Jump to content

др Миша Ђурковић: Абортус - филм "Непланирано" између пролајф и прочојс покрета

Препоручена порука

On 27. 11. 2019. at 22:27, Плаво Небо рече

Па да си мало боље погледала видела би да се то односи само на државне здравствене установе. А шта ћемо са приватним и њиховом статистиком?

Expand  

Na kojoj stranici je mogla da vidi da se to odnosi samo na državne zdravstvene ustanove?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2019. at 22:32, Avocado рече

Na kojoj stranici je mogla da vidi da se to odnosi samo na državne zdravstvene ustanove?

Expand  

Шта си јој ти? Дрвени адвокат или дуплирани налог? Нека се потруди па ће да нађе.

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2019. at 22:28, Плаво Небо рече

Аха..

Expand  

Nema šta "aha". 

Ako padam u nesvest kada vidim krv, neću biti lekar. Ako mi je mučno da čistim kontejnere, neću se zaposliti u gradskoj čistoći.Ako neću da radim abortus, neću biti ginekolog. A ako prihvatim bilo koji od ovih poslova, onda ću i raditi sve šro ta radna mesta zahtevaju.

Подели на овим сајтовима

@Плаво Небо  ne budi cicija. Kaži gde je to da su samo državne.

A i da su samo državne, to znači da je 190 000 abortusa uradjeno u privatnim:scratch_head:a i dalje stoji moje pitanje ko je to procenio i kako.

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2019. at 13:25, Branka62 рече

.Jeste, Vreme je. Samo, da li on ovako zamišlja ozbiljan razgovor?

Tekst je napisan u maniru sijaset tekstova antivaksera, ravnozemljaša.... u raznoraznim, našim i stranim, kuririma i blicevima.

Da autor iskreno želi ozbiljan razgovor o abortusu, pisao bi i o svemu onome šte je ovde izostavio* (a što je itekako bitno za ozbiljan razgovor), i ne bi pisao neistine i poluistine, prenosio rekla-kazala, navodio zastarele informacije (jer, eto, one mu odgovaraju), omalovažavao neistomišljenike. To bi tekst učinilo ake ne ozbiljnim a ono bar ozbiljnijim.Tako  rade ljudi koji žele ozbiljan razgovor. Čak i kad nisu doktori filozofskih nauka.

*Autor ne kaže otvoreno  za šta se zalaže a ne zalaže se on za ukidanje abortusa već za  ukidanje legalnog abortusa. Kao, u ostalom, i svi takozvani** pokreti za život. Samo, kada bi to otvoreno napisao, ne bi mogao ovako lagodno da izbegne mnoge teme koje je zaobišao.

**Ovako to izgleda kada se na njegaov tekst primeni stil koji sam koristi

Sve u svemu, tekst nedostojan čoveka koji je  

Дипломирао је и магистрирао филозофију на Филозофском факултету у Београду где је 2005. године и докторирао. Запослен је као научни сарадник на Институту за европске студије. Бави се политичком и правном теоријом, феноменима популарне културе и процесима европских интеграција.

Abortus je simpton a simptom će nestati kada nestanu uzroci. Autor ne da ne piše o tim uzrocima i njihovom »lečenju« ,već se dobro čuva da neki slučajne ne pomene. Simptom možemo zamaskirati zakonskom zabranom, ali uzroci ostaju. Kao što i lekom protiv bolova možemo zamaskirati,bar neko vreme,simptom - bol, ali uzrok bola ostaje netaknut. Za otklanjanje uzroka je potreban neki drugi lek.

Expand  

A šta je uzrok?

Подели на овим сајтовима

Bilo ko ko ima iole savesti nemože pravdati ubistvo nevinog deteta. Ničim nemože opravdati.

Ne postoji abortus,to je svirepo ubistvo nedužnog deteta.Bespomoćnog deteta.

Odrednica najveća koja nas odvaja u ovj bronbi dobra i zla je baš ovo. Neodgvornost, je uzrok svemu nedogvornost u ofdabiru partnera, ne poreuzimanje odgvornosti za posledice svog dela i čina. i za ovo najviše krivim muškarce, Lekari koji ubijaju decu su leglne ubice, isto kao i oni koji su ubijali u logorima,legalno u tom sistemu.

I nemešajte eutanaziju sa ovim,eutanazija je čin mislorđa prema nekome ko se pat.ja sam bio kukavica i nisam pomogao bratu da zaspi mirno bez agonije bola još šest mesecii. Eutanazija je protiv bola,a ovde se ubijaju 99.99% zdrava deca.

OVDE NEMA MESTA  NADGORNJAVANJU U PRAVU ,FILOZOFIJI,BILO ČIM, OVO JE SATANISTIČKI ČIN

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2019. at 18:07, Branka62 рече

Naravno. Ne znam da li ljudi razmišljaju da ako postoji zakonska zabrana (bilo čega), da bi ona imala smisla, mora da postoji i kazna za kršenje takve zabrane. Ne znam da li je iko čitao šta se dešava, već godinama, u zemljama u kojima rigorozne zabrane postoje. Žene provode desetine godina u zatvoru zato što su imale spontani pobačaj a neko ih je prijavio da su ga namerno izazvale. Za to vreme njihova deca žive bez majke. Da li zabrana legalnog abortusa uopšte smanjuje broj abortusa? Već sam negde pisala i dala link, u SAD je 2018. dok je abortus legalan, njihov broj čaki nešto manji nego u poslednjoj godini u kojoj je bio zabranjen. O smrtnosti i/ili unakaženosti žena tokom ilegalnih abortusa, da li neko razmišlja? Itd. Itd.

Expand  

Naravno. Zabrana, sama po sebi, pitanje koliko bi rešila problem. Zato je potrebno i edukovati ljude, učiti ih korišćenju kontracepcije, raditi na boljem ekonomskom položaju žena, uvesti znatno strožije kazne za silovatelje, itd.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Jedna ćelija na Marsu je život za znanstvenike i evolucioniste, ali beba sa srcem koje kuca, nije život, iako ima svoj dnk ?  Logika i poštenje onih koji promoviraju abortus.

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2019. at 22:13, Branka62 рече

i ovo stoji. Samo što ne samo što nije tačno da nema zvaničnih podataka - ima ( http://www.batut.org.rs/download/publikacije/pub2018.pdf ) već je broj 200 000 izmišljen i oko 20x je veći od stvrnog.

Expand  

Da, to je brojka koja se odavno provlači i netačna je. Što je najgore i po nekim portalima se provlačila. 

Подели на овим сајтовима

On 27. 11. 2019. at 22:37, Branka62 рече

Nema šta "aha". 

Ako padam u nesvest kada vidim krv, neću biti lekar. Ako mi je mučno da čistim kontejnere, neću se zaposliti u gradskoj čistoći.Ako neću da radim abortus, neću biti ginekolog. A ako prihvatim bilo koji od ovih poslova, onda ću i raditi sve šro ta radna mesta zahtevaju.

Expand  

Sa ovim se me slazem. Ginekolog Ima puno lepsih poslova od abortusa. Nije to jedina stvar zaradi cega se ide kod ginekologa. Sto se tice devetog meseca, nisam dobro procitala vas post, ubrzala Sam sa reakcijom I odgovorom. Mada I to nekad bese na divljem zapadu I ko zna gde. I sada se to radi kod poprecnog porodjaja, ako se ne varam, kadd Krene naopako, ispadne rucica... Ali tu je pitanje zivota I smrti I majke. No... Da ne duzim. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2019. at 11:54, Ekatarina_mala рече

I sada se to radi kod poprecnog porodjaja, ako se ne varam, kadd Krene naopako, ispadne rucica... Ali tu je pitanje zivota I smrti I majke. No... Da ne duzim. 

Expand  

21. vek je, postoji CR.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...