Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Europe now centre of pandemic - WHO

Europe is now the world centre for the coronavirus outbreak, according to WHO Director General Tedros Adhanom Ghebreyesus.

In a press briefing which is currently going on at WHO headquarters, he said that Europe had more cases and deaths than the rest of the world combined apart from China.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, АлександраВ рече

Да ли је уопште могуће у овом тренутку искоренити вирус или се морамо задовољити равном функцијом броја оболелих?

Подели на овим сајтовима

Hrvatska: Zaraženo dijete iz zagrebačkog vrtića

Danas je nalaz potvrdio da je u Hrvatskoj 32. pacijent zaražen korona virusom dijete iz jednog zagrebačkog vrtića.

- Potvrđeno je da je koronavirusom zaraženo jedno dijete iz zagrebačkog vrtića. Donesena je odluka da se objekt zatvara na 14 dana, te da 119 djece mora ići u samoizolaciju, kao i 16 zaposlenika. U tijeku je obavještavanje svih roditelja o navedenom kao i o mjerama koje su dužni poduzeti - priopćenje je Grada Zagreba.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Да ли је уопште могуће у овом тренутку искоренити вирус или се морамо задовољити равном функцијом броја оболелих?

Nije ga moguće iskoreniti, u sledećem periodu se radi samo na suzbijanju prenosa, u usporavanju. Suzbijanjem prenosa i usporavanjem rasterećuju se zdravstveni sistemi koji će moći bolje da odgovore zahtevima obolelih, i samim tim smanjenje mortaliteta i komplikacija. Ne zna se kako će se virus ponašati i da li će se dalje menjati, u ovom trenutku samo stroge mere karantina u žarištima i sve visoke preventivne mere u registrovanim zemljama mogu usporiti širenje virusa. Vakcina je opcija, ali do nje se ne zna koliko će se čekati. Postoje izvesne nade o usporavanju virusa i mogućoj stagnaciji u vreme izlaska iz sezone (toplije vreme itd) ali to se ne može znati sa sigurnošću. Mnogi nadu polažu i u razvijanju imuniteta koji sada praktično ne postoji. Takođe, ne zna se njegovo dalje ponašanje i promene (mutacija, slabljenje, itd). I ako uspori i stane u narednom periodu, sa novom jesenjom/zimskom sezonom se očekuje njegov zalet.

Подели на овим сајтовима

Mislim da su ovi ljudi dobro objasnili, meni je bar jasnije

fora je da bude sto manje slucajeva pre svega da bi bilo sto manje teskih, kojima treba intenzivna nega....za koju nismo spremni jelte

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

А има и овако нешто:

AVAZ.LIVE

Dok su u Italiji naslovi, emisije i društveni mediji preplavljeni sada već globalnom temom „koronavirus“, upravo sada 20.000 američkih vojnika iskrcava se na čak 7 evropskih aerodroma i...
Цитат

Dok su u Italiji naslovi, emisije i društveni mediji preplavljeni sada već globalnom temom „koronavirus“, upravo sada 20.000 američkih vojnika iskrcava se na čak 7 evropskih aerodroma i dodaće još 10.000 drugih američkih trupa koje su već prisutni u Evropi i 7.000 drugih trupa iz različitih evropskih zemalja.

• Свиђа ми се 1
Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Juanito рече

Колико сам слушао СЗО, власти у УК и САД + ове аналитичаре на нету, не може се искоренити у овом налету. Циљ је поравнати криву и купити време. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, gavrosaurus рече

А има и овако нешто:

AVAZ.LIVE

Dok su u Italiji naslovi, emisije i društveni mediji preplavljeni sada već globalnom temom „koronavirus“, upravo sada 20.000 američkih vojnika iskrcava se na čak 7 evropskih aerodroma i...

Bore se protiv KoRUSone. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

јавио ми је друг који је чуо од тетке која каже да њен колега има куму која познаје једну девојку чија сестра ради са момком коме је комшиница рекла да је срела еминентног доктора који каже да ћемо сви умрети ... ја се не бих више задржавао на овој теми ... 

Подели на овим сајтовима

Информације о коронавирусу COVID-19, 13.03.2020 у 18 часова
Ажурирано 13.03.2020. године
  • Надзор над COVID-19 у Републици Србији

У Републици Србији је до 18 часова 13. марта 2020. године регистровано укупно 35 потврђених случајева COVID 19.

До 18 часова  13. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестиранo je  укупно 239 особa којe су испуњавале критеријуме дефиниције случаја. 

Од последњег извештаја до 18 часова, 13.03.2020. године тестирани су узорци 25 особа од којих су 4 позитивна и 21 негативан на нови корона вирус.

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...