Jump to content

Из канцеларије Епархије захумско-херцеговачке - Језик као огледало личности: писанија епископа Давида

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре сат времена, Вукашин рече

To isto kaze i e. David. Promashujete loptu. 

Да није тужно, грохотом би се могло смејати на ове фрљоке! 

Пусти е. Давида нека качи Вучићу ордење, нажалост спао је на те гране... :(  

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Golub рече

пре 6 минута, Golub рече

To su ti "Danas" argumenti.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Вукашин рече

To su ti "Danas" argumenti.

Ако лаже коза, рог не лаже, прочитај ово доле Давидово па упореди са овим горе Николајевим,:

Реаговање на ,,пето и последње” писмо „архијерејског служитеља у Христовој Цркви” умировљеног епископа Атанасија, упућено Његовој Светости Патријарху српском г. Иринеју и Светом Архијерејском Синоду

НиђеВезе!

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Golub рече

Chitao sam sve. To je finale. Imash uvod u onim gnomama od proletos. 

Prochitaj i ti. Pisao mu je kao nekom koga postuje i voli. Postavio je pitanje zashto cuti onaj koji ima mishljenje o svemu? Naravno, radilo se o raskolu u UKR. 

Meni je OK da episkopi ovako javno i slobodno pishu o aktuelmim temama kao David. Naravno, to ima svoju cenu, shto reche vladika.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вукашин рече

Naravno, to ima svoju cenu, shto reche vladika.

Знам да има цену!

А та цена је орден Светог Саве о Вучићевом врату... :( 

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Golub рече

Знам да има цену!

А та цена је орден Светог Саве о Вучићевом врату... :( 

Sta znam, ovako na prvu mi se ne svidja, ali mozda je ovako bolje od kletvi?

Verovatno je ideja patrijarha i sinoda da se optereti ovim oredenom i da mu se ukaze na odgovornost oko Kosova. Koliko ce to imati uticaja - nisam optimista.

Подели на овим сајтовима

Текст је на нивоу форумског коментара, без аргумената. Приписивати вл. Давиду да вређа в. Атанасија је замена теза, камоли да вређа Ервеговину целу. Неко увређен своју увређеност поистовећује са вл. Атанасијем и Ерцеговином - то је истина текста, а не обрнуто како представља. Без иједног аргумента,

Мислим са вл. Давид више воли вл. Атанасија и Ерцеговину од аутора овог текста.

Владику Атанасија воли Васељена, превелик је он за Ерцеговину...исто му је рекао и вл. Фотије кроз песму, што и Давид кроз текст!

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, александар живаљев рече

Мада, руку на срце, није он једини који је оптужен и извријеђан и све ово више подсјећа на обрачуне међу комунистима  и чистке у комунистичкој партији, у којима је неко увјерење или обично мишљење било само параван за личну мржњу и осигурање превласти и моћи.

Ово је главни разлог овога текста "из канцелариј"! А разлог се сакрива иза в. Ататнасија и народа Херцеговине. Које "обично мишљење"? Неће аутор да каже. Аутор пореди идеологију комуниста са вером - не иде! На крају крајева вл. Давид се потписао, не крије се као удбаш ни иза какве канцеларије, нити по таблоидима индиректно пискара. ТЕволуције, довођење у питање аутокефалије СПЦ, ходање по оштрици мача око раскола у Украјини - нису само "нека обична мишљења", него су ствари темеља вере! А то вл. Давид није приписавао вл. Атанасију, него га позивао да укори своју децу која се играју са тиме!

Да не дужим - велика замена теза и сакривање "обичног мишљења" иза дивног вл. Атанасија и народа Херцеговине. Није случајно темпирана баш пред почетак празновања! Смишљено, јер сада баш не приличи реплика на овакво нешто!

Било би тешко за поверовати да се новоименовани вл. Димитрије огласио....ма како, није у реду, није аргументовано и никако није време за овакво нешто! Памфлет без аргумената и замена теза пред сам почетак празновања. То је, изгледа само "обично мишљење" које је хтело да буде паметно и велико, па кад је видело да греши онда сад неће да буде паметно и велико него "обично".

Једна од главних "теологија" вл. Атанасије је и: људски је погрешити - рек'о па ост'о жив - али људски се ипокајати. Колико је покајање читамо у Блицу, Данасу и другде. Све по оној "иза ђеда на међеда".

Ствар је јасна као сунце - онај/они који је критикован од вл. Давида уместо да се примири макар , сада потура вл. Атанасија, сакривајући се иза њега и народа Херцеговине. Колико је то воако-онако свако нека просуди...мада има још људи здраворазмских да им Блиц не мора појашњавати Данас.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, александар живаљев рече

а да на прославу осамстогодишњице наше помјесне Цркве он није ни позван од стране Светог Синода, чији је члан и епископ крушевачки

Вл.  Атанасије у Жичи.

E'o na 18s Tasoti i Dejvid izlaze zajedno ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...