Jump to content

Препоручена порука

пре 7 минута, Justin Waters рече

A ima i zvanicno da ne postoji nikakva glutenska osjetljivost. 

Колко ми је познато, само су особе са целијаклијом заиста осетљиве не глутен. Остали су подлегли пропаганди. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Juanito рече

Замишљам модерну верзију...

Спремила нам кума Лена кифле суве без глутена

Хроно лебац црне боје

И млеко од соје...

bljak!

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, obi-wan рече

Amin brate! Inace, ko nije u toku, nas Juanito je hemicar po struki, kol`ko da se zna.

Kao i Agaton Vuzman, pa decko ne pametuje o svemu i svacemu i ne namece svoje stavove kao jedine ispravne. Jos cu da slusam hemicare sta cu da jedem i da li neceg ima ili nema u tragovima i koliko je to bitno. Na kraju krajeva, svako poznaje svoj organizam. Ako me nesto zanima, mogu da odem kod nutricioniste. A sto se tice samog posta, posavetujem se sa svojim parohijskim svestenikom i gotovo. Toliko karikirate da veze s temom nema. 

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Juanito рече

Колко ми је познато, само су особе са целијаклијом заиста осетљиве не глутен. Остали су подлегли пропаганди. 

Pa da, to su i pokazali u ovom istraživanju u kome su pacijenti sa navodnom glutenskom osjetljivošću ne-celijakalni, podvrgnuti dijetom redukovanim ugljenim hidratima i nje bilo nikakvog značajnog efekta. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

@Justin Waters 

Da li da im otkrijemo "cake" iz prehrambene industrije i hemije? :D

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Anika рече

Kao i Agaton Vuzman, pa decko ne pametuje o svemu i svacemu i ne namece svoje stavove kao jedine ispravne. Jos cu da slusam hemicare sta cu da jedem i da li neceg ima ili nema u tragovima i koliko je to bitno. Na kraju krajeva, svako poznaje svoj organizam. Ako me nesto zanima, mogu da odem kod nutricioniste. A sto se tice samog posta, posavetujem se sa svojim parohijskim svestenikom i gotovo. Toliko karikirate da veze s temom nema.

TAKOE! STAIMA OVDI NEKODA MI POPUE, JOS UCITELJI, JAIMAM MOE PRINCIPE, MENI TAKO REKO PO PA... PAJELTAKO

• Не свиђа ми се 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Justin Waters рече

Pa da, to su i pokazali u ovom istraživanju u kome su pacijenti sa navodnom glutenskom osjetljivošću ne-celijakalni, podvrgnuti dijetom redukovanim ugljenim hidratima i nje bilo nikakvog značajnog efekta. 

Koga jos zanima da se pozabavi cinjenicama brate, stado ostaje stado, glava u pesak i lalalala.
Takve i treba opeljesiti, najmanje toliko.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Juanito рече

Хиљадама година су људи јели... хлеб. Обичан, стари добри хлеб. Одједном, у првој петини двадесет првог века, сви напрасно постадоше алергични на глутен. И сад им уваљују разне обојене глупости под фенси именима - хроно, ово оно. Овце су за шишање, а одавно није било горих оваца од савремених људи.

VITKIGURMAN.COM

Poslednjih decenija nas ubeđuju kako je integralni hleb zdraviji od belog i polubelog. Prava istina je...

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, ViktorijaV рече

Nije do toga, u pitanju je svest, savest i pažnja.

Nije do toga, nego su u pitanju nase licne zelje i prohtevi, koji se, eto, ne uklapaju bas svuda.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, obi-wan рече

Nije do toga, nego su u pitanju nase licne zelje i prohtevi, koji se, eto, ne uklapaju bas svuda.

U to sam sigurna. Ja imam jednu pekaricu koju drže ljudi iz crkve i sve nam lepo objasne, šta je posno, šta ne. Vode brigu oko detalja.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ViktorijaV рече

U to sam sigurna. Ja imam jednu pekaricu koju drže ljudi iz crkve i sve nam lepo objasne, šta je posno, šta ne. Vode brigu oko detalja.

Ja u takvu nikad ne bi is`o.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, ViktorijaV рече

Eee pa ti. Klasični kontraš, ali kao...no dobro. Tvoj izbor.

Ni ja ne idem često u pekare, ali kad idem znam gde treba.:)

Ko se bavi takvim besmislicama, mereci masne sitnice u hrani, beznadezno je zakucan u jedno usko i zamraceno cose, i bez mogucnosti da dalje napreduje u veri. Nikad nije post tako bio vidjen u Crkvi, nego samo u ovo danasnje vreme. Takva podela, koja danas vazi za "izvornu" jednostavno nije postojala u drevnoj Crkvi.

Mnogo toga danas je uslo u Crkvu i ostalo kao kvarez, mnogo iskrivljenja u raznim stvarima, pa i u postu. A ljudi su ostali najcesce tvrdovrati i "neobrezanih srca", bez zelje da rade na sebi i da rastu u onu "meru punoce rasta Hristovog". Za vecinu danas kao da vise ne vaze mnoge Gospodnje i apostolske reci, nego teraju neke nebuloze po svom nahodjenju.

A kako veli sv. Nikodim Agiorit - "tesko onima koji su `mudri` i sami su sebi razumni".

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...