tv srpskih pedijatra, psihologa, kardiologa ... nije da bas nema toga, samo ako hoces nadje se. Ovde nije takva situacija. 

Mislim na šire medijsko eksponiranje, ne po yt kanalima. Ćušnuti su u drugi plan, a bitni itekako.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Таша рече

I ne znam zasto su Srbi koji setaju, bez preduzetih preventivnih mera, pametniji od ovih ovde ili austrijanaca, nemaca?! 

Ево, овде у Холандији се шета. Сад ја тебе треба да питам што су Аустријанци и Немци (Немци не забрањују кретање, узгред) паметнији од Холанђана и тако у недоглед да се позивамо на паметне и глупе нације. Експлицитно на владином сајту стоји: ”Нема окупљања, журки, роштиљања по парковима и сличног док ово не прође. Али дозвољено је да изађете да прошетате на ваздуху и слично.” Ал наравно, бесмислено је позивати се на Немце и остале јер можемо да користимо мозак, разум и знање других грана медицине да сами закључимо да је погубно за здравље ограничити кретање толико строго и толико дуго. Опрез, наравно, нема нам друге него да се мало суздржимо од многих типова дружења и активности на које смо навикли, ал то не значи да треба да се самоубијемо.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Natasa. рече

Mislim na šire medijsko eksponiranje, ne po yt kanalima. Ćušnuti su u drugi plan, a bitni itekako.

Ja ih gledam na YT zato sto nisam u mogucnosti drugacije, ali gledam snimke koje postavljaju televizije sa nacionalnim frekvencijama na kojima su gostovali. Znaci ima ih. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Juanito рече

Ево, овде у Холандији се шета. Сад ја тебе треба да питам што су Аустријанци и Немци (Немци не забрањују кретање, узгред) паметнији од Холанђана и тако у недоглед да се позивамо на паметне и глупе нације. Експлицитно на владином сајту стоји: ”Нема окупљања, журки, роштиљања по парковима и сличног док ово не прође. Али дозвољено је да изађете да прошетате на ваздуху и слично.” Ал наравно, бесмислено је позивати се на Немце и остале јер можемо да користимо мозак, разум и знање других грана медицине да сами закључимо да је погубно за здравље ограничити кретање толико строго и толико дуго. Опрез, наравно, нема нам друге него да се мало суздржимо од многих типова дружења и активности на које смо навикли, ал то не значи да треба да се самоубијемо.

Dobro ajde objasni mi zasto ovo ne "radi" kod italijana ili srba? Posto eksplicitno i jedna i druga vlada pozivaju na te mere, ali ljudi se ponasaju suprotno. Pa nam onda uvode karantine, policijske casove, kazne, zabrane i ostalo. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Justin Waters рече

Evo malo analize podataka za države ex Yu

image.thumb.png.3fee42f9b64794b036dfa63eb5b296f3.png

Sa dijagram se jasno vidi da je Srbija po pitanju suzbijanja krive najgora. 

Истини за вољу, Србија ту има убедљиво највише становника. Да је приказан график оболелих у односу на укупну популацију, доста друкчије би изгледао.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...