Jump to content

Црквењак :)))

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Цитат

Oче, па вама је забавно... dada smej.gif smej.gif

:group111:   klapklap домаћине, дош'о отац Иван за водицу...

Е, нека је...ето му кофе на бунару па нек сам за'вати колќо му треба... :) 0203_

не могу се дизат' сад, баш, ...гледам Дворац... 0203_coolladan

smej.gif

Подели на овим сајтовима

• Одговори 235
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Еј, па малопре ја читао овде неки текст о тутору, а сад нестаде? Или сам ја мало  319.gif-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' /> ?

Могли сте раније обрисати да се не смарам онолико :drugarstvo:. Текст је напоран и натегнут, брука!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Избрисан је зато што је прекопиран са групе "Истинајесамоједнавладикаартемије", па се бојимо да нас не туже за крађу интелектуалне својине.. 

Подели на овим сајтовима

• Гости
  Цитат

Ne znam zasto ste obrisali,jer odande kopirate mnoge stvari.

Ovo sto sam procitao,moze da bude parodija na Crkvenjaka, ali i ne mora, jer sam jednog lika prepoznao, a vi verovali ili ne.

Оно није пародија на црквењака, оно је цркворушитељство. Не пада ми напамет да копиране будалаштине са расколничке групе постављамо по форуму. Ако сенешто постави, то се ради са намером да се покаже куда води раскол.

Дакле, о овоме је прича завршена.  ljut

Подели на овим сајтовима

Неуспешан покушај имитације  непоновљивог Црквењака 0442_feel

И прича је без везе, уобичајено пљување по богослову, попу и владици и онда безвезан заплет : Свемогући чича који намерава да тужака попа владици , са претњом премештаја у Лок, али не каже се за које (не)дело, кад он испуњава оно што му је владика заповедио. 0442_feel

И онда уобичајено питање : Шта је писац хтео да каже ?

Подели на овим сајтовима

predivno  0102_laugh

slushala sam slicne priche i od nasheg sveshtenika ovde, redovno smo plakali

a ove priche su ispricane sa toliko humora ali i ljudskosti i topline da bi shteta bilo prekinuti, sva mi muka izashla na suze od smeha  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

o.Nebojsa, posto sam iz Backe, meni ono deluje sasvim realno, a tek da vidite ostale delove, izasao je i cetvrti danas...iako su ga preterali, zbog posta.

Koliko sam ja shvatio i sam odlazak kod vladike je kod svestenika izazvalo buru negodovanja, sto je moguce, jer ovde niko ne zeli da talasa, i da mu se ime povlaci po stolovima kao neko u cijoj se parohiji bune tamo neki.

Chica je izgleda hteo da dovede svestenika do toga da kaze, potrebne su pripreme za susret sa vladikom...da bi poentirao.

Подели на овим сајтовима

I dok je Crkvenjak interesantan, neodoljivo duhovit i pismeno nadaren; te gluposti kopje ti Mudrove postavljas su glupave pokusaji da se na Crkvenjaka odgovori. jadno napisane, usiljene, nesmesne i glupave. Ali da li je neko ocekivao drugacije od artemitskih pacenika.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Не би рекао да нису смешне, јер сам се смејао као луд. Можда зато што препознајем неке ликове, и зато што живимо овде.

А не би рекао да су неписмени, и усиљени, него можда згуснути, хоће да стави много информација уједној причи.

Да је то развукао као Црквењак, била би то књижица.

Члановима породице сам читао и они се одвалише.

Другари неки који су читали, одвалише се.

Не знам, можда ми имамо другачији смисао за хумор.

Подели на овим сајтовима

Да, вероватно смо глуМпави.

Не верујем да је баш оригиналан,јер је форма пародија, да је неписмен,не би се сложио, можда по која славна грешка, неке чудне конструкције реченица, и заборавио је ентер, т.ј. размак између редова.

Али по опису, погодио је 200%.

Ма ко је прошао поред Цркве у Бачкој, зна да су овакве сцене сасвим уобичајне, и наравно да некима то није смешно јер ни ја не би волео да се препознам, иако у једној ситуацији као да јесам, морам повести рачуна.

Подели на овим сајтовима

Evo javio mi se crkvenjak i kaže :

" E moj Savo , pokušo sam ja čitati tog tutora , ali je mlogo dosadan, nego pozdravi ti njih tamo i samo neka pišu , svakako je došlo vreme crkvene umetnosti pa što više tekstova iz crkve i o crkvi to bolje , biće manje onijeh drugih tekstova. "

Подели на овим сајтовима

Јел стиго владика ?!

У намастиру настала фрка најавио се владика да ће да дође.

Калуђери се растрчали сваки на своју страну , све се спрема за дочек владике, та не долази владика сваки дан, мора се дочекати како доликује и како пристоји једном манастиру у његовој епаркији.

Утом један калуђер јавља да је стиго владика и да сиђемо доле из конака да га поздравимо.

Изашли калуђери и игуман на челу и ми мирајни који смо се туј затекли. Владика улази на капију дочекују га калуђери са игуманом . Један по један прави метанију пред владиком и узима благослов, а после калуђера и ми мирјани узимамо благослов.

Ту у дворишту испод високог бора стојимо тако сви на окупу .Игуман и владика нешто диване , кад утом дебели Давид који је преспавао и јутрење и литургију онако бунован натако се на прозор од конака и пошто бор заклања његов видик угледа само мене и још једног калуђера те се из свег гласа продере :

- Еееее јел стиго тај владика ?!

Ми ћутимо , шта да му кажемо , та владика стоји тик на метар од нас. Сви се ућутали, мени непријатно дваред горе нег одомад у кујни а дебели Давид се још једаред продере:

- Јееелиии стииигооо владикааа , што сте мутавиии бреее ?!

Сад већ и игумана блам пред владиком а ја се мислим земљо отвори се да пропанем, куд га  доведох овде.

И таман кад се све стишало нешто владика упита игумана чисто да прекине глупу атмосферу а оно читав прозор са све оквиром тресну одозго са спрата .Дебели Давид се толико наслонио на стари манастирски прозор да овај више није издржо те се одвали и испаде из зида.Уз страшну треску слупа се све оно стакло .Сви калуђери спустише главу од блама. А ја већ помислих да потрчим и побегнем.

- Ко је овај ? - упита владика .

- Ма то је један мирјанин , први пут у манастиру. - рече игуман.

- Аха, па добро. - ноншалантно каза владика, на чега свима као камен са срца да паде, сем мени...

После обиласка манастира владика и игуман се упутише у гостински салон и поручише кафу.

Чредни калуђер у кујни и ја одосмо да скувамо кафу.

Изађем ја из кујне , реко идем до магацина да узмем неку ракију мало да потегнем да смирим живце иначе ћу да намлатим Давида. Кад у манастирски ходник улеће неки висок поп нако ко кошаркаш.

- Јел ту владика ? - пита тај поп.

- Јесте . - велим.

- Требао бих нешто са њим да разговарам.- вели поп.

Видим ја поп има чудан нагласак , а висок ко бандера, сувоњав нако, мора да је неки Црногорац.

- А што ти треба владика ? - питам.

- Треба да сахраним оца , па ми треба благослов. - вели поп.

- Па шта ће ти благослов да сараниш оца ? - лупих ја по обичају.

Поп мало застаде , па нако себи у браду рече:

- Отац ми је католик, па ми треба благослов да га опојем.

- Како католик ?- лупим ја још једном и додам: Од кад сте ви Црногорци постали католици ?

- Ја сам Мађар. - Рече поп срамежљиво , ко да је нека срамота бити Маџар.

Јао мени , шта ће ме још потрефити данас, где човека овако нападох.Ништа сад кад сам већ забрљао мораћу да идем код владике да га најавим да се некако искупим за ову глупост.

- Ништа , сачекај оче туј , саћу ја код владике да те најавим за благослов.

- Хвала ти брате, много ти хвала, ево од јутрос вијам владику, био сам прво у епархији па ми рекоше да је овамо отишао а ја правац овамо да на време стигнем и узмем благослов јер данас је сахрана.-рече поп Маџар црногорског стаса и акцента.

Потрчим ја до салона где су владика и игуман.Покуцам на врата:

- Молитвама светих отаца наших Господе Исусе Христе сине божији помилуј нас! - продерем се пред вратима јер тако налаже манастирско правило да говориш кад куцаш на нечија врата.

- АМИН ! - чује се изунутри, уђем полако и одма у старту се смотам обраћајући се владики:

- Ваше сведочансто , овааај , ваше височанство , овааај,  хтедох рећи твоје преосвештенство  т.ј. ваше преосвештенство ... тражи вас један Маџар, овааај мислим рећи један поп т.ј. свештеник католик ... ма не католик него му је тата католик а он је умро , т.ј. није он умро него отац му је умро... уф !- гласно испустим оно уф , више нисам знао где ударам, куд не стигох да попијем ону ракију...

- Полако , пооолакооо , рече владика , сабери се прво , та није владика страшило. - вели владика  . Како он то рече да није страшило а ја се још више уплаших одма ми дође нека слика како је владика баш неко страшило и ја стадох на месту и замукох.

- Кажи брате где је запело ? - рече игуман те ме разбуди из мог бунила.

- Ма брате . - рекох: Ево ту је један свештеник Маџар а наш попа , умро му је отац који је католик па је јутрос био у епархији да узме благослов да сахрани оца по нашки јел , да га опоје као син свог рођеног оца, па кад је сазно да је владика овдена ево долетео је ко метак јер је сахрана већ данас.

- Тако брате - рече игуман: Кажи му да дође овде горе до нас и донеси још једну кафу и три ракије, ајде сад.

Одлетим на брзину јавим попу Маџару да иде горе у салон, одем по ракију и кафу , ма прозорљив је тај игуман , тачно је знао да ми фали једна ракиица .Однесем им кафу и тргнем једно три ракиице те се некако на крају саберем.

Е Давиде , Давиде шта ми уради...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...