Jump to content

Препоручена порука

profimedia-02104223471.jpg

M. N. koja već tri godine radi u jednoj beogradskoj pekari tvrdi da su svi koji tokom posta pojedu nešto u njenom objektu - prevareni.

- Stidim se što sam i ja deo takve prevare u kojoj proizvode koji nisu posni prodajemo kao posne, ali šta da radim, od ovog posla prehranjujem decu, a gazda je sve samo nije bolećiv. Najviše mi je krivo što uz malo truda uopšte ne bi moralo da bude ovako - započinje priču M. N.

Prema njenim rečima, od proizvoda koji su navodno posni mušterijama nude žu-žu, pogačice, kifle, prazan burek, dve-tri vrste pita...

- Od svega zaista su posne samo kifle, mada i njih ne pečemo u nekim posebnim plehovima, ali ajde da kažem da su one u redu. Što se tiče žu-žua i pogačica, njih premazujemo jajima. Istina, sasvim malo, samo da dobiju sjaj, međutim, jasno je da tu od posnog nema ni p. Burek i pite sečemo istim noževima kao i mrsne stvari, mešamo ih u tepsijama, često slažemo jedne preko drugih. Ipak, kad neko pita, sve je to posno, tako je naredio gazda.

Na pitanje da li je nekad pomislila da se pobuni, odgovara:

- Jesam, verujte mi, sto puta. I svaki put sam se ugrizla za jezik. Jedva sam našla ovaj posao, šta bih radila da ostanem na ulici ne smem ni da mislim? Ne znam kako je u drugim radnjama, ali poručila bih svima koji hoće stvarno da poste da zaobilaze pekare u širokom luku.

WWW.SRBIJADANAS.COM

M. N. koja već tri godine radi u jednoj beogradskoj pekari tvrdi da su svi koji tokom posta pojedu nešto u njenom objektu - prevareni.. Najnovije vesti iz Srbije - Online vesti, novosti Srbija...

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Covek koji se trudi da bude dobar Hriscanin, ima vecih problema od ovog. :D :D 

,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." :D:D

Подели на овим сајтовима

Нисам знала да "посне" пите секу истим прибором као и мрсне. Е па стварно... 

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

У једној Посланици из Светог Писма се каже да што год се продаје на тржишту да једемо, ништа не испитујући савести ради. На те речи гледам тако и у вези овог текста. Шта ћу.. До душе, пре неки дан ми се десило да купим неки посни кроасан са џемом и када сам загризао у устима сам осетио саламу. Пекар омашио па пица кроасан посуо са шећером у праху. Продавачица није знала. Е тада сам избацио тај угризак из уста и купио нешто друго посно. Продавачица ми није додатно наплатила.

Подели на овим сајтовима

Проблем са посним бурецима, није толико тај што се сечу истим ножем као и мрсни. Чуо сам да, поједини пекари, за све буреке користе мешавину масти и зејтина (приликом прављења кора). То заиста није у реду. Обмана потрошача.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Nikola Stojanovic рече

Svaki put da ispovedite to malo mrsno sto se izede. :D :D

За мрс у траговима?

Хоћу сигурно! Ео трчим.:D

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Драгана Милошевић рече

За мрс у траговима?

Хоћу сигурно! Ео трчим.:D

Alergen da se uvrsti u smrtni greh pod hitno! 

Drugo cemo lako, zavist, mrznja, osudjivanje...msm to su sitnice....

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

To svakako nije najveci problem, naravno ako se zna da se u nekim pekarama posni proizvodi to nisu onda iste izbegavati... Post bi valjda trebalo da bude srestvo da se strasti smanje i da se vise posvetimo duhovnim stvarima, uzdrzanju od greha, molitvi, ispovesti, pokajanju, cinjenju dobrih dela... Tako da je nekako ovo svakako sporedno... 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Све се бојим да, у великим компанијама, чисте производне траке због посног асортимана.

Подели на овим сајтовима

Kakve su ovo gluposti, sacuvaj mili Boze. Farisejstvo najgoreg stepena - gledaju u masne molekule i to im je kao post.
I kakvo neverovatno neznanje, kakav mrak. Dobro nas jos Nebo trpi.

Ko misli da se omrsio ako je pojeo pecivo seceno "zamascenim" nozem, taj ima jedan VELIKI duhovni problem, i jos je na samom pocetku.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Плаво Небо рече

До душе, пре неки дан ми се десило да купим неки посни кроасан са џемом и када сам загризао у устима сам осетио саламу. Пекар омашио па пица кроасан посуо са шећером у праху.

S kakvim gresnicima se ja sve druzim, qq meni... :smeh1:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Inace, u naslovu imate gresku - nije "pekara", nego "pekare". :)))

Подели на овим сајтовима

Која је кифла мрснија:

Печена на уљу са 15 грама водене саламе или печена на масти са 15г џема? А? :) 

Одговор:

Обе су посне, јер са таквом храном све и да хоћеш не мож' се омрсиш :smeh1:

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...