Jump to content

Боре ли се атеисти против сатанизма?

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Гости
  Цитат

Religija(vera) je poverenje onome sa kim si u ljubavnom odnosu?

Из мог писања се лако може закључити да религија и вјера нису исто, осим ако неко има проблем са интелигенцијом. Ако је то случај, заиста се извињавам, покушаћу у дијалогу с тобом да будем јаснији.

@ Solomon Kane

Пријатељу мени је жао ове деце и говорим од срца.

Неки други, опте, овде безобразно искориштавају добродушност уредништва,

а нема ружније особине од надмености којој је увијек мајка самодовољност односно глупост.

Ако сметам, нећу се љутити ни да ме банујете.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 372
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Цитат
  Цитат

Religija(vera) je poverenje onome sa kim si u ljubavnom odnosu?

Из мог писања се лако може закључити да религија и вјера нису исто, осим ако неко има проблем са интелигенцијом. Ако је то случај, заиста се извињавам, покушаћу у дијалогу с тобом да будем јаснији.

@ Solomon Kane

а нема ружније особине од надмености којој је увијек мајка самодовољност односно глупост.

EJ BRE! Šta priča bre ovaj!? Solomone... :@
Подели на овим сајтовима

Цитат

Majkl Akuino je bivsi pukovnik americke vojske, obavestajac. Vrhovni satanisticki sveteni Templ Of Seth crkve.

Nisu to nikakvi tinejdzeri vec pretezno odrasli ozbiljni ljudi sa visokim drustvenim funkcijama koji tacno znaju zasto rade to sto rade. Bolje treba istraziti nesto sto se tako olako i pausalo karakterise.

LaVEj i klovnovi koji su se "družili" sa njim+labiblni tinejdžeri čine zanemarljivu grupu čiji uticaj nikad neće biti uporediv sa ozbiljnim odraslim hrišćanima na visokim društvenim pozicijama.Pošto ti svakako ne pripadaš jednoj od tih 30k hrišćanskih frakcija koja bi mogla da ima loš uticaj,već jedinoj,pravoj,istinitoj koja mističnu mističnost univerzuma spoznaje srcem-ovo se na tebe ne odnosi.
Подели на овим сајтовима

Цитат

@ Solomon Kane

Нико не прича о бановању,већ ти зарад добробити разговора кажем да на адекватнији и младима приступачнији начин,бираним речима,саопшатаваш своје мисли...ништа више.Поздрав!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

@DarkoV

Evgenik i mene i tebe po iskustvu i ozbiljnosti moze da stavi u dzep. Prigusi malo tu tvoju tinejdzersku aroganciju.

Srce je metafora, analogija za emocije koje neka licnost usmerava ka drugoj svojom voljom. Ponovljeno milion puata ali vama udje na jedno uvo na drugo izadje.

Ozbiljnost? Ja sam ozbiljan, o čemu se radi?

Znam da je srce metafora, propustio si poentu.

Emocije su subjektivna stvar, nije to nikakva energija koja se usmerava prema nekome.

Opet je sasvim nebitno sta se desava u "etru" i da li uopste ima neke transmisije nego da li ti te

emocije mozes da  stavis pod svoju volju ili se prepustas determinizmu. To je poenta.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Било шта да напишем , одмах знам какав би био конта одговор.

Ако наведем најосновније доказе о постојању Христа и осталих , опет би рекли није истина , а довољно да наведем доказе самих Јевреја који исто сведоче њихово постојање , Христа , Савла ,  па прогон хришћана а питање је и то ако није Христос направио неки преокрет у тадањем друшву зашто би онда гонили све те следбенике који сведоче Христа?!

Јел су Христови следбеници били толико Опасни по тадашњем друштву ?!

А у том периоду било је свега неколико хиљада Хришћана и зар би било могуће да та мала групица ( по цитавом Римском царству ) била толико опасна да су их морали гонилти?!

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Атеизам и јесте религија, односно вјера.

Iz tvog pisanja se može zaključiti da religija i vJera nisu isto?

Pa znaš li šta bih ti sada napričao? :@

Ako ja kazem ubistvo je zlocin odnosno kriminal onda ti zakljucis da su kriminal i zlocin dve stvari?

Подели на овим сајтовима

• Гости
  Цитат

Нико не прича о бановању,већ ти зарад добробити разговора кажем да на адекватнији и младима приступачнији начин,бираним речима,саопшатаваш своје мисли...ништа више.Поздрав!

Важи.

Праштај и помјани.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Важи.

Праштај и помјани.

Праштај ти мени,брате,ако те увредих нечим!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Iz tvog pisanja se može zaključiti da religija i vJera nisu isto?

Pa znaš li šta bih ti sada napričao? :@

Ako ja kazem ubistvo je zlocin odnosno kriminal onda ti zakljucis da su kriminal i zlocin dve stvari?

Religija je isto što i vera. Poverenje nije isto što i vera. Nemojmo se igrati pojmovima.

Koren reči poverenje je poveriti, poveruješ nekome nešto zato što si siguran da je to na taj način sigurno.

Vera=verovanje=religija.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Moze li objasnjenje za ovo?

Па лијепо:

ако си заиста атеиста ти вјерујеш да је некада постојало ништавило без времена и простора,

и да је то ништавило без икаквог логичног објашњења или узрока експлодирало (имплодирало штагод)

у огромну масу свега и свачега. Та огромна хаотична маса је без игдје икаквог узрока или разлога почела магично да ствара уређен систем толико фантастично комплексан да је пар трилијарди фактора морало стајати у савршеним односима који су довели до појаве самореплицирајућих честица које су се временом нужно самоусавршавале. И тако даље.

За све што сам написао наука нема никакво објашњење узрочности,

дакле будући да ти вјерујеш да се све створило и организовало у савршен систем само од себе

(без игдје икаквих логичких доказа) из тога следује да си ти вјерник односно поборник једне врсте идеологије - религије.

Ето.

Цитат

Epa veseli moj(posto sam ja jako tuzan),

ja imam i roditelje i cerkicu koje uopste ne volim. Bilo bi lepo da mi pokazete kako to da radim pa da pocnem polako da ih volim

Патетично.

Гдје сам ја икоме на овоме форуму оспорио могућност да воли.

Ја управо говорим да онај ко воли у ономе што изазива љубав код другог човјека већ познаје Христа,

па ма и не био свјестан тога он јесте Христов и истински хришћанин.

Misli šta god želiš, dok god ti je lepo.

Na prvi deo teksta: A ako ja ne verujem da je to zapravo delo jednog svesnog i svemogućeg bića čiji sin na Zemlji je Isus Hrist? Ja mora da sam lud.

Znaš šta, ima mnogo teorija o nastanku sveta i mnoge su spekulativne ali...

Svaka od njih je bolja od ' Bog je to uradio' odgovora koji vi zastupate ovde.

Dakle većina ljudi na svetu su istinski hrišćani?

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...