Jump to content

У Кини уводе систем оцењивања лојалности верских храмова држави

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 7 минута, Православни Србин рече

Најболесније што сада можеш урадити јесте да све који не воле Стаљина прогласиш ,,либералима" и ,,издајницима" и тако их дискредитујеш. Онда је и Руска Црква ,,издајничка" и ,,либерална" јер је њен став да је Стаљин био крвник и злочинац, пошто она слави Стаљинове жртве на бутовском полигону као ,,свете руске новомученике". 

Иначе, итекако има Руса који не деле твоје одушевљење Стаљином и они нису никакви либерали и издајници, већ Руси, монархисти, хришћани, многфи од њих и потомци Стаљинових жртава. 

Тако да. 

цео тај систем је био суров

Прокофјева су казнили јер је био "бунтован" тачније бунио се против медиокритета у културним сферама и бившу жену су му послали у Сибир

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Православни Србин рече

Најболесније што сада можеш урадити јесте да све који не воле Стаљина прогласиш ,,либералима" и ,,издајницима" и тако их дискредитујеш. Онда је и Руска Црква ,,издајничка" и ,,либерална" јер је њен став да је Стаљин био крвник и злочинац, пошто она слави Стаљинове жртве на бутовском полигону као ,,свете руске новомученике". 

Иначе, итекако има Руса који не деле твоје одушевљење Стаљином и они нису никакви либерали и издајници, већ Руси, монархисти, хришћани, многфи од њих и потомци Стаљинових жртава. 

Тако да. 

пре 3 минута, Драшко рече

и у старту стратешка грешка до бола

камо среће да је веровао Зоргеу

још једна глупа манипулација на коју наседају милони,Није веровао у то па је зато скинуо Тухачевског и после догвора са АНглима и Нацијима...оооо моји СерБи

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Стаљиново унуче рече

још једна глупа манипулација на коју наседају милони,Није веровао у то па је зато скинуо Тухачевског и после догвора са АНглима и Нацијима...оооо моји СерБи

иди звекни литар водке и запевај "а на последок ја скажу"

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Justin Waters рече

Šta je o tebi da mislim, ako ti o meni misliš da branim totalitarne režime?

Из твог писања се то видело. Извини, али за мене Иран није ,,најчовечнија држава Блиског Истока". То је заблуда. Иако уважавам иранску културу и Ислам као религију (уважавам, у смислу да поштујем право муслимана да имају и следе своју веру, иако одбацујем све њене негативне елементе), политички систем у Ирану је све само не човечан. Тамо каменују људе, убијају их, нема велике слободе мишљења, донедавно су и верска права немуслимана (па и хришћана) била значајно угрожена. У том смислу, Сирија је била доста човечнија од Ирана, а и Израел је. Без обзира на спољну политику, израелски систем унутрашњи је много, много пута слободнији и човечнији од иранског система где ће жену каменовати због прељубе или неког напасти ако носи крст. Док у Израелу, сва људска и верска права су загарантована. Нико те неће убити ако си немуслиман, и генерално човек у Израелу живи слободно и достојанствено за разликуд од тоталитарних система широм блиског истока. 

пре 21 минута, Justin Waters рече

Ja branim geopolitičku poziciju Kine, Rusije i Irana,

Али, ми овде нисмо причали о геополитици, већ се причало о једном елементу кинеског репресивног система. А ти си ушао и у име ,,културне различитости" кренуо да релативизујеш и оправдаваш понашање тоталитарне кинеске власти. 

Не, не и не. И ја не оправдавам америчке војне интервенције, апсолутно сам против њиховог интервенционизма и насилног обартања влада а поготово против злочина које чине. 

Али, то не значи да ћу оправдавати репресију, тоталитаризам и злочине ове друге стране. Не, нећу све постављати манихејски, за мене кинески систем никада неће бити прихватљив. Никаква ,,културна различитост" за мене неће бити оправдање за оно што они раде. Кинески, ирански, саудијски и други режими (севернокорејански, на пример) за мене су неприхватљиви. 

Како рекох, Кина је имала огромну економско-трговинску сарадању са САД, па ја чак и не разумем како се она уклапа у тај ваш анти-американизам, али ајде. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Стаљиново унуче рече

И да би схвазили што сам форисрао причлу о Деди на овој теми ..па ево

Ако им је овај садашњи лидер ,,кинески Стаљин", тешко њима онда. Само то могу рећи. Нек им је Бог на помоћи. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Православни Србин рече

Ако им је овај садашњи лидер ,,кинески Стаљин", тешко њима онда. Само то могу рећи. Нек им је Бог на помоћи. 

Бог им је и помогао,преко Деде :)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Стаљиново унуче рече

попи муншајн енд тел   дедс ол фолкс :)

ма какав муншајн

на виски идем

као права аристократија

Just_Cuz_19

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Православни Србин рече

Из твог писања се то видело. Извини, али за мене Иран није ,,најчовечнија држава Блиског Истока". То је заблуда. Иако уважавам иранску културу и Ислам као религију (уважавам, у смислу да поштујем право муслимана да имају и следе своју веру, иако одбацујем све њене негативне елементе), политички систем у Ирану је све само не човечан. Тамо каменују људе, убијају их, нема велике слободе мишљења, донедавно су и верска права немуслимана (па и хришћана) била значајно угрожена. У том смислу, Сирија је била доста човечнија од Ирана, а и Израел је. Без обзира на спољну политику, израелски систем унутрашњи је много, много пута слободнији и човечнији од иранског система где ће жену каменовати због прељубе или неког напасти ако носи крст. Док у Израелу, сва људска и верска права су загарантована. Нико те неће убити ако си немуслиман, и генерално човек у Израелу живи слободно и достојанствено за разликуд од тоталитарних система широм блиског истока. 

Kakvo kamenovanje, kakvi progoni hrišćana, kakvo napadanje zbog nošenja krsta?? Hrišćanstvo je priznata religija u Iranu i imaju zagrantovano mjestu u parlamentu bez obzira na izbore. Možda si mislio na Saudijsku Arabiju ili Pakistan, ali se pitam zašto si zapeo za Iran...? Sjeti se kako si mislio da u Iranu mrze Jevreje, i onda sam ti stavio link u kome je Iranska vlada napravila spomenik palim Jevrejima u Iransko - Iračkom ratu...pa je onda bilo upss nisam to znao 

пре 23 минута, Православни Србин рече

Али, ми овде нисмо причали о геополитици, већ се причало о једном елементу кинеског репресивног система. А ти си ушао и у име ,,културне различитости" кренуо да релативизујеш и оправдаваш понашање тоталитарне кинеске власти. 

Не, не и не. И ја не оправдавам америчке војне интервенције, апсолутно сам против њиховог интервенционизма и насилног обартања влада а поготово против злочина које чине. 

Али, то не значи да ћу оправдавати репресију, тоталитаризам и злочине ове друге стране. Не, нећу све постављати манихејски, за мене кинески систем никада неће бити прихватљив. Никаква ,,културна различитост" за мене неће бити оправдање за оно што они раде. Кинески, ирански, саудијски и други режими (севернокорејански, на пример) за мене су неприхватљиви. 

Како рекох, Кина је имала огромну економско-трговинску сарадању са САД, па ја чак и не разумем како се она уклапа у тај ваш анти-американизам, али ајде. 

Nisam ni ja pričao o geopolitici, nego smo krenuli na temu iz uvoda, a onda krene ono čuveno "prokleti komunisti...". 

Kina se ne uklapa u anti-amerikanizam, u Kini nisu anti-amerikanci, nego su u Americi "anti" za svakoga ko ide protiv njihovog načina razmišljanja i svjetonazora i ko imalo pokazuje da im je ravan ili čak da im parira u nekim stvarima. Vidi kako postupaju upravo u geopolitici, pa i ekonomiji. Kina nije imala nikakv problem da apple dominira, dok ga je Huawei ugrozio odmah su krenule sankcije i optužbe za špijunažu. Ameri nemaju problem da čitav svijet zavisi od SWIFTA kojeg oni kontrolišu, ali ako je Evropa zavisna od ruskog gasa, odmah problem. Nemaju problem da svijetom dominira google u internet svijetu ili američke aplikacije, ali ako bi Kineski Huawei zavlado 5G-om odmah problem, ruski FACEapp steklne planetarnu popularnost odmah prozivke, nije siguran, špijunaža ne instalirajte i gluposti. Ja u tome vidim jako bitne razlike između Kine i Rusije i Amerike, uvijek ću se protivi toj jednoobraznosti, jednopolarnosti, dominaciji jedne sile, jednog pogleda na svijet i jedne globalne hegemonije. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Justin Waters рече

Hrišćanstvo je priznata religija u Iranu i imaju zagrantovano mjestu u parlamentu bez obzira na izbore

Ali ima represije dosta, daleko od toga da nema, cesto je u zadnje vrijeme iskazana prema konvertitima jer se i oni u okviru drzave bore da se smanji konverzija sa islama na hriscanstvo koja je u porastu. A o slobodama da ne govorim, jedan od mojih najblizih drugara je branio u Iranu za jedan njihov fudbalski klub dvije godine. Za vrijeme ramazana on koji nije musliman, vec hriscanin,a ni bilo ko drugi nisu smjeli piti vodu tokom meca, a on ni ponijeti flasicu i ostaviti je u golu bez obzira na velike vrucine. Ja sam ovde na Poukama ranije postavljao slucaj djevojcice od 17. godina koja je kacila video klipove na youtube kako plese, pa zaglavila u zatvoru zbog toga itd. Moze parlament na papiru biti bilo kakav i svako imati zagarantovano mjesto ali kad je rezim diktatorski i kad nije ogranicen, tesko ce ga ko iskontrolisati. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Стаљиново унуче рече

deluje da si tuko po nekom metilu.....

Ma da

Deluje

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Ronald рече

Ali ima represije dosta, daleko od toga da nema, cesto je u zadnje vrijeme iskazana prema konvertitima jer se i oni u okviru drzave bore da se smanji konverzija sa islama na hriscanstvo koja je u porastu. A o slobodama da ne govorim, jedan od mojih najblizih drugara je branio u Iranu za jedan njihov fudbalski klub dvije godine. Za vrijeme ramazana on koji nije musliman, vec hriscanin,a ni bilo ko drugi nisu smjeli piti vodu tokom meca, a on ni ponijeti flasicu i ostaviti je u golu bez obzira na velike vrucine. Ja sam ovde na Poukama ranije postavljao slucaj djevojcice od 17. godina koja je kacila video klipove na youtube kako plese, pa zaglavila u zatvoru zbog toga itd. Moze parlament na papiru biti bilo kakav i svako imati zagarantovano mjesto ali kad je rezim diktatorski i kad nije ogranicen, tesko ce ga ko iskontrolisati. 

Konvertiti nikad nisu bili dobro došli u islamu. Vodu im nije sigurno niko branio da piju za vrijeme ramazana, ali su im branili da piju javno pred ostalim muslimanima. Ja to ne vidim ni kao represiju već kao ograničenje, takva je država i običaj. Da i nije u skladu sa zapdanjačkim poimanjem slobode, i zar mora sve da se propusti kroz to liberaško sito? 

• Збуњен 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Justin Waters рече

Kakvo kamenovanje, kakvi progoni hrišćana, kakvo napadanje zbog nošenja krsta??

stoning.jpg

Једна од најпознатијих слика, кад укуцаш ,,каменовање до смрти" на интернету, обавезно излази и ова слика. Слика је настала у Ирану. Жена је оптужена за ,,блуд", закопана у земљу до пола и онда каменована до смрти. 

Iranian-lesbian-flogged.jpg

Још једна слика из Ирана - девојка оптужена за ,,неморал", испребијана. Да не говорим и о политичкој репресији, хапшењима, јавним вешањима људи и све опстало што прати систем у Ирану, а што је јавности познато јер је ипак ,,процурело" и, иако није тотално исти као саудијски, ипак је и тај ирански систем репресиван и тоталитаран у доброј мери. 

пре 49 минута, Justin Waters рече

Hrišćanstvo je priznata religija u Iranu i imaju zagrantovano mjestu u parlamentu bez obzira na izbore.

Што не мења чињеницу да репресија ипак постоји. Ево навео је Роналд, а ја сам вишењ пута имао прилике да слушам и да читам шта су рекли људи који су били у Ирану. Муслиману који пређе на Хришћанство прети смртна казна, а чести су били и случајеви спаљивања Јеванђеља. 

Тако да, иако стварно пише то у иранском уставу, репресија постоји. И режим зажмурује једним оком на то. 

пре 56 минута, Justin Waters рече

Nisam ni ja pričao o geopolitici, nego smo krenuli na temu iz uvoda, a onda krene ono čuveno "prokleti komunisti...". 

Па комунизам и  јесте зло. И то антихришћанско зло. Ако то никоме није било јасно, ваљда би требало да буде нама, Русима, Србима и другим православним народима који су страдали од комунизма. 

пре 58 минута, Justin Waters рече

Kina se ne uklapa u anti-amerikanizam, u Kini nisu anti-amerikanci, nego su u Americi "anti" za svakoga ko ide protiv njihovog načina razmišljanja i svjetonazora i ko imalo pokazuje da im je ravan ili čak da im parira u nekim stvarima.

То је логика која подржава амерички интервенционизам. Међутим, није то једина логика која постоји у САД и глупо је Америку и њен систем сводити на то. Чак напротив, управо је Трамп победио на крилима једне сасвим друге приче. 

Тако да...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...