Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

POGLEDATI OBAVEZNO. Videcete koliko je sve ovo sto se forsira obicna politika, i koliko je bezvezno ovo tupoglavo panicenje.
Takodje, lako cete da vidite koliko iza svega u stvari narocito stoji novac, tj. ekonomski faktor.
Sapienti sat.

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Dr. Kembel u vezi anti-upalnih lijekova, Ibuprofen, aspirin, diklofenak itd...koji su skorašnjim radom objavljeni kao mogući uzročnici komplikacija ako se oboli od covid19, pri čemu je i Francuska izdala savjet dih se ne uzima, Kembel se u potpunosti slaže:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

A kako moze covek da se testira na novi virus? Tj, kome treba da se javi kako bi utvrdio da li ima ili nema virus? Kazu da se to u bolnicama ne moze raditi, ili bolje reci testirati. Ima li neko neku informaciju?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, obi-wan рече

POGLEDATI OBAVEZNO. Videcete koliko je sve ovo sto se forsira obicna politika, i koliko je bezvezno ovo tupoglavo panicenje.
Takodje, lako cete da vidite koliko iza svega u stvari narocito stoji novac, tj. ekonomski faktor.
Sapienti sat.

Само да видим да ли сам разумео. Поставио си мишљење лудака Несторовића као релевантно за било шта?

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Juanito рече

Само да видим да ли сам разумео. Поставио си мишљење лудака Несторовића као релевантно за било шта?

Obicno si ti bio medju onima koji se zgadjuju na ad hominem i traze cinjenice.
Kako se odjednom sve brzo menja.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, АлександраВ рече

Zato što imaju ideju da puste da virus prodje kroz deo populacije koji je pod najmanjim rizikom kako bi se razvio imunitet, i to najviše zbog prevencije od virusa u narednom naletu krajem godine (čitaj: ekonomskih razloga). Ne žele uvođenje potpunog karantina, žele kontrolisani "imunitet krda". Mislim da sada tu ideju ima i Norveška.

И сад они су глупи а ми паметни? Да ли је разлика у струци или економији? Или и једном и другом.

Струка ретко када иде без економије. Тај сурови појам тријажа.

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

Застарело од суботе, али корисно да се разуме одлука о затварању школа и одлучивању.

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, obi-wan рече

Није ад хоминем, него сам га слушао ових дана. Нисам ни знао за њега до ове пандемије. Значе какве је небулозе напричао, то је страобално. Типа људске ћелије су повезане с организмом чак и кад се из њега изваде, Срби зу генетски отпрорнији од Италијана и шта све не. 

Подели на овим сајтовима

Мало шале мало збиље а може се понешто и научити. Од јутрос:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

Није ад хоминем, него сам га слушао ових дана. Нисам ни знао за њега до ове пандемије. Значе какве је небулозе напричао, то је страобално. Типа људске ћелије су повезане с организмом чак и кад се из њега изваде, Срби зу генетски отпрорнији од Италијана и шта све не. 

To je nebulozno, razume se - nisam ni znao za to - ali sta tacno nije u redu u ovome sto sam postavio?

Nisam primetio da je nesto ovde rek`o bezvezno.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, obi-wan рече

Тешка времена извлаче из људи најбоље и најгоре. Искушење = криза. Важи за сваког од нас.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, АлександраВ рече

Zato što imaju ideju da puste da virus prodje kroz deo populacije koji je pod najmanjim rizikom kako bi se razvio imunitet, i to najviše zbog prevencije od virusa u narednom naletu krajem godine (čitaj: ekonomskih razloga). Ne žele uvođenje potpunog karantina, žele kontrolisani "imunitet krda". Mislim da sada tu ideju ima i Norveška.

Само да разјаснимо једну ствар, јер чини ми се да људи баш и не контају најбоље.

Прича се о економији као да је то нешто сасвим небитно, за неке тамо богаташе, па сад као политичари неће да уведу тоталну блокаду јер би унитштена економија ваљда у главама људи оштетила само богате, а политичари штите богате. Или нека слична варијанта претходне приче.

Без економије нема живота за људе на планети Земљи осим за пар хиљада. Сви остали би изумрли. Тотално затварање земаља до истребљења вируса би довело до краја људске цивилизације какву познајемо иако не би изумрла цела људска врста. У суштини, долажење до колективног имунитета је крајњи циљ свих земаља, јер ће вирус остати, само што Британија и Норвешка имају ризичну идеју да то убрзају. Иако мени лично интуитивно то убрзавање изгледа прилично опасно, не бих да се правим паметан с обзиром на то да иза идеје стоје угледни епидемиолози, ал такође знам да се многи епидемилиолози не слажу.

Тешко је овде бити паметан. Једино је сигурно да је трала-ла приступ ужасан јер ће довести до италијанског сценарија и масовног умирања. Фала Богу, више практично ниједна земља не игнорише проблем јер им је дошло одоздо у главу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Србољуб+ рече

Тешка времена извлаче из људи најбоље и најгоре. Искушење = криза. Важи за сваког од нас.

To je jasno, "od kojih sam prvi ja".

Подели на овим сајтовима

Taj Nestorovic je izjavio da je korona najsmesniji virus u istoriji covecanstva i pozivao zene da "obrade" muzeve, pa da ih vode u shoping u Italiju, sad kad nema guzvi.

Ne znam zasto bi ga iko posle takvih izjava shvatao ozbiljno?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Вукашин рече

Taj Nestorovic je izjavio da je korona najsmesniji virus u istoriji covecanstva i pozivao zene da "obrade" muzeve, pa da ih vode u shoping u Italiju, sad kad nema guzvi.

Ne znam zasto bi ga iko posle takvih izjava shvatao ozbiljno?

To je ocigledno bila fora, sto ce da kaze da si ga ti ne ozbiljno nego preozbiljno shvatio. Jer je jasno da kroz zatvorenu granicu - o cemu vec znaju i fazani u polju - ne bi nikad niko prosao. A to nas opet dovodi do sizomanije koju mnogi od vas prikriveno ili otvoreno gaje, i poturaju je kao "ozbiljnost".

Vedrina je ozbiljnost. Strah u bilo kom obliku = stres. Stres = mnogo brzi i sigurniji put bolest.

Ne treba nam takva "ozbiljnost", nego blagorazumna i trezna vedrina i dobro raspolozenje.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...