Juanito Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 7 минута, Justin Waters рече A ima i zvanicno da ne postoji nikakva glutenska osjetljivost. Колко ми је познато, само су особе са целијаклијом заиста осетљиве не глутен. Остали су подлегли пропаганди. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 2, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 35 минута, Juanito рече Замишљам модерну верзију... Спремила нам кума Лена кифле суве без глутена Хроно лебац црне боје И млеко од соје... bljak! Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 27 минута, obi-wan рече Amin brate! Inace, ko nije u toku, nas Juanito je hemicar po struki, kol`ko da se zna. Kao i Agaton Vuzman, pa decko ne pametuje o svemu i svacemu i ne namece svoje stavove kao jedine ispravne. Jos cu da slusam hemicare sta cu da jedem i da li neceg ima ili nema u tragovima i koliko je to bitno. Na kraju krajeva, svako poznaje svoj organizam. Ako me nesto zanima, mogu da odem kod nutricioniste. A sto se tice samog posta, posavetujem se sa svojim parohijskim svestenikom i gotovo. Toliko karikirate da veze s temom nema. "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 7 минута, Juanito рече Колко ми је познато, само су особе са целијаклијом заиста осетљиве не глутен. Остали су подлегли пропаганди. Pa da, to su i pokazali u ovom istraživanju u kome su pacijenti sa navodnom glutenskom osjetljivošću ne-celijakalni, podvrgnuti dijetom redukovanim ugljenim hidratima i nje bilo nikakvog značajnog efekta. Juanito and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 2, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 @Justin Waters Da li da im otkrijemo "cake" iz prehrambene industrije i hemije? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 41 минута, Anika рече Kao i Agaton Vuzman, pa decko ne pametuje o svemu i svacemu i ne namece svoje stavove kao jedine ispravne. Jos cu da slusam hemicare sta cu da jedem i da li neceg ima ili nema u tragovima i koliko je to bitno. Na kraju krajeva, svako poznaje svoj organizam. Ako me nesto zanima, mogu da odem kod nutricioniste. A sto se tice samog posta, posavetujem se sa svojim parohijskim svestenikom i gotovo. Toliko karikirate da veze s temom nema. TAKOE! STAIMA OVDI NEKODA MI POPUE, JOS UCITELJI, JAIMAM MOE PRINCIPE, MENI TAKO REKO PO PA... PAJELTAKO Anika је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 43 минута, Justin Waters рече Pa da, to su i pokazali u ovom istraživanju u kome su pacijenti sa navodnom glutenskom osjetljivošću ne-celijakalni, podvrgnuti dijetom redukovanim ugljenim hidratima i nje bilo nikakvog značajnog efekta. Koga jos zanima da se pozabavi cinjenicama brate, stado ostaje stado, glava u pesak i lalalala. Takve i treba opeljesiti, najmanje toliko. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 2 часа, Juanito рече Хиљадама година су људи јели... хлеб. Обичан, стари добри хлеб. Одједном, у првој петини двадесет првог века, сви напрасно постадоше алергични на глутен. И сад им уваљују разне обојене глупости под фенси именима - хроно, ово оно. Овце су за шишање, а одавно није било горих оваца од савремених људи. Zašto je beli hleb koji su pravile naše bake bio zdraviji? - Vitki Gurman VITKIGURMAN.COM Poslednjih decenija nas ubeđuju kako je integralni hleb zdraviji od belog i polubelog. Prava istina je... Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ViktorijaV Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 3 часа, obi-wan рече Ima se, moze se. Ova ostala sirotilja nema, sta ces. Nije do toga, u pitanju je svest, savest i pažnja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 15 минута, ViktorijaV рече Nije do toga, u pitanju je svest, savest i pažnja. Nije do toga, nego su u pitanju nase licne zelje i prohtevi, koji se, eto, ne uklapaju bas svuda. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ViktorijaV Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 2 минута, obi-wan рече Nije do toga, nego su u pitanju nase licne zelje i prohtevi, koji se, eto, ne uklapaju bas svuda. U to sam sigurna. Ja imam jednu pekaricu koju drže ljudi iz crkve i sve nam lepo objasne, šta je posno, šta ne. Vode brigu oko detalja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 Управо сада, ViktorijaV рече U to sam sigurna. Ja imam jednu pekaricu koju drže ljudi iz crkve i sve nam lepo objasne, šta je posno, šta ne. Vode brigu oko detalja. Ja u takvu nikad ne bi is`o. Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ViktorijaV Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 1 минут, obi-wan рече Ja u takvu nikad ne bi is`o. Eee pa ti. Klasični kontraš, ali kao...no dobro. Tvoj izbor. Ni ja ne idem često u pekare, ali kad idem znam gde treba. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 7 минута, ViktorijaV рече Eee pa ti. Klasični kontraš, ali kao...no dobro. Tvoj izbor. Ni ja ne idem često u pekare, ali kad idem znam gde treba. Ko se bavi takvim besmislicama, mereci masne sitnice u hrani, beznadezno je zakucan u jedno usko i zamraceno cose, i bez mogucnosti da dalje napreduje u veri. Nikad nije post tako bio vidjen u Crkvi, nego samo u ovo danasnje vreme. Takva podela, koja danas vazi za "izvornu" jednostavno nije postojala u drevnoj Crkvi. Mnogo toga danas je uslo u Crkvu i ostalo kao kvarez, mnogo iskrivljenja u raznim stvarima, pa i u postu. A ljudi su ostali najcesce tvrdovrati i "neobrezanih srca", bez zelje da rade na sebi i da rastu u onu "meru punoce rasta Hristovog". Za vecinu danas kao da vise ne vaze mnoge Gospodnje i apostolske reci, nego teraju neke nebuloze po svom nahodjenju. A kako veli sv. Nikodim Agiorit - "tesko onima koji su `mudri` i sami su sebi razumni". "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука