Jump to content

Ima li utehe i za one koji nisu pravoslavci?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ajde da prevedm na "spanski".

Ako ja kazem da imam jedan racunar koji moze da vrsi potpune simulacije neokortska i da bez tog mog

racunara to niko ne moze. Sta treba neko da uradi da me ubedi u suprotno? Pa da dodje sa nekim svojim racunarom bilo kakvim i da izvrsi te simulacije.

*Simulacije= Obozenje

Gde su nase "simulacije"? Pa eto svi svetitelji koje je Crkva dala za 2000 godina plus veliki podviznici, starci

koji su jos medju nama. Susret sa tim licnostima i zivi odnos je sasvim dovoljan da se proveri da li su svetci iz

zitija izmisljotine ili da je to ono pravo.

Подели на овим сајтовима

Ako ja kazem da imam jedan racunar koji moze da vrsi potpune simulacije neokortska i da bez tog mog

racunara to niko ne moze. Sta treba neko da uradi da me ubedi u suprotno? Pa da dodje sa nekim svojim racunarom bilo kakvim i da izvrsi te simulacije.

*Simulacije= Obozenje

Gde su nase "simulacije"? Pa eto svi svetitelji koje je Crkva dala za 2000 godina plus veliki podviznici, starci

koji su jos medju nama. Susret sa tim licnostima i zivi odnos je sasvim dovoljan da se proveri da li su svetci iz

Da li mislis na simulacije mozdanog neokorteksa, jer mi "simulacije neokortska" nista ne kaze.

U neokorteksu se nalazi asocijacioni centar, tako da bi to bio dobar primer za ovo sto ti govorim. Mogu ja tebi i da kazem da imam tri oka i pet ruku, ako to ne mogu da dokazem, onda ta moja tvrdnja nema nikakvu vrednost.

To sto govoris o svetiteljima je cinjenica da su svetitelji postojali, da su se mozda nekada obratili u Pravoslavlje ili da zive poboznim zivotom, ali to nije dokaz onoga sto sam te pitala. Jedan vernik tacno zna sta veruje i zasto to veruje. Mislim da sam to vec jednom napisala. Ti kao vernik moras, vec sebe radi, da poznajes dokaze u korist tvoje vere, osim ako si je primio inercijom, zato sto ti je baba ili tetka Pravoslavka. Ali, ako si je primio mozgom, ti onda tacno znas zasto si otvorio svoje srce da ona udje unutra, jer je to najjaci oblik primanja vere. Jedan tako vazan ritual ne moze da se upraznjava tek tako, "zato sto to svi rade koji su tamo", to mora da se radi dubokom iskrenoscu i pokajanjem duha koje izlazi iz srca, a koren mu je u mozgu. E, taj koren ja pitam da mi dokaze zasto veruje to sto veruje.

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

*Simulacije= Obozenje

Da li mislis na simulacije mozdanog neokorteksa, jer mi "simulacije neokortska" nista ne kaze.

U neokorteksu se nalazi asocijacioni centar, tako da bi to bio dobar primer za ovo sto ti govorim. Mogu ja tebi i da kazem da imam tri oka i pet ruku, ako to ne mogu da dokazem, onda ta moja tvrdnja nema nikakvu vrednost.

To sto govoris o svetiteljima je cinjenica da su svetitelji postojali, da su se mozda nekada obratili u Pravoslavlje ili da zive poboznim zivotom, ali to nije dokaz onoga sto sam te pitala. Jedan vernik tacno zna sta veruje i zasto to veruje. Mislim da sam to vec jednom napisala. Ti kao vernik moras, vec sebe radi, da poznajes dokaze u korist tvoje vere, osim ako si je primio inercijom, zato sto ti je baba ili tetka Pravoslavka. Ali, ako si je primio mozgom, ti onda tacno znas zasto si otvorio svoje srce da ona udje unutra, jer je to najjaci oblik primanja vere. Jedan tako vazan ritual ne moze da se upraznjava tek tako, "zato sto to svi rade koji su tamo", to mora da se radi dubokom iskrenoscu i pokajanjem duha koje izlazi iz srca, a koren mu je u mozgu. E, taj koren ja pitam da mi dokaze zasto veruje to sto veruje.

I pored greski u kucanju razumeli ste analogiju. I? Ima li tog alternativnog racunara?

Da li ste sreli ili cak razgovarali nekad sa nekim starcem, monahom ili monahinjom? Ako niste dzaba vam

pricam u pravoslavlju se sve odmerava po licnosnom odnosu. Ko je razgovarao sa starcima podviznicima mogao

je videti da je njihova licnost toliko preobrazena u  odnosu na nasu da to nije efekat bilo kakve slucajnosti nego posledica njihovog obozenja. Covek ima samo jedan zadatak a to je da postane Bog. :nene:

Подели на овим сајтовима

I pored greski u kucanju razumeli ste analogiju. I? Ima li tog alternativnog racunara?

Da li ste sreli ili cak razgovarali nekad sa nekim starcem, monahom ili monahinjom? Ako niste dzaba vam

pricam u pravoslavlju se sve odmerava po licnosnom odnosu. Ko je razgovarao sa starcima podviznicima mogao

je videti da je njihova licnost toliko preobrazena u  odnosu na nasu da to nije efekat bilo kakve slucajnosti nego posledica njihovog obozenja. Covek ima samo jedan zadatak a to je da postane Bog. 0205_whistling

Ne, covek jeste Bog, jer je stvoren po Bozijem oblicju, ali to je previse oprirna tema koju ne bih sada dodirivala.

Svako moze da dodje sa svojim racunarom i da izvursi te simulacije, ako zna da ga programira i ako racunar ima odredjene mogucnosti. Zbog toga vam je primer los.

Razgovarala sam sa starcem i sa monahom, sa monahinjom nisam. Mudri su to ljudi puni Duha, ali mi razgovaramo o drugim stvarima, a vi ste, kao sto vidim zaboravili kako je glasilo moje pitanje i skrecete temu, jer nemate odgovor. Da li treba da ponovim svoju molbu za dokazom?

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Uopste niste shvatili sta sam ja hteo reci i zasto sam vas pitao za razgovor sa starcima.

Nije bitno sta vam je koji starac rekao i da li to zvuci mudro i pocuno nego kakav je on

kao licnost. Na to treba obratiti paznju. Da li njegovu licnsot prozima tuga, bes, mrznja zavist,

lenjost, bahatost, gordost. Naravno da ne, nista od toga.

Da li je neko mimo liturgije uspeo da transformise svoju licnost u ovakav gorepisani oblik?

Nije. Ako zelite reci da jeste izvolite mi pokazati nekoga ko nije liturgijski opstio a

dostigao je tu licnosnu trasnformaciju.

U pravodu da vidimo vas racunar. 0205_whistling

P.S Covek nije Bog nego tek treba da postane. Koliko znam Bog ne moze imati negativne

strasti kao sto svi mi imamo i isto tako  ne znam za to da Bogovi umiru.

Подели на овим сајтовима

Da li je neko mimo liturgije uspeo da transformise svoju licnost u ovakav gorepisani oblik?

Nije. Ako zelite reci da jeste izvolite mi pokazati nekoga ko nije liturgijski opstio a

dostigao je tu licnosnu trasnformaciju.

U pravodu da vidimo vas racunar. 0205_whistling

P.S Covek nije Bog nego tek treba da postane. Koliko znam Bog ne moze imati negativne

strasti kao sto svi mi imamo i isto tako  ne znam za to da Bogovi umiru.

Vi sami postavljate pitanja i dajete odgovore koji vam se dopadaju, a nemate ni jedan dokaz. Tako ne moze da se diskutuje. Odakle vi znate da neko nije mogao i bez liturgije da se transformise? Da li su svi uz pomoc liturgije mudri i bezgresni transformisani ljudi? Vase pisanje nema logike, jer pisete ono  sto biste zeleli da jeste, a ne dokazujete ono sto jeste.

Ako zelite da vidite moj racunar, zamislite leteci tanjir i racunar u njemu.

O ovome pod P.S sam napisala da je preopsirna tema o kojoj sada ne bih razgovarala, ako zelite da otvorite posebnu temu, samo mi recite.

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

Jestira vi ste interesantna licnost. Zelio sam , kao i mnogi ovdje da vam pomognem, da iznesemo pravoslavlje ,svak po svojoj sposobnosti. Ali kada god bi rekao nesto (sto je za mene svetinja i smisao zivota) ,vi bi ste rekli da je to obicno ljudsko mudrovanje, ritual i slicno... Mnogo ste puta podcijenili pravoslavnu i rimokatolicku vijeru svojim stavovima, koje ste iznosili kao da su to nepobitne cinjenice, niste nimalo imali osjecaja, da li mozda i vi nas vrijedjate. Ja sam se izvinuo iako i nisam bio kriv, trudio sam se da vam objasnim iskreno iz dobre namjere. nekoliko puta ste me pogresno protumacili , pogresno citirali, i pogresno optuzili. kada sam vam na kraju rekao da ako sve sto pravoslavlje govori odbacujete kao ljudsko mudrovanje i ritual, onda ne treba da pitate nas nego Boga ,pa necete dobiti ljudski odgovor ,nego Boziji. Rekao sam Ja se licno nisam sreo sa Bogom, u toj mjeri da bi ti mogao reci iz licnog iskustva"Bog to zeli i to je Njegova volja"! ,a vi ste mi rekli : "Ako ti kao vernik ne znas sta je Bozija volja, jer ga nisi "sreo", pitam se sta ti trazis u toj veri? Pa ja imam isusktvo sa Bogom, a nisam ni u jednoj religiji, a ti ga nemas? Jer da si sreo Boga, imao  bi i iskustvo sa njim. Tvoje znanje koje imas nije dovoljno za diskusiju samnom, na zalost. Ja zivim medju ljudima, zato i pitam ljude koji za sebe kazu da imaju veru u Boga. Oni imaju i razlog zasto imaju tu veru u Boga, jer je vera ono sto nas po Bibliji razlikuje od zivotinja. Nemoj se ljutiti na mene, uvidjam da sam pretezak partner za diskusiju sa tobom i nemoj mi uzeti za zlo moje argumente i razmisljanje, nije mi namera bila da te uznemirim u tvom verovanju, jer ti sâm najbolje znas sta je dobro za tebe. Pozdravljam te srdacno i zahvaljujem ti se na dosadasnjoj diskusiji". Svo vrijeme mislite da ste iznad nas, podcjenjujete nase stavove, i ne citate ono sto vam se pise ,nego izvrcete tudje rijeci onako kako vama odgovara Pruzili smo vam postovanje ,trebalo bi i vi da ga vratite u izvjesnoj mijeri. Ja sam umoran ,ne mogu u pravu si kada kazes:" uvidjam da sam pretezak partner za diskusiju sa tobom i nemoj mi uzeti za zlo moje argumente i razmisljanje, nije mi namera bila da te uznemirim u tvom verovanju, jer ti sâm najbolje znas sta je dobro za tebe. Pozdravljam te srdacno i zahvaljujem ti se na dosadasnjoj diskusiji" ,ja nisam dorastao tebi, eto pametnijih neka ti objasne. Hvala i tebi. Jesam :drugarstvo: ,ali procice me. Svako dobro

Подели на овим сајтовима

Pa ja sam vam pokazao meterijalni dokaz nase ontoloske maksime. Dakle same transformisane

licnosti tih staraca jesu svedocanstvo da se na taj nacin moze dostici Hristolikost. NIKO od

tih staraca nije to postigao mimo lituerije. Svi za koje znamo da su pokusali zastranili su.

Ako vi dovedete nekoga ko nikad nije primio svetu tajnu pricesti i dostigao istu takvu

licnosnu transformaciju mozemo da raspravljamo. Dakle vi dalje trazite od mene  da dokazujem negativ.

Mozete li od nekoga traziti da dokaze da ne zna da vozi auto?

Mozete li da dokazete a na Saturnu, Titatu i Neptunu nema ruzicastih jednoroga?

Mozete li da dokazete da vas komsija ne ume da leti?

Подели на овим сајтовима

Ево, ја бих опет покушао да нас мало вратим суштини... Да бих то боље могао, драга сестро Јестиро, потребно ми је да Вас мало боље разумем. Дакле, да видимо у чему се ми до сада слажемо?

Рекли сте да верујете у Христа, па чак и у заједницу Свете Тројице и могућност да човек постане део те заједнице? Да ли сам до овде у праву?

Даље, имплицитно сте наговестили да верујете у Свето Писмо, како Старог тако и Новог Завета? Колики значај за Вас има Библија и какав је ваш став према њој?

Коначно, када говорите о имању Христа "у срцу" (што је, молим Вас да ми не замерите, најчешће протестантски концепт  изведен из личног односа с Богом, тачније Светим Духом), према којим критеријумима (рационалним, емотивним...) одређујете ово присуство?

Мислим да ћемо, након што би разјаснили ова питања, моћи знатно боље да разумемо наше сличности (које ми се чине велике) и наше разлике (за које ми се чини да, можда и нису непремостиве, а свакако остављају простора за дијалог).

Ово бих Вас замолио да схватите као ПС: да ли можда знате за Символ Вере и какав је Ваш однос према њему (да ли га прихватате у целини, делимично или га у потпуности одбацујете)?

Опростите што сам Вас затрпао питањима, слободно одговорите када и ако будете били расположени. Мислим да ће и за нас и за Вас ови одговори бити драгоцени.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Jestira vi ste interesantna licnost. Zelio sam , kao i mnogi ovdje da vam pomognem, da iznesemo pravoslavlje ,svak po svojoj sposobnosti. Ali kada god bi rekao nesto (sto je za mene svetinja i smisao zivota) ,vi bi ste rekli da je to obicno ljudsko mudrovanje, ritual i slicno... Mnogo ste puta podcijenili pravoslavnu i rimokatolicku vijeru svojim stavovima, koje ste iznosili kao da su to nepobitne cinjenice, niste nimalo imali osjecaja, da li mozda i vi nas vrijedjate. Ja sam se izvinuo iako i nisam bio kriv, trudio sam se da vam objasnim iskreno iz dobre namjere. nekoliko puta ste me pogresno protumacili , pogresno citirali, i pogresno optuzili. kada sam vam na kraju rekao da ako sve sto pravoslavlje govori odbacujete kao ljudsko mudrovanje i ritual, onda ne treba da pitate nas nego Boga ,pa necete dobiti ljudski odgovor ,nego Boziji. Rekao sam Ja se licno nisam sreo sa Bogom, u toj mjeri da bi ti mogao reci iz licnog iskustva"Bog to zeli i to je Njegova volja"! ,a vi ste mi rekli : "Ako ti kao vernik ne znas sta je Bozija volja, jer ga nisi "sreo", pitam se sta ti trazis u toj veri? Pa ja imam isusktvo sa Bogom, a nisam ni u jednoj religiji, a ti ga nemas? Jer da si sreo Boga, imao  bi i iskustvo sa njim. Tvoje znanje koje imas nije dovoljno za diskusiju samnom, na zalost. Ja zivim medju ljudima, zato i pitam ljude koji za sebe kazu da imaju veru u Boga. Oni imaju i razlog zasto imaju tu veru u Boga, jer je vera ono sto nas po Bibliji razlikuje od zivotinja. Nemoj se ljutiti na mene, uvidjam da sam pretezak partner za diskusiju sa tobom i nemoj mi uzeti za zlo moje argumente i razmisljanje, nije mi namera bila da te uznemirim u tvom verovanju, jer ti sâm najbolje znas sta je dobro za tebe. Pozdravljam te srdacno i zahvaljujem ti se na dosadasnjoj diskusiji". Svo vrijeme mislite da ste iznad nas, podcjenjujete nase stavove, i ne citate ono sto vam se pise ,nego izvrcete tudje rijeci onako kako vama odgovara Pruzili smo vam postovanje ,trebalo bi i vi da ga vratite u izvjesnoj mijeri. Ja sam umoran ,ne mogu u pravu si kada kazes:" uvidjam da sam pretezak partner za diskusiju sa tobom i nemoj mi uzeti za zlo moje argumente i razmisljanje, nije mi namera bila da te uznemirim u tvom verovanju, jer ti sâm najbolje znas sta je dobro za tebe. Pozdravljam te srdacno i zahvaljujem ti se na dosadasnjoj diskusiji" ,ja nisam dorastao tebi, eto pametnijih neka ti objasne. Hvala i tebi. Jesam :cheesy: ,ali procice me. Svako dobro

Саша, хвала Вам што сте и у Вашој љутњи ипак покушали да дате хришћански пример. Ја сам више пута упозоравао на темама које се воде с људима који нису православне вере, да се уздрже од расправе сви они које би нечије резоновање о православљу могло да увреди. Када би се Јестира са свим што ми мислимо и причамо безрезервно слагала онда би и она била православка, зар не? Стога, нико нема разлога да се љути пошто у Јестириној критици није било ни хуљења ни вулгарности - а, релативистички однос према православљу је нешто што морамо да толеришемо као чињеницу код свих који нису православни, а ипак су добродошли на  :drugarstvo:

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Jestira vi ste interesantna licnost. Zelio sam , kao i mnogi ovdje da vam pomognem, da iznesemo pravoslavlje ,svak po svojoj sposobnosti. Ali kada god bi rekao nesto (sto je za mene svetinja i smisao zivota) ,vi bi ste rekli da je to obicno ljudsko mudrovanje, ritual i slicno... Mnogo ste puta podcijenili pravoslavnu i rimokatolicku vijeru svojim stavovima, koje ste iznosili kao da su to nepobitne cinjenice, niste nimalo imali osjecaja, da li mozda i vi nas vrijedjate. Ja sam se izvinuo iako i nisam bio kriv, trudio sam se da vam objasnim iskreno iz dobre namjere. nekoliko puta ste me pogresno protumacili , pogresno citirali, i pogresno optuzili. kada sam vam na kraju rekao da ako sve sto pravoslavlje govori odbacujete kao ljudsko mudrovanje i ritual, onda ne treba da pitate nas nego Boga ,pa necete dobiti ljudski odgovor ,nego Boziji. Rekao sam Ja se licno nisam sreo sa Bogom, u toj mjeri da bi ti mogao reci iz licnog iskustva"Bog to zeli i to je Njegova volja"! ,a vi ste mi rekli : "Ako ti kao vernik ne znas sta je Bozija volja, jer ga nisi "sreo", pitam se sta ti trazis u toj veri? Pa ja imam isusktvo sa Bogom, a nisam ni u jednoj religiji, a ti ga nemas? Jer da si sreo Boga, imao  bi i iskustvo sa njim. Tvoje znanje koje imas nije dovoljno za diskusiju samnom, na zalost. Ja zivim medju ljudima, zato i pitam ljude koji za sebe kazu da imaju veru u Boga. Oni imaju i razlog zasto imaju tu veru u Boga, jer je vera ono sto nas po Bibliji razlikuje od zivotinja. Nemoj se ljutiti na mene, uvidjam da sam pretezak partner za diskusiju sa tobom i nemoj mi uzeti za zlo moje argumente i razmisljanje, nije mi namera bila da te uznemirim u tvom verovanju, jer ti sâm najbolje znas sta je dobro za tebe. Pozdravljam te srdacno i zahvaljujem ti se na dosadasnjoj diskusiji". Svo vrijeme mislite da ste iznad nas, podcjenjujete nase stavove, i ne citate ono sto vam se pise ,nego izvrcete tudje rijeci onako kako vama odgovara Pruzili smo vam postovanje ,trebalo bi i vi da ga vratite u izvjesnoj mijeri. Ja sam umoran ,ne mogu u pravu si kada kazes:" uvidjam da sam pretezak partner za diskusiju sa tobom i nemoj mi uzeti za zlo moje argumente i razmisljanje, nije mi namera bila da te uznemirim u tvom verovanju, jer ti sâm najbolje znas sta je dobro za tebe. Pozdravljam te srdacno i zahvaljujem ti se na dosadasnjoj diskusiji" ,ja nisam dorastao tebi, eto pametnijih neka ti objasne. Hvala i tebi. Jesam :drugarstvo: ,ali procice me. Svako dobro

Nemas razloga da se ljutis. Ja sam napisala da sam tezak partner za diskusiju, znam i sama to. Do sada sam ovde dozivela samo jednu osobu koja ima dovoljno samopouzdanja i znanja da se ne bi osecala inferiornom (oprosti na izrarzu, ne pada mi drugi na pamet ovako kasno). Ostali su mi prisli cistog srca bez zelje za diskusijom, ali su mi dali savete. Mislila sam da si i ti jedan od njih. Ja vise ne znam da li smo bili na VI ili na TI, pa mi nemoj zameriti internetsko obracanje na - TI. Hajde, odljuti se i odmori se, pa da sutra nastavimo ako budes zeleo, mozemo da nadjemo i druge teme sa drugim zahtevima za diskusiju.

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Pa ja sam vam pokazao meterijalni dokaz nase ontoloske maksime. Dakle same transformisane

licnosti tih staraca jesu svedocanstvo da se na taj nacin moze dostici Hristolikost. NIKO od

tih staraca nije to postigao mimo lituerije. Svi za koje znamo da su pokusali zastranili su.

Ako vi dovedete nekoga ko nikad nije primio svetu tajnu pricesti i dostigao istu takvu

licnosnu transformaciju mozemo da raspravljamo. Dakle vi dalje trazite od mene  da dokazujem negativ.

Mozete li od nekoga traziti da dokaze da ne zna da vozi auto?

Mozete li da dokazete a na Saturnu, Titatu i Neptunu nema ruzicastih jednoroga?

Mozete li da dokazete da vas komsija ne ume da leti?

Da, mogu to sve da dokazem.

PS

Ne postoji planeta Titatu, iza Saturna je Uran, pa onda Neptun

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Evo sta je napisao Predrag Stojadinovic potprecednik udruzenja Ateista Srbije kad je dosao na nas forum.

Ovo je nesto sto je nevezano za njegov ateizam i nesto sto bi svi pa i vi Jestira trebali vise puta da procitate i

dobro da razmislite koliko ste se uglibili sa ovim vasim upornim odbijanjem logike.

Svaka osoba koja tvrdi da 100% zna da nema boga je ... tri tačkice ali ubacite neku negativnu, recimo neobrazovan... Prema tome, zahtevati od nekoga da isto dokaže pokazuje da ili ne razumeš o čemu se kod ateizma uopšte radi ili da si jednako neobrazovan... drugim rečima, da budem direktan, glupo je zahtevati takav dokaz...

Zbog čega je ovo važno, tačnije odakle ovo dolazi. To dolazi upravo iz nauke i iz činjenice da je skoro uvek nemoguće dokazati negativ. Kažem skoro jer "u ovoj čaši nema rakije" je isto negativ koji uopšte nije teško dokazati, ali negativi tipa "ne postoji bog" ili "ne postoji svemirskri čajnik" ili "ne postoji babaroga" ili moj omiljeni "psi ne mogu da lete" su negativi koje je jednostavno nemoguće dokazati.

Uzmimo kratko za primer ovo sa letećim psima jer je taj primer najbolji. Kako bi se dokazalo da psi ne mogu da lete.

Jedan način bi bio da se uzme hiljadu pasa i popne na Beogradjanku i................. jasno je da bi posle nekog vremena ispred Beogradjanke bila hrpa mrtvih pasa a da dokaza ne bi bilo nigde. Zašto? Zato što je jedino što bi taj eksperiment dokazao bilo da tih hiljadu pasa tog dana pod tim vremenskim uslovima nije poletelo. Da li nisu mogli ili nisu hteli se ne zna.

Drugi način bio analiza njihovog tele, udova, aerodinamičnosti, težine i slično na osnovu koje bi se došlo do zaključka da je nemoguće da psi polete. Medjutim, iako bi se u žargonu tako i reklo, u nauci je to apsolutno nedopustivo! Jedino što naučnik sme da kaže je "Na osnovu analiza i izračunavanja ne vidimo način na koji bi psi mogli da polete" ili "ne vidimo mogućnost". Ne znam da li ste primetili, ali ova izjava ipak ostavlja mogućnost da postoji nešto što je taj naučnik ili tim naučnika jednostavno prevideo iz nebitnih razloga.

Isto tako, da skratim priču, i mi možemo jedino da kažemo da na osnovu dosadašnjih analiza i posmatranja našeg sveta i svemira mi ne vidimo mogućnost da ikakav bog postoji.

Time dolazimo do definicije reči ateista: Ateista je osoba koja usled nedostatka dokaza odbija da prihvati tvrdnju da postoji bog. Ništa više, ništa manje od toga.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

Nije pitanje inferiornosti ,nego koliko ko zeli da sebi prisvoji slobodu da etiketira sve redom. Mogu pricati istim stilom kao i vi i... (oprostite na izrazu, samo koristim narodni govor) neces me nadlajati, ali to nije moj stil razgovora. Spreman sam nastaviti dijalog ,ali samo ,ako svaki put kada budete iskazivali svoje stavove o pravoslavlju ,kazete "ja mislim" , a ne "cinjenica je". Takodje bi vas zamolio da svete tajne ne zovete obicnim ljudskim ritualom ,a dogmate ljudskim interpretacijama. Postujte moj stav i slobodu ,pa cu i ja vas stav i vasu slobodu. Ponovo uporedite vas odgovor sa onim sto sam vam napisao. Diskusija je kada i jedno i drugo ,(ne u isto vrijeme) govori, i kad jos jedno i drugo se trudi da cuje i razumije (u ovom slucaju procita). Sam stav "je sam iznad" rusi svaku mogucnost diskusije.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...