Jump to content

Видовдан.орг: Синод сменио владику Игњатија Мидића са места декана ПБФ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Синод сменио владику Игњатија Мидића са места декана ПБФ

23. октобра 2019.
Screenshot_26-1-696x488.jpg

На седници Синода одржаној 22.октобра смењен је декан Богословског факултета у Београду епископ браничевско-пожаревачки Игњатије Мидић.

Владика Игњатије је смењен са места декана на ПБФ зато што није испоштовао одлуку синода о смени епископа западноамеричког Максима Васиљевића и  доцента Марка Вилотића, актуелног секретара владике Григорија у епархији диселдорфско-немачкој, предаваче на том факултету. Уместо да их смени са места професора владика и дојучерашњи декан Игњатије им је дао двогодишње одсуство.

На седници синода се такође расправљало и о медијској кампањи коју владика Максим Васиљевић води против синода и патријарха СПЦ, као и о његовој улози у мењању имена и Устава СПЦ у Америци. Синодске комисије ће испитати случај владике Максима и пуча који је спремао у Српској цркви у Америци.

Извор:
VIDOVDAN.ORG

На седници Синода одржаној 22.октобра смењен је декан Богословског факултета у Београду епископ браничевско-пожаревачки Игњатије Мидић. Владика Игњатије је смењен са...
Подели на овим сајтовима

Ako je relacija prema drugima element ipostasi, kako tvrdi Zizioulas, gg. Midic ce sada empirijski moci da dokaze tacnost ove tvrdnje demonstracijom promene svoje ipostasi nakon promene svoje relacije u odnosu na zaposlene PBF i studente.

Ako mora da se gine, hbg, da ginemo, ali ja necu da ginem sa poklicem na usnama da je gg. Radovic "svetac koji hoda" zbog toga sto je propustio da radi ono sto mu je bila duznost. A nije mi ni deda, nijedna od moje dve pokojne babe nisu imale nista s njim.

P.S. Moj nalog na ovom forumu je banovan.

P.P.S. Ne druzim se sa fanariotima.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...