Jump to content

Mihajlo Dudic

Члан
  • Број садржаја

    19
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

    Never

Everything posted by Mihajlo Dudic

  1. Па где ја то одлучујем шта ће његово дете да учи? Веронаука је изборни предмет, нико није присиљен да слуша ако не жели. Проблем је буразеру што хоћете да своје ставове намећете другима силом, тј. имате тоталитарну идеологију. Nemam ja nikakvu ideologiju,samo bi bilo dobro da se ******* crkva otkači sa budžeta da ne bi morali svi da finansiraju lenjivce koji bi radije prodavali maglu, umesto da se bave nečim korisnim. A tom izbornom predmetu fale učenja svih ostalih vera da bi se mogao nazvati veronaukom. Овакве ствари можда могу да прођу на форуму Атеисти Србије. Овде не. Фундаментално обрати пажњу на понашање. nishizawa
  2. Не, него ћеш ти да одлучујеш шта ће његово дете да учи. Једноставно треба да одј..... са тим вашим веронауком из јавних школа. Испирајте мозак вашој деци по црквама,школе нису место за то.
  3. Mihajlo Dudic

    Sujeverja forumasa

    Ja sam pre verovao u hrišćanskog Boga. Posle sam shvatio da ako takav bog postoji, onda je običan slabić i prestao sam da verujem. I šta mi može takav bog? Ništa,opsovao sam ga 1000 puta do sada i nikakva kazna me nije stigla.Zato što slabić traži da drugi obavljaju njegov posao, a izgleda da se od njega ni malo ne razlikuju ni ovi što veruju u njega.
  4. Mihajlo Dudic

    Bog i zemljotres!

    Ateisti umesto što rovare po zemlji, bolje da priznaju boga..
  5. Teшко да неко може бити сррећан без свемирског татице.
  6. Hriscnstvo nije nista drugo do gomila najobicnijih budalastina
  7. Pa,...ne navode dokaze za nepostojanje boga, jer nije baš pametno dokazivati da nešto ne postoji. Mislim da bi bilo najbolje da se vernici bave pravoslavnom teologijom, pa da se konačno dogovore dal' pored onog ognja koji se upali sam od sebe (ili ga upali sveti duh, zavisi iz kog ugla posmatraš) postoji još neki dokaz tako očiglednog božijeg uplitanja u ovozemaljske stvari. Najozbiljnije, jer ovo zbunjuje veliku većinu vernika pa se veruje u neke svete vodice koje se ne kvare i čudesna ozdravljenja od strašnih bolesti kao rezultat božije milosti. Pored toga što nam je Bog u srcu (osim kod onih kojima nije) kako može da se odredi da li je neka srećna okolnost rezultat božijeg delovanja ili nije?
  8. Искрено те питам: Како си одрастао у манастиру, живио си тамо? откуд деца у манастиру? Гдје су ти били родитељи? Да ли су ти се родитељи замонашили или шта? Начин на који пишеш (што рече Медо) свједочи да ниси био хришћанин, осим ако не сматраш да обичаји, фолклор и традиција а не опит познања Бога чине некога хришћанином. Православље није идеологија ни партија па да је мијењаш пред изборе. Nije pitanje da li sam odrastao u manastiru već u kojem manastiru sam odrastao.PRavoslavlje je ideologija i najgora partija.Ništa ja ne menjam,samo zaboravljam.
  9. Problem je u tome što su ovi što oblače crne spavaćice toliko zakomplikovali stvari ,da ni sami sebe više ne razumeju.Trebalo bi da bude jednostavno,a oni izmislili učitelje koji će da te uče o bogu.Prost čovek kilometarska filozofska trabunjanja ne može da shvati.Očigledno to nema nikakve veze sa bogom.Ovo govorim kao neko ko je odrastao u manastiru ,ko je iživeo hrišćanstvo i ostavio ga za sobom.да си научио нешто у манастиру, бар би знао разлику између спаваћице и мантије.и сад си ти неки експерт или ауторитет за Православље пошто си живео у манастиру? мисим Nisam nikakav ekpert.Eksperti i autoriteti su upropastili pravoslavlje.
  10. "Одрастао у манастиру"? Нисам знао да монаси/монахиње имају децу. Хришћанство није нихилизам па да се "иживи" него дуготрајно узрастање у Христу. Судећи по твоме посту ти никад и ниси био хришћанин него, као и већина, у Цркви ради реда и обичаја а не аутентичног унутрашњег духовног призива. Ne sudi da ti ne bi bilo suđeno.Ti znaš šta sam bio,a šta nisam.Bio sam hrišćanin.Pre par godina sam ozdravio.Vrlo jednostavno.
  11. Problem je u tome što su ovi što oblače crne spavaćice toliko zakomplikovali stvari ,da ni sami sebe više ne razumeju.Trebalo bi da bude jednostavno,a oni izmislili učitelje koji će da te uče o bogu.Prost čovek kilometarska filozofska trabunjanja ne može da shvati.Očigledno to nema nikakve veze sa bogom.Ovo govorim kao neko ko je odrastao u manastiru ,ko je iživeo hrišćanstvo i ostavio ga za sobom.
  12. LaVEj i klovnovi koji su se "družili" sa njim+labiblni tinejdžeri čine zanemarljivu grupu čiji uticaj nikad neće biti uporediv sa ozbiljnim odraslim hrišćanima na visokim društvenim pozicijama.Pošto ti svakako ne pripadaš jednoj od tih 30k hrišćanskih frakcija koja bi mogla da ima loš uticaj,već jedinoj,pravoj,istinitoj koja mističnu mističnost univerzuma spoznaje srcem-ovo se na tebe ne odnosi.
  13. Satanizam nije nusprodukt hriscanstva. Satanizam je nastao u Sumeru gde je kult Tiamata bio suprotstavljen kultu Enkia i Marduka. Stanisti otvoreno kazu a su oni za destrukciju, za ubistva, za podvale u drustvu, za razaranje eshatoloske perspektive covecanstva bilo u sekularnom ili u sakralnom smislu. Zar ne bi trebali najpre da pocnete kritiku najopasnijih verskih sistema a ne najbrojnijih? Najbrojniji su najopasniji. Jasno je šta je postavljač teme mislio pod satanizamom.Svakako ne borbu protiv sumerskih mitova,naročito kada se uzme u obzir da je SZ pun loše prepisanih mitova. Koliko ima tih satanista koji su otvoreno za ubistva,podvale...?Stanu u jedan podrum? Izgleda da su Sumerski mitovi ostali zivi svih ovih godina. http://www.templeoftheblacklight.net http://nineangles.wordpress.com Znaci po tvojoj logici Budisti su opasniji od neke tamo dijabolicne sekte koja prinosi ljudske zrtve samo zato sto su Brojniji? Ne vidim smisao. Minorne grupe,potpuno beznačajne, ima ih dovoljno za tri podruma.Najveću opasnost predstavljaju samima sebi, te dijabolične sekte.Budisti ne predstavljaju nikakvu pretnju po nikoga.Religije koje predstavljaju pretnju su hrišćanstvo i islam. Nije bitno koliko ih je vec na sta pozivaju svoje clanove. Te dijabolicne sekte uce svoje clanove da treba a ubijaju, kradu, podmecu, sabotiraju, kidnapuju siluju i ritaualno zrtvuju malu decu. E sad ako je izgovor njihov mali broj tu se ogleda vase veliko licemerje. Hriscani takodje ne pretstavljaju pretnju po nikoga kao ni budisti. Za islam se slazem. Nikakvo licemerje.Porediš grupice labiblnih tinejdžera sa najvećom religijom na svetu.Naravno da je bitan broj.
  14. Satanizam nije nusprodukt hriscanstva. Satanizam je nastao u Sumeru gde je kult Tiamata bio suprotstavljen kultu Enkia i Marduka. Stanisti otvoreno kazu a su oni za destrukciju, za ubistva, za podvale u drustvu, za razaranje eshatoloske perspektive covecanstva bilo u sekularnom ili u sakralnom smislu. Zar ne bi trebali najpre da pocnete kritiku najopasnijih verskih sistema a ne najbrojnijih? Najbrojniji su najopasniji. Jasno je šta je postavljač teme mislio pod satanizamom.Svakako ne borbu protiv sumerskih mitova,naročito kada se uzme u obzir da je SZ pun loše prepisanih mitova. Koliko ima tih satanista koji su otvoreno za ubistva,podvale...?Stanu u jedan podrum? Izgleda da su Sumerski mitovi ostali zivi svih ovih godina. http://www.templeoftheblacklight.net http://nineangles.wordpress.com Znaci po tvojoj logici Budisti su opasniji od neke tamo dijabolicne sekte koja prinosi ljudske zrtve samo zato sto su Brojniji? Ne vidim smisao. Minorne grupe,potpuno beznačajne, ima ih dovoljno za tri podruma.Najveću opasnost predstavljaju samima sebi, te dijabolične sekte.Budisti ne predstavljaju nikakvu pretnju po nikoga.Religije koje predstavljaju pretnju su hrišćanstvo i islam.
  15. Satanizam nije nusprodukt hriscanstva. Satanizam je nastao u Sumeru gde je kult Tiamata bio suprotstavljen kultu Enkia i Marduka. Stanisti otvoreno kazu a su oni za destrukciju, za ubistva, za podvale u drustvu, za razaranje eshatoloske perspektive covecanstva bilo u sekularnom ili u sakralnom smislu. Zar ne bi trebali najpre da pocnete kritiku najopasnijih verskih sistema a ne najbrojnijih? Najbrojniji su najopasniji. Jasno je šta je postavljač teme mislio pod satanizamom.Svakako ne borbu protiv sumerskih mitova,naročito kada se uzme u obzir da je SZ pun loše prepisanih mitova. Koliko ima tih satanista koji su otvoreno za ubistva,podvale...?Stanu u jedan podrum?
  16. Ateisti se ne bore protiv satanizma, jer ih satanizam ne zanima (kao ni ostali nusprodukti hrišćanstva).Uticaj satanizma je zanemarljiv u odnosu na negativan uticaj hrišćanstva (razlog vrlo jednostavan- hrišćana ima mnogo više ). Skloni ste da sva ubeđenja koja se razlikuju od vaših proglasite satanizmom (Istorija hrišćanstva-duga istorija proglašavanja drugih jereticima(satanistima) - MihajloDudic TM)
×
×
  • Креирај ново...